Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdamTheTux

6 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A maximalizmus tud jó dolog lenni, mert a munkájukra igényes emberekkel elvileg jó dolgozni. De az igényesség és a maximalista, perfekcionista hozzáállás között bőven van különbség. Sokan, leginkább irodai állásokra pályázva rossz tulajdonságukként mondják a maximalizmust, mert azt gondolják, hogy…..
AdamTheTux 2019.04.15 20:07:19
@Zabalint: Hát apám, akkor te se láttál még határidőt...
AdamTheTux 2019.04.15 20:07:35
@MAXVAL bircaman közíró: Hát apám, akkor te se láttál még határidőt...
AdamTheTux 2019.04.15 20:09:01
@Zabalint: Sry, nem neked. BTW: nem, a maximalista az, aki nem enged el semmit, amíg nem 100%-os az eredmény, és emiatt minimális hozzadott értékért is képes indokolatlan effortot belerakni dolgokba. Van egy pár ilyen ismerősöm, és én magam is hajlamos vagyok rá :/
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
AdamTheTux 2019.04.15 16:54:19
@Cifu78: A 737 MAX esetén is felmerült bennem a management felelőssége. Legjobb tudomásom szerint kissé sietni kellett vele, mert az A320-as család új változatai megjelentek közben, és valamivel reagálni kellett az új konkurens modellekre.
Akkor drágának tartottuk, és ma is annak tartjuk a Balatont, de vizsgáljuk csak meg az árakat az egykori és mostani átlagbérhez viszonyítva!  ..
AdamTheTux 2019.03.24 14:51:09
@Ma is mentek gecizni?: Csak a pizzafutárnak ebből a pénzből általában fizetnie kell az üzemanyagot, és az autó/motor a karbantartását. Van/volt pizzafutár ismerős. Biztos van, aki "simán megkeres" 250k nettót, de nem ez az általános.

Az Eurostat szerint a magyar mediánjövedelem 141'000 Ft körül alakult 2018-ban. A zsebbe csúsztatott bérek miatt ez nyilván nem teljesen pontos, de legjobb tudomásom szerint a statisztika valamennyire igyekszik megbecsülni ezt a típusú jövedelmet is.
Csontjanik rendkívül fontos szerepet töltenek be az egészségünk, a mozgásunk, az egész életünk szempontjából. Egyrészt a csontokon tapadnak meg az izmaink, másrészt a csontok részt vesznek a mozgásunk alakításában, a vérképzésben, és védik a belső szerveinket is. Bár sokat tanultunk róluk az…..
AdamTheTux 2019.03.08 08:18:31
@Bogoj: Az orthoni szobamérlegeknek, különösen a digitális mérlegeknek van egy komoly tehetetlensége. Kölyökkoromban viszont ha lendületesen léptem a mérlegre, akkor 45-50 helyett simán mutatott 100-at is.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
AdamTheTux 2019.01.13 12:51:35
1) Eleve zárt hozzállás, hiszen abszolút kizárja azt a nyitottságot, ami feltételezi és elfogadja, hogy bármi is képes változni. Ez súlyos hiba.

2) Komoly munkája van a Fidesznek a statisztikák manipulálásában. Rengeteg eszközt bevetettek már eddig is, hogy a számok jónak tűnjenek, és elfedjék a valóságot - azt, hogy Gyurcsánynak volt igaza: az ország bőven túl van a lehetőségei határain. Ez nem változott, sőt. Tegyük hozzá, hogy a fideszes kommunikáció mindig is arra épített, hogy "Csak a Fidesz", vagyis rajtuk kívül bármilyen alternatíva eleve elfogadhatatlan.

3) A PC-nek és 1984-nek semmi köze egymáshoz, és ezekről a témákról bizony beszélni és beszélgetni kell. Kétségtelen, hogy a liberalizmus is válságát éli, és le kell vetkőznie a szélsőségeit, amit főként a túlérzékeny wannabe PC aktivisták terjesttettek el. A #meeto és a társadalmi nemek támája pedig kifejezetten fontos egy olyan országban, amely népesedési kihívásokkal küzd, s amelyben a családon belüli erőszak mértéke is súlyos probléma.

