Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakacs_a

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden várakozásomat felülmúlta a miniversenyünk. Nyolcvanhat, jobbnál-jobb alkotást küldtetek a felhívásunkra. Mindenkinek nagyon köszönjük, és természetesen mindenkinek gratulálunk. Óriásiak vagytok! Legnagyobb kedvenceitek Puzsér Róbert, Deák Bill Gyula, Fluor és Nagy Feró…..
(szakacsa kritikája) Előzmények: Amikor első alkalommal láttam ennek a készletnek a fotóját, rögtön megtetszett. Aztán, amikor az egyik hazai árverési oldalon viszontláttam, rögtön lecsaptam rá. Szerencsémre az ár is kedvező volt és valahogy mások érdeklődését nem…..
szakacs_a 2012.05.21 21:39:54
Mindenkinek köszi az észrevételeket!

@minifig88: Mostanság mindennemű legoról leszoktam (még az olvasással is bajban vagyok) annyira nincs időm sajnos. :(
Hogy ne maradjunk szöveg nélkül sem, komment-klasszikusunkat, rozsamarcit idézem e helyütt: "Legóék a kezdetek óta ismétlik önmagukat city, sw és kitudja még, milyen téren. Szóval ha vége lesz ennek a lájkolós korszaknak, majd megint jönnek a vasútállomások felüljáróval,…..
szakacs_a 2012.05.07 17:46:25
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
szakacs_a 2012.04.26 13:43:00
Azt már tudjuk, hogy a LEGO szakemberei komoly kutatást végeztek a célközönségen belül, amikor a Friends témát tervezték, de a részletekről szinte semmit nem tudtunk meg - egészen mostanáig. És úgy tűnik, a dán cég lánydisegnerei jó munkát végeznek. Bár játszani…..
Dalszövegként, zenekarok neveként még csak-csak el lehet képzelni a legót (popkultúra, ilyesmi), de hogy versek tárgyaként nem sokat gondolunk rá, az hétszentség. Pedig ma, a költészet napján akár illene is, ha adnánk az ilyesmire. (adunk) Az interneten nem nehéz legó(s) verset…..
Sokat foglalkoztunk már a legókockák tárolásával, beszéltünk szisztémákról, hogy ki milyen szempont (szín, téma, évjárat stb.) alapján rendezi vagy éppen nem rendszerezi kockáit. Akik még nem tudják, hogy miként kezdjék el a szortírozást - hiszen mindenki életében eljön…..
szakacs_a 2012.04.09 12:47:29
Veled ez előfordult-e már? Nyilván. Némileg magyarabbul: AZ A Ki•••OTT ELEM - vagy tíz nyomorult alkalommal láttam, mikor nem kellett még A blog szerzői kara utoljára (és azóta is folyamatosan) akkor mondogatott sűűrn ilyesmiket, amikor kicsit túlelőgezve a bizalmat vettünk…..
Idén is meghozta a LEGO Life magazin az elmúlt év legtöbb bevételt hozó készleteinek listáját. A Brickset szerencsére megelőzött a közzétételben, így most nincs is más dolgom, mint kattintásra bíztatni azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mely témákért, dobozokért fáradtak…..
Visszafordíthatatlanul itt a tavasz, lehet kezdeni a munkát a kertben. (A bilincset az ágyban ne kérdezzétek!) Petinek lenni jó! Nézzétek csak, hogy varrt Ninjagos táskát Dorka a kisfiának! És figyeljétek a kommentek közt az alkotó önfegyelmét: "A jogdíjas mintákat nem szívesen…..
Ez a minifiglányok álma. Ilyen klasszikusból minél többet a legóutakra. Dávid megosztotta velünk újrakezdett legózásának történetét és eredményét. Látványos nagyméretű modellek, nézzétek csak! AdMiRaL nemrég úgy döntött, eladja néhány készletét. A szortírozás…..
szakacs_a 2012.03.16 17:34:29
Az évente kétszer megrendezett műegyetemi állásbörze idei első fordulója a héten került megrendezésre, ahol a LEGO Manufactring Kft. is képviseltette magát és immárom harmadik alkalommal hirdetett a LEGO fanoknak építőversenyt. Természetesen most sem tudtam ellenállni a…..
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
szakacs_a 2012.03.09 17:43:32
@Haynau: Köszi! Felnőtt férfi létemre is szívesen bambultam percekig azt a kis képet... Valahogy a gyermekkori Lego katalógus lapozgatásaimra és ábrándozásaimra emlékeztetett. ;)
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
szakacs_a 2012.03.06 20:04:44
@tutuka: hány végigjátszás van már nálatok a queue-ban?
szakacs_a 2012.03.06 20:28:39
@tutuka: hűűha! :)
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
szakacs_a 2012.03.06 19:56:50
@artuditu: @tutuka: @klarky: @Darth Brick: Úgy látom kevesen vesznek majd ilyen készletet, mert most drága. Így azok akik vesznek jól járnak, mert a későbbiekben amikor már nem lehet kapni még inkább felértékelődik. Tehát én a helyetekben nem keseregnék, inkább jó sokat vennék belőle, mert hamarosan még drágább lesz! Gyorsan, gyorsan! :)
szakacs_a 2012.03.06 22:21:38
@Darth Brick: ok, én szóltam... :)
Update: A LEGO Hungária szíves közlése, hogy májustól mind a DC, mind a Marvel készletek kaphatóak lesznek itthon is, de kizárólag csak játékboltokban. Velük együtt Spongya Bob is megérkezik. Szuper(hős)! Sajnos az idei év egyik legnagyobb durranása, a felnőttek számára…..
szakacs_a 2012.03.05 21:28:43
@tutuka: Azt szeretném tudni, hogy az update az hogyan született? A Lego Hungaria részéről valaki folyton olvassa a blogot és bejelentkezett, vagy hogy?
szakacs_a 2012.03.05 21:36:16
@tutuka: Sejtettem. Vannak cégek - nevek nélkül - ahol folyamatosan figyelik a netet/blogot/cikkeket, stb. Sajtófigyelés...
