Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cigiző

0 bejegyzést írt és 1873 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eperbombázó Marsitól Marsiig 2016.11.08 14:28:42
Cigiző 2016.11.09 08:03:03
Szegény viacolor kiselemes térkő nem tehet arról, hogy a különböző pályázati pénzek és központi források eltapsolásának megszemélyesítőjévé vált az elmúlt években. Megújult főterek és sétálóutcák díszkőfelületeibe temetett milliók jelzik, hogy egyes döntéshozók hol érzékelik a legnagyobb lemaradást…..
Cigiző 2016.07.22 11:45:21
Minden 70-es, 80-as években született ember találkozott már az "anyósnyelv" nevű növénnyel. Nekünk is volt otthon és gyerekkoromban szívből utáltam, talán épp a nagyon rossz gondolattársítás miatt. Aztán az anyósnyelv is eltűnt, mint a többi retro cucc, én az utóbbi 15 évben…..
2015 májusában kis híján kipusztultak a Kazahsztán sztyeppéin élő saigák, egy rendkívül veszélyeztetett antilopfajta. Pontosan miért is rejtély ez? Elsőre a saiga antilopok halála egyáltalán nem tűnik furcsának, elvégre az elmúlt években mindig volt, hogy elpusztult pár…..
Cigiző 2015.09.20 01:33:08
Füstleves Utolsó cigaretta 2014.07.27 07:24:39
Az utolsó cigarettának nagy jelentősége van. Egy korszakváltás. Egy cezúra. Idáig ez volt, mostantól más lesz. Idáig dohányoztam, már nem dohányzom. Annak idején én is elszívtam az utolsó cigarettámat, többször is. Volt egy rakat utolsó cigarettám. Mindegyiket ünnepélyesen,…..
Magyarország lakossága szerint nem ők tehetnek arról, ami van, hanem más. A majd’ tízmillió ember megkérdezésével zajló felmérésből kiderült, hogy hazánk lakosaink 99% úgy gondolja, nem ők tehetnek hazánk jelenlegi állapotáról. A lakosság szerint ők tisztességesek,…..
Cigiző 2014.03.11 20:48:52
Rabok voltunk mostanáig Ezután is rabok leszünk Rabok leszünk, jó ez nekünk Itten ülünk, tervezgetünk Rab madárként szabad ember Ki hogyha hal, úszni nem mer Tervezgetünk itten ülve Poharaink fele dűlve.   Talpra magyar, hazahínak! Itt is eljött a záróra Az…..
Oxford Egy utolsó kiegészítés a reggeli posztomhoz. Ez a világ top 100 egyetemének megoszlása a Nyugat, az atlanti kultúrkör (USA, Kanada, Ausztrália és az EU, EFTA), valamint Oroszország között. Lehet a tudatlanság erő, de a tudás a hatalom. A világ top 100 egyetemének…..
Cigiző 2014.03.06 14:20:30
Hérosztratoszféra Gátlegények 2014.02.27 18:58:12
Szóval az egész alighanem úgy történt, mint a régi viccben. - Virágh államtitkár úr, hát jön a Duna!- A Duna az jön, Pelikán úr, de hát mit csináljunk?- Kellenének emberek a gátra, rengeteg homokzsák, gépek...- Áhá! Csak úgy gyerecipó-hammbekaplak! Mint az anarchisták,…..
Holnapra rendkívüli testületi ülést hívott össze (előterjesztés még nincs), ma délután három óra után meg közzé tette, hogy leállítja a parkolóövezetek bővítését. Azt mondja, hogy "rosszul előkészített" az egész, amiben igaza van, de ők cseszték el, többször is.…..
Cigiző 2014.02.28 00:35:09
Apró kis hír, elvész a nagy dömpingben: 151 ezer forint a magyarországi átlagkereset. Ez kb. 500 euró (és persze csökken). Nekem bölcsészdoktorként, tudományos kutatóként pont ennyi a fizetésem; nem titok, mert ez nem az én szégyenem. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember…..
Cigiző 2014.02.21 14:55:59
Amikor kicsi voltam, a nagymamám azt mondta, nézzem a gumiszőnyegen, hol a kopás, mert ott szállnak ki-be az emberek a metróból. Vagyis oda érdemes állni, mert ott nyílik majd az ajtó. Hogy így van-e ma is - a hármason természetesen - azt nem tudom, igazából már egyáltalán nem…..
