Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mgdé

0 bejegyzést írt és 4410 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levélírónk kedvező anyagi helyzete az ellenkezőjére fordult és most döbbent rá, hogy eddig miért is szerették a nők.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha…..
mgdé 2021.11.28 22:24:29
mgdé 2021.11.29 20:29:14
@hopp11:

"bukkannak elő"

Sőt, naponta hangfelvételek ezrei, amiket a felháborodott városházai dolgozók tucatjai készítenek munkájuk közben, és tesznek aztán közé, spontán. :D

Nem akarsz inkább arról írni valami lényegeset, hogy egy a férfiakat mélyen lenyűgöző női lélekhez mindenképpen szükségesek-e formás keblek is ahhoz, hogy a pizzameghívás ne csak a pizzázás utáni répázás szinte bizonyossága esetén legyen őszintén szívből fakadó?
A nagy érdeklődésre való tekintettel a blogot ezennel bezárom. Mindenkinek jó egészséget és társas élvezést kívánok. Később lesz egy angol nyelvű, társszerzővel készített blogom vagy vlogom, a címe az lesz, hogy Körbekúrtam a világot, vagy Shagging around the World. Időnként keressetek…..
mgdé 2021.10.22 22:35:12
@Peni a Valdes:

Nem :D , ő még tatai edzőtábori potentát hőskorából a röplabdáslányokat, tornászlányokat, egyéblányokat kedvelte, reájuk hivatali-leselkedett, én meg ugyebár nem vagyok az. S mivel párszor jártam ott, úgy hallottam, ő ezeket a kedveléseket csak és kizárólag az őt elnyomó átkos cucilizmus, valamint saját ottani hozzá méltatlan intézményi magasbeosztása ellenzésének kifejezéséül művelte :D , s ez ott és akkor bevillanván ötletet adott ... . ;)
„Marxot fejre kell állítani. Addig nem jönnek rendbe a dolgok, amíg nem látjuk be, hogy a Kultúra nem felépítménye a Gazdaságnak, hanem az alapja.” Május végén elhunyt Jankovics Marcell animációs filmrendező, grafikus, író, akitől a fenti idézet is származik...
mgdé 2021.07.01 16:06:59
@taga20:

"Magyarországon ma fasiszta futóbolondok"

Nem tudtam, hogy Jótündér ily pontos-közelről ismeri erdészkét ...
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
mgdé 2021.05.10 23:59:53
@A kiló nem százat jelent.:

Khm. Mikor? :D

Azt ugye tavaly tavasz óta tudható volt, hogy előbb-utóbb oltakozás jön.
Azaz, bőven volt idő felkészülni.
Ehhez képest januárban megjelent egy kapkodva összedobott, átgondolatlan, technikailag sem jól kivitelezett valami.

Csak pár apróság:
E-mail cím, mint egyedi azonosító.
(Mert pl. egy idős házaspárnak kutyakötelesen legyen kettő. Mert pl. a citromail-es cím nem szűnik meg automatikusan, ha 3 hónapig nem nézel rá. Mert pl. ha felmondod a upc előfizetésed, megszűnik a fiókod is. Mert pl. ha munkahelyi e-mailt adtál meg, s a járvány miatt megszűnt a munkahelyed, vagy csak simán kitettek/elmentél, a cím is oda. Stb.)

Nem megfelelően ellenőrzött TAJ-szám. Elég, ha "érvényes", mindegy kié, a jelentkezőé-e, vagy bárki másé ...
(Pedig volt/van évtizedek óta kész (hajdan még) OEP-es interfész csatorna, ami alkalmas lett volna e célra - pl. név, születési idő, TAJ-szám összevetés -, s amit más egészségügyi és egyéb rendszerek használnak is.)

Mobilra küldött válasz sms egyedi személy azonosítás nélkül.
Se név, se TAJ-szám, semmi, csak egy egyenszöveg. Bizony így indult.
(Mert minden idős házaspárnak legyen kutyakötelesen két mobilja.)

Korrekt nyilvános lekérdezhetőség hiánya nagyon sokáig, mind a lakosság (érdeklődők, és/vagy regisztráltak), mind akár a háziorvosok számára.

Stb.

Miközben ez rendszertervezési szempontból egy pimfli feladat.
Úgy kb. egy kétórás egyetemi zh-ra való.

Még a terhelés skálázására, pl. az értelmes sorba állításra is vannak kész, kipróbált, már az oskolában tanított, ismert megoldások.

Szólj, ha ködősítés helyett - lásd anekdotikus érvelés - valós ellenérveid vannak.
Ha meg nem értesz hozzá, akkor hidd el.

Ha meg azért nem hiszed, mert feladatot teljesítesz, akkor ne próbáld pártatlannak - "tiszta víz" - beállítani magad.

Megj.: ellen-anektota is van ám szép számmal ...

