Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krystos

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
Krystos 2019.06.24 19:28:51
@nick066: Az a 30-50 ember aki hivatalosan meghalt a balesettől mind akut sugárdózist kapott. Őket gyakorlatilag közvetlen a kiszabadult aktív zóna anyaga sugározta be. Biztosan lelégeztek/nyeltek radioizotópokat is, de számukra megpecsételődött a sors akkor éjszaka a közvetlen sugárzástól, tehát megfelelő gázmaszk sem mentette meg volna őket (meg nincs olyan hazmat ruha ami ilyen erősségű sugárzástól megvéd), gyakorlatilag irdatlan sejtkárosodást kaptak, egész testes harmadfokú égéshez lehetne talán hasonlítani.

A további balesethet közhető halálok arra vezethetőek vissza, akik 1. Nem halálos dózist kaptak az éjszaka, de az ionizáló sugárzás elég roncsolást okozott a DNS-ben hogy aztán daganatosak legyenek 2. A reaktorból a robbanás során kiszabadult radioizotopok jutottak a szervezetükbe és ezáltal roncsolták belül a sejteket és a DNS-t. Ennek nagyrésze valóban jód-131, továbbá cézium-137, stroncium-90 és némi plutónium-241. Ez nem mosható ki mert beépül a szervezetbe, még a jódtabletta segít közvetlen a baleset után azáltal hogy teljesen feltölti a pajzsmirigy-készletet és így nem tud a jód-131 beépülni. Idővel kiürülnek az emberből de kapott mennyiségtől függően a daganatos megbetegedések esélye jelentősen megnő.
Nem föltétlenül akart gigantikus irodaház-beruházásba kezdeni a magyar olajvállalat, de a miniszterelnök meggyőzte a cégcsoportot, hogy a Kopaszi gáton akar építkezni. ..
Krystos 2018.06.21 18:41:11
@Bryan élete: Nem teljesen. Észak-csepelen engedélyezett 120 méteres épület 2015 óta, és több magasházra alkalmas zónát kijelöltek ahol a kerületek kaptak némi szabadságot fővários egyeztetés mellet. De 120 méter további is a felső kemény határ. Így épülhet az árpád hídnál két 90 méteres torony is (Agóra és GTC Twist) mert XIII áldását adta rá. Garancsiék tettek egy ugrást hogy ha észak csepelen lehet akkor a vele egy vonalban lévő Kopaszi mögötti területre miért nem? Tagadhatatlan hogy ez felkelt kérdéseket, de városképileg nincs érdemi különbség, észak csepelen meg kutya se fog még jó ideig bármit építeni.
Kutatásaim során már régebb óta foglalkozom nagyméretarányú, többlapos etnikai térkép-sorozatokkal. Nemrégiben sikerült rábukkanni egy 1919-es kiadású, román tervezésű kétszázezres méretarányú etnikai térkép-sorozatra, amelyet tudomásom szerint a magyar nyelvű földrajzi szakirodalom korábban még nem…..
Krystos 2018.06.15 12:52:06
@kopasz barmok mindenhol: Mi a bajod azzal hogy valaki kutat valamit? Az ő dolga mi a témája. Lehet hogy semmi következménye nincs már, ettől még érdekes lehet. Vagy valami utilitárius vagy?
Részletek: így változhat a magyar közigazgatásA kormány tervei szerint 2013-tól kettéválnak a polgármesteri hivatalok államigazgatási és önkormányzati hivatalokká - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára. Gál András Levente…..
Justin Bieber, a 16 éves kanadai tinibálvány lett az év előadója az American Music Awards díjátadó gáláján, amit vasárnap este tartottak a Los Angeles-i Nokia Színházban. A rajongók szavazatai alapján ő lett legjobb férfi pop/rock énekes, a My World 2.0 című lemezével pedig a…..
Krystos 2010.11.22 19:31:04
IDDQD Worst of Cosplay? 2010.11.09 14:47:00
Az IDDQD-n a cosplay (magyarul leginkább jelmezverseny) eddig jellemzően csak pozitív vetületét mutattuk be, de most lépjünk túl a csöcsös-faros, miniszoknyás menyecskéken, és nézzük meg, milyen, mikor annyira nem sikerül jól a jelmez.  A képek között akad pár kevéssé…..
A bolsevizmus győzelmét hirdető Szovjetek Palotájának felépítésének gondolatával egyidőben, az SZKP több építészeti emlékműnek szánt minisztériumot, közintézményt és szállodát is szeretett volna megépíttetni a Vörös tér és a Kutuzov híd között átadott új Arbat, valamint a leendő Iljics sugárutak…..
Foci vb az MTV-n! Breaking news 2010.06.14 20:46:00
Hangmérnökeink megvizsgálták, hogy mit tehetünk a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsuk. Az új rendszert kedden teszteljük, bízunk abban, hogy eredményes lesz. ..
