Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pharma-girl

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1986-ban az Egyesült Államokban, egy szülésznő írt egy kis könyvet, egy természetes fogamzásgátló gyógynövényről... "Szülésznő vagyok és imádom a munkám. A mai napig százötven gyermeket segítettem a világra. (A százötvenedik nem sokkal e sorok írása előtt…..
Újabb "ige" kering a közösségi oldalakon, most a fluorid veszélyeire hívva fel a figyelmet: Keressétek a FLUOR mentes fogkrémet! A legtöbb fogkrém fluoridot tartalmaz, amely egy potenciálisan mérgező vegyszer, ami elvékonyítja a fogzománcot. A fluorid annyira erős, hogy átmarja…..
Az Európai Unió területén, így hazánkban is szigorú előírások, jogszabályok rögzítik a biogazdálkodás feltételeit. Az így termesztett növényekből, illetve tenyésztett állatokból készült élelmiszerek csak akkor kaphatják meg a „bio” jelölést, ha a gazdálkodók a…..
pharma-girl 2012.05.21 14:53:47
@fordulo_bogyo:

A biotermesztés javára az írható fel, hogy kevésbé szennyezi a környezetet, nem kerül be több műtrágyákból, permetezőszerekből származó mesterséges anyag, nehézfém a talajba és a vizekbe, tehát ez egy természetbarát eljárás, mondanom sem kell, fenntartható fejlődés... Nyílván emellé társul a divathullám is, a női magazinok hatása, hogy mindenből jobb a bio és ilyen megnevezéssel mindent drágábban lehet eladni (mellesleg ténylegesen drágább a biotermesztés és valahol a gazdáknak vissza kell hozniuk a befektetett pénzt). Pont emiatt nem mindegy, hogy a jóhiszemű vásárló, aki akár környezetvédelmi megfontolásból, akár a „bio-hóbort” miatt, drágábban vesz meg egy bio-nak titulált terméket, ténylegesen azt kapja-e, amiért kiadta a pénzét. Ez alapvetően fogyasztóvédelmi kérdés.

A kozmetikumokban található kőolajszármazékokkal (pl. az említett paraffinolaj) is ugyanez a helyzet. Nehezen lebomló anyagok, amikor visszakerülnek a természetbe beterítik a vizek felszínét, elzárják az oxigént a vízben élő állatoktól. Egészen látványos nyáron a strandokon amikor az emberek bekenik magukat naptejjel majd egyből mennek a medencékbe… a nap végére szép kis olajréteg úszik a víz tetején.

A csíramentesítő sugárkezeléssel a gyümölcsök eltarthatósága jelentősen megnövelhető, viszont sok anyag, így például a vitaminok is elbomlanak az eljárás következtében.
pharma-girl 2012.05.22 04:20:30
@fordulo_bogyo:

Ionizáló sugárzás: www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz9307/kis9307.html

Nyilván nem a mesterséges medence élővilágát féltettem, csak egy szemléletes példát szerettem volna hozni...

A biokozmetikumoknál pont az lenne a lényeg, hogy magas százalékban tartalmaz növényi/állati eredetű, ökológiai gazdálkodásból származó terméket, mint ahogy a Biokontroll minősítése is erre utal (lásd a cikkben).