S igen, két hónapnyi élesben bénázás után valamennyivel jobb, használható lett.
Igazán jó, tanítani való viszont semennyire nem.
mgdé 2021.05.11 09:52:09
@A kiló nem százat jelent.:

Mi, khm, konteó?

A korábban felsoroltak mellett az pl. hogy nem lehetett adatot módosítani/javítani a regisztrációs felületen?
Pedig elütés, hiba is lehet, akár fontos adatban is, ill. az idő során változás is - telefonszám, lakcím pl. -. Mert hisz volt aki január végén regisztrált, s április végén került sorra, volt aki februárban, s még nem került sorra, igaz, csak huszonéves, de menne.
Ill. egyéb betegség, baleset, stb. miatt nem jó a kapott időpont, új kellene.

Az, hogy, a rendszer nem adott vissza már a legelejétől egy egyértelmű azonosítót a regisztrációról, - regisztrációs sorszám pl. - amire hivatkozni lehetett volna gond esetén?

És további stb.

Amatőr munka volt.
S felelőtlenek, gondatlanok, akik ezt - jó későn - megrendelték és akiktől megrendelték, meg akik irányították a projektet.

S ez bizony látlelet is egyben, a ner egyik legnagyobb gazdaságeredményességi problémájáról.
Különleges esetektől eltekintve a csókos, ha elég nagy csókos, tudja, hogy úgyis átveszik a munkát, kifizetik a produktumot, bármilyen minőségben készítik is el, így aztán semmi késztetése nincs, hogy tisztességgel, jó minőségben csinálja/csináltassa meg. Sőt. Ezért aztán nagyon sokszor gagyi amit a pénzünkért - az állam pénze a mi pénzünk, a közösség pénze - kapunk. Mindez amiatt, hogy a ner-csókosságnak semennyire nem feltétele a hozzáértés és a szakmai és emberi tisztesség. Más szempontok szerint válogat.
(Anno Dél-Koreában eredményt, leginkább export eredményt vártak el az állam által kiemelten támogatott, a nagy projekteket nyerő - lásd csókos - cégektől. Kénytelenek voltak az árhoz képest minőséget hozni. Nekik be is jött.)
Itt meg kitermelődött egy jobbára mihaszna, az állami juttatások lenyúlására szakosodott, élősködő ner-"nemesség". Amit semmilyen "nemzetthy" névmágia nem tesz jobbá, alkalmasabbá.

Azt hogy ez egy időben megrendelt és elkezdett, gondosan elkészített, funkcionalitásában és adattartalmában átgondolt, letesztelt, teherbíró rendszer lenne, lett volna, nem tudod bebizonyítani. S más se. Ha EZT "véded", csak nevetségessé válsz.
mgdé 2021.05.11 13:21:50
@A kiló nem százat jelent.:

Nézd, a teljes bezárást senki nem tartja jó megoldásnak, s csak akkor kell/érdemes meglépni, ha muszáj. Nem is nagyon volt senki értelmes ember, aki teljes bezárást kért volna. A korlátozó intézkedések mértékéről, hogyanjáról, a mit, meddig, stb. szóltak (szólhattak volna) a viták, javaslatok, megjegyzések.

Jó az átoltottság. Ok.
De: Ettől még nagyon sok mindent elégtelenre vagy csak éppenséggel elégségesre vizsgázva oldottunk vagy "oldottunk" meg. Lásd digitális oktatás pl. Pedig arra is volt idő felkészülni, s Tompika személyében már évekkel a járvány előtt volt kormányzati felelőse is. Aztán ahogy esik, úgy puffantra sikerült. (Ne mondd, hogy hű de jól, kérdezz meg egy home office-ban dolgozó, matekhoz-fizikához már nem igazán értő anyát három iskolásgyerekkel, a háztartásban összesen csak két számítógéppel.)
Tehát, amit én az IT megoldásukról leírtam, annak saját megfelelőjét le tudnák írni a pedagógusok, az eleinte csak ők egyedül oltó háziorvosok, stb.
Kérdezd meg azt, aki nem kapta meg az őnhibáján kívüli munka és jövedelem kiesése akár picit is méltányos kárpótlását*. Vagy a lenyúlt pénzű önkormányzatokat.
Stb.

*Míg Lölő és tsai szállodák, stb. segélyezésére viszont valahogy mindig futja.

Bár valóban nagyon fontos és lényeges, de azért nem csak a beoltottak száma mutatja azt, hogy 'jól dolgozott-e a kormány'.

Amúgy ezüstérmes lett a felcsút. Egy falu. Az NB I.-ben.
Nagyjából magyar játékosok nélkül.

No, ez elég pontosan mutatja, mi fontos nálunk, s mi nem.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
mgdé 2021.04.25 22:42:26
@incze:

"ha ezzel a "regisztrációval" állna elő egy tanuló rendszertervező, kurva nagy egyes lenne az értékelés, alapszinten sem érti, milyen minimum követelményeket kell teljesítenie egy ilyen funkciónak"

Ahogy mondod.

