Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olimpikON

43 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha visszanézünk évtizedes múltjára a Corvett C8-nak, akkor tisztán láthatjuk, hogy egy igazi kertvárosi legendával van dolgunk, mely sok évig uralta az utakat. A legújabb 2020-as modellbe a gyártó mindent beleadott és egy egészen modern autót sikerült kreálni saját gyártmányú motorral. Nem sok…..
Egészen pontosan 1966-ban jártunk. Amerika éppen Vietnámmal háborúzott, és a világ legerősebb országa nem állt jól. Az élet viszont zajlott. A szovjetek éppen a Vénuszra és a Holdra küldtek szondát, a Flintstones pedig ekkor adta le utolsó epizódját. De mi a köze mindennek a Camaro-hoz? Nos, csupán…..
Sokan azt vallják, hogy a nagy múltú amerikai autók hírnevét manapság már beárnyékolják az olcsóbb ázsiai kocsik. Ráadásul mi a helyzet a megannyi luxusautóval, amit Európában gyártanak? Valóban jobb választásnak számítanak, mint az amerikai luxuskocsik? Nos, néhány márka autói valóban olcsóbbak,…..
Vannak dolgok, melyek egyszerűen tökéletesen illenek egymáshoz. A Bose és a Chevrolet közös munkájáról is ezt lehet elmondani, azonban sokakban merülhet fel a kérdés: Mi köze van a Bose-nak, egy hangtechnikával foglalkozó cégnek a Chevrolet-hoz, mely a világ legjobb szuperautóit…..
Amikor Harrisburg, Penn városában a Mecum Auctions esemény során a rajongók Richard Petty szuperklasszikus Plymouth Superbird versenyautójára kezdtek licitálni, akkor az ajánlatok hamar az egekbe szöktek. Érdekes módon a csillagos ég sem volt elég ahhoz, hogy valaki elvihesse ezt az időtlen autót,…..
Eltelt már egy kis idő, mióta a legújabb Mustang a vásárlók kezére került, azonban nem nagyon volt még szerencséje sokaknak igazán haragos állapotban látni ezt az izomautót egészen addig, amíg egy modell fel nem tűnt a Goodwood Festival of Speed gyorsulási fesztiválon. Egy-két elszánt rajongó…..
Majdnem 3 évtized telt el azóta, hogy a BMW megépítette az első M8 Coupe-t, mely az E31 modell néven vált ismertté. Akkoriban csak egy prototípusnak számított, és a gyártása nem indult be igazán, így nem is készült belőle túl sok, mára pedig igazi ritkaságnak számít. Hamarosan azonban újraindul az…..
Micsoda szívás!! Hisz sok versenyző és sofőr álma, hogy egy kicsit bütykölje az amúgyis brutális sebességre képes kocsikat, azonban a gyártói tendencia az elmúlt években arra hajlott, hogy ezt meggátolják. A jövőre megjelenő C8 Corvette esetében is ez lesz a helyzet, ugyanis a híresztelések szerint…..
Üdv Ismét! :)   Az apró karácsonyi szünet után folytatom a bejegyzéseket a csakrákon keresztül sorban, hogy mind jobban megismerjük önmagunkat és működésünk miértjeit. Ma a szakrális csakrával fogunk ismerkedni, a szakirodalmak itt is kisebb eltéréseket mutatnak ennek a csakrának az…..
olimpikON 2017.01.16 16:02:00
9 év után kívül-belül megújulva engedik újra utcára a Nissan GT-R „Godzilla” legújabb változatát. A Nissan GT-R-t nyugodtan nevezhetjük a sportautók királyának, a megjelenés, a forma, az erő mind-mind ezt igazolja, de valljuk be már nagyon ráfért a modellre a vérfrissítés, ahhoz, hogy a Godzilla…..
Sok esetben maguk a gyártók sem pontosan adják közre egy-egy autójuk valódi teljesítményét, nincs ez másképp az amerikai izomautók esetében sem, hogy valójában nagyobb lóerővel rendelkeztek korunk klasszikusai, mint ami a hirdetésekben szerepelt. Ezt nevezhetjük rejtett erőforrásoknak is, de erről…..
Ha szeretnénk meglepni kedvesünket, és valamivel kedveskedni akarunk neki, akkor díszítsük fel a lakást rózsaszirmokkal. Az újrahasznosítható szirmokat különböző színekben vásárolhatjuk meg az internetről. Egy romantikus este nélkülözhetetlen elemének számít. Pikáns szexi ajándék közé tartozik a…..