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Sokat sírunk-morgunk-dühöngünk az utóbbi időben, hogy mekkorát nőttek a LEGO-autók, mennyire nem férnek a régi Town-utakra, nagyobbak a házaknál, minek a hat stud szélesség stb. Nem is linkelem be az összes ide vonatkozó posztot és kommentet, mert duplájára nőne e poszt. Inkább…..
Egy igazi geek akkor is legózik, ha épp nem legózik. The Walking Dead rajongók ide! A legózás szigorúan felnőtt dolog. Ahol van rendőrség (minden legó-városban van), oda kellhet egy bíróság is! Farsangra Szeged és Tisza nevű (?) olvasónk is legóemberbe öltözött. A Maersk…..
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
szakacs_a 2012.02.22 13:55:07
Gondolom, ha lenne is ilyenről tudomása valakinek, akkor azt nem reklámozná, mert még gyanúba keveredik... Nekem mindenesetre nincs ilyen legom, viszont úgy már jártam, hogy lego kapcsán megrövidítettek. Az történt, hogy az expresszen felbukkant egy 8285 (brickset.com/detail/?set=8285-1) 20000ft-os árral és gondoltam megveszem. Több email váltás után utaltam az eladón aki azóta sem jelenetkezett. Aztán ugyanazon a hirdetési oldalon megtaláltam más kérosultak figyelmeztető hirdetését és felvettem velük a kapcsolatot. Kiderült, nem én vagyok az egyetlen, akit megrövidítettek, sőt később rendörségi ügy is lett a dologból (feljelentés, nyomozás)... Ebbe én már idő/energia/rátermettség hiányába nem mentem bele, de sokat tanultam az esetből, szólav TI IS VIGYÁZZATOK!
Épp csak kiejtettem a számon, hogy engem megvettek maguknak az idei Dinók, szakacsa tényleg meg is vette az első készleteket. Extrafriss duplakritika. Nem terveztem ugyan, de úgy alakult, hogy a 2012-es készletek sorában az elsők között a Dino-k érkeztek. Nem is egy, hanem rögtön…..
szakacs_a 2012.02.21 09:44:56
szakacs_a 2012.02.21 10:28:29
@tío: Szívesen! Máskor is... (várható) ;)
szakacs_a 2012.02.21 10:31:42
@Anak: Egyetértek, a gyermekeim jót játszottak velük és ők a célközönség. Fura, hogy a készleteket kibontva a Pteranodon rögtön felismerték és fejből mondták a nevét. (Nagy sláger nálunk a Dino Expressz nevű mese) A másikat ők nem tudták beazonosítani...
Az elmúlt hetek egyik kedvenc fészbuk-mémje (a Hummerken túl) az egzotikusnak tűnő szakmák bemutatása külső szemmel. LEGOéknál is elkészítette valaki a saját verziót. | Kattintásra jól megnő! |..
szakacs_a 2012.02.16 13:01:30
@tutuka: köszi! :)
Kalandoztam az "Öbölben" (=Ebay), és egy angol felhasználó oldalán feltűnt néhány kis "zacskós" legó. Legtöbbjük olyan készlet volt, amit kizárólag ajándékként csomagoltak - valamihez. Az ár jónak tűnt, be is vásároltam nála rendesen. A kis "zacsik" közt volt két…..
Nehéz lenne elvitatni blogunk enyhe posta-fetisizmusát. Eddig nagyjából ellenálltam, de most már nekem is muszáj ringbe szállnom. Idén ugye a City vonal rányomult az erdei témára. Erdei rendőrök, erdei tűzoltók, kiránduló hollandok, terepmotorosok... Ez mind szép és jó, na de…..
szakacs_a 2012.02.09 22:00:42
@leopold getz: Tudnl küldeni egy linket a vateracsatáról? Kíváncsivá tettél...
szakacs_a 2012.02.10 11:39:38
@leopold getz: Köszönöm, erre gondoltam. Szépek... Örök dilemmám, hogy ezek dobozzal lennének igaziak... :)
Mai végigjátszásunk rendhagyó: Legomano80 újrakezdőként egyből 4 készlet értékelését küldte el nekünk. Amikor ilyen összevont végigjátszásokat kapok, általában azt szoktam kérni a beküldőtől, hogy bontsa szét szettekre, most azonban kivételt tettem. Annyira egységes,…..
szakacs_a 2012.01.28 12:20:26
@crusaderman: akkor hanyag gyermek lehettem, mert már nincs meg sajna... Fura, hogy nem is emlékszem rá.
szakacs_a 2012.01.28 14:34:06
@crusaderman: Nem kizárt, majd jól elverem a fenekük. ;)
szakacs_a 2012.01.28 14:35:03
@crusaderman: Fura, erre egyáltalán nem emléxem. Nagyon jól mutat...