Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajdraktimea

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretek adós lenni, márpedig tartozásom van. Több mint két éve indítottam egy sorozatot, amelyben arra vállalkoztam, hogy ha vázlatosan is, de szisztematikusan bemutatom a pszichoterápia egyik legifjabb, ám annál ígéretesebb hajtását, a Jeffrey E. Young amerikai pszichiáter…..
Az irodalomtörténet örök rejtélye marad, miért jutott eszembe egy jobb sorsra érdemes nyári délutánon Johann Wolfgang von Goethe híres balladája, amelynek eredeti címe Erlkönig, magyar címe pedig enyhén szólva bizonytalan; a három legismertebb verzió: A rémkirály, A…..
Hajdraktimea 2015.07.17 13:38:02
Lehet-e témája egy alapvetően pszichológiai blognak a Pannonhalmi Bencés Gimnázium egykori sztártanára, M. atya, akit „illetlen érintések” és „lelki terror” miatt bocsátottak el állásából, egyszersmind a szerzetesrendből? Mi az, hogy – a minden szemszögből borzasztó…..
Hajdraktimea 2015.07.14 09:34:16
Építkezünk egy Budapest környéki faluban. A szemben házban tündér aranyos kuvaszkölyök nőddögél. Az egyik szomszéd elmesélte, hogy az ott lakó előző kutyájára rászáradt a bőr, mert a gazdája nem etette, és a végén, valaki feljelentette, és a haldokló kutyát végül elvették a gazdájától. És ennek a férfinek most újra kutyája van. A férfi annak idején azzal védekezett, hogy neki sincs mit ennie. Engem megrázott az utcabeliek felelőssége. Tudták, látták, mi történik, de csak akkor léptek közbe, amikor már késő volt. Miért nem adtak enni ők a kutyának, mindegyiküknek van saját fajtiszta kutyusa. Igyekszem barátkozni a férfival, és minden nap agyon simogatom a kutyáját. Megkérdeztem, hogy vihetek-e neki maradékokat. Mondta, hogy igen, és elvitte orvoshoz, mert sántít, és a kutyus kapott Kalciumot. Azt gondolom, hogy valahogy így kell. A kapcsolat a lényeg, nem magára hagyni, nem elutasítani, kezet nyújtani, segíteni, ő is csinálhatja másképp máskor. És ezzel a helyi közösségnek is adtam egy esélyt, hogy változzon jó irányba és legközelebb előbb segítsen, mint ítélkezzen. Ez az egyik, ami erről eszembe jutott.

A másik, hogy van egy kerület, ahol van egy köztiszteletben álló művész. Tudom, hogy pedofil, mert velem és a 7-8 éves hugommal is próbálkozott annak idején. Én 16 voltam, nem tartottam magam gyereknek, a testvérem esetéről pedig csak most szereztem tudomást, amikor a terápiámban ehhez az esethez értünk. Emlékszem, hogy a férfihez kötődő ismerős kamaszok tudtak róla, hogy a művész ilyen. Kiderült, hogy a felesége támogatta ebben. Nekem mondta el, hogy tapsolt volna a férjével való kapcsolatomnak, és szívesen be is szállt volna harmadiknak. A társaink mondták, hogy igen, volt ilyen probléma máskor is, és a lány el is ment a közösségből. Tehát három esetről tudok, biztosan volt sok a sok év alatt. És a férfi kerületének díszpolgára. Azt gondolom, hogy mindenki, aki tudott róla éppúgy része, mint a férfi és a felesége. A szemet húnyók felelőssége szinte ugyan olyan nagy, mint az elkövetés. És már tudom kívülről nézni, eddig csak a harag tombolt bennem. Most az érdekel, hogyan történhet ez meg? Kinek mi az érdeke? Milyen játszma játszódik le ilyenkor? Áldozat és üldöző, segítő... Véleményem szerint ilyen titkok szövik át minden család életét, és a társadalom életét. Csak a tudatossá válás segíthet a változásban. Ebben már tudok hinni szerencsére. Elnézést, hogy hosszú voltam.
Túl azon, hogy az esküvőre készülők megnézik a fotósok fotóit, árait, van még egy nagyon fontos szempont. Hogyan tudnak a majdani fotóssal együttműködni? Szimpatikus nekik vagy sem? A házasulandók életük egyik legfontosabb eseményébe, kettejük családjába hívnak egy számukra…..