Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M1rage

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VIK-TOR! VIK-TOR! VIK-TOR! - mondogatom magamban a Kossuth téri röpimát, miközben az EU-elnökség honlapjának miniszterelnöki köszöntőjét olvasgatom, ami fenn van még pár nyelven, mert Viktor most nem csak hozzánk, hanem általában Európa polgáraihoz szól. A szokásos…..
M1rage 2011.01.06 10:18:13
@Mike36: Nem fogsz hiányozni, köszönjük az eddigi munkádat.
M1rage 2011.01.06 10:51:59
@Mike36: Nem semmi sötétség van a fejedben:) Teljesen értelmezhetetlen velem egy mondatban említeni Rettegett Viktort, Putyint, EU-t, tekintve, hogy pont leszarom mindet. Amire utalni kívántam az az, hogy - ahogy "vezéred" Ferenc mondotta - el lehet menni.
Itt ugyanis senkit nem érdekel, hogy Te mikorra időzíted a lelépést, mint ahogy az sem érdekel senkit, hogy a posztoló mikor szeretne nyaralni menni.

Teccikérteni?
Subba KELL: Tron motor 2010.12.02 08:30:00
Menni szemmel láthatóan nem nagyon lehet vele, de attól még kurva jó! A Parker Brothers Choppers bütykölte össze ezt az utcai forgalomban is legálisan használható Cycle Light replikát (a Tron című sci-fi film nyomán.)...
M1rage 2010.12.02 18:50:22
@wmiki: Megértetted a posztot, ügyes vagy.
Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték,…..
M1rage 2010.11.10 09:28:48
@Magnat: Ugyan, miket beszélsz.. "atpijkamo" rögtön azzal kezdené, hogy meghekkeli a proxy-t (persze van zsebben 10-15 proxyhoz root joga, de az uncsi "atpijkamo-nak", inkább reggelire hekkel még egyet magának. Utána ssh a proxyra, onnan ssh közvetlenül a mail szerverre, és parancssorból olvassa a levelit.
"atpijkamo" ugyanis nem használ böngészőt a levelezéshez, mert nem teszi ki magát holmi vírusok, férgek támadásának. Végül átírja a proxy-n a logban Bill Gates otthoni gépének ip-jét írja a sjaátja helyére.
Miután végzett, "atpijkamo" egy törött képernyőjű iphone-ról sms-ezést színlelve meghekkeli a szálloda rendszerét, és beszervez magának egy thai masszázst, egy gyümölcskosarat vacsi után és egy Cohiba-t, majd mindezt a 145-es szobára írja. ("atpijkamo" itt jókat röhög a sok tudatlanon, aki nem tud iphone-ról hekkelni).
Az utolsó napon lemegy a recepcióra, meghekkeli a recepcióst is a fülébe dugott USB csatlakozón keresztül, és beállítja, hogy reggel nyolctól délig mindenkinek "jó estét"-tel köszönjön.

