Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frigyókám

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És ez csak az első találkozó ára. Egyik ismerőson lájkolta az egyik kinesio tape oldalt a Facebook-on, én pedig megnéztem mi is ez a kinesio tape? Működik a dolog vagy újabb áltudományos átverésről van szó? Utánajártam. Mit ígérnek? A kinesio tape elsősorban…..
Frigyókám 2012.01.28 01:21:11
@Moszi0725: Én csak felhasználója vagyok a dolognak....amit mondok azt a tanfolyamon hallottam. Én személy szerint nem foglalkoztam a kutatásokkal, így hirtelen nem tudlak ezzel kisegíteni. De van valaki, aki épp kinesio tapingből ír nálam szakdolgozatot, abban olvastam hivatkozásokat mind magyar, mind külföldi klinikai kutatásokra. Ha majd megkapom az szakirodalom listát, örömmel átküldöm neked.Ezek nyilván mind a hatékonyságát igazolják. Igazából nem tudom mi alapján hiszel az egyik forrásnak, és nem hiszel egy másiknak. Csak mert nincs fent a neten (még), vagy nem a megfelelő oldalon kerested? Ha épp a jó hatásairól akarnál megbizonyosodni, és nem az ellenkezőjéről, arra is biztos sok cikket találnál. A szakdolgozatot író is talált, nem hasból írta le. Szerintem kár valamiről úgy nyilatkozni, hogy alapvetően nem jártad megfelelően körbe a témát minden oldalról... Ettől függetlenül persze mindenki azt gondol, amit akar. Nem kötelező használni :) A bőr receptorait amúgy minden ingeri, ami hozzá ér a bőrödhöz, és hogy ez eljut az érzőkéregig az egyértelmű, hiszen érzed. Ez nem hiszem hogy bizonyításra szorulna, biológiából tanulhattad az érzőműködést...A pumpafunkcióra meg egyértelmű bizonyítékok pl. a hematómákról készült képek, melyek a tape alatt látványosan gyorsabban szívódnak fel. Pl. itt: images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=haematoma%20kinesio%20tape&ctid=CT2786678&searchsource=15&start=0&pos=0
Frigyókám 2012.01.28 01:25:24
@Moszi0725: Ja még valami. Én csecsemőkön is használom a tapaszt. Ők nem hiszem, hogy ismerik a placebo fogalmát, mégis jobban mozognak a tapasszal... ;)