Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sandor68 (törölt)

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erőt kellett vennem magamon, hogy ne olyan bugyuta szóviccet adjak a bejegyzés címének, hogy: „Ez kömény!” esetleg: „Kék a kömény?” Felment ugyanis a pumpa bennem, amikor azt olvastam a Good News from Finland portálon, hogy Finnország a világ köményexportjának csaknem 30%-át…..
A D-TTC, azaz a Tillig-TT-Club Traxx dízelgépe tartályvonatot vontat (a képen 501198 és 500944 cikkszámú modellek)..
Megérkezett a 4-es TRAXX! Talán az első bevetését várja, ezért áll a csonkán? Vagy csak a dízelére vár, hogy behúzzák a drót alá? Kitudja, a lényeg hogy korszerű mozdonya(i) van(nak) végre a Trakciónak! 480 004 a csonkán..
Találtam egy régi képet, talán a nagyapám lőtte az 1920-as években...BR80 rövid tehervonatával..
sandor68 (törölt) 2011.06.20 13:15:54
Napi Budapest Horánszky utca 20. 2011.04.18 18:54:00
Aki pár éve erre sétált még csak egy ütött-kopott épületet talált itt. Az egykori jezsuita rendházat még a Rákosi-korszak idején vonták állami tulajdonba. Később számos intézmény költözött be: az épület jókora kápolnáját például a filmművészeti főiskola kapta…..
sandor68 (törölt) 2011.05.09 20:53:37
@flora: Igen, bocsánatot kell kérnem. Magyarország szellemi élete sosem látott magasságban szárnyal, országunk demokratikus fejlôdése példát statuál az egész demokratikus világnak és hazánk gazdaságának hihetetlen fejlôdése biztosan viszi nemzetünket a kánaáni jólét felé. Hála Vezetônknek nemzetünk sosem látott bizalomnak és hírnévnek örvend a civilizált világban. Amen.
Akár Szigetszentmiklós Fő utcájának is nevezhetnénk már amennyiben egy Fő utcától elsősorban sok üzletet, éttermet és bankfiókokat várunk (esetleg egy Squash termet). Szépnek nem igazán lehet nevezni, viszont praktikus. Közel esik a József Attila telephez és az egyik…..
A budai oldal egyik legfontosabb közlekedési csomópontja a Moszkva tér hamarosan új nevet kap. A szokásostól eltérőn ennek kapcsán egy picit hosszabbra fogom a mondandómat, de nem kell megijedni: politizálás nem lesz benne :) Jómagam azt vallom: a közterek nevei fontos tartozékai…..
A Kossuth tér új aszfaltburkolata...Egy korábbi londoni posztból kiderült, hogy az ottani parlament környékét gondozott parkok veszik körül, amiket csodálatos növények és válogatottan jó minőségű szobrok díszítenek. Parkok, növények és szobrok a mi parlamentünk körül is…..
sandor68 (törölt) 2011.04.14 12:05:17
@homo apolitikus: Jah húsz éve egy romos koszfészek volt, ma egy félig romos koszfészek. Rentgeteg új dolog épült és megújult az elmúlt években. Ez a város már nem a gyerekkorom városa, rá se lehet ismerni a nyolcvanas évek városára. Kb milliószor szebb azóta. Sajnálatos hogy a Fidesz ott folytatta ahol legutóbb abbahagyta, magyarul leallít és lassít mindent amit nem ők találtak ki v kezdtek el. De azért vannak brilliáns ötleteik is, mint pl az új múzeumnegyed, hoznak remek új törvényeket mint a médiatörvény ami egytől egyig országunk felemelkedését szolgálja. Örülök h végre olyan vezetői vannak az országnak akik bátran kiosztják az egész világot megvédik a kisemmizett magyarságot. Csak egy kis türelem, nehány éven belül Párizsnál szebb városban fogunk lakni, garancia erre Tarlós úr aki már Óbudai mesterként bizonyította rátermettségét. Azt hiszem az ezer új busz is a garázsokban várja a néhány hét leteltét míg a makulátlan közbiztonság megteremtésén fáradozik rendőrfőnökünk. Hiszen csak nagyot kell álmodni és máris minden rendben lesz. Hajrá Fidesz hajrá Magyarok!
Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában.  Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az…..
PTinfo A finnek megcsinálják? 2010.12.05 13:17:00
Pár poszttal korábban arról írtam, hogy szerintem miért nem egyszerű a sokak által óhajtott magyar villamosgyártást ismét új életre kelteni. Az ott leírtakat most is tartom, a mostani finnországi történésekkel azonban mindenképp párhuzamot érdemes vonni. A finneknél egyetlen…..
sandor68 (törölt) 2010.12.07 17:27:36
@BPO654: a finn gazdaság alapja százalékos eloszlás szerint Top5: nro1 papír-és faipar (Stora-Enso, M-Real és Metsä Tissue papírgyártás, Upm- Kymmene és Metsäliitto faipar, Metsä-Botnia cellulóz, ), nro2 gépipar (Wärtsilä erômûvek, óríás dízelmotorok, gépipar és Kone felvonó és mozgólépcsô), Nro3 telekommunikáció és elektronikai ipar (Nokia és Elcoteq), nro4 olaj és energetika (Neste Oil) majd nro5 bank és finánctevékenység (Nordea).