4) Szintén Fideszes üzenet, hogy kizárólag ők akarják "szabályozni" a migrációt. Ez tévedés, az EU (és a magyarországi pártok is) szabályozni akarják a migrációt. A szabályzás és a teljes tilts azonban két különböző dolog. Tegyük hozzá azt is, hogy a hírhedt letelepedéso kötvények finoman szólva is gyanúsak, illetve ezeken keresztül bűnözőket is beengedett a Fidesz az EU-ba. A Gruevszki-ügy pedig már csak a hab a tortán.

5) Konfrontáció és otrombaság között különbség van. A folyamatos tagadás, az "asztalcsapkodás", a "kokik" és "sallerek" egyszerűen otromba dolgok. Éppen mivel az EU érdekszövetség, kompromisszumkész tárgyalási stratégia sokkal célravezetőbb. Attól pedig nem lesz semmi patinásabb, ha ráakasztják a "Nemzeti" szót.

6) Emlékeim szerint senki nem beszélt a CSOK vagy a családi adókezdvezmény megszüntetéséről, bár előbbire ráférne egy jelentős átalakítás, mert csak annak segítség, akinek amúgyis van pénze, a többieknek inkább hátráltatás amiatt, hogy felnyomja az árakat.

7) Többkulcsos rendszernek úgy van értelme, ha egy sáv adómentes, egy sáv "normál" kulccsal adózik, afölött pedig jelentős kulccsal. A mostani adórendszer összességében gyakorlatilag bünteti a legszerényebb munkajövedelemmel rendelkező rétegeket.

8) Olimpia rendezésébe Magyarországnál sokkal erősebb oszágok is beleroppantak - itthon egy metró felújítása is súlyos teher a fővárosnak, nem egy Olipmia. Az meg... Amit a Ligettel műveltek Liget-projekt néven, az egyszerűen felháborító. Sírva tudnék fakadni attól a rombolástól, amit sikerült Liget-projekt címen véghez vinni.

Összességében az ország működés tekintetében éppen a felszínen van, a statisztikák kozmetikázottak, közben a Fidesz élősködik az egész rendszeren.
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
AdamTheTux 2018.12.18 08:22:01
@Shazy: Orbán kilencedik éve hazudik, bagyon nincs mit Gyurcsány szemére vetni. Ráadásul gyáva is. Gyáva "vezetője" legyen az országnak? A magyarok gyáva vezetőt akarnak...? Dobó István forog a sírjában!
AdamTheTux 2018.12.18 08:53:41
@meronem: Ó, a kis Anulu-nak addig nagy a szája, amíg a Mama védi, de ha odaszólnak, akkor sértődötten játsza a kisovist! Amit elő bírt adni a Sargentini-jelentés elfogadáűsa előtt, az még egy óvodástól is hiszti lett volna, nem egy... Szóval Orbán Viktortól! Milyen hősiesen állt a függöny mögött, milyen hősiesen támasztotta az asztalt múlt héten is! Hallhatatlan vitákban gyűrte le politikai kihívóit a választások előtti nyilvános vitákban!

Hagyjuk már... Annyit tud, hogy otromba hülyeségeket, és bicskanyitogató frázisokat puffogtat papírról, meg képzelt szélmalmok ellen vív csatákat - csak közben a léhűtő játékaiba belepusztol egy nemzet és egy ország.
AdamTheTux 2018.12.18 09:17:56
@meronem: Milyen "ballib médiagépezet"? Egyáltalán, ki írt bármilyen médiáról!? Ne terelj, beszélgessünkcsak a csúti pocakhuszárról!

Arról, hogy milyen ügyesen tud vitatkozni és szónokolni, hogy mennyire jó kompromisszumokat köt, milyen kiegyensúlyozott politikát követ, hány szövetségest szerzett Magyarországnak, hogy öregbítette a magyar nép hírnevét. Ja, hogy ilyen nincs? Nyugat Európa vagy röhög, vagy undorodik a Fidesz-rezsimtől, Magyarország mára csak egy nagypofájú, de jelentéktelen kis országocska lett Orbán Viktornak és a sleppjének köszönhetően. Sikerült a nemzetközi reputációnkat olyan fantasztikus országokkal egy szintre hozni, mint pl. Észak-korea. Nagy eredmény! Csak csendben súgom, hogy Magyarország párszor már megszívta, hogy nem voltak szövetségesei.

