Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esotanc

26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megválasztott Amerikai elnökről már 1989-ben társasjáték is készült, amiből 800 ezer példány kelt el legalább. A Trump: the Game névre hallgató társasjátékot 1989-ben adták ki. Az Amerikában ingatlanügyeiről ismert milliárdost négy játékkiadó is megkereste, hogy szeretnének a nevével fémjelzett…..
Kihirdették az idei „Év társasjátéka” díjat jelöltjeit. Jelenleg hárman vannak versenyben, közülök választják ki az abszolút győztest, de a három közé bekerülni is nagy szó. Ki lesz a nyertes? Egy menő partyjáték, az ókori Egyiptomot megidéző társas, vagy egy felfedezős játék? A Spiel des Jahres…..
A Google egyenleteit előszeretettel nevezi el valamilyen állatról. És olykor az egyik bekebelezi a másikat. 5 millió kérdés percenként A Google egy hatalmas egyenletrendszerrel számolja ki, hogy kérdéseinkre mely weboldalak a legmegfelelőbbek, és ezeket  tálalja elénk. Percenként nagyjából 5…..
Tegnap jelentette be a Google, hogy nevet és cégformát vált. Itt az Alphabet és ez sokak üzleti fantáziáját beindította. Talán még nem késő csatlakoznod! Az elmúlt 24 órában több…..
Érdekes beszédet mondott Eric Schmidt a Google vezérigazgatója Berlinben. Arról próbálta meggyőzni az európai döntéshozókat, hogy a Google helyzete közel sem annyira stabil, mint legtöbben gondolnánk. Valaki, valahol egy garázsban már vadászik ránk. Higgyék el, mi is így…..
Dollármilliárdokat kavart meg a Google a hét elején, a külföldi gazdasági lapok címoldalon foglalkoznak vele, idehaza viszont még a gazdasági médiában sem jelent meg a hír. Figyelmetlenség vagy tudatlanság? Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Google frissítette…..
A Google ma éjfélkor hivatalosan is bejelentette, hogy útjára indította a Panda algoritmus 4.0-ás verzióját, ami erősen átrajzolhatja a keresésekre kapott eredményeket. A valaha volt második legerősebb módosítás? Matt Cutts a Google webszemét elleni osztályának vezetője magyar…..
Az ukrán válság uralja a hírportálokat, a kérdés az, hogy mennyire izgatja a hazai és nemzetközi közvéleményt. A Google Trends, a Googleban indított kereséseket rögzíti és hasonlítja össze. Egyelőre a rendszer február 28-ig lát el. Jól látszik, hogy ekkor még az ukrán…..
Akár 5-10 cm hó is hullhat a Bakony magasabban fekvő részein. A délelőtti órákban az északnyugati országrész több pontjáról is jelentettek havazást, havasesőt, miközben délkeleten 10 C fok felett van a hőmérséklet. A magasban nyugat felől egyre hidegebb levegő áramlik be az…..
esotanc 2014.02.12 13:14:46
@Unbiased:
"A havazás egyre inkább havazásba vált át? Ezt hogy csinálja?"
Ó, hát ez egy meteorológiai tudományos szakkifejezés, amit csak a beavatottak érthetnek meg :-) Úgyhogy inkább javítottuk. Köszi!
Újra frissítette a Google a Page Layoutnak nevezett algoritmusát, ami azokat a weboldalakat szűri ki, ahol túl sok a reklám az oldal felső részében. A Google először 2012. január 12-én futtatta le ezt az algoritmust, amely a weboldalak mintegy 1%-át érintette. A Google arra…..
Elég sokat elmond egy párt népszerűségéről, az hogy kire és hányan keresünk a Google keresőjében. Annak néztünk utána hogyan alakult a pártok népszerűsége az internetes keresések alapján. Kezdjük a pártokkal! Az jól látszik, hogy a kampány beindulása igen jót tett az…..
Vége a havazásoknak és az ónosesőknek, most már jöhet a tavasz. A hétvégén akár +12 C fok is lehet. Kétarcú lesz az időjárás a héten, éjjel kemény, akár -10 C fokos fagyokra, míg nappal, akár +10 C fokos tavaszias időjárásra is számíthatunk. Hosszútávon is enyhe…..
Közel száz éve nem esett ennyi hó Ausztriában, helyenként a hó vastagsága meghaladja az 5 métert. Csak péntekről szombatra virradó reggelre 135 cm friss hóréteg hullott Tirolban. Az Osztrák Meteorológiai Intézet több tartományra is vörös riasztást adott ki, a hó és…..
A Google nem csak egy békés kereső, ahogy első látásra tűnik, hanem egzisztenciákat is képes szétzúzni. A legtöbben egyszerű felhasználóként ismerjük a Google, de idehaza is több tízezer állás függ a Google kegyétől. A webáruházak, de még a hírportálok látogatóinak…..
esotanc 2014.01.31 14:51:34
@Szabó F. Balázs: Igen nyilván, de a webáruház tulajdonosok szívesebben veszik, ha fizetés nélkül vannak ott az első helyeken, és jönnek az ingyen látogatók, mintsemhogy a látogatókért fizetni kelljen.
