Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanyarfúró

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a felsőoktatási jelentkezéshez szükséges vizsgák. A tanulók ehelyett a tanáraik által megajánlott jegyekkel jelentkeztek volna egyetemekre. A háttérben a középiskolai jegyek évtizedek óta tartó inflációja húzódik, amit az angol kormány…..
Kanyarfúró 2020.08.24 00:23:32
@kvp: Érdemes tudni hogy az A level vizsga, amiről az egész cikk szól, országosan szabványosított. (Hasonlóan az említett SAT-hoz.)
Amin a vita zajlott az a MEGAJÁNLOTT jegyek értéke, ami a az adott tanár előre becslése ennek a vizsganak az eredményéről.
Ezt próbálta a software korrigálni a korábbi évek hibája alapján iskolánként, mivel idén nem volt vizsga.
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
Kanyarfúró 2020.06.18 21:16:46
@CSOKKI MÁLNA: Ember, neked ott lenne a helyed. 44 novemberben, a fronton.
Magasról tesznek a turisták a rendkívüli állapotra Spanyolországban. Sétálgatnak az utcákon, átmásznak a rendőrségi szalagok alatt, hogy kimehessenek a partra és vidáman sörözgetnek a bárok kint felejtett asztalainál.  Mindeközben már 8 ezer fertőzöttről beszél az Egészségügyi Minisztérium. ..
Kanyarfúró 2020.03.16 20:53:43
@232323: Nem korlátozhattok. De igen. Pont az ilyen emberek miatt találták ki a birságokat és a kényszerintézkedéseket.
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
A szédületes pávatáncnak van egy káros mellékhatása. Amikor ugyanis, valaki túlságosan beleéli magát mások átverésébe, olyan siralmas bizalmi indexet produkál néhány év alatt, amire már nem lehet építeni semmilyen politikát. A Fidesz megítélését ma már külföldön és belföldön egyaránt az a tudat…..
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
Kanyarfúró 2019.12.16 14:50:10
@Épüljön STADION a CEU helyére..:
jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod > a mennyben.
Orbán Viktor kizárólag az erőben hisz. Ez persze csak a belpolitikájára vonatkozik. Külföldön ugyanis inkább hízeleg, alkudozik, ígérget, ott az erő alkalmazása nem hoz túl sok eredményt számára. De ez az állítás igaz lesz a közeljövőben itthon is, hiszen minden valószínűség szerint az ellenzéki…..
Kanyarfúró 2019.11.16 14:42:49
@ember100: 2,00 forint x 2 millió az 4 millió. Inkább lesz az 2 000 (kétezer) per fő, ami korrigálva a keresők, jövedelmet kapók arányával kb 4-8000 Ft per fő per év.
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
Kanyarfúró 2019.07.09 09:40:21
@teéjesenmindegy: A mobil net nem igazán megy, mert nagyon gyenge a lefedettség. Sok helyen még sima telefon kapcsolat sincs. Emiatt lenne érdekes a vonat WiFi-je, amit a MÁV hálózatáról lehetne ellátni (ami a sinek mentén ott van.)
Még jó, hogy az Origo nem kapott tőlük támogatást!..
Kanyarfúró 2019.04.04 23:26:46
@Helga Beauty Salon: Ezt szerintem csak azért látod így mert 2010 után kezdtél el újságot olvasni.
Ott folytatják, ahol abbahagyták karácsony előtt: akciózik az ellenzék, Semjén mindenkit lehülyézett, aki nem ért velük egyet...
Kanyarfúró 2019.02.19 11:51:22
@paraszthajszal: 1.5 milliós fizetés és parlamenti részvétel:
Esetleg nézz már utána, hogy 2002 - 2010 időszakban egy O Viktor nevű ellenzéki képviselő az ülések és a szavazások hány százalékát látogatta meg. Meglepődnék ha töb lenne 10%-nél. Ehhez képest ez (bármely) az ellenzék munkaversenyt nyerne.
Kanyarfúró 2019.02.19 12:21:16
@chrisred: Semjén egy gerinctelen politikus. Nem volt és soha nem lesz államférfi. Ha egyszer végre nem lesz a parlamentben senki nem fog rá emlékezni. (Még annyira sem mint néhai Torgyán J képviselőre.)
A probléma itt azzal van, hogy a kormány csak gazdag gyerekeket támogat ezzel a rendszerrel. Kevés ország van, ahol a fő családi támogatásoknak nincs felső jevedelmi korlátja. (Egyben sem élnék szivesen.) Itthon pl egy vezető politikus lánya simán kaphat 5-10 év alatt 50 millió forint családi támogatást úgy, hogy az éves családi jövedelmük 50 millió +. Míg, aki megpróbál havi 250 ezres fizetésből élni az kap kb 10 milliót legjobb esetben.