Egyébként én arra sem lennék büszke, hogy most már a románok is jobban teljesítenek, mint a magyarok. Sereghajtó lett ez az ország, és ez bizony Orbán "érdeme"! Már csak azért is, mert Bajnaitól - és ezt a kis amnéziás zsebdiktátor annak idején maga ismerte el - olyan állapotban vette át az országot, hogy csak arra kellett volna vigyáznia, hogy ne csessze el. De persze a kis gömböc telhetetlen, így csak sikerült elcseszni.
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
AdamTheTux 2018.10.29 06:58:41
@maxval balcán bircaman: Szaga, az van, de ezt a Fidesz szúrta el.
Furcsa szerzet a politikus. Mindig talál olyan számot, amelyről kimondhatja, hogy az ő pártja volt a legerősebb. Az országgyűlési választás óta több mint fél év telt el, és a nyilvánosság fórumain kommunikációs csata bontakozott ki. A kormánypártok többséggé nyilvánították magukat. Az ellenzékiek…..
Kár, hogy a Masterchef Junior került végül a TV2 őszi struktúrájában az X-faktorral szembe, mert így biztosan lesznek sokan, akiknek tetszene a műsor  de nem jutnak el odáig, hogy erről a saját szemükkel meggyőződjenek. Ez első rész után azt gondolom, hogy a koncepció, ami a világ 29 országában…..
"A lehető legnagyobb távolságot szeretném tartani azoktól, akik a sósavas bácsi tempójában támadnak bárkire, aki szerint nem luxus gondolkodni ezekben a vészterhes időkben sem. Ez a mindenhol árulót kereső magatartás engem azokra a facebook-aktivistákra emlékeztet, akiknek egy-két nemes ügy melletti…..
Ahogy a klasszikus Pink Floyd szám szól a The Wall-ról: Is anybody out there? Akárhogy is, megvettem, kifezettem, és megérkezett a processzor is. Terv szerint: Intel i7 8600. Csicsa nélkül. Még mindig elcsodálkozom rajta, hogy egy alig két ujjam körményi kis darab homok közel 100'000 Ft-ot ér. Oké,…..
Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek,…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
AdamTheTux 2018.07.27 13:11:53
@Unerwünschter Gast: Vasárnap délután, olyankor, amikor teljesen üres a külső sáv Székesfehérvártól Budapestig!?

Az érthető, ha teli van kamionokkal és buszokkal a külső. Azon vagyok kiborulva, amikor a sok idióta egymás seggében vonatozik a középső sávban, a külső meg üres.
AdamTheTux 2018.07.27 13:49:39
@zuulululu: Na igen, ez meg a másik, tök igazad van.

Amúgy ez meg a türelem része. Volt már, hogy látom a tükörben, hogy engem bizony mindjárt utolérnek, és ha kimegyek kamiont előzni, akkor ők szívnak. Hát ilyenkor az ember benyeli a békát, elengeded azt a néhány versenyzőt, aztán ha elmentek, akkor uzsgyi.

Csak ugye ehhez türelmesnek kell lenni, kell tudni valamennyire kezelni az autót, meg még figyelni is kell azokat a nyomorult tükröket. Hallatlanul nehéz feladat...
PC Építő Blog Tervezés 2018.07.27 11:31:38
Amikor először felmerült bennem, hogy lassan gépet kell cserélni, a fő dilemma az volt, hogy mobilitás, vagy bővíthetőség. A korábbi cserék során a mobilitás mindent vivő szempont volt, de mostanra ez megváltozott: viszonylag ritkán, és akkor is relatíve rövid időre utazunk haza, és ennek…..
PC Építő Blog Menetrend 2018.07.27 11:31:36
Sajnos nincs egyben hirtelen egyben annyi lóvém, amennyit a gépre egyébként szánok, annál meg sokkal türelmetlenebb vagyok, hogy gyűjtögessek fél évig, aztán egyben elverjem a pénzt, ezért úgy döntöttem, hogy hónapokra elosztva, menetrendszerűen veszem meg az alkatrészeket. Ez persze - különösen a…..
PC Építő Blog Bevezető 2018.07.27 11:31:31
Sziasztok! Elérkezett a számítógép csere ideje (megint). Eddig, a középiskolai évektől eltekintve, mindig notebook-jaim voltak. Elsősorban azért, mert sokszor utaztunk, párszor költöztünk, és egyszerűbb és kényelmesebb volt egy "mobile desktop" szintű notebookot megvenni, mint egy asztali…..
E rovatban elég gyakran írok a megyei sajtóról. Egyik kollégám fel is rótta, hogy ilyenkor nem állok szóba az álneves kommentelőkkel. Ebből annyi igaz, hogy nem vitatkozom azokkal, akik sohasem lapozták a megyei lapokat. Azoknak azonban szívesen válaszolok, akik nem a fővárosban élnek, és…..
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
AdamTheTux 2018.07.16 10:55:54
Nem kell szidni se a Windows-t, se pedig a Linux-ot. Kezdő felhasználónak teljesen mindegy, hogy valamelyik divatos pingvines diszrtribúciót kap, vagy az ablakos rendszert, habár tapasztalatom szerint többségük később inkább a Windows preferálja. Egyrészt mert mégiscsak azon "szocializálódtak" - suliban azt tanulták, munkahelyen azt használják, másrészt több és részletesebb infó van Windows-ra, mint Linux-ra.

