Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoaX

1007 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számomra a tavalyi év nem volt rossz. Sőt, kimondottan jól sikeredett. Az viszont biztos, hogy idén két hét alatt több jó zenekart találtam, mint tavaly egész évben. Konkrétan időm sincs ennyi cikket írni, és ennyi zenét hallgatni, de folyamatosan belebotlok valamibe. Most a Starified zsíros kis…..
Kátai Tamás és a személyével egybeforrt Thy Catafalque az utóbbi évek egyik megkerülhetetlen rockzenei tényezője lett és nemcsak idehaza. Vele beszélgettünk újrakiadásokról, a természet erejéről, de a készülő új album is szóba került. /Fotó: Kudlik Gyöngyi/..
A csaj trió a tavalyi gitáros váltás után úgy döntött, hogy békességben, de mégis leteszik a lantot. Azonban nem kell aggódni, mert a frontasszony, a basszusgitárok ördöge, Dodo elárulta, hogy jön a folytatás, hiszen Ő Dorothy. I'm Dorothy néven hamarosan jelentkezik az új brigáddal, addig meg itt…..
A pandémia mindenkit megvisel, de azért igyekszünk otthon maradni, amennyire lehet. Az otthonmaradás ihlette tuti a svéd Monolordot is, akik I'm Staying Home címmel új dalt hoztak ki! A dal természetesen a Relapse gondozásában lát majd napvilágot, az elővétel már meg is indult, erre a gyönyörű…..
A Don Gatto zenekar az ötödik lemezét készíti éppen. Ezért is hívták meg őket a Petőfi tévébe, ahol egy frenetikus három perces interjút adott a Weisz és az Acélos. Ez egy tökéletes ürügy volt arra, hogy Bazsitól megkérdezzük, hogy megszerezte-e végre Lola telefonszámát. Na, jó azért rákérdeztünk…..
Az idei év zene szempontjából nem indul rosszul nekem. Már találtam egy olyan projektet, ami totál levitte a fejemet az újításával. Ez volt a Gör FLsh, most meg találtam egy úgymond klasszikus stoner rock zenekart, ami tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Szóval nem is volt kérdés, hogy meg kell…..
Amikor Kanadára gondolok, mindig eszembe jut a South Park filmből ismert dalocska, hogy "A bűnös Kanada!". Most azonban nem emiatt fogunk az országról, illetve aztán Franciaországról beszélni, hanem sokkal inkább a Gör FLsh miatt, ami egy olyan projekt, amit hallanod kell, mert tuti, hogy megnyomja…..
Ahogy a bátyus tolja a Max Trax-et, úgy Igor is jelentkezik a saját kis videósorozatával, ami a Beneath The Drums címet viseli. Amíg Max bácsi otthon tolja az oktatást és a sztorizást, addig Igor kicsit komolyabbra vette a figurát. Nem akarjuk lelőni a poént, az első videóról, ami a Territory dalt…..
Dave Mustaine is beáll a sorba. Na, nem ő, hanem a könyve. Most 555 emberre van szükség és jön a Konkrét Könyveknek hála az újabb magyar kiadású életrajz. Mindenkit érdekel a Megadeth főnök, a thrash nagymester sztorija, nem? Ha mégsem, akkor meg dobjatok egy avokádót!..
Az Aqualamb kiadó egyik nagy üdvöskéje, a mi egyik kedvencünk a Frayle is nyomatja az online bulikat. Most ebből lehet látni egy részletet, ami a Dead Inside című dalukat tartalmazza. A House Of Wills-koncert képileg is gyönyörű, szóval tessék rávetni magatokat!..
A szalagcím írja le talán a legjobban az undergroundot és azt, ami körül veszi ezt az egészet. Folyamatosan változásban van minden, mi is. Főleg mi... Mindig hallottuk a pletykákat, hogy "ez tényleg az utolsó év" tudtuk mindig is, hogy vége lesz, de senki se akarta komolyan venni ezt az egészet.…..
December hatodika környékén valahogy jobban előtérbe kerülnek az ördögök, krampuszok kinek melyik megnevezés tetszik jobban. Azonban most nem a Mikulást kísérő feketére maszkírozott lányokról fogunk beszélni, ha az Ørdøg szóba kerül, hanem sokkal inkább a Superbutt klasszikus felállásából létrejött…..
Itt egy vatta új dal a jövőre megjelenő Eyehategod albumról, ami a A History Of Nomadic Behavior címet fogja viselni. Hallgassátok szeretettel a High Risk Trigger című alkotást, ami a mi kicsi szívünket így péntek reggel már első hallgatásra meghódította...