De hozzáértő Tompika majd jókat ír erről az izéről is a twitteren, s onnantól követendő példa, magyar csoda ...
mgdé 2021.04.26 10:59:35
@Kettes:

De, az is baj. Nem tudták már tavaly áprilisban, hogy előbb-utóbb oltani fognak?
Mi a fenét csináltak bő félévig, hogy ennyire kapkodniuk kellett?
Semmit nem csinálni egy óvodás is tudott volna, ahhoz nem kell kormány, országgyűlés, témafelelős miniszter, meg államtitkárok, államtitkár-helyettesek, különleges kormánymegbízottak tucatjai. No meg 133 "bátor ember" se.

(Hogy végül ehhez láthatóan nem értő amatőröket bíztak meg, azt már ismerjük,
30 centis kilátók építésében már biztos többször bizonyítottak.)

Amúgy pl. az OEP rendszerének évtizedek óta van TAJ-szám ellenőrző (névvel, születési dátummal, anyja nevével, stb. összevető), kívülről is igénybe vehető szolgáltatása. Csak használni kellett volna.
Az e-mail cím mint fix egyedi azonosító ostobaságot meg írták már mások.
A korrigálhatatlanságot is.
És még ezeken felül is egy csomó amatőr balf@sság.

(Ráadásul rendszerszervezési szempontól ez még a közepes méretű feladatnak nevezhető kategória közelében sincs. Semennyire sem nehéz vagy bonyolult.)
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
mgdé 2021.04.20 16:56:52
@jotunder:

"az tényleg kicsinálja az ELTE-t és a BME-t"

Egy másik fórumon/blogon (mindegy melyik) felvetettem ezt.
A máskor oly nagy szájjal mérnök párti, meg műszaki párti, meg "büfészakosozó" f.-es propahantisták oly természetességgel ignorálták, lépték át a BME jövője miatti indokolt/csak részben indokolt/nem indokolt, mindegy, de jó szándékú aggodalmat, hogy elcsodálkoztam. Már a saját közegük - valamiért sok köztük a műszaki, most itt mindegy miért (egyébként nem mindegy, s kifejezetten sajnálatos ...) - és a műszakinak nevelt gyerekeik jövője sem érdekli őket, még csak egy-egy gondolatkísérlet erejéig sem, csak és kizárólag a narancsszín hangszóróból dőlő bűvös furulyaszó. Nem értem, hogy lehet ennyieknek, elvben legalább közepesen_értelmes, tanult embereknek, így elhülyülni ... :(
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
mgdé 2021.04.17 23:03:38
@kemény keleti kommentelő:
Elnézést, kicsit vulgáris leszek: ezek baszás közben a Lopjunk egy jót ma is afrodiziákum-mondatot lehelték egymás fülébe, erre ugrott nagyot a libidójuk.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
mgdé 2021.04.14 19:33:30
@jotunder:

(Bár ez nem oly fontos, de valószínűleg tényleg csak elírás. Itt az eredeti név:
Εὐβουλίδης

az 'ou' az bizony csak u lehet, i nem.
Az eredeti kiejtés pedig valószínűleg "Evvulidesz'.)

Ami - talán - fontosabb lenne, legalábbis az én tisztábban látásomhoz, az az, hogy K.I. hogyan élte/ítélte meg azt a zsidó közeget, amely közt a táborban élt. Leszármazhatott-e ebből valamiféle "zsidógyűlölet". Mert akkor jórészt régi trauma, nem pedig hidegfejű meggondolás eredménye a sorai. S nehéz megítélnie annak, aki nem élt át hasonlót. Persze, ha írnak ide képzett pszichovalamik is, akkor inkább mondják meg ők, így van-e, lehet-e így.

Mindenesetre, én még nem tudom, még nem döntöttem el magamban, mennyire szabad a sorait komolyan venni. De érdeklődéssel olvasom a többieket. :)
mgdé 2021.04.14 19:48:55
@kemény keleti kommentelő:

Sokan meg nem jöttek vissza.
A persze ez csak személyes tapasztalat, anekdotikus érvelés, de míg a visszatelepültek esetében az én ismeretségi köröm alapján is nagyobbrészt igazad van, sőt, nem csak úgy-ahogy elfogadják az illibizmust, de akár még megveszekedett O.-hívők is lettek - még ott kint! -,
a kint maradt ismerőseim szinte mind illiberalizmus ellenesek.
S egyelőre kint maradt ismerősből egyértelműen több van mint hazajöttből.