Egy vírusirtóra mindenképp szükség van, de ezt aligha a kezdő felhasználó tudja kiválasztani. Sőt, gyakorlott felhazsnálóként sem triviális, hogy egy-egy környezetben melyik vírusirtó a megfelelő választás. Kezdőnek mindenesetre érdemes egy olyan terméket választani, ami ingyenes. Az utóbbi pár évig jó döntés volt az Avast, főleg a rendszertöltéskori ellenőrző funkciója miatt, mára inkább az AVG-t ajánlom. Ismétlem: kezdőnek.

Az Office penetrációja ugyanannak köszönhető, mint a Windows-é: iskolában ezt tanítják, munkahelyen ezt használják. Van még egy óriási előnye az Office-nak: A Microsoft Word pl. egy idestova 35 éves múltra visszatekintő szoftver, az OpenOffice gyökerei szintén az 1980-as évekig nyúlnak vissza, míg a böngészőben futó irodai csomagok még csak az életciklusuk legelején járnak. (meg is látszik, hogy a Word vagy az Excel online verziója mennyivel szerényebb teljesítményt nyújt, mint az asztali változat, vagy akár a Google megoldása). Ugyanakkor, ismétlem, kezdő felhasználóról beszélünk, a Google megoldása tökéletesen megfelel a felhasználónak.

Videonézésre a beépített lejátszó is megfelel, ha az azonban nem elég, akkor lehet váltani a jó öreg VLC-re. Zenehallgatásról kevés szó esett: az Aimp jó választás, ha azonban a felhasználó tudatos, legalábbis PC platformon, a Spotify nehezen megkerülhető.

Kezdő felhasználó esetleg még játszani akar: Steam. GoG és társai - számos megoldást kínál a piac, mindennel együtt én azonban a Steam-et ajánlom, hacsak nem hosszú kihagyás után tér vissza a PC-hez a felhasználó, és még emlékszik a régi jó DOS-os időkre. Akkor GoG.

Nem esett szó a szoftverek és tartalmak anyagi vonzatáról: a Windows és az Office fizetős, a zenehallgatás és a filmnézés szintén nem ingyenes dolog. Persze, meg lehet venni mindent a torrent-boltból, de én speciel szeretem kifizetni a termékek árát, még akkor is, ha a pénz egy része nem feltétlen a legjobb helyen csapódik le (értsd: elviszi valamelyik kvázi-monopol helyzetben levő kiadó)
Az uniós pénzelvonásokat is arra fogja használni a Fidesz, hogy az EU ellen hangolja a magyar lakosságot. Ez szinte borítékolható azok után, hogy már sokadik évadában jár a magyar kormány szabadságharca Brüsszel ellen. Azért hadakozik tehát újfent saját szövetségesei ellen a kormánypárt, hogy közben…..
Nem bírok leszállni a témáról. Viktor annyira sokoldalú, hogy arról beszélni kell. Múlt héten éppen komikusi hajlamait csillantotta meg. Ami az alattvalókra nézve mégis tragédia. Először is az történt, hogy a miniszterelnök úr bevágtatott egy fővárosi rendelőintézetbe testőrei körében, majd üres…..
Az egyik legérdekesebb, és leginkább rugalmas része a Walking Deadnek az, hogy mennyi idő után lesz egy halottból élőhalott. Az eddigi nyolc évad alapján azt gondolhatnánk, hogy halott és élőhalott között pont annyi idő telik el, amennyit az írók szeretnének, de a valóság az,…..
Nyolcadik epizóddal folytatódott az HBO Westworld című sorozata. Az alábbi poszt spoileresen tárgyalja a rész legfontosabb eseményeit...