Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snatch_

0 bejegyzést írt és 300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még kezdő futók is hamar találkozni fognak ezekkel a kifejezésekkel, hogy fokozó meg repülő futás. Akik edzésterv alapján készülnek azok pláne, nem is beszélve azokról akik futóedzésekre járnak. A pályán gyakran hallani, hogy "fuss ötször száz repülőt", vagy pl hogy a "következő X résztáv menjen…..
snatch_ 2020.04.20 10:09:58
@Ádicsek37: :(( nevetséges...
Fuss_b@szod! Holló a hollónak? 2020.04.06 21:05:54
 Olyan időket élünk, amikor szervező a szervezőét, futó a futóét, szervező és futó egymásét. Kivájja! De vajon miért? Próbáltam partvonalon kívül maradni, de amikor a Terepfutás facebook  csoportban egymásnak feszülnek azok érvek, amik közül finoman szólva is egyik-másik igen gyenge lábon áll, és…..
nemmaratonman Jóga 2020.01.26 09:40:07
Na kérem szépen.Egyetlen idegesítőbb futóblogger van szerintem a túl sikeres futóbloggernél, az pedig az esőkelő, meg a nemfutó futóblogger. Azok senkiháziak. A szcéna megcsúfolói. Ezért tart itt az ország. Fake news. Na, és ezért az van, hogy nemigen írok semmit, mert hát ugyan kínok kínját ki- és…..
snatch_ 2020.02.07 10:44:07
nemmaratonman Helyzetjelentés 2019.06.09 22:07:53
A melósok dolgoznak...
nemmaratonman Muzsla 2019.04.24 23:24:17
Ismeritek azt a végtelen pillanatot, amikor órákon keresztül valami órási szopásban vagy, de tényleg, valami iszonyatos, idegig ható zsigerelésben darálnak le kétszer, háromszor, tízszer, és már nem számolod a veszteségeidet, csak az számít, hogy valahogy kikerülj a hirigből? És már magad sem hiszel…..
Sőt, meg fogtok lepődni, még a politikus is volt aranyos, kedves kisbaba. Lásd az egyik kedvenc Petri-versemet a poszt alján. Emlékeztek még, hogy fényévekkel ezelőtt Gyurcsány Ferenc futni invitált mindenkit a Szigetre reggelente, hogy aszongya kérdezzen tőle, aki akar, beszélgessenek futás közben…..
Régen lezajlott a verseny, volt pár élménybeszámoló is szóban, de azok mindig permanens italozásba csaptak, muszáj leírni is, hogy mi hogy volt. Nagyon messziről kezdem a beszámolót, az eleje lehet, hogy hosszabb lesz, mint a veleje. Ez év előtt 2015-ben Balatonkenesén…..
Ennél tökéletesebb lapokat régen osztottak az asztalomnál. A nyár két utolsó napjára érkeztünk meg Wachauba. Szerdától már szabadságon voltunk, és mivel az egész út nem több mint három és fél óra, és amúgy is csak háromtól lehetett elfoglalni a szállást, királyi lassúsággal és kényelemmel…..
Nagyüzemben megy a nyári uborkaszezon (kovászos, mindig a kovászos). Míg mások az év első szezonját agyonversenyezték, hogy aztán meg nyáron agyonversenyzés mellett még agyon is triatlonozzák magukat, addig én összesen két eseményen szopattam magam összesen: egyszer a távolsággal, egyszer a szinttel…..
snatch_ 2018.07.17 12:52:07
már szerintem írtam, de lehet nem neked, mellbimbóra én a DM sajátmárkás Das Gesunde Plust-t használom, a 20 pflaster in 2 gröszent, ezt:

www.dm.hu/das-gesunde-plus-ragtapasz-sensitive-p4010355192318.html

Sosem indulok el futni enélkül, edzésekre is használom, különben végem. És bír több órát is, király, 300 forint egy doboz.