JT., ha akar, majd számol korrelációt.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
mgdé 2021.03.28 15:22:08
@Z-o-g:

"Sérelemdíjért"

Legközelebb már az általuk beperelt személy boltját és/vagy lakását is megkapják. Esetleg még a lányát is, használatra. Hátha úgy lesz több önként jelentkező is erre a társadalmunknak oly nagyon fontos, szívet-lelket gyönyörködtető, de sajnos emberfelettien nehéz és fáradtságos munkára.
Már írtam egy összefoglalót az oltásokról, és ott a kínai mellett tettem le a voksomat biztonsági okokból. Azonban azóta sok hír, információ keletkezett, amikből tovább pontosítottam a következtetéseimet. Hadd osszam most meg ezeket!   Először is szögezzük le, hogy tuti biztosat senki sem tud.…..
mgdé 2021.03.11 11:55:55
@Rodney_2:

Ugyan miért nyomna DK-s kampányt pont Kínából :D , ráadásul semennyire nem a politika a hobbija, hanem a hajózás?

(Ezt meg próbáld értelmezni, sokat segíthetne:
"maradjunk abban, hogy aki valaha látott már oltási programot pláne a harmadik világban, ahol nincsen még személyije sem tízmillióknak")
mgdé 2021.03.13 18:59:55
@Rodney_2:

Csak azt jeleztem igen-igen finoman és árnyaltan, majdhogynem valódi kínai selyem kesztyűbe bújtatva, hogy Prince ugye-ugye hogy nem a dk miatt írta azokat az apró fenntartásokat, amiket a korábbi hsz-eiben említett, hanem mert arrafelé járva ezt látta, tapasztalta, s lévén némileg még a (ha lustán is, de azért) gyakorolt szakmájába is vág, tehát meg is tudja ítélni. Tehát, ha nem is kell feltétlenül elfogadni a véleményét, tapasztalatcserére mindenképpen érdemesíthető, azaz, érdemes legalább meghallgatni, s átgondolni. Szóval, - mind mondottam volt -, hallgass az okosabbra!, nem vagy te egy takarómihály, hogy új kánont alkoss. ;)
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
mgdé 2021.02.14 14:34:02
@naebneerG:

Egyik érintett hallgató lánynak sincs apja?
Teljesen komolyan kérdezem.

Ha ilyeneket eltűrünk, miben reménykedünk?
Érdemes újra olvasni: Ez már rosszabb, mint a House of Cards: az USA felbomlásához vezethet a vitatott elnökválasztás — írtuk az év végén. Hát íme!  A feldühödött tüntetők betörtek a törvényhozás épületébe. És akkor mi van? A demokrata establishment és a velük összefonódott Big Tech monopóliumok…..
mgdé 2021.01.15 13:05:48
@Piffu:

"Trágárkodva másokat gyalázni"

"Legalábbis jobb helyeken nem." :D

Amit M. már kissé bekattanva tesz, azt pl. Bayer milliókért műveli, s teljesen nyilvánosan.
Ráadásul nem csak fb. oldalon és/vagy magánblogon és tsaikon, hanem közpénzből finanszírozott hivatalos csatornákon, legyen az tv vagy írott, vagy bármi egyéb.
Nem megengedhető ez M.-nek, eléggé egyértelműen ezt jelzik vissza (oldalfüggetlenül!) a kommentelők az érintett blogokon, egyesek - pl. Kurt - még aktívan tesznek is ellene, de azért arról sem illik megfeledkezni, hogy juthatott idáig.

S hogy tárgyszerűek maradjunk
- nem téged érint, a blog szerzője egyik megállapítására utalok vissza, valahol a korábbi válaszai közül -:
Nem. Az Isis tényezőként való megszűnése nem/nem csak (nekem mindegy) a korábbi amerikai támogatási pénzek elmaradása következménye. :)
Irakból - nem hinném, hogy az Isist bármennyire is érdekelték az országhatárok, tehát a teljes területről ki kellett söpörni -, az irániak közvetlen beavatkozása tüntette el őket, némi helyi állami és ottani_kurd segedelemmel, ha az Usa-n múlik, lehet akár, hogy még jó darabig ott dekkolnak ..., mint ahogy Dél-Szíria, valamint Libanon határvidéke Isis mentesítése meg jórészt a Hezbollah műve volt, míg Észak- és Kelet-Szíriáé meg a - már említett - kurdoké. S persze helyenként még Aszad haderejéé is, bár ők nagyon vigyáztak arra, hogy ne fő front legyenek, inkább csak átvettek/visszavettek a máshol elszenvedett Isis vereségek nyomán "légüressé vált" területeket. Szóval nálam továbbra is jár a pluszpont a kurdoknak.
mgdé 2021.01.15 15:05:33
@A kiló nem százat jelent.:

Nem kértem számon az Usa-tól (avagy Trumptól) a kurd állam megteremtése támogatását/nem_támogatását.

Azt viszont igen, hogy bár kérték, még a sajátjai is (rep.-ek), nem volt hajlandó a szír-török határ a szír oldal kurdok uralta területein folyamatosan járőröztetni sem. Ahogy az orosz gép lelövése után Erdogan hátrébb lépett, s Aszad állásait nemigen támadta, úgy elszórt "véletlen" eseteket leszámítva amerikai katonákra sem lőttek volna, hivatalosan semmiképp, s nem indulnak el, nem mennek át rajtuk a török tankok.
Ennyi, nem több.

