Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ígyszeretlek

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1943-ban végre megmozdultak a szövetséges nagyhatalmak, az év Roosevelt és Churchill casablancai találkozójával kezdődött. Ez volt az első alkalom, hogy amerikai elnök elhagyta Amerika földjét, illetve parti vizeit azóta, hogy Woodrow Wilson részt vett az 1919-es párizsi békekonferencián. Roosevelt…..
A Czeglédy-ügy legújabb fejleménye, hogy a napokban megszólalt az egyik gyanúsított, akinek több körben is vádalkut* ajánlott az ügyészség – csak mondjon már valami ütőset Czeglédy ellen. Vonzó ajánlat volt, főleg, hogy ellenkező esetben soksok évnyi börtönnel fenyegették. De ha mondd valami…..
ígyszeretlek 2019.02.26 21:25:36
Hunvald-blog 322. Ügyes Tompika! 2019.02.25 20:00:24
Megjöttünk a Tompika! Itt van Tompika tótát enni! Tompika segít a konyhába! Ügyes Tompika! Jó estét, jóestét. Oly rég esett szó itt nálunk kerületünk valaha volt díszéről, Deutsch Tamásról, hogy most ideje ezen az áldatlan és méltatlan állapoton változtatni, de kezdjük az elején: szombaton végre…..
ígyszeretlek 2019.02.26 21:24:45
És most nem egy a félig – vagy majdnem egészen – lebontott, szétrohadt házról van szó, hanem egy elvileg lakható és lakott házról. Pár napja írta meg az Index, hogy a Dob utcá- ban életveszélyessé nyilvánított az Elmű egy lakóházat a villanyvezetékek miatt, ahol már nem csak a vízcsap, hanem az…..
ígyszeretlek 2019.01.22 18:11:18
@rostás: A vidék – Pest összehasonlításod bármennyire látványos, nem teljesen helytálló. Ha egy faluban megveszek egy házat, megveszem a telket is. Pesten – és gondolom más városokban is – hiába veszi meg mindenki a lakását egy adott házban, attól a telek még a főváros vagy az önkormányzat tulajdonában marad. Tehát bőven van tennivalója az önkormányzatnak. És persze a lakóknak is.
Mókás (nem, egyáltalán nem az) dolgok történtek a mostani, hóvégi Erzsébetváros újság képviselői mellékletében. Hogy hogy nem, de a nagy zsongásban a kerületi iskolások túlterheltségével kapcsolatos cikk mellé felkerült egy másik írás – a leendő Magyar Zene Házának kormányreklámja – erősen azt a…..
ígyszeretlek 2018.09.26 20:36:42
Olvasom, hogy Harangozó Tamás az Elios-ügy nyomozásával kapcsolatos kérdésére Polt Péter azt válaszolta, hogy az ügyet a Nemzeti Nyomozóiroda kapta, és egyelőre nincs gyanúsított. És kezeit mosva a július 1-től hatályos új eljárási törvényre hivatkozott, mely szerint az ügyészség csak akkor…..
ígyszeretlek 2018.07.12 22:33:13
@azigaziraptor: Ő a jó Tiborcz, a fényhozó...
„Vannak idők, mikor menni kell, mikor feltűnik a ház falán a jel.” (Százéves pályaudvar – Gerendás/Bródy)  Kedden Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője sajtótájékoztatót tartott az Amnesty International hatodik kerületi irodája előtt, majd a ház ajtajára „Bevándorlást támogató…..
ígyszeretlek 2018.06.16 07:29:20
Nincs köztünk nagy-jelenet, könny sóhaj és egyebek Ezt súgom csak teneked, drágám! Pá, kis aranyom pá ...  Vajon tényleg kirúgják Szájerné Handó Tündét? Ha esetleg valaki lemaradt volna róla: még szerdán szúrta ki az Index az Országos Bírói Tanács (OBT) aznapi üléséről készült összefoglalót,…..
Az 1894/95-ben Ehrenfeld Ignác, Budapest akkori egyik legnagyobb adófizetőjének megrendelésére Novák Ferenc tervezte és építette négyemeletes historizáló lakóház a Wesselényi utca sarkán (Wesselényi u. 50.). A neogótikus saroktornyú, pártázatos homlokzatú épület keresztboltozatos, nagy belmagasságú…..