Annyiban igazad van, h a Nokia a Finnországban mûködô (tehát 100%-ban haza adozó) legnagyobb vállalat.
sandor68 (törölt) 2010.12.07 20:15:32
a caf-nak nagyon nívós termékei vannak, nem csoda ha zárkózik :) A tenderkiírás szerint az ajánlat tárgyának az elôtervezetnek kellene 100%-ban megfelelnie. Emellett a nemzetgazdasági faktor nyom a legtöbbet pontszámban. Az ár csak harmadik volt, ami arra volt hivatott h ha esetleg mind a három gyártó épp oan tuját kínálna azonos beszállítói feltételekkel akkor beindulna a lefelé licit. Ez ugye sehogyse történhetett volna meg. Magyarul oan vilit terveztek elôre ami a mostani nr I-II sorozat alacsonypadlós verziója. A transtech mint jogutód és korábbi gyártó nyilvánvalóan pontosan tudja mit kellett ajánlania. Emellett 85-100%-os hazai beszállítást ígértek. Ha meg is támadják az eredményt- bombardiernek esélye sincs a variotram kudarc/cirkusz után-a caf próbálkozhat ugyan de ien beszállítási mutatókat nem tud beígérni se pedig oan villamost szállítani, hiszen ahhoz az nr szériák pontos tervrajza és harminc év üzemeltetôi tapasztalatai kellenének. Imígyen gyakorlatilag a tender a transtechnek lett kiírva.

Osztom kétséged hogyan fog két-két üléssor elférni bennük :D Az nr-ekben próbálkoztak már, úgy lett megoldva h a belsô ülések 30 cm-el hátrébb lettek tolva. Igaz így az ucsó sorokban helyeket vesztettek de valahogy ülésforma dizájnnal elfért a négy szék. Mondanom se kell h nem mûködött a dolog, néhány ien tuja maradt csak fenn.

Beleolvastam a svéd forumokba, azon szomorkodnak h mi megkaptuk amit akartunk, nekik mediterran tuja jön. Szerintük ki kellett volna várni a Helsinki tender végét és az északi viszonyoknak megfelelô transtech tuját venni :D :D :D

Várom a holnapi postot, csak így tovább!! Egyik kedvenc blogom vagy :)
Napi Budapest Gül-Baba 2011.02.09 21:49:34
A Gül Baba utcától nem messze található ez az élelmiszerbolt. A híres dervis ábrázolása annyira elborult (rózsaszín turbán?), hogy már szinte fel se tűnik, hogy a nevét valamilyen oknál fogva kötőjellel írták (tán direkt?). (GoogleMaps)..
  Rég nem jelentkezett poszttal Kordos Szabolcs, aki a Tilos a belépés című riportkötetéből szokott érdekességeket küldözgetni (illetve de, csak elfelejtettem kitenni). Na de most, hogy egyre többet emlegetik szegény Szépművészeti Múzeumot a meghiúsult bővítés kapcsán,…..
sandor68 (törölt) 2011.02.10 13:42:25
@Case: azért nem lehet látogatni, mert tele van azzal a sok kultúrális hulladékkal. Minek is a múzeumot bôvíteni mikor lehet majd még azt a sok értéktelen szemetet az utcán ponyva alatt is tárolni. Fityusz kellett nekünk, hát megkaptuk :/
Talán utolsónak jelentette meg a Kühn az idei katalógusát a TT gyártók közül. Biztos jól átgondolták mit tegyenek bele :) Jól tették, az egyszeri kiadásnak bejelentett MÁV Y kocsik igencsak tetszetősek! Lesz belőlük rögtön 4 is, 2db 1. és 2db 2. osztályú, eltérő…..
Az Urbanista levelesládájában ragadt Péter levele múlt csütörtökről, pedig nagyon friss infókat rejt. Olyannyira, hogy még most is aktuálisak. Íme egy kis beszámoló fotókkal a BKV új wifis buszáról! Helló!   Néhány hete volt arról szó a hírekben, hogy a BKV is…..
Napi Budapest Corvin Áruház 2011.01.27 19:04:00
Egymillió pengőből építtette egy hamburgi cég még 1926-ban. Az eredeti klasszicizáló kinézetét Reiss Zoltán tervezte (ÍGY nézett ki). Az ország első mozgólépcsőjét is itt helyezték üzembe 1931-ben. A Pesti Hírlap írta róla annak idején: "óriási termeiben…..
Napi Budapest Csúcspótló 2011.01.13 21:26:59
Az Ybl Miklós tervei alapján átépített ortodox templom déli tornya még a II. világháborúban pusztult el. 2009-ben építették vissza, de a toronysisak helyreállítására már nem volt pénz. Hogy ne álljon csupaszon ezt az ideiglenes tákolmányt helyezték el rajta...
Napi Budapest Márványkút 2011.01.04 21:18:00
A Vitkovics utca 12. alatti házban áll a város egyik legrégibb, ép kútja...
sandor68 (törölt) 2011.01.04 23:07:14
Kicsit off de találtam egy finn blogot: Napi Helsinki. Gratula, másolnak :) paivanhelsinki.blogspot.com/ Szép az a kút. Gyerekkori emlékem, h volt egy iesmi kutunk a körúti házban. Igaz az, ha jól emlékszem, kovácsoltvas volt. Mára már nincs meg. Kár érte :/
8ker Kukázásért 50 ezer 2010.12.15 21:01:00
 Bírság. Naná, nehogy má egyesek a mások szemetéből éljenek! Milyen dolog az már, ami ki van dobva, az már nem használható semmire, értem!? De hogy visszakanyarodjunk a címbeli összeghez, a kerületi testület hosszas és érdemi vita után megszavazta az előterjesztést,…..
sandor68 (törölt) 2010.12.18 16:08:52
@yeti-ufo hibrid: teljesen egyetértek :/