De csak mert "atpijkamo" egy ilyen humoros srác.
Sorsukra hagyott kórházakról, épületekről, diktátorok és terroristák villáiról már több alkalommal is szót ejtettünk. Magára hagyott tengeralattjárók, mélytengeri bányászatnál használt eszközök, de II. világháborús aknák sem kerültek még képbe, egészen mostanáig.....
M1rage 2010.10.05 08:25:00
@.ılı.ılı.: Nem használhatatlan az.. Vékonyabb samott téglával simán ki lehet rakni, samott habarccsal tömve a réseket. Belül kicsit szögletes lesz, de kit zavar..:)
Bear Grylls nagyon népszerű a túlélős-keménycsávós műsorok rajongói körében, valahol érthetően, hiszen kis túlzással állítom, egy marék iguánaszarból is ki tudná nyerni a tápanyagot, és ha mohát kell ennie, akkor azt eszik. Az már más kérdés, hogy minek, mert annyira…..
M1rage 2010.09.30 11:17:25
@Lófasz Hadnagy: Hülye vagy fiam, egyes.
M1rage 2010.09.30 11:25:18
@Zabalint: Ez a műsor nem csak azoknak szól, aki a faluhatáron túlra sem jutnak el. Hihetetlen, de igaz: vannak turisták, akik a látottakat használták fel útjaik során. Tehát marad a kérdés:
Hasznos vagy káros a műsor? Eldöntendő kérdés.
Subba Napi GIF: Classic 2010.09.28 09:00:00
M1rage 2010.09.28 18:53:21
@B-Bird: CC3
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
M1rage 2010.09.23 09:39:47
@Hátezmármi: Ha a biciklisek óvodások lennének, akkor tájékoztató füzetet lehetne adni szép képekkel, mert nekik úgyis minden vicc új. De 20-30 éves embereknek, akik maguk is jól tudják, csak szép számmal pont leszarják, az max kontraproduktív lenne. Egy kérdés: Szabálysértést követtek el a biciklisek? Igen, pont.
M1rage 2010.09.23 09:44:36
@JayJay: Persze, legyünk már elnézőek minden szabálysértővel, de ha kivasalja egy kamion harminc méterrel később, akkor a kamionos anyját, nem?
A szigorra pont az olyan liberális idióták miatt van, akik akkor sem értik meg a szabályozás okát, ha az orruk előtt nyílik ki a feje egy sisak nélkül tekergő féleszűnek.
Nagyon helyes volt a yardoktól a kivonulás, mert a bringások között is sokan nem értik a szép szót.
M1rage 2010.09.23 09:56:58
@Hátezmármi: Tévedsz, a lakcímkártya nem kell, hogy nálad legyen. Sőt, a rendőrbácsinak oda sem kell adnod.
A Samgung bemutatott egy szemüveg nélkül is nézhető 3D tévét a berlini IFA kiállításon. Meglepően élvezhető, igaz kevésbé éles a kép, mint a szemüveges 3D-s megoldásoknál. Annyi hátránya még van a technológiának, hogy bár minden oldalról nézhető (tehát sokféle…..
Zseniális, csak ennyit mondok.- A mai napon két további butuska-bulla „esett el” e jelképes szabadságharc során - mondta el a NapiászOnline.hu-nak az első "támadás" végrehajtója, Dr. Dániel Péter ügyvéd. - A civil-kurázsi és a polgári engedetlenség…..
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
M1rage 2010.05.18 12:07:43
@Trójai: Arról nem is beszélve, hogy a kurva nagy nyaralás az abból áll némelyiknek, hogy kint a telken termeli a zöldséget, ás, kapál, ahogy szokás. Persze ez nem a többség, de az ok gyakran szomorú - nem hobbi, csak szimplán nem tudja megvenni.

Amikor azt kell látni, hogy a tanár útvonalat tervez a bevásárláshoz, mert az egyikben 2 forinttal olcsóbb a zsemle, a másikban meg akciós a tej (10 éven át tejet csak ünnepkor láttam otthon), aztán éjfélig-egyig dolgozatot javít, 5kor kel, hogy összeadni tanítson valakit, aki kiröhögi a saját kézzel foltozott ruhái miatt, hát nem csodálkozom már semmin.

A legtöbb rossz-hozzáállású tanárban is ott bújik a mentor. A beléjük vetett bizalom - közte az anyagi megbecsülés - kihozná belőlük a legjobbat, a szemetet pedig kivetnék magukból. A tanári kar a mindenkori jövő záloga, ők tették lehetővé, hogy itt fikázni vagy épp dicsérni lehessen őket, úgyhogy tanúsítsunk több toleranciát és szimpátiát velük szemben, mint ami emberileg amúgy is elvárható.
M1rage 2010.05.18 12:08:31
@elod72: Nekem nem tisztem a példamutatás, és nem vagyok magyartanár.
M1rage 2010.05.18 12:10:54
@kolbászoszsömle: Anyámnak a szocializmusban nem volt választása, ezt számtalanszor meghallgattam tőle. Később pedig azért nem váltott, mert az élethelyzete nem engedte.