A fene gondolta, hogy Ceausescu névvel bármit el lehet adni vécépapíron kívül. Ez a vodka bizonyára azt a piaci szegmenst célozza, amit a "rendszerváltás vesztesei" eufemisztikus jelzõvel szoktak illetni a sajtóban. A bukaresti felruccanásaikról világhírnévre vergõdött…..
Lehet, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének ismételt elutasítása maga is csak afféle viccnek látszik (bár egy vicc, ha sokszor elsütik, általában kifakul, unalmassá, direkt idegesítővé válik), de elképesztő nagy baj van ott, ahol egy bíróság feljogosítva érzi…..
Cigiző 2014.01.08 10:44:32
Szóval lesz ez a németmegszállásos emlékmű a Szabadság téren; úgy látszik, Pártkormánypártunk szeret emlékezni, jólesően nosztalgiázni. Mert hát rosszfiúk voltak azok a németek, na de akkor azért volt ám rend! És hogy tudtak énekelni! A prókat (az emlékműtől manifeszt…..
Cigiző 2014.01.04 17:22:24
Azért a Kövér legújabb, már teljesen paranoiás hagymázaiból is olyan szépen látszik ezeknek a politikai gengsztereknek a keresztmetszete. Annak idején pártcsaládból jöttek, pártkarriert kezdtek építeni már az általános iskolában, azután még vehemensebben a KISZ-ben.…..
Cigiző 2013.12.30 14:27:14
Kinéztem ma a NAV-os tüntetésre, mert kíváncsi voltam, mekkora tömeget mozgat meg a Horváth András-ügy (mely véleményem szerint a legnagyobb botrány őszöd óta.) A Roosevelt Széchenyi István téren sikerült elcsípnem a menetet, és elsőre igencsak meggyőzőnek tűnt az egybegyűltek magas száma, rég…..
Cigiző 2013.12.28 21:39:10
A Horthy-féle Magyar Állam álldogál az utcasarkon. Valakik vonulnak az utcán, valami felfordulás van, de a Magyar Állam zavartan félrenéz. Nem szereti a felfordulást. A Rendet szereti. Tétlenkedik, oda-odapillant, de csak úgy a szeme sarkából; nem amolyan helyes, hercig felvonulás ez…..
Cigiző 2013.11.03 13:59:45
A végtelenül bonyolult Közel-Kelet szíriai szegletének viszonyrendszerének nyilván leegyszerűsített és még így se teljes ábrázolását láthatjuk a The Big Pharaoh nevű egyiptomi blogger ábráján, amit a Washington Post közölt. Kék nyíl: támogat; vörös nyíl: gyűlöl; zöld…..
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..
Ez nem egy posztmodern, dekonstruált Nyirő-novellaparódia címe, hanem a valóság. Szemünk és szánk tátva maradt, amikor találkoztunk ezzel az objektummal a hírekben. A 23 méter magas Jézus Szíve-kilátó a székelyföldi Farkaslaka fölött áll a Gordon-tetőn. Az első blikkre a…..
Azzal kedveskednek neki, amiért politikai karrierje kezdete óta küzd. „Szerettünk volna mi is örömet szerezni” – szerénykedett Mesterházy Attila ex-elnök. A feloszlás során arra törekednek, hogy valami kellemetlen Gyurcsány Ferencről is kiszivárogjék, sőt megdöbbentő…..
Cigiző 2013.05.30 10:06:35
Tegnapi hangyaűző fortélyokat hadrendbe állító írásom kommentjei között merült fel egy másik - a hangyánál sokkalta ellenszenvesebb - kerti károkozó elleni védekezés kérdése, az alany nem más volt, mint a meztelen csiga. Így most, hogy gyors egymásutánban leszámoljunk a…..
Cigiző 2013.05.26 15:35:56
@Megyeri Szabolcs: talán ha címkéznél rendesen, meg lehetne találni...
Új rekordot állított fel a kerékpáros rakéta kategóriában François Gissy. A napokban elérte a 263 kilométer per órás sebességet egy használaton kívüli katonai leszállópályán Franciaországban. Gissy kitartóan próbálkozott, amíg megdöntötte a több mint tíz éves…..
      Tegnap a Magyar Színházban hangszóróval megzavarták a Magyar Fesztivál Balett bemutatójának tapsrendjét. Gulyás Márton és krétakörös társai az ellen tiltakoztak, hogy a kormány különösen bőkezűen támogatta Markó Iván társulatát.     …..
Cigiző 2013.05.25 17:00:19
de!