Azt kib. nehéz lenne bebizonyítani, hogy azokon a vidékeken alapvetően nem a törökök a mindenkori agresszorok. :)

//Vannak török ismerőseim, három helyen/csapatban is fociztam együtt törökökkel, csóró fiatal sráctól kezdve kőgazdag itteni főmuftiig isztambulitól, ankaraitól, anatóliai vidéki gyerekig. Voltak közülük akiknél nemegyszer vendégségben is voltam. Külön-külön a legtöbbjük kedves, barátságos, segítőkész, jószívű ember. Együtt azonban, főleg ha isznak is egy kicsit, előjön belőlük a "nagytörök" felsőbbrendűség. Teljes mértékben hiszik, hogy azokon a tájakon nekik kell lenniük az uralkodó népnek, s hogy ők mindenki máshoz képest felsőbbrendűek, ők a "harcosok". Kivétel az oroszok, azoktól tartanak, azokat hümmögve emlegetik. Évszázadokon keresztül EZT nevelték beléjük, MA IS ezt nevelik beléjük, így szocializálódtak/szocializálódnak. (Az már csak a tréfa a dologban, hogy Törökország lakosságának genetikailag viszonylag kis része a hódító 20-30.000 oguz lovas utóda, a nagy többség az iszlám hitet felvett, eltörökösödött korábbi lakók leszármazottja.)

Ismerek pontuszi menekült származású görögöt is. Jól. Bár ez mellékes, Németországban él, német a felesége. Ismertem a mamáját és nagymamáját is, akik még Pontuszban születettek. (A család több mint 1.500 éve szerepelt a szülővárosa könyveiben, s nyilvánvalóan előtte is léteztek. (Hol is voltunk mi 1500 éve?)) Hallottam egy-két történetét.
A bármikori török belpolitika aljasságait mi itt Európában elképzelni sem tudjuk! A kurdok egyszerűen nem tudnak hasonló kategória lenni, lévén nem volt rá módjuk, de egyébként sem. Pl. valóban igaz (Birca jobb híján ezzel érvelt :D), hogy az örmény népirtásban ők is részt vettek mint közreműködők (kísérők), haszonélvezők (jórészt a kurdok földjén hajtották át a szerencsétlen örmények meneteit), de nem ők találták ki, nem ők indították el, ráadásul teljesen tudatosan(!), nem ők szabadítottak börtönből kiengedett és általuk felfegyverzett csőcseléket védtelen falvakra, nem ők csináltak ideológiát a dologból. (Viszont a "magukhoz vett" csinosabb örmény nők révén került beléjük örmény vér.) Őket - ebben is - csak felhasználták a törökök, még ha az akkor még hagyományos örmény-kurd ellentét miatt ezen nem jutott eszükbe elgondolkozni, s vitték ők is a "gazdátlanná lett" örmény vagyont. (Mint tudjuk, Magyarországon is volt hasonló ...)
Stb.

Az ismerősömről - itt járt egyetemre - annyit, hogy Németországban élő görög létére értőbben és szebben mond Weöres vagy Pilinszky verseket, ismeri a festőinket, mint a magyarok 99,8 %-a. Nem, nem színész vagy irodalmár, főleg japánokkal (bor) és olaszokkal (gabonafélék) kereskedő Rajna -vidéki üzletember. Csupán érti, szereti és becsüli a kultúrát. Neki - megalapozta - elhiszem amit elmesél. Erdogannak vagy a bármikori hivatalos török propahantának? Uggyan már ... //
mgdé 2021.01.15 17:34:10
@alöksz róz:

Nem veled beszélgetek, házmesternéni drága, lévén a veled való beszélgetésnek nem lenne semmi, de semmi értelme. :D

Nyilván onnan tudom hogy vélekedik mindezekről egy török, hogy - veled ellentétben - én beszélgetek velük. Ilyenekről is. S mivel jobban focizok náluk, adnak a szavamra. :) Férfiaknál így megy ez, kedves Rózsika, bár erről te mit sem tudhatsz, neked ez nem adatott meg. :P
Hogy a demokrata többségű Képviselőházban megkapta a szükséges többséget Trump második(!) impeachmentje, nem volt kérdéses. Még itt a mucsai alvégen is olyan az öröm, mintha a lottót nyerte volna meg mindenki. Hogy a Szenátusban kétharmadot kapjon a tárgyalás, az a csillagok együttállásán túl a…..
mgdé 2021.01.15 13:13:35
@A kiló nem százat jelent.:

"Trump kiégett, ellaposodott és tényleg egy hisztis ovis"

"Trumpnak volt lehetősége tenni valamit egy átláthatóbb választási rendszerért is.
Nem tett semmit."