A Dzsucse harcosai A Dzsucse-eszme 2010.06.11 13:03:00
Miután tisztáztuk a Szongun-politika mibenlétét, röviden világítsuk meg a Dzsucse eszmekörét is. Kevesen tudják talán Magyarországon, de Kim Dzsong Il nem csak hihetetlen tekintélynek és szeretetnek örvendő államférfi, de a modern világ egyik legnagyobb teoretikusa is, aki…..
Az első, Tumbliról levadászott szavazólap-dekoráció nagyon szolid: a My Little Pony-rajzfilmsorozaton Robot Unicorn Attack flashjátékon és/vagy mariskán szocializálódott baranyai alkotó csillagokkal, pillangóval és egyszarvúval dekorálta ki pecsétes papírját (bár az…..
Krystos 2010.04.11 22:03:46
Szenzációs mesterlövés következik a „minden szentnek maga felé” mozgalom jegyében. Történt ugyanis, hogy írt nekem a Doctor Puzzle nevű gyűjtőoldal képviselője, mégpedig a következőt: I can see you have completed Untangle Deluxe. That is very impressive, we were quite…..
Jöjjön egy kis flashes lazítás délutánra, amit játéknak ezért nem neveznénk. Idén szeptember 13-án rendezték meg a 26. MTV Video Music Awardsot, ahol videoklippeket szoktak díjazni, természetesen több kategóriában. Idén a show egyik legérdekesebb pillanata az volt, amikor Taylor…..
Krystos 2009.10.03 13:53:34
Pár órája egy postban jelentette be a cég, hogy a Chrome-ot operációs rendszerré erősítik. Minek egy újabb operációs rendszer? A Google érvelése egyszerű és kézenfekvő: amikor a jelenleg létező operációs rendszereket tervezték, még nem volt internet. A Google…..
Jól van, most már megjegyzem magamnak ezt a vicces nevű Atomic Cicada (magyarul atomkabóca) fejlesztőcsapatot. Az előző játékuk a Grid volt, ami nekem nagyon bejött, de a mostani művükkel, a minim című csodával teljesen levettek a lábamról. A játékban 35 pályán kell molekulákat…..
A látogatók értékelése alapján a Kongregate legjobb játéka a GemCraft, ami a KMK toplistáján is benne van az első háromban. A tower defense játék nagy sikert aratott más oldalakon is, stratégia kategóriában jelölték az idei Flash Gaming Summiton. Kevesen tudják, hogy a program…..
Aki nem érti a végét, az lebukott, hogy nem ismer Michael Jackson klippeket :P..
Másodszorra került megrendezésre a Mashable által szervezett Open Web Awards. A nyílt, online szavazással lebonyolított versenyben összesen 170 ezer szavazat érkezett a 26 kategóriában jelölt webes szolgáltatásokra, hogy kiderüljön, melyek voltak idén a leginnovatívabb jelöltek. A…..
Krystos 2008.12.18 18:28:32
Mert az csak Jászai Mari tér - leheli SzigMa, énekem meg kihagy a lélegzetem, aztán liluló fejjel próbálom összeszedni magam. Ez kegyetlen volt, gratulálok...
A végét várjátok ki ;)..
Krystos 2008.12.12 15:16:27
A mai napon az Opera honlapjáról elérhetővé vált az asztali böngésző legfrissebb javított változata, az Opera 9.52. Mivel a fejlesztők (marketingesek?) úgy ítélték meg, hogy az jó, a végleges 9.52 megegyezik az RC2-vel. Az új verzió számos javítást tartalmaz a 9.51-hez…..
Krystos 2008.08.28 21:09:18
Valós román őstörténet: a vándorlási elmélet.És akkor a végkifejlet. Ha a románok nem a dákok leszármazottai és nem éltek mindig a mai románia területén, akkor kik ők és honnan származnak? Két kiindulási alapunk van: az egyik a román nyelv maga, a másik pedig az írott…..
Krystos 2008.08.07 13:51:26
Sziasztok!
Érdemes meglesni az Origin of the Romanians szócikket ismét. Ugyanis az oláhok igencsak kibővítették, hogy bebizonyítsák, ők csak azért is dákók.
A vicc az, hogy tele van értelmetlen ill. hamis érvekkel. A kedvencem az a levezetés, melynek végén kimondja, Szent István román volt (!!!).
Persze tele van torzítással az egész, ezeket össze is írtam a szócikk vitalapjára. De nem fullad itt ki a dolog. Pl. mi köze van a románok eredetéhez az, hogy egy erdélyi fejedelem vagy földesúr azt írja, nagy tömegek menekülnek Moldovába? (ezeket és társaikat már összeírtam egy adminnak, hogy törölje ki őket, mivel nincs közük a témához vagy egyszerűen hülyeségek. Ezt azért kellet, mivel már júni vége óta szerkesztési védelem alatt áll az szócikk).

