Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AncsaPancsa

57 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Macipoci Horgolt nyuszi 2014.02.23 17:00:19
Első amigurumi projektnek rögtön nagy fába vágtam a fejszémet. Azt gondoltam, jó kis haladós lesz, és pár nap alatt elkészül, hiszen csak pálcákat kell horgolni sorban... Végül is ez igaz :D de a sok picit pálcából sokat kell ám csinálni, ezért eltartott pár hétig a projekt.…..
AncsaPancsa 2016.01.31 14:11:20
@Zsu60: Szia! Sajnos most egy ideig nem foglalkoztam a bloggal, de most megkerestem és megvan a minta, ha esetleg még érdekel, küldd el az email címedet és szívesen elküldöm! Anita
 Pár perces esti horgolással szuper dolgok készülhetnek Bálint-nap alkalmából (vagy csak úgy). Néhány ötletet összegyűjtöttem a Pinterestről, források a képekre kattintva, a kipróbált minták gyűjteménye pedig itt.  Színes girlandok: hajbavalók: Amigurumi…..
Macipoci Horgolt szív minták 2016.01.31 13:37:42
Még pont van idő Valentin-napig elkészíteni :) Én főleg dekorációnak szánom, de ajándék díszítés, kulcstartó, hajcsat, és még rengeteg minden lehet belőlük. Egy kis ízelítő itt.  A galériában csak az általam kipróbált minták vannak, a saját horgolásaimmal, mögötte a rajzokkal. A horgoláshoz Catania…..
"Blogunk egy hölgytaggal bővült! Kérem engedjétek meg, hogy bemutassam Yks-et, aki kezdésként mi másról, mint a divatról hozott nekünk egy cikket és a továbbiakban is laza retro témákkal jelentkezik majd, elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évekből." - Jtom A hatvanas évek hatalmas méretű geometriai…..
                        Az első húsvéti minta igazán egyszerű, én egyszínűre készítettem a tojásokat, de minden kör végén lehet színt váltani, és akkor csíkos minta alakul ki.  Rövidítések:  hp: hamis pálca erp: egyráhajtásos pálca lsz: láncszem rp:…..
Macipoci Házi vaníliás karika 2014.03.30 10:31:22
Hosszú történet ez, hogy lett nekem házi vaníliás karikám... Az a lényeg, hogy végre lett, ezért most itt van a recept, ami nagyon nagyon jó, soha többé nem veszek a boltban karikát :) Vaníliás karika   Hozzávalók:          40 dkg liszt          25 dkg…..
  Éljen éljen, megszületett a kötős szatyor! Szívesen lóbálnátok ti is egyet? Az alább található igen részletes leírás és az ingyenes pdf minták segítségével simán készíthet mindenki magának egyet. Eredetileg hímezni akartam, de rá kellett jönnöm, hogy ehhez sajna…..
Macipoci Horgolt kis pillangó 2014.03.06 08:08:56
Nagyon egyszerű kis minta, pár perc alatt elkészül, dísznek sapira, kitűzőnek, kis hajpántnak, és ami még csak eszetekbe jut :)   Rövidítések:  lsz: láncszem erp: egyráhajtásos pálca krp: kétráhajtásos pálca hp: hamispálca Minta: 4 lsz, hp az 1. lsz-be (4 lsz, 3…..
Macipoci Nagyi sós perece 2014.03.02 18:42:12
Ez egy igazi retró recept, olyan kézzel írt féle, a megviselt kockás füzetből :) Hozzávalók: a perechez:          1kg liszt          35dkg zsír          2dkg só (1ek)          4dkg élesztő          1 tejföl a mázhoz:      …..
Macipoci Sajtos-sonkás croissant 2014.02.28 08:13:00
Szuper vendégváró finomság, a maradék pedig másnap reggelire/ uzsonnára való :) Hozzávalók: A tésztához:          70 dkg liszt          2 db tojás          1 db kefír          1 dl olaj          2 ek. cukor          1 kocka…..
Macipoci Szotyi és Szusi 2014.02.27 08:23:00
Szusi tesómé lett névnapjára, Szotyi pedig nálunk rosszalkodik :) Párhuzamosan készültek, minden részből rögtön megcsináltam mindkét egérkéhez valót, és a végén egyesével varrtam össze őket. A kötésről meg kell mondanom, hogy életem első rendes kötött projektje, 5öst…..
Macipoci Répatorta 2014.02.25 08:11:00
Teszt utáni fontos tanulságok a répatortáról: a lányok szeretik a répatortát a fiúk NEM SZERETIK a répatortát  Ezért aztán szívből ajánlom csajos estékre, mert finom és egészséges, otthonra pedig csak akkor, ha ki akarjátok űzni a pasitokat a világból :) (Az enyémnek…..
Macipoci Karácsonyi amigurumi 2. 2014.02.24 08:02:00
Áginak annyira tetszett nyuszi, és annyira szereti a pandákat, hogy kapott egy kis pandamacit :) A minta innen: http://angiesartstudio.blogspot.hu/2010/04/panda-bear-amigurumi-crochet-pattern.html Panda kisebb mint Nyuszi, sokkal gyorsabban elkészült, elsőnek inkább egy ilyesmi projektet…..