Na, csak van amikben egyetértünk. :)
mgdé 2021.01.15 13:55:01
@A kiló nem százat jelent.:

Bocs, de félrecsúsztál. :)
Természetesen elolvastam a cikket, majd a kommenteket is, viszont ehhez a poszthoz ez az első kommentem, a beszélgetésünk/vitánk a másik posztnál zajlik/zajlott, azaz szvsz mindegy, hogy cikkbéli vagy kommentbéli megfogalmazásodhoz kapcsolódóan helyeslek. S nekem a kommentbéli szófordulat volt valamiért kedvemre valóbb, így hát ahhoz.
A Tv ostroma, ahol, ha jól emlékszem egy politikai erő, a Kossuth téren folyamatosan hergelte a tüntetőket - szerintetek miért jutott ez most eszembe? Washington, 2021. január 6. Capitoliumi rendőrök fegyverrel a kezükben állnak egy elbarikádozott ajtó mögött, mert Donald Trump republikánus párti…..
mgdé 2021.01.12 13:06:30
@taga20:

A kommentekből is sok mindent megtudhat azért a kíváncsi kisember, pl. azt is, hogy 150.000-es(!) antant lovag sereg támadt ránk - porosz ellenes átállt németek lehettek :D -, s hogy Attila volt az ELSŐ királyunk. (Jó-jó hunok vagyunk, büszke is vagyok rá, minden komoly - de miniszterelnökké semmiképpen nem lett - focista görbelábú hun volt, de akkor ki hódoltatta be az alánokat, vagy ki verte rommá még a szteppén Hermanarik gót királyt, ki lépte át a pannóniai limest, s mi van szegény Balambérral, Rugával, Budával/Bledával, stb.? Csak nem Zeusz ihlette Attila kürtje szavára masíroztunk elő teljes fegyverzetben a Tiszából, Dunából, Balatonból, amolyan lovas férfi Pallasz Athénoszokként?) Mindegy, a lényeg, hogy megvigasztalódtam, a verduni csata jó ezer évvel korábbi elővágóját magasan mi nyertük. "4:2 a félidőben és a végén 6:3!" Meg pam param ... :D
Nem olyan gyakori, hogy a Kárpát-medencében feltűnik egy-egy politikus, aki populistaként kezdte, aztán kiderül róla, hogy bizony, hogyha tennie kell, akkor tesz is. Úgy vélem, hogy ez a kategória, amiből igazán tanulhatna a magyar miniszterelnök is...
mgdé 2021.01.11 20:18:33
@cardiobascuralis:

Amennyiben a maradék 20 % nem mondjuk a közeli Dániában él, akkor nyugodtan lehet akár közülük való elnök is. :)

(Igen, tudom. Viszont, ha figyeltél, korábban is hunkpapát írtam, s nem sziút vagy lakotát, meszkalerót és nem apacsot. S az sem zavarna, ha krík/maszkagi lenne, vagy épp általad írt tlingit. A legtutibb meg egy spanyolul beszélő, Puerto ricó-i taino vagy arawak lenne, ők szívnak a legrégebb óta.)
mgdé 2021.01.11 20:19:19
mgdé 2021.01.12 10:23:50
@cardiobascuralis:

Tlingit mesék is szerepeltek egy valamikor régen olvasott észak-amerikai indián mesegyűjteményben. :)

(Ha már a gótok: Az egész sokáig fennmaradt krími gót királyságról se sokan tudnak.)
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
mgdé 2021.01.08 00:29:42
@Serény Vélemény:

Azt, hogy halottak szavaztak-e rá, azt nem tudom. (Bár, ha jól belegondolok, ez - nemzetünk fennmaradása érdekében - minden igazmagyar halottnak kötelessége lenne!) Azt viszont tudom, hogy az itt dolgozó erdélyi néni helyett a rokonok (vagy tán az erre hivatott helyi 'hivatásos" házról-házra járók?) simán kitöltötték és feladták levélben a hetek óta ott sem levő néni szavazatát. "Arra, akire kell." Gondolom, abban a büszke tudatban, hogy a néni, ha otthon van, szintén így szavaz ... Ennek apropóján akkor viszont, s ugye szerinted is, a rokon londoni prof. vagy épp mosogató nevében is jogosan leadhatta volna annak mindkét(!) szavazatát az egyik itthon levő közeli rokon? Hisz, ha itthon van, a kinti családtag is minden bizonnyal ugyanúgy szavazott volna ...
Stb.

De azért védjed csak nyugodtan! :)
mgdé 2021.01.10 15:23:51
@kemény keleti kommentelő:

Igen. Valószínűleg jogosan kétled. S ha távollevő helyett/nevében lehet levelet feladni, akkor akár a faluszéli elkülönített virágoskertben alvó helyett is ... Leginkább szándék kérdése csupán ... Vagy van aki másképp tudja?
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
mgdé 2020.12.28 18:40:37
@Patreides:

Mondjuk, bizonyos Laca olyat is mondott már jókedvűen a .... focicsapat öltözőjében, egy megnyert meccs után, hogy az unokáinak, sőt, a dédunokáinak sem lesz már anyagi gondja ...