ígyszeretlek 2018.05.08 02:42:02
Eredetileg ma a szégyen és gátlás nélkül arcunkba vigyorgó Semjén "ajándékba kapott" svédországi luxus vadásztörténetéről (és annak különféle verzióiról) ejtettünk volna pár szót, de a kereszténység korrupt védőpajzsának meseszép históriáját a kukába dobatta velünk a jó Kósa Lala. Merthogy az ő…..
ígyszeretlek 2018.03.14 11:42:05
Tetszenek még emlékezni erre a remek humorú pálinkalovagra? Remélem igen, mert itt a blogon nagyot futott annak idején a derék Pócs János. Nos, most újfent megnyilatkozott, nem is akárhogyan. De hogy az elején kezdjem: pénteken Orbán Viktor Jászfényszarun építgette imázsát, gyárat avatott. Az avatón…..
Tegnap, alig néhány órával azután, hogy felfüggesztették a mentelmi jogát, máris újra őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a „virágzó magyar jogállam vasökle újra lecsapott rá”. Az ügyészség tájékoztatása szerint kihallgatása szombaton, azaz ma megtörténik, az őrizetbe vételt követő 72 órán belül pedig…..
ígyszeretlek 2018.03.04 08:44:58
@felső határ nincs:
1. előzeteshez is kell bíró, az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a nyomozási bíró rendeli el az előzetes letartóztatást.
2. előzetes nem ítélet - bár az ügyészségnek van hajlama a leghosszabb ideig fenntartani - az ítélethez be kell bizonyítani a bűnösséget.
ígyszeretlek 2018.03.04 09:00:35
@felső határ nincs: No, akkor még egyszer... Ezt írtam: "Szerinted bőven elég, ha a függetlennek nevezett ügyészség megvádol vkit, és az mehet máris a börtönbe? Bíróság, ítélet meg ilyen úri huncutságok meg már nem is kellenek? Nem ismerős ez valahonnan?"
Elárulnád mi ebben a hazugság?

Aztán: a nyomozási bíró is a bíróság szervezetéhez tartozik, elvileg ellenőrzi az ügyészek buzgalmát. Tudod, a hatalmi ágak szétválasztása, meg ilyenek.
ígyszeretlek 2018.03.04 09:30:54
@felső határ nincs: "Hogy tudsz 2 mondatban ennyit hazudozni?" Sehogy. Viszont sokat segítene, ha megpróbálnád értelmezni is azt, amit olvasol.
Az élénk érdeklődésre való tekintettel, maradjunk még a Ligetnél… Az elmúlt rendszerben kötelezték a legkülönfélébb vállalkozókat arra, hogy az építő munkálataik során nyert földtani adatokat osszák meg az erre szakosodott kutatóintézetekkel. Az 1993-ban elfogadott bányatv.-be már csak egy olyan…..
ígyszeretlek 2018.02.08 16:48:47
@VT Man: "Nagyon szép mese. A posztoló trollkodni akart és pofáraesett."
És ezt miből sikerült kikövetkeztetned?
ígyszeretlek 2018.02.09 10:20:49
A nyugati hadjárat folyamán 1940. május 27-e és június 4. között zajlott le az ú.n. dunkerque-i csata. Azaz, a kontinensen tartózkodó angol expedíciós hadsereg nagy részének, mi több a bekerített francia erők egy részének átmentése Angliába. A kiürítés sikere minden reményt felülmúlt, Göring hiába…..
ígyszeretlek 2018.02.05 09:15:40
@Madnezz: Elsősorban az új taktikának, a Blitzkrieg-nek (mozgékonyság, a légierő és a szárazföldi csapatok szoros együttműködése, stb.) köszönhették a sikereiket nyugaton, majd keleten a háború első időszakában. Aztán a hatalmas orosz területeken jöttek a logisztikai problémák, a tél, és persze az oroszok kimeríthetetlen ember- és anyagforrásai...
1940. május 9-én délelőtt Hitler május 10-ére, péntekre véglegesítette a nyugati offenzíva időpontját. A német haditerv szerint hadüzenet nélkül, meglepetésszerűen és a függetlenségük durva megsértésével a Wehrmachtnak el kellet foglalnia a Benelux államokat (Hollandia, Belgium, Luxemburg). A…..