Amúgy nem gerinc, hanem tartás a szó, amit keresel. Felnevelni két fiút egyedülálló anyaként, ahhoz kell gerinc.
Subba Nyugodj békében Dio! 2010.05.17 00:23:00
Ma reggel hunyt el a legendás metálénekes, Ronnie James Dio, aki sikeres szólókarrier mellett olyan bandákban nyűtte a hangszálait, mint a Black Sabbath, vagy a Rainbow. A rengeteg sárkány és ellenség után sajnos a gyomorrákkal nem tudott megbirkózni a 67 éves korában elhunyt…..
M1rage 2010.05.17 09:46:38
@Picsácska: kit érdekel?:)
A repülőterek – különösképpen a katonaiak – harci helyzetben tuti, hogy dobogós helyen szerepelnek az ellenség által megjelölt elsődleges célpontok listáján. A kifutópályákkal nem nagyon lehet mit kezdeni, ellentétben a hangárakkal, amelyek álcázására rengeteg…..
Schumacherék feje fölött a Spanyol GP-n már nem lesz nyílás, mellette két oldalt viszont igen.Az airbox effajta kettéválasztásával és áthelyezésével csökken a kocsi légellenállása, ez a leglátványosabb újítás a jelentősen módosított W01-es gépen. Megnövelték továbbá a…..
tvblog Új orvosos sorozat érkezik 2010.04.23 22:36:00
A nyári időszakra már az évszak kezdete előtt megérkezik egy új sikervárományos (vagy éppen buktagyanús - a megfelelő részt mindenki húzza alá) sorozat a TV2-re, mégpedig május 21-én, vagyis a rettegett pénteki napra, melyet immáron jó ideje ural az RTL Klub, most éppen a…..
Re: Itt az idő, szétesni! Szerintem egy 20%-os pártot, ami egyéniben több mint egymillió szavazatot kap nem kell temetni. Valóban ez a magyar szociáldemokrácia ügyének egy komoly visszalépés. És valóban a párt előtt komoly kihívások vannak. Az MSZP volt már bűnbak. Akkor is…..
M1rage 2010.04.13 15:48:43
@kpetya: Súlyosan buta vagy, krónikus agyatlanságban szenvedsz. Egy biten kombinál az agyad:

0 = mszp kormányoz, minden jó, még ha szar is.
1 = fidesz kormányoz, minden szar, még ha jó is.

A szánalmas benned leginkább az, hogy te VÁGYOD a fidesz (és persze Orbán) bukását, teljesen mindegy, hogy milyen áron következzék az be, és mindezt mindössze egyetlen céllal: hogy tovább ugassad "a naugye megmondtam" kezdetű frázisokat.

Nagyjából el tudom képzelni - tapasztalat alapján -, hogy miylen szociopata életet élhetsz, és Te pontosan azt kapod az élettől, amit megérdemelsz. Hálisten elégedett vagy vele.
M1rage 2010.04.13 15:58:55
@Jegkoko: Mint köztudott, az önkormányzati normatívát a kormány állapítja meg, ergo a kormány pénzeli az önkormányzatot, ami abból köteles közalkalmazotti bért fizetni, iskolát, kórházat, rendőrséget fenntartani et cetera.

Namost köztudott, hogy a kormány évről-évre csökkentette azokat az összegeket, amikből ezen intézményeket fenn kell tartani, kezdve a Medgyessy-féle közalkalmazotti béremeléssel, aminek legalább az 50%-át NEM ADTA a kormány, hanem kiadta az önkormányzatoknak, hogy gazdálkodják ki.

Kérdem én: Szerinted egy olyan helyzetben mit kellene tennie egy önkormányzatnak, amelyben nem tudja kifizetni a közalkalmazottait, mert olyan mérétkben csökkentette az állam a normatívát?

Kéretik elgondolkodni, mielőtt hülyeséget beszélni.
M1rage 2010.04.13 16:09:53
@Jegkoko: "az eu és a népnyúzó kormány álltal támogatott beruházásokat"

Kis guglizással hosszú listát lehetne készíteni olyan intézményekről, amik EU pénzt pályáztak, és habár megnyerték a kiírást,
1. soha nem kapták meg a pénzt
2. csak részben kapták meg a pénzt
3. a pályázat célja értelmét vesztette, mire megérkezett a pénz

Többek között ilyen "támogatott beruházások" miatt is voltak kénytelenek egyes közintézmények hitelhez folyamodni, ami közvetve az önkormányzat eladósodását hozta magával.

Ismét egyes, leülhetsz.
Piroslap Búcsú Dávid Ibolyától 2010.04.11 23:20:00
Dávid Ibolya lemondott. Korrektül vállalta a vereség következményeit. Az utolsó időben nagyon sok támadás érte. Ezek egy része igen méltatlan volt. Azok a jobboldali véleményformálók, akik egy szót se szóltak a liberális Orbán jobboldali fordulatához teliszájjal…..
M1rage 2010.04.12 14:42:43
@Spanish Vax: "Magyarkodó?" Az milyen? Az tudom, hogy "amnézise" senkinek sincs, legfeljebb amnéziája, a bizonyos vitéznek meg Makótól Jeruzsálem sosem volt messze, mivel a vitézt neve volt Makó.