Azaz, egy szigorúan talajközeli materialistának bőven megéri ilyeneket látomásozni, pedig ő még a puritánabb fajta a bandából. (Talán elfogadhatóbb lenne, ha ugyanezzel a szinttel ő számítana a körükben a kőgazdagnak, akkor még (persze csakis jóhiszeműen és naivan) esetleg gondolhatná azt az ember, hogy talán jót akarnak ezek a maguk módján, csak valahogy félrecsúszott, emberek ők is ... Bár az is igaz, ha már egyszer előre megfontoltan lép ferde ösvényre félre egy igazi Férfi=ember (vagy ha, esetleg "szenátor"-, miniszter-, államtitkár asszony, de nőnemű csakis akkor, ha előzetesen kellően letesztelt), akkor ne csinálja félszívvel, szerintem abban egyetérthetünk, hogy jobb egyszerre huszonhattal, mint eggyel, komoly ember ne legyen kisstílű ...)
Ezt 2016.12.14.-én hozta ide Mérnök - lazítani :-) Ezt a kis előzetest a neten tanáltam valahol... Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.…..
mgdé 2020.12.25 14:03:26
@guma:

Mi lenne? Hit a szabadságban, elvtársnő! :D

Elföldelték Zapatát / egy mélységes mély sírba
mert azt hitték, máskülönben / visszatér a harcba.
De az indiánokban élnek / igaz szavai:
„A föld nem lehet másé, / csak azé, ki műveli.

(mexikói corrido)
Sziasztok! Gondolkodtunk róla, legyen-e poszt a témáról. De már a csapból is ez folyik, mindenhol erről olvasni. Mi újat írhatnánk még? Ezért poszt helyett csak egy beszélgetős oldalt hozunk létre. Úgy néz ki még eltart ez az állapot egy ideig, így egyszerűbb, ha egy helyen lehet beszélgetni…..
mgdé 2020.09.18 13:44:30
@Lorrh:

Én nagyapám nagyapjának nagyapja nevét viselem.
Végig a férfiág természetesen, ha nem így lenne, híres focista lennék. :)

(Érdekes dilemma a ki a jó szót jobban megérdemlő, a megszállott/beteg, vagy aki - bár tudja, hogy már "nem_jót" tesz nap mint nap -, eladta magát. Játszik még a tudatos gazember, a "született" gonosz, a hívő "hasznos hülye", no meg a tényleg nagyon butácska. S persze ama nevezetes átlagember, akire bárhol, bármikor, bármi célból hivatkozni lehet. :D)
mgdé 2020.09.20 14:37:05
@mgdé:

A folytatás:
Végül ki se jöttek tesztelni. Anyuka - jobb híján - szombaton (tegnap) bevitte a lányát Fehérvárra tesztelni a mentőállomásra, s várják az eredményt.
Jó kis játék, már egy hete egészséges az orvos szerint, mehetne suliba - nem covidos volt -, ahhoz nem kell teszt, de a koleszba nem mehet, mert ahhoz viszont kell teszt. Így aztán több mint két hét otthon, szerencsére süt a nap, horgonyos yachtozáshoz tökéletes idő. :)
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
mgdé 2020.12.24 10:22:33
@látjátok feleim szümtükkel:

"cvsvrs"
civisvárosi néven találhatsz tőle jóval többet is - hafr blogján pl. -, de csak akkor nézd meg, ha rengeteg a fölös időd. :)
mgdé 2020.12.24 11:18:24
@cvsvrs:

Jelenleg a legvalószínűbb az az, hogy vegyes eredetű, sztyeppei törökös kultúrájú törzsszövetség voltak, valószínűsíthetően (bolgár)török, ugor, s iráni eredetű (leginkább alán), s esetlegesen még más, kisebb összetevőkből is. A Megyer törzsnévről - a végül a népnevet adó vezértörzs - azt gondolják, ugor eredetű név. (De ezek nem kellene, hogy újdonságok legyenek neked.)

Az, hogy mikor és mi sodorta őket egymás mellé, s miért nem váltak később szét, mi/ki tartotta őket a különböző származás ellenére végül közös honfoglalást eredményezően egybe összeforrva, az már egy másik kérdés.