A cuccaimmal nem untatlak, régóta nem vettem semmit, kb. 1 hónapja beruháztam egy dekás 1500 forintos, lópokróc minőségű fehér atlétaszerű felsőre, hogy jobban barnuljak, mint a pólókban :D ;)

Amúgy valami zsebféle néha jól jönne, mert a kocsikulcsot folyton a bal kezemben hordom futásnál (legtöbbször meló előtt, vagy után edzem hétköznap).
Az Extrememan előtt 5 héttel ideális felkészülési versenyként céloztam meg az eseményt, előtte 3 nappal már csak könnyített edzéseket végeztem. Mivel a tavalyi pályán változtattak, és tavaly a futótáv csak 17,5 km volt az akkori 5:20-as célidő még álomként sem merült fel. A verseny reggelén szépen…..
snatch_ 2018.07.05 15:21:23
@mata68: "Túl sok időt vesz igénybe a felkészülés"
én pontosan ezért nem csináltam meg 2012 óta egyszer sem. Meg mert látom, hogy már 50 rugó a nevezés...anno még 30-ért neveztem. Ez a kettő a visszatartó erő, még bármi lehet decemberig, akkoriban már el fogom dönteni, hogy indulok-e.

A jó fm és maraton mit jelent? mit szeretnél elérni?
snatch_ 2018.07.05 15:55:34
@mata68: nekem nyugodtan panaszkodhatsz :) és igen, nálam komoly tényező a nevezési díj, alapvetően ez alapján döntök. Dunaújvárosba 12 rugó volt a féltávos nevezésem, ez röhej, már ami az ár/érték arányt illeti, így ebbe belevágtam. De 50 rugó?!?! és jövőre már 55 lesz?

azért az 1:26 nagyon szép idő, azon nehéz lesz faragni, a maratoni idődön már sokkal könnyebb. Én a félmaratont elengedtem nagyjából, 1:29:xx a legjobbam, meg kellene dögöljek a gyorsabb fm-ért. a maratoni időmben van még számomra is fejlődési lehetőség, azt tudom faragni, és akarom is már idén is!
Elkezdtem egy regiment posztot már arról, hogy nekem most egy ideje mennyire rossz, és, hogy ezek a dolgok, nyírják, reszelik, dörzsölik lefele az életerőmet, motivációmat, és, hogy általában is olyan de nagyon jaj. Főleg azért kezdtem el ezeket az írásokat, mert azt hittem, hogy nagyjából az alján…..
snatch_ 2018.07.04 12:55:59
@téglánakgyors: jahh, nekem is így indult tavaly, az első 2-3 hét szinte full teljesen más, vagy inkább semmilyen volt, aztán utána is voltak hiányzások, de a vége nagyjából összeállt. Most asszem nem fizetek be semmire, megpróbálom a tavalyiból és az azelőttiből összerakni magamnak.9
No, hajrá akkor, majd figyellek Straván :) ;
Sziasztok!Lesz egy csomó érdekesség a jövőben itt a blogon, ezek közül bedobok pár témát így előljáróban is:- Edzéshez érdemes-e neoprén shortot (rövidgatyát) venni vagy ez hülyeség?  (És ha nem akkor miért igen? Vagy nem? ,) - Érdemes fehér versenymezben indulni melegben, és milyen legyen az a…..
Feltámadni csak misztikusan lehet. Kell, hogy legyen benne egy jókora adag csodafaktor, másképpen nem is lehetséges, hiszen maguk a számok is felfoghatatlanok, az egész történetről ordít, hogy óbazmeg. És csak kevesen jutnak be a kapun, a legtöbben nem, el sem indulnak. De az elindulók is.…..
nemmaratonman A sós banán napja 2018.03.24 10:03:20
A Mika márkájú, analóg ébresztőórát fél hétre állítottam be némi ráhagyással, de már hatkor szemgolyómmal játszott, úgyhogy az időben keléssel viszonylag kevés problémám volt, főleg, hogy két doromb és egy fülnyalás között elég hamar bedarálásra kerül a nagy lábujjam, valamint a könyököm is. Az ágy…..
nemmaratonman A nem meghalás íze 2018.01.30 18:16:55
Vasárnap újra Érden Yours Trulyztam, mert tavaly bitang jó volt, mert tavaly volt benne egy komolyabb hősfaktor a -10°C-kal, és mert 12 kilométeren keresztül hol nagyon, hol csak sunyiban, de folyamatosan emelkedik az út. Idén az újraélesített diétán kívül még a hegymászást akarom bevetni, mint…..
Az ember vesz egy Garmin órát, és azt gondolja, hogy nagyjából tudja, hogy milyen kalandok várnak rá, hiszen az óra adott funkciói nagyjából meghatározzák a várható felhasználási területet. Ha még hozzáveszem,hogy valaki biztos mért már pulzust pánttal szex közben, akkor aztán tényleg lefedünk…..
snatch_ 2018.01.09 13:57:32
@téglánakgyors: jaja, volt hasonló, még ha nem is óra ügyben. de kinek nem? :D

