Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rüszmeteg

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét elnézést mindenkitől a hosszú várakozási időért, de a hosszas költözködés, berendezkedés, plusz a szokásos meló minden időmet elvette. Mostanra viszont rendeződtek a dolgok, úgyhogy nyomul is tovább a sorozat, ezúttal egy híres-hírhedt horror-thrillerrel, ami a maga…..
Rüszmeteg 2013.05.15 20:01:43
@rammsteinfan: A The Thing remake nem egy klasszikusan szar film ( agyatlan popcornhentelésnek el is megy szódával ), viszont olyan szinten gyalázza meg az eredeti mesterművet, hogy már csak azért ezen a blogon a helye. Mindent elkefél, ami az eredetiben működött. Feszültségépítés nulla, a film színvilága kissé túl "fényes", tempója az nincs, rövid felvezetés után folyamatos belezés megy, a karakterek nem rémültek és racionálisak, hanem egyszerűen retardáltak, a női főszereplő beleerőszakolása sutba dobja az eredeti csak férfiak koncepciót, a film végi csavar meg... Lehet nem emlékszem pontosan de a film végén gyakorlatilag az történik, hogy az egyik idegen elkíséri az egyetlen túlélőt és segít neki kicsinálni a másik idegent. De miért??? Milyen logika mentén lehet ezt értelmesnek beállítani?
Maga a lény is az eredeti mű arculköpése. Mert az egész koncepció lényege az, hogy rejtőzködik és csak akkor támad ha tuti a zsákmány ( kettesben ), vagy ha az életét fenyegetik. Egyébként pedig a lemásolt formában marad. Itt meg simán üldözi a szereplőket fittyet hányva az elbújásra, mint egy igazi zs kategóriás szörnyfilmben. Ráadásul a cgi se működik olyan jól , mint kellene neki.
Szóval ha már kb jelenetről jelenetre felvették az eredeti filmet, nem ártott volna legalább minimális tisztelettel hozzáfogni.
Rüszmeteg 2013.05.16 08:50:58
@Near93: Meglepő de tudom, hogy előzményfilm :)
Cserébe az eredeti filmből rengeteg jelenet egy az egyben át lett emelve, ezért én (bár ez személyes vélemény) mégis a remake kategóriába rakom. A végével kapcsolatban, lehet, hogy nem jól emlékszem mert csak egyszer voltam hajlandó megnézni az alkotást. De...a csaj elvileg azt mondta, hogy már akkor tudta, hogy valami gebasz van, mikor a faszi a hóviharból visszajött, mert a másik oldalon volt a fülbevalója vagy mi. Tehát a film azt mondja, hogy a csávó már ezer éve egy alien volt. Ennek ellenére segített kinyírni egy másik idegent az egyetlen emberi túlélőnek? Mégis miért?
Rüszmeteg 2013.05.16 09:12:22
@zecske: Én is ezt mondom, nem egy klasszikusan rosszul sikerült film. Csak annyi a hibája, hogy teljesen meggyalázza az alapanyagot. Ha az eredeti film nem született volna meg anno, akkor az új dolog egy teljesen korrekt, szódával elmegy, agyatlan Holywood horror lehetne, amin jót lehet szórakozni.
Kérdezz - Felelek (48) Kérdezők:BagajFake.beL1eVeRevengebigvicksabres139 Kérdezz - Felelek (49) Kérdezők:sabres139Vincent LorDxxRolandxx21TheEdward39 ..
Rüszmeteg 2012.12.18 11:04:09
@Callinicus: Valakinek például úgy lehet más könyv a kedvence, hogy komoly irodalmat is olvas :)

Az meg kicsit erős, hogy valaki ilyen True Blood féle sorozatokat említ aztán lefikázza a Darabont féle Walking Deadet. Persze ízlések és ficamok, nyilván.
Rüszmeteg 2012.12.19 09:14:42
@Callinicus: Igen olvastam, és természetesen nagyon jó könyv. Az eredeti filmfeldolgozása is igen kedves számomra, csakúgy, mint a belőle készült számítógépes játékok (édes gyerekkor).
De részemről nem igazán tartom többre egy nagy műgonddal elkészített, korrekt sci-fi írásnak. Asimov illetve K. Dick magasságait pedig szerintem meg sem közelíti ebben a kategóriában. De amúgy persze bocsánat a gúnyos hangnemért, kicsit fáradt voltam :)
A realista irodalom nekem se nagy kedvencem, de bármennyire nem szeretem, mérföldekkel több mélység van abban a korszakban, mint a legtöbb science fiction irodalomban. Persze más stílus. Én inkább magát az írói leleményességet helyezem előtérbe, lásd még Vian, Vonnegut. De Kundera is írt jókat, csak néha kissé önismétlő.
Ez nem más, mint egy megalapozatlan, aljas rágalomhadjárat az Elnök Úr ellen. Látjátok, még csak rábizonyítani se sikerült semmit, de máris helyrehozhatatlan károkat okoztak ezek a mocskok. Bárkit ilyen módon gyanúba keverni, a puszta feltételezést is már tényként kezelni,…..
Rüszmeteg 2012.01.28 21:29:34
@Jakab Andor: Eleve azért írtam, mert itt osztottad az ívet, hogy nincs olyan, hogy ártatlanság vélelme mert helyesen ártatlanság védelme. Azt kérted, hogy valaki mutasson egy törvényszöveget, amiben szerepel az ártatlanság vélelme kifejezés, mert szerinted ilyen nem létezik, és mindenki balfasz, meg különben is, hogy lehetnek jogászok, ha ezekkel az alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában. Belinkeltem, bizonyítottam, te tévedtél. Ennyi a történet.
Rüszmeteg 2012.01.28 22:40:22
@Jakab Andor: Arról az a véleményem, hogy eszméletlenül "égő" az ország számára, hogy egy ilyen ember tölti be ezt a pozíciót. Valamint az, hogy teljesen mindegy, hogy ki és milyen pozícióban van, a stikliket nem szabad elkenni, csak azért mert ő a köztársasági elnök. A sajtó teljesen szabadon támadja, és ezt meg is teheti a szólásszabadság elve szerint, és mivel vagy nem akar vagy nem tud védekezni, minél előbb szét kell szedni, és egy olyan valakit a helyére ültetni, aki nem járatja le az országunkat. Kb ennyi lenne röviden.
Rüszmeteg 2012.01.28 22:42:29
@Jakab Andor: Amúgy pedig, igen utánanéztem, te is megtehetnéd...