Még egy gondolkodtató adalék:

Ha havi 150 000 keresel, akkor az adó és járulék, amit fizetsz az 35% és céged még további 20%-ot fizet. Ez együtt 55%. Ezzel szemben egy tipikus NER-es vállalkozót nézünk, akkor ő kijön kb 10 -12%-ból. (Tánya 9%. Az EHO ugye maximált, és 15% jedelem adó.) De ha svájci, vagy ciprusi bankszámla akad - ahogy a legtöbb vezető elvtársnál akad - akkor ez mindössze 9% összesen.

Szóval adó évi 100 miliónál cca 10%, évi 1.8 milliónál cca 55% az adó mértéke.

Erről beszél az ellenzék nem Isten törvényeiről (amihez mondjuk Semjénnek sincs sok köze egy lopott teológia doktorival.)
Kanyarfúró 2019.02.19 19:28:24
@Nincs közöttünk csicska:
"Ja, es egy tipikus nem-ner vallalkozo is kijon 10%-bol, szoval mirol beszelsz.
Koszonnyuk Orbannak az alkalmazottak adocsokkenteset is!"
A nagy köszönöésben számolj már egy kicsit! 10 millió alatt (az emberek többságe ide tartozik) befizeti az EHO-t és ha nincs évi 2-5000 USD külföldi számlára, banktrükkökre, offshore cégre akkor a 19% SZJA-t is. Szóval évi 5-10 millió környékén az effktiv adó mégis csak 25-30% lesz.
Szerintem te sem a 100-as kategóriában vagy.
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
Kanyarfúró 2019.01.24 23:04:26
@Neo07: Érdemes lenne bővebben meríteni a forrásokból, mert az alap állítás tényszerűen nem igaz. Ha kételkedsz nézd meg te is.
Az ismeretlentől és a féligazságoktól való félelem normális emberi hajlam. Meg kell ismerni tényeket, helyeket, embereket, helyzetetket és akkor rá lehet jönni a valóságra és nem kell rettegni a nem letéző problámáktól. (Jó példa erre hogy mely országot gondoljuk biztonságosnak. Magyarországról azt gondolja a többség, hogy biztonságosabb mint pl Szerbia. Pedig kis hazánkban 50-70%-al magasabb a gyilkossági ráta mint BÁRMELY környző országban - Szerbiát is beleértve. Vagy példálul hogy USA-ban sok a gyilkosság. Igen, jóval több mint Európában, de mondjuk csak fele annyi mint Oroszországban. Pedig ott aztán milyen klassz rendet tart Vladimir Vladimirovics elvtárs.)
A gond Mo-on az, hogy a valós és létező problémákkal nem akarnak a vezető elvtársak foglalkozni. Az árnyékokat távoltartani sokkal könnyebb és kifizetődőbb nekik.
Kanyarfúró 2019.01.25 12:17:35
@Neo07: Onnan indult ez a beszélgetés, hogy Angliában már kisebbségbe szorultak a britek (sok városban) mert a(z utolsó pár év arab szír) migációja miatt.....
Na ez az allítás, az ami szerintem nem igaz.
1. UK nem része Schengennek. Külön szabályok alapján engedik / nem engedik be a bevándorlókat, menekülteket az EU-n kívülről. Ezért az ezzel vont párhuzam Mo esetében értelmetlen.
2. Nem tudják a britek, hogy nekik már rossz
3. Nincsenek kisebbségeben az arabokkal vagy szirekkel szemben. Lengyelek, magyarok, románok (=mi ???) na azok tényleg együtt már tényleg sokan vannak. Ezt vannak néhányan akik sérelmezik is ezt, de a többség megérti az előnyeit.