"Cukor, só és minden mi jó! Ezekből az összetevőkből alkotta meg Plutónium Professzor a Pindúrpandúrokat" Hangzik az ikonikus mese főcímében az a mondat, ami igaz lehetne több zenekarra is. De mi az a minden mi jó? Mitől lesz valami jó midenki számára? Ebből pedig az következik, hogy milyen is a…..
A Hatebreed mindig érdekes helyet foglalt el a szívemben. Igazából nem vagyok egy nagy HC fan, de ezt a zenekart valahogy mindig megtudtam hallgatni, mindig megtalálta a hozzám vezető utat. Így nem csoda, hogy tűkön ülve vártam, hogy végre megkaparintsam az új albumot, aminek a címe is sokat mondó…..
Tavaly nálunk is megfordult hosszú idő után az amerikai Eyehategod. Mike IX Williamsszel és Jimmy Bowerrel akkor kedélyesen elbeszélgettünk a megboldogult Dürer Kert falai között. Most azonban nem ez a téma, hanem az, hogy a jövő évben hét év után A History Of Nomadic Behavior címmel új lemezzel…..
Annyi az új könyv, ami a metal zenével foglalkozik, hogy szinte daráljuk őket futószalagon. Na, nem úgy értem.... Szépen sorjában jönnek a szebbnél szebb kiadványok, mi pedig örömmel vetjük bele magunkat ezekbe. Most a  klasszikus brit heavy metal brigád az Iron Maiden legújabb kötete került…..
A hamarosan új albummal jelentkező Mastodon az Adult Swim Festival felkérésére zenélt az online térben, közel harminc kellemes percen keresztül. A programba összesen öt dal fért bele, de élmény őket hallgatni és nézni is! A  két napos fesztivállal kapcsolatban amúgy nem kell semmi rosszra gondolni,…..
Mennyiszer elmondtuk már, hogy az idei év ilyen, meg olyan...De mindig van mégis valami, ami reményre ad okot. Na, nem az új SOAD dalokra gondolok, hanem arra, hogy van nekünk egy kicsi, ámbár igen komoly zenekarunk, akik megörvendeztettek minket egy új lemezzel. Elődugta a pofáját a Crippled Fox!..
A vonaton ültem hazafelé tartva, amikor egy úr megszolított, hogy látja mit olvasok. Szerinte a Metallica mainstream és az igazi zene a Pantera. Ebben van is igazság meg nincs is, de egy tuti, mind a két zenekar sokat letett az asztalra. Így nem is volt kérdés, hogy a Cser Kiadó gondozásában…..
Akármilyen apokaliptikus is ez az év, azért vannak előnyei. Többek között az, hogy a nagy kedvenceknek van ideje a mellékprojektekre, és sorra jönnek a jobbnál jobb albumok. Már most nehéz azon agyalni, hogy milyen lesz az idei TOP 10. Erre a tízes listára próbál meg felkerülni a Puscifer is, akik…..
A szokásos kis kalandozásomat végeztem a héten az egyik közkedvelt zenei oldalon, amikor szembejött velem egy zsákkal beborított arcú ember fotója, és egyből kíváncsi lettem, hogy milyen is lehet a drone metal doommal keverve. Így akadtam rám Emma Ruth Rundle és a Thou projektjére. Így köszönt be az…..
Marilyn Manson 2008-as életrajzi könyvét beszerezni körülbelül a lehetetlen kategróiájába tartozik. Szerencsére volt olyan mázlim, hogy hozzájutottam egy példányhoz, és nem is haboztam. Az évek óta áhított példányon iszonyat tempóval átrágtam magam, mert ugye közben meg jön a Cliff Burton életet…..
RockStation LAZARVS - LAZARVS 2020.09.24 13:00:00
Szobaprojektnek indult, majd jó poén lett, később underground szinten elismert, lassan pedig mainstream (?) zenekar lett az Apey & The Pea, akik áthaladtak a névváltoztatás rögös útján, hogy végül LAZARVS néven alkossanak. A felállás ugyanaz, a muzsika azonban jelentősen más, mint tíz évvel…..
Meglep valakit, ha azt mondom, hogy lassan már vennem kell egy új könyvespolcot, mert nem fér el a sok zenei kiadvány? A Popshopnak hála a megjelenés után landolt nálam a legújabb életrajzi könyv, ami most a Guns N' Roses szólógitárosának mutatja be életét a kisgyermekkorától kezdve, a második…..