Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papirsari

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi cikk 2015-ben jelent meg a The Guardian-en és remekül összefoglalja a deperszonalizációs zavart. Én először ezt elolvasva döbbentem rá, hogy szinte ugyan ezektől a tünetektől szenvedek, így számomra ez a felismerés egy mérföldkő volt. Most megpróbálom a cikket magamhoz képest a legjobban…..
papirsari 2019.03.31 07:36:04
@Osváth Miklós: nekem is...
Kiss Judit Ágnes naplova Háborús 2015.08.28 18:18:00
Te mit csinálsz, ha kitör a háború? Én menekülök. Az első lövés után fölkapom a gyerekemet, húzom magam után a férjemet, és el innen az első helyre, ahol, nem lőnek. (A macska... Istenem, mi lesz a macskával?)Nem tudom, ki fogad be és hol. Nem tudom, meddig kell bujdosnom. Lehet,…..
Kőbányán évek óta hagyomány, hogy a március 15-ei megemlékezések egy fáklyás felvonulással kezdődnek az ünnep előestéjén. Így volt ez tegnap is.  Közbevetőleg: a X. kerület azon ritka helyek közé tartozik, ahol együtt tud ünnepelni a fideszes polgármester a kerület szoci…..
papirsari 2015.03.15 12:14:04
A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja), szégyent vagy megbánást a visszaélései…..
“Minden tettünk a “mit kell tennünk” kérdésével terhes. Minden új szituáció újra felteszi ezt a kérdést, s az élet minden pillanatában újra és újra meg kell válaszolnunk azt - kikerülhetetlenül és annak reménye nélkül, hogy bármilyen hatalom tehermentesíthetne a…..
papirsari 2014.11.09 16:14:12
@Szikszai/Szabolcs: Lehet, hogy nem... Lehet, hogy a kérdések is velünk születnek, mint a szemünk, vagy a hajunk színe. Lehet, hogy van bizonyos "mennyisége", vagy "értéke"... S egyszer csak elfogy. :-)
Akkor beáll a közöny.
papirsari 2014.11.10 18:23:59
@Szikszai/Szabolcs: Sokat gondolkodtam ma ezen. Arra jutottam, hogy talán környezetváltozás kellene. :-)
Én pl. sokszor belefutottam ilyen válaszokba, hogy "mert én így akarom"... Vagy egyszerűen csak ennyibe, hogy "Pont.". Az ilyen válaszok után meg befagynak a kérdések.

A nagy életkérdésekben szerencsére szabad a "fantázia".
Gondolkodásban és cselekedetben talán már nem sok újat lehet se kérdezni se válaszolni; de a reménység kimeríthetetlen. Szerintem. Csak a reménységgel lehet - ha lehet - motiválni is.
Irkálmányok A munka becsülete 2011.06.06 20:28:00
Már gondolkozom egy pár napja ezen a bejegyzésen, de időm sem volt, na meg a lélek sem vitt rá, hogy megírjam. Eddig kizárólag politikai témákról szóltam a blogon, pedig azokat utálom; ám néha ki kell engedni a gőzt és úgy látszik, hogy a kormányzat napról napra…..
papirsari 2014.02.02 06:56:20
@Layos: egy fecske nem csinál nyarat...