Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kulcsi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán Újdonságok a Prezitől 2011.05.28 16:06:00
Egyre intuitívabb a Prezi kezelőfelülete. Lassan túl is léphetnének a prezentációkészítés dolgon, és elmehetnének egy kicsit jobban a mindmapping és egyéb, tervezős megoldások felé.Igaz, én szívesen használnám a Prezit egyszerűen fotók vagy screenshotok slideshow-szerű…..
"(Legyetek) a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak." (Róm 12:11-12.)Ralph Waldo Emerson, a XIX. századi amerikai esszéíró és…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
kulcsi 2010.06.11 14:23:21
 Sok pedagógiai előadásban hallhattuk, hogy a Z generáció, vagyis az 1990' utáni születésűek már nem éltek abban a korszakban, mikor nem volt internet, és ezért ők sokkal otthonosabban mozognak ebben a világban. Unokaöcséim és unokahúgaim körében felmérést végeztem, hogy…..
Ma megyek a Széchenyi fürdőbe 5 barátommal, ahogy rendszeresen, havonta. Mióta vagyunk barátok, mikor konnektáltunk? Nézzük: P : 2 éves voltam (bölcsi), R, Z: 3 éves voltam (óvoda), L: 7 éves voltam (általános első), G: 15 éves voltam (gimi első). A fura az, hogy mindmáig ők a…..
Nem hiszem, hogy a konnektivizmus általánosítása lenne a htk01 kurzus lényege, hanem pont a gyakorlatba ültetés. Ezért úgy döntöttem, marad a blogomon többnyire a könyvtár és művészettörténet tematika, csak éppen megpróbálom őket másik kontextusba helyezni: hogyan…..
Angol óra Hét eleji hétvége 2010.02.08 22:13:22
A hétvégi szánkózás miatt mostanra maradt a múlt heti értékelés. Elolvastam egy pár cikket a konnektivizmusról, és megint úgy érzem, hogy ehhez sokkal több idő kellene. Meg azt is, hogy szép-szép ez az elmélet, csak nem sok köze van a főiskolai tanításhoz, amit művelek. Ez…..
Agyvihar A világ Te vagy 2009.07.02 22:22:00
A legutóbbi bejegyzés kapcsán emlegetett szolipszizmusról még beugrott annyi, hogy vannak, akik a szubjektív valóságra konkrét életszemléletet alapoznak. A szubjektív valóság elmélete szerint minden csak az ember elméjében létezik, vagyis a többi embert, a tárgyakat és az…..
Egyre többet hallani egy magyar prezentációs alkalmazásról, amely akár sok ügyfelet is hódíthat el a Power Pointtól. A magyar alkalmazás fő erénye, hogy nem lineáris prezentációkat is tudunk készíteni, illetve brainstormingjaink eredménye könnyen prezentációvá rendezhető.…..
Ergománia A válság nyertesei 2009.02.06 21:15:10
Akármit bekapcsolok csak azt hallom, hogy kinek miért rossz a válság, meg azt, hogy jaj, de rossz, hogy válság van. Amikor persze kesereg a magyar, mindig eszembe jut Nietzsche szava, hogy ami nem pusztít el erősebbé tesz. Emlékszem még a tíz évvel ezelőtti nagy cseh árvizre is.…..
Magyarország régi hagyományait követve most is sok mindenben el van maradva. El van maradva a webergonómiával is. Az Usában Jakob Nielsen azon bánkódik, hogy habár az ergonómia még mindig 83%-os hatékonyságnövekedést hoz, már nem annyira segít, mint régen, amikor 135%-os…..
A Mokkában nemrég mondta a pali, nagy szakállban, hogy ő a főpap. Olyan főpapos külseje van, főiskolán tanulta a dolgot, habár kell hozzá neki egy kis érzék is, meg adottság mondja, de az egyház - a másik, nem az övék - nem nagyon támogatja a dolgot. Persze ő a komoly, valós és…..