nem volt tudatos a garminkerülésem, mikor timex-et vettem, azért vettem, mert az volt a legolcsóbb multisport óra akkoriban, és mint utóbb kiderült, a legszarabb is. polar azért lett, mert arra 2 év garit adtak, garminra 1. ezzel dőlt el. azóta meg annyira ákcijás volt a v800, hogy a hülyének is megérte, nem hogy nekem...:D

Futásban az excel a fő vezérvonal, 2008 óta vezetem, nem fogom már kidobni :D. ezen kívül ugye a polar flow-ban, ami a trainingpeaks-szel szinkronizál. Ennyi.
nemmaratonman Ez az enyém 2017.11.06 10:42:17
Pár száz méter van negyvenig. Dani eldobja a kulacsot, ahogy a kocsihoz érünk és nekiindulunk a végének. Valahogy lendületet szerzek, visszasírom a kilométert hat alá. Az út mellé kivágott pörgő, csúszó, forgó kulacs képe a fejemben marad - letettünk mindent, innen már csak menni kell. Soha nem…..
Csütörtök este. A padlón fekszem a mannheimi Intercity Hotel tizenegyedik emeleti sarokszobájában. Körülöttem az öt nap ideiglenesség, és a felszínes otthonosságteremtés kellékei. Bőrönd, begyűrt takaró az ágyon, párna földre dobva.      Hengereztem, aztán csak ott maradtam, és most vagyok múlt…..
snatch_ 2017.10.17 11:42:58
Sajnálom, hogy feladtad, pedig szerintem a Te eredményed után kutattam elsőként mikor hazaértem. Egy fussteises keresi másik fussteises eredményét :D.
Ne csüggedj, hasonlóan éltük meg a maratont és azt mondom, hogy még az egész felkészülést is. A feleségem elég sokszor kihangsúlyozta, hogy bizony szerinte ezt a maratont most el kellett volna engedjem. És nem azért, mert idegesíti a futásom, hanem mert látja, tudja mi megy otthon. A második gyerekkel olyan mértékű szívást kaptunk be, amit előre a franc se gondolta volna. Ez azt eredményezte, hogy az utóbbi 1 évben nem volt 1, mondom EGY normális éjszakám. És mit ad Isten, a maraton előtti héten kezdi a gyerek megsínyleni az újabb fogát, emiatt garantált volt az éjszakai 6-7 alkalmas felkelés, alvásmegszakítás. Ez van. Ezzel kellett főzni. Én is hagytam ki egész hetet, több edzést is, az utolsó héten is csak kétszer futottam, tudatosan nem mentem már pénteken sem (plusz a szerdát dobtam), de valahogy például a tudatomig nem jutott el, hogy gecimeleg lesz. És írta itt valaki, hogy ez nem kánikula...a lófaszt nem, október közepén ez annak felel meg! Az ember szervezete ilyenkor nem erre készül. De mindegy, az időjárással én sem takarózom, de az tuti, hogy 5 km-el a cél előtt már én is megborultam. Valamit én is elrontottam, majd átgondolom még, hogy mi lehetett az, de ez a maraton nem az ideális felkészülésről és később az ideális futóidőről szólt nekem. Talán 1 év múlva.
snatch_ 2017.10.17 12:40:53
@Kilfish: azzal teljesen egyetértek, hogy ilyen időben is tudni kell futni, próbálok nem is panaszkodni, mondom, én nem is éreztem durvának közben. Viszont nagyjából ugyanúgy frissítettem, mint tavaly, no ez most valószínűleg kevés volt és ezt csak a melegnek tudhatom be. A feléig pedig úgy éreztem, hogy talán sokat is frissítek, de a franc tudja. Még párszor nekem is át kell gondolnom, hogy mit rontottam el, mert valamit biztosan. Valami aprót, de az pont elég lett ahhoz, hogy a vége meghalás legyen.
snatch_ 2017.10.18 11:12:58
@téglánakgyors: 3:15 alá szerettem volna beérni, de olyannyira lenullázódtam, hogy a végén csak beérni akartam. Az utolsó km lejtős része sem segített semmiben már, még csak nem is gyorsultam ott, talán a leglassabb 1 km-em lett. Szóval pár perc kellett volna a maximális boldogsághoz...
Most néztem a BSI-s közvetítéses videót és látom, hogy a győztes, Józsa Gábor 4 pohár vizet öntött a fejére a Ferdinánd híd alatti frissítőnél. És ez csak egy, amit én nem tettem, én hülye...Én még nem tudom a hőmérsékletet ennyire figyelembe venni, hogy ilyenekre is gondoljak. Azt hittem, azt hiszem, hogy 22-23-24 fok nem a világvége, észre sem fogom venni. Aztán utólag jövök rá, hogy de, én is észreveszem. Csak nem cselekszem ennek megfelelően versenyen. Ebből is tanultam. Újra. Folyamatosan...
Az űr: a legvégső határ. Semennyire nem vagyok egy Star Trek fan, nem került be a gyerekkoromba, később meg már nem lehet betuszkolni erőszakosan, eléggé Spock-mentes vagyok. Mégis folyton ez járt a fejemben hetek óta. Naná, a teljesítményemre gondoltam. Nem, lófaszt. Szóval elég sajátos…..
snatch_ 2017.10.03 14:34:44
Táv: negyedszer futottam, harmadszor volt (lett volna) ugyanaz a pálya (az első brutális szopatós emelkedős volt), de mégsem esett le sokáig, hogy valami nem kóser. Konkrétan a második fordítót 6km környékén az emelkedőn, na azt hozták közelebb. Tavaly feljebb kellett futni. Akkor csiszre megvolt a 21,1. Csalódott voltam én is, mert ahogy írtad, illett volna legalább a rajt előtt a kurva cilindereseknek bemondani, hogy héé, nem lesz meg a 21. Így én is kicsit időzavarba kerültem 16-18 km környékén.
És tényleg bele lehetett volna tenni akkor valahol máshol azt a plusz pár száz métert már...