Izomautók Nissan GT-R Nismo 2017 2016.07.01 17:46:10
A Nissan a Nürburgringet használta a legújabb Nissan GT-R Nismo leleplezésére, ahol az autógyártó részt vett a versenypálya éves 24 órás Enduro versenyén. Az új GT-R Nismo ez év második felében érkezik a kereskedőkhöz a GT-R tartományban elvégzett fejlesztéssel együtt, amiket először az idei, New…..
Az új Chevrolet Corvette Stingray Z51, a Michelin Pilot Super Sport abroncsok biztosította nem mindennapi tapadásának is köszönhetően, az egy hüvelykkel lejjebb és hátrébb került súlypontnak köszönhetően bármilyen pályán otthon érzi magát. Ez nem is meglepő hiszen a Corvette…..
Valami van azzal a Nürburgringgel, mert tesztelések során előszeretettel szaladnak szét a lovak, és szívbemarkoló látványt nyújt egy megtört vadonatúj autó, legyen az akár egy sportosra szabott BMW. :-) A BMW rajongók körében népszerű BMW 1M abszolút befutónak számít, mivel felveszi a versenyt…..
A Nürburgringen való tesztelés kérdése már hosszú ideje vitatott a szakértői fórumokon. Egyesek szerint a versenypályán való tesztelés ténye, mások szerint a leggyorsabb köridő hajszolása tönkre teszi az autókat, kemény, de nehézkes versenygépekké változtatva őket. Mindkét oldalnak meggyőző érvei…..
Izomautók 2016 TOP 10 sportautói 2016.05.14 15:30:11
Igaz ugyan, hogy még csak az év elején tartunk, de mi azért összeállítottunk egy listát azokból az izomautókból, sportautókból, amelyek megítélésünk szerint a 2016-os év legjobbjai...lehetnek. Találunk közöttük izomautókat is, de egyszerű közúti autókat is, amelyek megjelenésre lehetnének akár…..
Ahhoz, hogy egy autóra használhassuk a szuperautó vagy izomautó kifejezést, régebben elég volt, ha rendelkezett hatszáznéhány lóerős motorral, félig fedett karosszériával, sportos futóművel, és kész is volt a csoda. Kit érdekelt, ha a rádió nem működött, vagy 100 000 mérföld után újra kellett…..
Eltöprengtünk-e már azon, hogy miként fog szólani az új Ford Shelby GT350R Mustang 5,2 literes, lapos tetejű V8-as blokkja? Nos, ezt most mi is megtapasztalhatjuk, ha megnézzük a videót, a Ford nemrég vette fel, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy ezzel is népszerűsítse az új Shelby GT350R Mustangot.…..
Izgalmasra és lenyűgözőre sikeredett az új Jaguar F-Type SVR, a négykerék meghajtást kapott izomautó 567 LE-vel, és 320 km/h végsebességgel büszkélkedhet. A Genfi Autószalonon bemutatott legújabb Jaguar csodát potom 110.000 fontért birtokolhatjuk. Jaguar F-Type SVR cabrio A nem titkoltan a…..
Az 1964-ben mozivászonra került 007 (James Bond) sorozat harmadik Goldfinger című részében jelent meg először a legendás Aston Martin DB5 a 007 ügynök autójaként. Ez a társítás olyan sikeres volt, hogy végig kisért tizenegy James Bond filmet, és jelentősen meghatározta a sorozat és a mozi…..
Úgy tűnik mégis előnyösebb bekapcsolt kipörgésgátlóval gyorsulgatni, ha egy Ford Mustang Shelby Cobra GT500-as izomautóról van szó, különben könnyedén a bokrok mögött találja magát a sofőr autóstól. A brutális ütközés másodpercek alatt lezajlik a megcsúszást követően, és elég csúnyán meghúzza a…..
1988. II. János Pál pápa a maranellói Ferrari gyárban tett látogatásakor egy neki készült Mondial kabrióban, a leggyorsabb pápamobilban..
olimpikON 2016.02.14 18:12:20
@Tejinashi: itt is volt már hasonló sorozat, a "halottas" képekből :)
Újabb British Pathé gyöngyszemre bukkantam, azok nagy örömére, akik nem csak a fotókat kedvelik. Bár az események szomorúak - mindegyikük tragédiával végződik - de a képsorok hihetetlenek...
Ha az autórajongók diktálnák az irányvonalat a nagy autógyártóknak, minden bizonnyal nem létezne többé középút. Minden autó sport modell, izomautó volna, legalább 800 lóerővel a motorháztető alatt. Mit tegyünk az olyan nagy autógyártók visszafogottságát látva, mint a BMW? A CarBuzz tette fel…..