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
AncsaPancsa 2014.01.15 10:57:56
@Szelid sunmalac: egyetértek Étteremkritikussal, én főztem Jamie könyvből, és Budapesten mindent be lehet szerezni, például a Fővám téri vásárcsarnokban (szárzeller, édesburgonya, stb); sőt, szerintem fűszer sincs amit ne lehetne beszerezni pl. Ázsia boltban. Ha vidéken élsz, rendelni is lehet, pl. Culinarisból. Nagyobb Tesco és Interspar áruházakban is van minden.
Azt állítani, hogy az angol konyha ócska és szar, szintén szubjektív, ha nem tetszik, hát ne főzz angol ételt.
Ezen kívül úgy vélem, ez nem az a fórum, ahol a vulgáris véleménynyilvánításnak helye van, és csak magadat értékeled vele.
Ha hétvége, akkor bevásárlás. Nemrég történt velem, hogy a boltban a pénztáros néni megjegyezte: "milyen okosan vásárolt!". Megköszöntem neki, és mondtam, hogy ráadásul ebből legalább négyféle kaját fogok főzni. Úgy, hogy nem költöttem többet háromezer-párszáz…..
AncsaPancsa 2013.11.18 13:35:04
@PHAT: papírtörlővel simán lejön, néha egy kis ablaktisztítóval is letörölgetem. csak arra vigyázz, hogy kifejezetten táblafilcet vegyél, nekem ilyen van: www.officedepot.ca/dry-erase-markers/schwan-stabilo-plan-64-broad-whiteboard-marker-s6546.asp

egyetemen kezdtem használni, aztán rájöttem, hogy itthon is milyen hasznos :)
Ez a téma nem ismeretlen teljesen itt a blogon, hiszen korábban már mutattam nektek hasonlókat. Most ez lett lett az aktuális kedvencem, mert ebben a kicsit borongós időben olyan nagy kedvvel állnék neki legyártani, a színei meg oly vidámak, máris mosolyt csaltak az…..
Macipoci Tavaszi kaja 2013.04.25 19:21:35
Végre jó idő van, lehet kapni friss salit, és a tyúkok is beindultak tojás ügyileg, így lehet csinálni tojásos galuskát :)  Galuskát én érzéssel csinálok, majd egyszer biztos sikerül kikísérletezni a tökéleteset, egyelőre ez nem sikerült :DD Mivel itt azért nagyobb…..
Macipoci Húsvéti asztal 2013.04.22 09:54:00
Még mindig nincs vége a Húsvét témának, és még ha összeszedem magam, a zserbót is le fogom írni :) Ilyen volt az asztali díszünk: A kis kosárka már régebben megvolt, és benne a tojások is. Az idén készített tojásokat elajándékoztam, úgyhogy jövőre is így marad :) Én…..
Macipoci Májusi bokréta 2013.04.21 09:17:00
Most két szó alapján szembesültem vele, milyen nehéz lehet igazából fordítani... A minta neve May Day Flower, és ugye ilyen igazából nincsen, amit google nem tud, az nem létezik alapon :D Anyunak csinálok horgolt virágokat, hogy ilyen szép párna lehessen belőle:  Ez most a…..
Macipoci Dr. Oetker pudingforma 2013.04.20 08:44:00
Sokat főzök pudingot, mert Csabi nagyon szereti. Ennek örömére mindig van itthon egy csomó puding, konkrétan a zacskós tároló dobozaimból az egyikben CSAK puding van :D hármas csomagokban szoktam venni, mert úgy olcsóbb, és mindenféle ízűt. Így könnyű pudingozni a fiúknak…..
Macipoci Muskátli tervek II. 2013.04.19 08:44:18
A muskátli ültetés projekt hamarabb kibontakozott, mint gondoltam volna :D Az új tavaszi cipőm úgy kitörte a lábamat, hogy nem tudtam rá semmilyen cipőt felvenni, ezért hétfőn torna helyett felvettem egy papucsot, és elcsoszogtunk az OBIba (igazából csak én csoszogtam :). Ugye a…..
Macipoci Terasz, kora tavasszal 2013.04.18 19:00:00
A muskátli projekt előkészítése közben rendet is raktam, és lefotóztam az aktuális növénykéket. A hortenziát tavaly kaptam a nagyimtól, egy darab virágja volt, aztán szépen kint hagytam egész télre... Már pár hónapja láttam, hogy elkezdett rügyezni, most már levelei is…..
Macipoci Muskátli tervek 2013.04.17 18:51:00
Amióta csak vannak emlékeim, imádom a muskátlit. Volt már gimis koromban egy sikertelen próbálkozásom, amikor még a szüleimmel laktam, és az ottani erkélyemre öt darab ládát tettem, a beléjük való muskátlival. Sajnos a locsolás intenzív hiánya miatt akkor mind elhaláloztak…..
Azért vettem kelbimbót, mert megláttam hogy akciós, és rögtön eszembe jutott ez a recept; és még meg is találtam, így elkészülhetett :))) Csak a fele kelbimbóm kellett hozzá, így a másik fele a fagyasztóban várja, hogy leves legyen belőle :) Habkönnyű kelbimbós…..
Ez az egyik finomság, ami Húsvétkor készült. Vendégségbe vittük, csak úgy ahogy volt, a formában, könnyen elkészíthető, könnyen szállítható, és nagyon finom is (1 szelet maradt belőle miután felvágtuk:)) Kukoricapelyhes túrótorta Hozzávalók: 10dkg vaj 15dkg…..