Autósok: egyszer én is hallottam nem túl szép reakciót, de érdekes, hogy az előző 3 évben nem tapasztaltam ilyet. Lehet mert nyáron volt és sok nyaraló nem volt otthon...Amúgy meg a rendőrök, polgárőrök és segítők azonnal emelték a szalagot és engedték a kocsikat, amint volt rá lehetőség. Nem hiszem, hogy súlyos 2-3 perceknél többet kellett várniuk...azért ez még mindig nem egy BSI rendezvény a nagyságrendeket illetően.

A kislány: mikor megláttam, majdnem könnybe lábadt a szemem, annyira édes volt. Egy cukrot én is kaptam tőle, egy körön keresztül próbáltam a nyálammal feloldani :D és ahogy a mamája hordta ki a cuccokat, döbbenetes volt a kettejük munkája.

rajt: ahh, anyám, hogy az emberek nem nézik meg előre az útvonalat, vagy nem képesek értelmezni...nem tudom melyik gázabb :D ;) így legalább beállt elém vagy 20-30 olyan, akinek nem kellett volna :D de legalább biztosították, hogy ne fussa el az ember az elejét

szájkaratézó csaj:
www.facebook.com/szilvia.lukacs.31
tavaly itt futotta első 2 órán belüli félmaratonját, most átállt a másik (sötét) oldalra. Lukács Albert Blue (spartatlonista) tesója (ezeket én is most tudtam meg). Tavalyig egy fickó volt ott a kúton.

