Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangok

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A készülő könyv Helena Marczewska által írt előszavából osztanék ma meg Önökkel egy részletet, ami talán ad egy értelmezési lehetőséget a "Hangok"-hoz. A „Hangok” tizenöt rádiójátékból áll. Bár ebből mindegyik máshol játszódik, és hőseik is különböznek, a…..
Ma a lengyelül tudóknak kedvezünk; Irek kortársai, barátai és munkatársai nyilatkoznak az íróról, életének jelentős állomásairól. ..
Ireneusz Iredynski: Hangok Néma 2012.02.01 16:27:00
Ma akkor olvassunk el egyet a rádiójátékok közül, kedvcsinálónak :) Iredynski "Néma" címmel írt rádiójátéka a Napút tavaly áprilisi számában is megjelent. Kellemes időtöltést kívánunk hozzá! NÉMA Szereplők: ANYA, FIA. FIÚ:                Jó estét,…..
Ireneusz Iredynski 1974-ben, Varsóban, Głosy (Hangok) címmel megjelent kötetét fordítottuk le magyarra. Iredynski sokrétű, műfajokon átívelő munkásságát ismerve talán meglepőnek tűnhet ez a választás, hiszen ahogy korában, ma is kérdéses, tekinthetjük-e teljes értékű, s…..
  IRENEUSZ IREDYNSKI (1939-1985.) 26 éve, 1985-ben halt meg Varsóban Ireneusz Iredynski lengyel író, dramaturg, forgatókönyvíró, valamint számos rádiójáték és dal szövegének szerzője. Művei ezidáig német, angol, francia, szerb-horvát és finn fordításokban jelentek…..