Az A22 Mk IV Churchill gyalogsági harckocsit 1939-ben kezdték el a britek fejleszteni. A hadügyminisztérium a Matilda gyalogsági harckocsikat akarta felváltani vele, és a tervezés folyamán az első világháború nyugati frontjának körülményeiből indultak ki: lényegében egy modernizált első világháborús…..
ígyszeretlek 2018.01.29 04:30:48
@Rozsdabarna: Hát nem. Viszont ez volt az első brit harckocsi, amelyik már valamennyire használható volt tankként, és amelyik úgy ahogy, de felvehette a harcot a németekkel.
"Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek."(Paulo Coelho)  A napokban Luxemburgban, az Európai Unió Törvényszékén kijelölték a tanácsot a keresetem elbírálására. Az Alkotmánybíróság novemberi határozata ellen (bilincses fotó) adtam be a keresetemet, mert szerintem a döntésük nem felel…..
A 13. században "isteni szél" szórta szét a tengeren japán elfoglalására indult Kublaj kán hajóhadát. Ugyanígy kellett volna megsemmisíteniük a kamikazéknak az országuk elleni invázióra készülő amerikai hajóhadat. A reménytelenné vált helyzetben utolsó szalmaszálként kapaszkodtak az őrült…..
„Mától pedig Orbán Viktor maga a kereszténység.” (K. Szalonna)  A miniszterelnök tegnap a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédet Pesten a Papp László Sportarénában. Gyülekezeti tagként szólították színpadra Orbán Viktort, aki a Fidesz kormányzását a gondviselés…..
A cím nem az enyém – a későbbiek során ez úgyis kiderül – de a véleményem az igen: Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori vezetőjének – akit az úgynevezett Sukoró-ügy miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria – szerdán reggel ártatlanul kell/kellett börtönbe…..
ígyszeretlek 2017.08.18 14:55:24
@JGDus: Vagy olyan helyen pl. központi kórházat, ahová nincs közlekedés. Max. csak helikopterrel...
ígyszeretlek 2017.08.19 15:12:17
@tompus: Tehát, ha eszem ágában sincs kirabolni egy bankot, ám valaki azt mondja, hogy de, meg akartam kísérelni, és bár a bankot nem érte kár, sőt, rablás se történt, engem mégis elítélnek, akkor biza koncepciós per áldozata leszek. Érted?
Nyár van nyár, sunyin lopakodik vissza a hőség, a bíróságok meg ítélkeznek, így aztán ismét itt az ideje egy újabb kis (jogi) színessel szórakoztatni a nagyérdeműt. Hétfőn ugyanis újra reflektorfénybe került a Kétfarkú Kutya Párt, merthogy a Szombathelyi Járásbíróság helyben hagyta a Vas megyei…..
Az egészség, mint érték már a legrégebbi emberi közösségek tagjai körében is megfogalmazódott. Egy ilyen cikk elolvasása során elgondolkodik az ember azon, hogy jutott el a magyar egészségügy idáig, függetlenül attól, hogy nem ismerjük a cikkben szereplő történet minden részletét. Nem véletlen, hogy…..
ígyszeretlek 2017.07.25 16:21:27
Hunvald-blog 128. Büszke magyarok 2017.07.22 20:00:55
Tusványos, ma: Hátulról, a hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó fiatal nőt. Orbán Viktort akarta kifütyülni, de szinte azonnal leteperték. Hajánál fogva. Egy idősebb férfi még belerúgott, majd a kezét kicsavarva biztonsági őrök vezették el a tömegből. Szégyellni való,…..
Világszerte odáig vannak egy vacak kis zsarolóvírustól. Nálunk az van kormányon. (Via KonoK) Na, ez is meg volt, még sincs este! Ja, de. Így aztán csak röviden: tegnap Áder hivatalosan is tájékoztatta a házelnököt arról, hogy aláírta a településkép védelméről szóló törvény módosítását, vagyis a…..
ígyszeretlek 2017.07.03 13:35:31
@Fazakas László: „Jogilag szépen mérlegeli, majd hogy minden OK, szépen aláírja!” Ja. Csakhogy sem jogilag, sem sehogy nem mérlegelt. Egy pillanatig sem zavarta a főhorgászt, hogy ez a törvény ordítóan alkotmányellenes, és piti bosszúra szabott. Csak „szépen aláírta”, ahogy azt el is várták tőle…