A többi gondolat nem ilyen fekete fehér. Valóban jelentősen javult az állam pénzügyi egyensúlya 2010 óta. De, hogy ebben mi a szerepe a 9-10 éve tartó nemzetközi konjunktúrának és mi a magyar politikának azt nehéz szétválasztani. Szerintem kevesebb, szerinted nyilván több. (Ahogy azt sem fogja senki soha megmondani, hogy pont így vagy csak kicsit kevésbé állt volna fejre az egyensúly, ha 2006 - 10 között a Fidesz (=Orbán Viktor) kormányoz.)
Az alapvető probléma a demokrácia deficit. Ma Mo-n egy ember gondolatai határozzák meg a folyamatokat. Erre sok példa van a modern történelemben, de a többségének nem lett boldog a vége. (Pl Chile is szépen fejlődött, na de ki akart volna ott élni a 70-80-as években. Illetve ma is ki lehet próbálni ezt pl Oroszországban. Azt mondjuk pont nem fejlődik semmit. Csakúgy mint a törökök.)
A NER pedig egy nyilvánvaló kudarc a versenyképesség szemponjából. Az összes NER cégnek együtt kb 0 az exportja, így a gazdasági növekedéshez nem járulnak hozzá (csak megeszik az EU-s és a magyar költségvetési forrásokat). Innováció náluk nulla (a vasbeton, a plakát, a szálloda és a stadion az nem igazán high tech). Emiatt a magyar emberek jólétéhez nem járulnak hozzá, soha nem fog így az ország felzárkózni sehova. További gond ezekkel a cégekkel, hogy nem elsősorban a nyelvtudás és nemzetközi tapasztalat hiánya miatt nulla az exportjuk. Maga NER olyan motivációkat épít ki, amik mentén csak itthon (vagy másik korrupt rendszerben a személyes kapcsolatok alapján) tudnak ezek a cégek érvényesülni, így hiába járt Orbán lánya svájci magánsuliba, meg esteleg majd Mészáros L vagy Garancsi unokája mondjuk a Standfordra, az sem fog ezen és rajtad segíteni.
Másrészt ez a rendszer egyszerűen elszívja a forrásokat értelmes, innovációt képviselő cégek elől. (Ld pl mire kutatták el az EUs 10 milliárdokat Magyarországon. Szép példa az őjra feltalált e-signature, vagy gmail szerű email, ami Rogán A-val sem jutott sehova.)
Az egyészségügy teljes katasztrófa. Ebben azért lehetett volna előre lépni, ha akartak volna. Na de az drága is meg sokáig is tart.
A fiatalokkal meg az oktatás szúr ki. Az drámainan romlott az elmúlt 10 évben. Van gyereked, akkor látod te is.
Emellett igen komoly gond, hogy a hatalom fentarrtása fontosabb OV számára bármilyen más elemnél. Ezért emel fel olyan embereket, akiknek a képességei szerények vagy igen vitathatóak olyan polcokra, ahova soha nem kellett volna eljutniuk. Így a tudás, teljesítmény és képesség helyett csak a hűség minősít. Az pedig nem segíti a te jólétedet sem.
Ezek fájnak az embernek és emellett még az a stílus ahogy a vezetők és a felemelt bábjaik kommunikálnak velünk. (A mi pénzünkün a mi alkalmazottunkként kéne minket, a közt szolgálniuk. Na rajtuk ez nem látszik.)
Kanyarfúró 2019.01.25 14:47:30
@Neo07:
Szóval abban egyetértünk, hogy az eredeti példa ma tényszerően nem igaz. (Fake nyúz)

A többit valóban lehet több oldalról nézni és ez jól is van így.

A demokrácia számomra azt jelenti, hogy egy pártra szavaznak az emberek, ahol belső demokratikus szabályok alapján kialakított testületekben levő, több (mint egy) okos ember dönt. Ez bonyolultabb, de sokkal élhetőbb rendszer, mint amit az OV féle állam én vagyok attitőd eredményez. Másrészt a "nagy vezért mindenhez jobban ért" helyzetre volt itt elég példa az elmúlt 100 évben.