A legjobb talán az az idézett bizánci forrás, amely vlachokat említ a Richios folyó mentén.
Ez rohadt jó érv a kontinuitás mellet, mert a Richios Észak-Görögországban/Dél-Bulgáriában van xD .
Persze van bőven olyan is (főleg bizánci, de feltűnik pl. a Nesztor-kórnika is) amelyek pl.vlachokat/blakokat említ a Dunától északra és hasonlók, vagy valamiből levezet az író egy érvet.

Hát, én nem tudom ebből az eégszből mi igaz, pláne, ha egy csomó érvnek eleve nincs itt keresnivalója, vagy egyszerű hazugság.

Ezen kívül leginkább egy könyvet használnak forrásként, "A Documented Chronology of Roumanian History"-t, illetve még egy csomó ,más román könyvet/forrást. De pl. nem értem, mi értelme van 1600-1800 körüli forrásokat felhozni, melyek ahogy néztem,inkább csak feltételezgetések az antik írók művei alapján. Persze az adu-ász még mindig Anyonymus. (még így hozzátenném, hogy egy magyar srác egyszer hozzátett néhány ellenérvet, és forrásként magyar könyveket jelölt meg. Az román egyszerűen kitörölte, mondván, ilyen kényes témánál ne merjen ilyen irredentista [lol..] műveket felhozni...)

Ezek ellenére szerintem kénne egy "A románok eredete VI.", mivel vannak olyan források/érvek/állítások, melyeknek tényleg jó lenne utánajárni, gondolok itt a számos bizánci forrásra, a Nesztor-krónikára, néhány régészeti érvre stb.
A LatLong írta meg a napokban, hogy a Google Earth megint frissített műholdfelvétel-adatbázisán. És ezúttal egész Magyarország belekerült a szórásba: The following is a more complete list of the areas we've updated in this data push: New 2.5m base imagery for: The Czech Republic,…..