Én: örülök, hogy találkoztunk, úgy látszik engem nem nehéz kiszúrni a tömegből...:D
nem vagyok egy szószátyár, futás közben meg pláne, meg amúgy is kissé antiszociális, lehet emiatt nem mosolyogtam folyton. Meg nem akartalak untatni a sok Hajrá!-val, nehogy a picsába elkívánj. A végén, mikor megláttalak mondom még intek egyet, hogy hajrá, a választ nem hallottam, ott már túlságosan befelé koncentráltam a szó szoros hajrá miatt :D
nemmaratonman Másfél nap 2017.09.12 17:30:40
Tegnap Szilvire áldoztam az ebédidőmet. Bár a Fehérvári úti Spuri valami hét percre lehet tőlünk, át kellett kelnem átlóban az egész városon, hogy átvehessem - sosem fogom megérteni a BSI-t, ez már így marad - , de hát Lubics Szilvi, az Lubics Szilvi, szóval átkeltem, átlóztam,…..
snatch_ 2017.09.13 11:32:51
önmagában az, hogy ha sokadszorra is, de életed részévé vált a futás, azért jelent valamit. fejlődőképes vagy...:D
persze látni a gyenge pontjaidat is (pia pl. :D)
de azért eret ne vágj, nem kell mindenkinek Lubics Szilvinek lennie...

És most lehet egy egész futótársadalom fog megutálni, de engem kimondottan zavar az, amit Szilvi köré felépítettek, amit ő maga felépített. és nem az eredményeire gondolok, azt maximálisan elismerem és tisztelem, mert tudom, hogy nem a szél hordta össze, a mögött kőkemény munka áll. Én nem tudom, hogy képes lennék-e rá, de megmondom őszintén nem is akarok az lenni rá.
Ami viszont zavar, hogy az egészet úgy tálalják, mint a 3 gyerekes családanya/fogorvos/ultrafutó tökéletes harmóniáját. Ilyen nincs! Aki fut, aki rendszeresen fut, aki rendszeresen indul versenyeken, akár maratonon, az tudja, hogy munka, család és a hobbi (futás) szentháromságában valaminek sérülnie kell. Nincs olyan, hogy minden tökéletes és mindent maximális odafigyeléssel tudsz ellátni. Bizony ott valamiről már le kell mondanod és Szilvi is lemond dolgokról, csak nem verik nagy dobra. Persze, hajnali 4-kor kel, fut 3-4 órát, majd maximálisan képes a családra, utána pedig a praxisára figyelni...aha, inkább ne kerüljek be a fogorvosi székébe akkor...:D...ott a férj az, aki mindenről lemondott és aláveti magát Szilvi eredményeinek, meg még ki tudja hogy ki segít be ahhoz, hogy ő csak a futásra koncentrálhasson. Viszont kifelé megy a kommunikáció, hogy ez a három dolog milyen szépen elfér egymás mellett...aztán szerencsétlen anyukák meg összeroppannak, mert nekik sehogy nem jön össze.
No, ezért sem veszem meg a könyvet és már nem olvasok el semmilyen Szilviről szóló általános írást a különböző magazinokban.
nemmaratonman Ősz előtt 2017.09.06 12:22:14
Emlékszem, még pár éve is így történt, amikor már futottam, tulajdonképpen maga a nyaralás is stressz volt. Nem lehet két hét alatt az egész világot begyűjteni, nem leszel hirtelen nagy utazó, nem fogsz megváltozni, nem lesz más életed - nem a nyaralás, nem két hét utazás alatt. Nem lehet későn jött…..
snatch_ 2017.09.13 11:19:53
@téglánakgyors: látom megkaptad az ingyenes nevezési lehetőséges emailt :D ;). én 5 csillagot adtam Fb-n a versenynek, szeretem, imádom. Már ha lehet imádni egy versenyt. Amiatt is közel áll hozzám, hogy tényleg közel áll hozzám, Budaörs egy köpés Érdről :D ;). Ráadásul kezdetek óta ott voltam mindegyiken, bár az elsők a 40 fokban nem estek jól (meg a kibeb*szott dombok sem).
Lehet ez utóbbi miatt vagyok elfogult, mert hűdenagy dolgokat nem tudok írni, amiben kiemelkedne a sok másik futóverseny közül.
A lényeg, hogy ingyé a hülyének is megéri, nemhogy neked...;) :D. ráadásul én még pénzért neveztem júliusban... próbáld ki, ennyit megér. ha már Olivérék is javasolják.

Ja, és köszi, hogy elolvastad az unalmas összefoglalóimat a versenyről...:D