Amúgy amnézia sincs, végigkövettük, hogyan zárta ki ibolyka az észt a pártból 2004-től fogva. Azt kapja - remélem - amit érdemel.
Amúgy meg buta vagy.
Gulyásdemokrácia Gyorstüzelés 2010.04.07 23:22:00
Este tizenegy óra van, amikor ezt a cikket írom, azaz kicsit több, mint hat óra telt el a Kubatov-beszéd nyilvánosságra kerülése óta. Hat óra pedig két nappal a kampány vége előtt borzasztó sok idő. A Fidesz nem túl rég adott ki egy rettentő szűkszavú közleményt; késő…..
M1rage 2010.04.08 11:44:00
@Zoltanius: És ugyan MIÉRT NE mondhatnák meg?

Ez az egész sztori egy nagy nulla, kedves posztolónak meg erőlködésből EGYES. Köztudott tény, hogy minden szervezet, párt vagy alapítvány stbstb listát vezet a támogatókról et cetera. Kubatovnak nagy az arca, és hülyeséget beszél a "pontosan tudom" tartalmú mondataival, két füles kijárna neki.

De itt néhány hőbörgőnek is. A Fidesz minek kommentáljon minden baromságot, ami a sajtóban felmerül?
M1rage 2010.04.08 11:52:02
@Kangörény_: Bizony hazudik a fideszes. De a lényeges tény, hogy Te most is - mint mindig - kimaradsz az osztogatásból. Ugyan ez nem baj, az észt továbbra is Te oszthatod majd;)
A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszesek. Aztán később…..
Néha tényleg komolyan ijesztő sztorikat lehet olvasni, hogy milyen bajba kerülhetnek az emberek Thaiföldön egy-egy kisebb baleset, koccanás, vagy éppen a reptéri vámmentes bolt trükkjei miatt. Arról nem beszélve, hogy a drogcsempészekkel sem viccelnek, 100-200 dollár értékű drog…..
M1rage 2010.02.12 19:07:29
Tóth Ákos, a Népszabadság Seszták Ágnese a január végén megjelent „Igazság, szolgáltatás” rettentően blikkfangos címmel ellátott cikkében a Zuschlag üggyel kapcsolatban nem is titkolt gúnnyal azt írta le, hogy „Nyilván nagyon sok még az elvarratlan szál,…..
M1rage 2010.02.10 23:25:01
@Kerti Öröm: "rendőrgyilkosságért felfüggesztett börtön"
Az inkább gondatlanságból elkövetett emberölés, amiből könnyen lehet felfüggesztett. A másfél éves bulinál meg nem volt "emberölés", hanem halált okozó súlyos testi sértés.

Részemről egyik ítélettel sem értek egyet, de ettől még helyén kell kezelni a dolgokat.
Az Nyakó-Mesterházy-Török-trió nagyon felizgult a kampánytól, sorra tolják a viccesebbnél viccesebb szövegeket. Mesterházy szerint például Orbán nem beszélt semmiről. Ez alatt azt értette, hogy nem volt szó arról, miből és hogyan, nem volt elég konkrét. Hát, politikai…..
M1rage 2010.02.10 12:35:24
@soproni1: Nézd, majd négy év múlva is megmondja neked a média, hogy mit gondolj. Addig meg, nos addig meg a média mondja meg, hogy mit gondolj. Ha lenne annyi agyad - meg itt néhány egyéb szerzetnek -, hogy disztingválni tudj kormányzás és kampányigéretek között, akkor sikerülne gondolkodni is.

Egyelőre nem sikerül. Neked nem is fog, meg sajnos itt sokaknak még kevésbé.
Amúgy: nem érdekel a politika, de ami sok, az sok. A magyar baloldal megmutatta, hogy kormányozni nem tud, most nézzük, mit tud a jobboldal.

Kuss, és tessék figyelni. 4 év után GAZDASÁGOT ÉRTÉKELNI, és újra véleményezni.