Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsivany2

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nürnbergi játékvásár minden év február elején kerül megrendezésre, és a vasútmodell-gyártók erre az időpontra szokták tartogatni az újdonságok bejelentését. Ebben az évben a rendezvényt a COVID miatt eltolták nyárra, de ez a gyárakat nem tántorította el, hogy előrukkoljanak a 2021-es…..
Crash kolléga év elején mutatta be egy „majd egyszer” projekt befejezését; akkor vetettem fel, hogy ezen felbuzdulva én is beszámolnék egy hasonló, 2013 óta pihentetett modell elkészültéről. Maga a befejezés tulajdonképpen még tavaly tavasszal megtörtént, az utóbbi hónapokban mindössze a tervezett…..
Bár igyekszem ezt a bejegyzést nem a közlekedésbarát körökben szerintem indokolatlanul túlburjánzó "bezzeg Prága!" attitűddel megírni, a végkicsengése mégiscsak az lesz, hogy augusztusi utunk során a cseh főváros főpályaudvarán egyértelműen jobb volt utasnak lenni, mint itthon... Von Tiia Monto, CC…..
Ma reggel egy barátom küldött nekem mosolyogva egy videót, hogy lám-lám, van hóhelyzet máshol is, nem csak Magyarországon. A videó alapján a Japán Vasút is küzd a hóval... ...viccet félretéve: a mai napra egy roppant látványos japán videót ajánlok a figyelmetekbe az idei télről. Japánban is esett…..
Volt egyszer, hol nem volt, egy átépítés. EU-s pénzből ment ez is, mint a többi, de volt időszak, amikor egész elfelejtődni látszott. Most azonban azon kapjuk magunkat, hogy Piliscsabára már hónapok óta jár az első villamos vontatású személyvonatpár, reggeli sűrítő…..
vonatmagazin Fortepan kincsek 2018.01.15 22:40:25
Imádom böngészni a Fortepant, akár órákra is el tudok veszni benne. Azonban most olyan dolgot leltem, ami nem enged. Felek Ferenc barátom hívta fel a figyelmem a legutóbbi frissítésre. Ő az AEGV képekre kapta fel a fejét, én az ACSEV motorkocsikra. ..
Vasútüzemi gyorstalpaló túl magasra jutott vezetőknek Megkérdeztünk egy középiskolást, mit szól a MÁV-Start vezérigazgatójának ahhoz a kinyilatkoztatásához, melyben 10%-os teljesítménycsökkentés mellett érvelt az általa irányított vállalatnál. A válasza ennyi volt:…..
Zsivany2 2015.11.13 12:18:46
A legutóbbi bejelentkezés óta sok idő telt el, melynek elsődleges oka egy hosszadalmas, csaknem két hónapon át tartó vágányzár volt, amely megnehezítette az errefelé közlekedést. A balatoni irány is csak egy vágányon haladt, a szombathelyi és a komáromi pedig még úgy sem,…..
Lassan épülget Csoma-Szabadi állomás N-es méretben. Az idei temofesztre azt terveztem, hogy az terep kicsinosodik, kap egy rendes kapcsolópultot, és az épületek elkészülnek. Az első két dolog haladgat, a az utolsó azonban nem. Azonban érkezett egy mentőöv: a cseh Bubimodell és a…..
A múlt héten napvilágot látott a hír, mely szerint a 2014 és 2020 közötti EU-s költségvetési ciklusban várhatóan milyen fővárosi fejlesztésekre lesznek uniós források. Tömegközlekedésre 185,5 milliárd jut, amiből 20 a már meglévő Alstom metrókocsik részbeni finanszírozásáról szól, a többi lesz…..
Zsivany2 2015.03.24 10:27:20
@Fradista Utazó: Azt írta "csakis metrót", ami szerintem azt jelenti, hogy ne építsünk már nagy pénzből egy párhuzamos villamosvonalat.

Teljesen mindegy, hogy Újpalota és Kelenföld között a Keletinél, a Borároson, vagy a Ferencieken kell átszállni, mindegyik épp ugyanolyan értelmetlen dolog. Ott van pl. Zugló vm. és a többezer ingázó utas. Van értelme Zugló - Keleti villamosnak? Metrót neki, ha már van egy M4.
Szvsz a Borárostól akár felszíni metró is lehetne.