Rand Fishkin tippelte az idei évre, hogy a tengerentúl meglesz az első olyan találati lista, ahol az első oldalon már nem lesz organikus találat.
esotanc 2014.01.31 19:00:06
@tucano: Szia:
Itt olvashatsz a vendégbloggolásról:
ite.hu/matt-cutts-vendegbloggolas-keresooptimalizalasi-celokbol-ennek-vege/

Nyilván itt azért elsősorban az angolszász tapasztalatokról van szó, de jó figyelni, mert ezek a trendek átjönnek ide is.
Sztem működhet mind a kettő csak igényesen. A Google is azért harapott rá a témára, mert kezdett az egész átcsúszni spambe, egyre több lett az igénytelen tartalom, és kezdett autoamatizmussá válni.
Az authorhip dolog jó kérdés, hiszen elméletileg dolgozni kell, mert jön az Author Rank.
A Moz.com on volt egy jó cikk Rand Fishkinről a vendégblogolás veszélyeiről.
Eric Ward cikke pedig arról szól hogy lehet ezt jól és rosszul csinálni. Ő talán alegrégebbi linképítő érdemes olvasni amiket ír.:searchengineland.com/11-reasons-link-building-futile-waste-time-one-big-reason-isnt-182210
Az ite.hu nagyjából naponta tudok követni a SEO világ híreit.
Remélem tudtam segíteni.
Helyenként két méteres hótorlaszokat emel a Kossava nevű szél Szerbiában, vörös riasztás van érvényben. 100 km/órás széllökésekkel érkezett meg a Kossava a Vajdaságba, teljes káoszt okozva az utakon. Tegnap több tucat autó rekedt a hó fogságába, akik két autóbuszban…..
Ismét egy mediterrán ciklon húzódik ránk dél felől, eleinte és északon inkább kisebb havazás, másutt havaseső, ónoseső is hullhat. A jelenlegi számítások szerint szinte bárhol hullhat ónoseső, az Északi középhegység kivételével, de vasatag jégpáncélra sehol sem kell…..
Holnap ismét egy mediterrán ciklon érint minket, országszerte többfelé lesz hó, de most lényegesen kevesebb, mint a hétvégén. Csütörtöktől jöhet az ónoseső. Ezúttal szerencsénk lesz mert a ciklon tőlünk félre halad el, míg a holnapi napra Romániában, Szerbiában…..
Nem ez volt az utolsó havazás a télen, szerdán ismét többfelé lehet havazás, és most Budapest is kaphat fehér leplet. Utána bármi jöhet. Extrém hidegre figyelmeztet az Országos Meteorológia Szolgálat, előrejelzése szerint akár -15 C foknál is hidegebb lehet hétfő hajnalban a…..
Több hó is lehet, mint vártuk, a modellek egyre több havat jósolnak. Pesten nem kell aggódni. A hat óránként frissülő modellfutások alapján több hó várható, mint azt korábban jelezték. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban 10-20 cm havat valószínűsített, most már…..
Holnap jön a nagy hó, már csak az a kérdés, hol mennyi? Íme egy kis körkép a várható havazásról. Tehát holnap csütörtökről péntekre virradó este éri el a mediterrán ciklon csapadékrendszere az országot, ekkor kezd el esni, ekkor még az eső a délnyugati határvidéken. A…..
Holnap jön a nagy hó, már csak az a kérdés, hol mennyi? Íme egy kis körkép a várható havazásról. Tehát holnap csütörtökről péntekre virradó este éri el a mediterrán ciklon csapadékrendszere az országot, ekkor kezd el esni, ekkor még az eső a délnyugati határvidéken. A…..
Három nap alatt 70%-kal ugrott meg a propán gáz ára az Egyesült Államok több északi államában is a rendkívüli hideg miatt. Jön Janus és ismét befagy Amerika. Múlt péntekről tegnapra virradóra 70%-kal ugrott meg a propán ára Amerikában, ahol 14 millió ember otthonának…..
Nem csak lehűlés jön a héten, hanem hétvégén megkapjuk a havat is. Pénteken dél felől egy mediterrán ciklon húzódik az ország fölé, és kiadós csapadékot hoz. Hogy pontosan eső lesz-e vagy hó, az nagyon nehezen meghatározható, ugyanis a hőmérséklet éppen fagypont körül…..
Ítéletidő tombol Itáliában. A heves esőzések és a rekord havazások miatt már több száz embert kellett evakulni Modena térségéből.Az olasz polgári védelem középszintű készültséget rendelt el több tartományban is, így így Liguriában és Emilia-Romagnában, valamint az…..
Számtalan időjárás előrejelző oldal van ma már az interneten. Van amelyik az aktuális időjárásra koncentrál, ilyen például az időkép, van amelyiknek a hosszútávú időjárás előrejelzés a célja, ilyen például a köpönyeg. Aztán van a hivatalos "időjárási" oldal…..