(Egyébként minimum 11-12 törzs, mert a Kürtgyarmat eredetileg két törzs - Kürt és Gyarmat, akik aztán (nagy háborús veszteségek?) még bőven a honfoglalás előtt összeolvadtak -, s a kabarok is 3 törzset adtak, s valószínűleg már a honfoglaláskor is velük jött némi besenyő elem is.)
mgdé 2020.12.24 11:20:54
@jotunder:

(Bocs, ezt - lévén épp írtam - már nem olvastam a neki menő válasz előtt.)
Nagyon nehezemre esik elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Novák a rezsim egyik élharcosa, de a videója kapcsán most megerőltetem magam és ránézek elsőként a magyar reprodukciós rátára (egy szülőképes nőre jutó átlagos élveszületések száma). Induljunk ki tehát az érvelésben ebből a két grafikonból…..
mgdé 2020.12.19 20:09:47
@alöksz róz:

Kiscsillag, ezek szerint mégis odakozmáltad. :D

Olvass nyugodtan vissza, én hányszor szóltam hozzá a poszt témájához kapcsolódóan, s te hányszor szóltál hozzá a poszt témájához kapcsolódóan.

De ne - a tőled szokásosan - valamelyik fideszes 'számítási mód' szerint számold, hanem pusztán csak az elemi számtan szabályai szerint. Használd hozzá pl. az ujjaidat. :P
mgdé 2020.12.20 01:13:27
@alöksz róz:

Azt, hogy mások nyugodtan csinálják azt, amit ő NEM, semennyire sem, esze ágában sincs, mer' az nekik hú de jó lesz.

S csiribí-csiribá megoldotta, hogy az átlagos magyar család egy keresetből vígan éljen. :P

Amúgy meg:
Elmondott egy mások által megírt propagandaszöveget. Meglehetősen hiteltelenül.

Na, Rózsika kedves, most már menj a konyhába főzni,
hisz megmondták, hogy ott a helyed!
mgdé 2020.12.20 11:00:25
No, akkor ott tartunk, hogy a kormányzati vágy elvben az, hogy legyen több, sokkal több gyerek (s lehetőleg ne cigány).

Ehhez képest a nem az "elit"-be vagy a (leg)felső középosztályba tartozó család bizonyosan nem él meg egy keresővel, még másféllel se nagyon, még ha fizikailag esetleg még úgy-ahogy igen, de tanulásra, művelődésre, utazásra, a kellő külső tapasztalatok megszerzésére, utazásra, stb. már nem telik.
Azaz, a gyerekeik későbbi választási lehetőségei szűkülnek be nagyon-nagyon erősen. (S marad pl. a helyi birkózóklub, ahol az öltözőben a Hitler a csodálni való figura ...)

Ehhez képest van egy sokak által :D felmagasztalt egykulcsos jövedelem adónk, no meg egy már a középréteget is komolyan érintő igen szép áfakulcsunk.
Az egykulcsos jövedelemadónk ráadásul ferdítés, a helyzet rosszabb, a jövedelem adóink igazából - a felső plafonos Szocho révén - összességében degresszívek, azaz az kevesebb jövedelemmel bírók a jövedelmüket nagyobb arányban terhelően fizetnek be állambácsinknak.

Csak azok, akiknek ez az adózás összességében pozitív szaldójú, - első blikkre legyen mondjuk középrétegtől felfelé (finomítandó ...), s szülőképes korú - létszámban nincsenek elegen (társadalmi szempontból nem szép kövér derekú karácsonyfadíszünk van, hanem piramisunk), így, ha akarnák se tudnák "teleszülni" a Kárpát-medencét.

S ezekben a mondatokban semmi új, semmi a kormány által nem ismert infó nincs.

Azaz, Novák Katalin szövege szimpla propagandaszöveg.
(Ha egyszer erre tartják ...)

Érdemi lépések helyett inkább orrba-szájba kommunikálgatnak, mer' azt szeretik.
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
mgdé 2020.12.19 20:38:40
@alöksz róz:

Micsoda nóvum! :DDD
Szerintem az van, hogy beszorult a sarokba a mi saját tenyésztésű diktátorunk..
mgdé 2020.12.16 19:26:53
@Neytiri1:

Menjen! :)
mgdé 2020.12.17 16:25:00
@Lorrh:

"aki akar dolgozzon, aki akar az főállású anya legyen"

Ez szép és jó, s még egyet is értek vele!

Az apró gond talán csak annyi, hogy "aki akar az főállású anya legyen", HA megengedheti magának.
Ha nem engedheti meg, s mégis ezt választja, akkor valószínűleg a gyerekeivel tol ki a legjobban. Nem a legújabb iphone hiánya, hanem a tanulási, művelődési, világ látási, kapcsolatépítési lehetőségeik kényszer szülte beszűkülése miatt.

Mo.-n pedig jelenleg a 1,5 vagy 2 keresős családmodell az inkább jellemző, valódi egykeresős kevés van, a családok többségének egyszerűen nem telik erre.

Ha komoly irodalmáraik nem is, profi propaganda szöveg íróik azért voltak korábban, mostanában meg egyre több a súlyos baki is, s az átlagszint is egyre silányabb. Vajh mi történhetett? :)

Felolvasónak odatehették volna mondjuk Balczó András feleségét. Ha már.