Az export meg az innováció azért ilyen fontos, mert egy ország (gazdaság) csak akkor él jobban ha novekszik az egy főre jutó megtermelt érték. Ez pedig ugye vagy exportot eredményez (a többlet elmegy külföldre és sok pénz visszajön, pl Kína) vagy hatékonyabb termelést kíván (kevesebb munkával több érték = USA, Fr o, stb), ami pedig egyenlő az innovációval. Ha egy olyan tőkés osztályt nevelsz, ami egyiket sem tudja akkor csak a Dunába öntöd a pénzt (meg a saját zsebedbe).
"De hát ki ne szeretné a tömött boritékokat, kedves Kálmán ...."
www.dailymotion.com/video/x2minfv
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
Vona Gábor már egy ideje első számú közellenség a közmédiában, és előszeretettel emlegetik korábbi, iszlámbarát nyilatkozatait. Ezért volt óriási ziccer, mikor valahogyan előkerült egy felvétel, amin Vona Gábor a következőket mondja: "Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, akkor egy nagyon…..
Kanyarfúró 2018.02.07 23:43:48
@nick papagiorgo: Na és az megvan amikor Viktor Európa legnagyobb mecsetjének felépítését ígérte a k-keleti nyitás idején? Volt az már vagy 2-3 éve is ....
Tudod, ez azért nagyon gáz volt. Nézd végig te is ezt a riportot és megérted majd, hogy miért írom az alábbi sorokat. Mert úgy érzem, nekem mint gazdasági bloggernek, talán jobban elhiszi Velkovics Vilmos, Echo tv riporter, hogy egy tekintélyelvű p@cs. Mert mit lehet ezek után mondani? Mert mennyi…..
Kanyarfúró 2018.02.05 23:23:28
@MACISAJT:
Más országokban a lexikális tananyag nagyrészét hajítják ki. Ha ezt elfogadjuk, akkor ezzel minden tantárgyat meg kéne vágni. És mellette - mondjuk 10.-től - le lehetne adni a tantárgyak jelentős részét és a maradékra fókuszálni.
Egy példa: ha valaki reál érdeklődésű az tanuljon külön fizika-kémia-biológia-földrajz tantárgyakat. Ha pedig humán akkor egynegyed óraszámmal természttudomány áttekintőt és mellette pedig neki normális súllyal irodalom és filozófia meg etika, retorika, stb. A lényeg, hogy képes legyen önállóan gondolkozni, esszét írni, problémát megoldani. És ez megint nem liberális vagy vagy bigott konzervatív politikai kérdés.
Kanyarfúró 2018.02.05 23:27:18
@Bravehearth:
Mondjuk a BBC elég korrekt. Azt nem kéne egy kalap alá venni ezekkel. Onnan lenne mit tanulni a mostani magyar riporter gárdának. (Meg a vitatkozóknak.)
Kanyarfúró 2018.02.05 23:47:17
@Boycie: Én most most is nézek BBC-t. Ott nem ez a szint megy.
Azt, amit az LMP adott ki, és tényszerűen ír a Habony-Rogán kör korrupciójáról: Sajtóértesülések szerint a letelepedési-kötvénybiznisz egyik kulcsfigurája, Boros Attila vette meg a Metróber Kft-t, így a Habony-Rogán érdekkör a Budapest-Belgrád vasútprojektben is megrendeléseket kaphat. Világosan…..
Az Orbán-kormány a menekültek ellen kampányol, de ha a saját embercsempészeinek fizet a bevándorolni kívánó, akkor jöhet...
Kanyarfúró 2017.12.11 16:58:53
@ulpius66: A gond hogy ebbúl az államnak, állampolgároknak és (többek között Önnek) kéne hogy haszna legyen. A magyar rendszer ezzel szemben a pénzautomata néhány politikusnak és havernak, az állam(polgárok)nak meg nettó bosszantás. Az érdekes, hogy ezen ötletek kiagyalóit - akik szinte mindenkit idegesítenek - mégis sokan űjraválasztják.
Büdös párizsi, havi egy csomag kintről, 3 négyzetméternyi hely sem jut egy főre. A magyar börtönviszonyok  embertelenek és feleslegesen megalázóak. Riport bentről. ..