(Ha nem lenne M4, az átlós villamos hasznosabb lenne. De most már mindegy, akkor a másikat ne eröltessük.)
Mini bejegyzés egy mini modulról, azaz ismét T-trak lesz a téma. Anno még nem tudom milyen oknál fogva beszereztem Japánból egy Tomytec fürdőépületet, mondván jól néz ki és ránézésre meg lehet róla állapítani, hogy a felkelő nap országából való. Sokáig nézegettem és…..
Zsivany2 2015.02.28 19:44:17
Pálinkás derautkoszorout mindenkinek, ma megint Baooolvin napja van, szerintem. Tavaly már felvedreztem egy cikket ugyanezen alkalomból az 1:160-ban meglehetősen alulreprezentált Baldwin-mozdonyokról, és annak idején már említettem, hogy aki úgy gondulokzik, hogy szóval hoszutávon…..
Zsivany2 2014.10.04 12:42:55
Szegeden a villamosos nagyprojekt keretében alaposan átrendezték a városból kivezető főútvonal és a harmadik, külső körút kereszteződését. Az építkezés előtt így nézett ki - a villamos csak egyfelé kanyarodott: Most egy kétvágányos delta van a körút közepén, de ez…..
Gyerekkoromban tévéreklám hirdette a MÁV új szolgáltatását, a "Komfort" osztályt. Az akkor még nem retrónak számító faburkolatos közegben nénik és bácsik utaztak, luxusnak tűnő körülmények közt: pincér szolgálta ki őket, és tévét néztek. Naná, hogy szívesen…..
vonatmagazin Hmmsim: BVE mobilra! 2014.08.23 08:31:38
A mai nap szembe jött velem egy bejegyzés a BVE Klub honlapján, amely szerintem az elmúlt év egyik legütősebb vasúti szimulátoros híre, teljesen belelkesültem miatta. Anno még én is építgettem BVE alá meglehetősen szerény és kezdetleges pályákat, amelyeket így akár mindig…..
vonatmagazin 31 fok az IC-n 2014.06.15 22:17:33
Egyik délután megint nekiindultam, hogy letudjam az Eger és Budapest között levő 142 kilométert. Korábban már kifejtettem, hogy miért nem mindig preferálom a közvetlen IC-vonatot, és szállok inkább át, így a Miskolcról 13 óra 28 perckor induló, a keresztségben Borsod nevet kapó…..
  A 66 206 Wilesden Junctionnál. Arra kérek minden brit rajongót, hogy nézze el nekem, ha nem értek a brit vasúthoz sem. A ki tudja egészíteni, hogy mit látunk a képeken, az kérem tegye meg a kommentek között!   Ezek a mozdonyok átjárnak Európába is, Franciaországban…..
Gondolom Legót már mindenki látott, nem kell bemutatni. Szinte biztos vagyok benne, hogy aki ezt a honlapot olvasgatja, az valamelyik vasútmodell kiállításon, esetleg egy bolt polcán látott már vonatos Legót is. Hasonló konstrukciót mutatnék most be egyelőre hír szintjén, azonban ez…..
Zsivany2 2014.02.19 16:39:20
Miután múlt héten rátértünk a vontatott járművek színezésének érdekességeire, a mai napon a magasabb komfort felé tekintünk, és górcső alá vesszük a minőségi távolsági vagonokat. Vajon egységes termékpalettaként jelent meg? És ez a távolból is feltűnő?…..
vonatmagazin Prágai villamosok 2014.02.08 20:34:54
Folytatnám a csöpp kis sorozatomat amelyet tavaly kezdtem el és amely eddig a varsói, valamint a krakkói villamosokról szólt. Tavaly úgy alakult, hogy eltöltöttünk egy hosszú hétvégét Prágában, így a városban való bóklászás közben készítettem néhány képet a…..
Találtam egy kellemes videót a Youtube-on, amely a Shinkansen-ek világába vezet be minket, vasárnapra kellemes témát jelenthet. Nyilván japánul van az egész (japánul tudó olvasóink esetleg kommentben segíthetnek), de a képi anyaga olyan, hogy ennek ellenére megéri végignézni.…..
Zsivany2 2012.09.24 07:45:50
Ismét énblog következik… A múlt hétvégén biciklitúráztam egyet a szlovén-olasz határon átvezető kerékpárúton. A dolog érdekessége az, hogy a kerékpárút 95%-ban felhagyott vasútvonalon halad. A sportmániás feleségem e miatt tudta a lusta vasútmániás férjét a túráról…..
Nem szoktam panaszkodni, mert alapvetően egy jólnevelt gyerek vagyok, de egyre inkább tele a hócipőm a postával. Ma például akkor durrant el az agyam, amikor kivettem a postaládámból az előfizetett brit Model Rail című vasútmodelles havilap aktuális számát és a csomagolását…..
Biztosan írtam már korábban az MFTrain N-es autószállító kocsijairól. Anno azért keltették fel a figyelmem a kocsik, mert ezek hasonlítanak a legjobban az esztergomi vonalon szolgálatot teljesítő, a Suzuki gyárat kiszolgáló vagonokra. A 1zu160.info oldalon jelent meg egy hír, hogy…..
vonatmagazin Vendégposzt - Tadgs 2012.02.15 07:00:00
Már-már pironkodtam, hogy ritkulnak a posztok, mert elhavazódtam egy cseppet. A munka mellett bejött az új modellklub rendezgetése-szervezése, mostanság ez vitte az időt, nomeg a modellezhetnék is rámtört. Blogolni meg nem maradt sok idő.... Azonban Zorky megmentette a helyzetet, új…..