Kanyarfúró 2017.12.11 16:40:34
@Helga Beauty Salon: Pont azért kellenek ezek a cikkek és az említett szervezet hogy Ön és a hasonlóan gondlokodók megértsék ez az Önök problémájuk (is). A közbiztonság azzal teremthető meg ha kevesebb bűnöző lesz. Kevesebb bűnözű pedig nem a szadista börtönviszonyoktól lesz, hanem mindattól amit a cikkíró javasol.
Érdemes megnézni a közbiztonság vs börtönviszonyokat Norvégia vs Oroszország között.
Kanyarfúró 2017.12.11 16:44:45
@feketehun: Arról nem is beszélve, hogy normális esetben egy elítélt meg kéne, hogy termelje munkával azt a pénzt amibe az ellátása kerül. Nem lenne atomfizika találni ilyen munkát. Ehhez azonban emberszámba kéne venni a rabokat, mert a kőtörés nem tartozik a fenti nyereséges foglalkoztatási módok közé.
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Kanyarfúró 2017.08.02 17:25:13
@KovácsLajos19: Mondjuk a fos NHS semmivel nem rosszabb mint a magyar OEP. Ne svájcival és a némettel vesd össze.
Kanyarfúró 2017.08.02 17:30:17
@Csodabogár:
Erről annyit, hogy még Anglia az egyik legebefogadób hely. A németeknél vagy osztrákoknál sokkal nehezebb külföldinként munkát kapni nem a cégen belülről érkezve. Nagyon sok olyan hirdetjst olvastam, ahol geborene Deutchs volt a (nyelvi) elvérés. Angliában ha beszélsz űgy mint egy bangla akkor az már fine.
Az obligát migráncsozás, bevándorlózás, sorosozás mellett két fontos dolgot is kimondott ma az állami rádióban...
Kanyarfúró 2017.07.09 22:51:44
@putris72:
Urak ti itt igazán marhaságokkal érveltek. Lehet sok mindent mondani, de pl hogy bárki megszüntette a testnevelés órákat? Akinek van gyereke tudja, hogy ez nem igaz. Aztán az államadósság. Ez sajnos nem csökkent érdemben 2008 óta (de 2010 sem). Szóval csoda az nem történt. De pl az oktatás meg az egészségügy igazán lerobbant.
Ami itt a különbség, hogy valaki fontosnak tart a saját magán és közvetlen környezetén túlmutató értékeket, míg mások szerint bármely eszköz bevethető (törvény átírható) ha egy célt el akarunk érni. Illetve, úgy tűnik, sok hazánkfiának egyszerűen hiányzik a Nagy Vezér, aki egyes szám első személyben beszél az ország vagyonáról és mindenben személyesen hoz döntést (azaz kerüli a demokráciát, amiben lehet). Van akinek pedig ez nem hiányzik. Ezt a különbséget kéne megérteni és tisztelni.
Kanyarfúró 2017.07.09 23:17:24
@putris72: Még valami:
"Az adósságod fizikailag csak akkor létezik amikor el kezded törleszteni,vagy nem!Pl: IMF hitel amit a baloldal vett fől,és ők csak a pénzt használták mert a törlesztés 2010 után kezdődött!Így konkrétan adósságként már a következő kormánynál jelentkezett!"

A bruttó adósság a folyósítás napjától fenáll, megnő. A nettó csak akkor amikor elkölti az oszág a pénzt. (Pl. MOL részvényt vesz, vagy Rábát.) Az ADÓSSÓGTÖRLESZTÉS az ami a törlesztési időszakot nyomja.
Az nem nagyon meglepő, hogy ezek lopnak. Iparszerűen lopnak. Ezt tudjuk már legalább 2010 óta. Hogy L. Simon is lop, az se különösebben meglepő, hiszen hol bizottsági elnökként, hogy államtitkárként szolgálja a rezsimet. Érdemi befolyása vagy hatalma nincs, akkor legalább anyagi…..
1948. A New York-i Macy's áruház civil ruhás detektívjei...
Kanyarfúró 2015.03.15 22:50:32
@kugi: Így oktatták a kanyarodást. Ugorva, botra támaszkodva lehetett kanyarodni az akkori technikával a mélyhavas pályákon.