Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holdkorong

556 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holdkorong Kedves Olvasóim... 2016.06.01 20:56:36
...határozatlan ideig szüneteltetem a blog továbbírását. Indok: motiválatlanság. A legutóbbi poszt óta elolvastam két Kittenberger Kálmán könyvet, végigtoltam az Uncharted 3.: Drake's Deceptiont, megnéztem a Zootropolist és a Banshee utolsó évadát, továbbá magamévá tettem még pár le sem írom milyen…..
Nathan Drake in medias res lóg Nepálban egy szakadék fölött függőlegesen lógó vasúti kocsiba kapaszkodva. Kicsit át is van lőve az oldala. A hóban egy tibeti áldozati tőr hever. Lassan megismerkedünk az előzményekkel: Harry Flynn és Chloe Fraser fűzte be Nate-et, hogy Marco Polo nyomán felkutassák a…..
Most, hogy megjelenik - holnap, 2016. 05. 10-én - a széria negyedik része, az A Thief"s End, nekiálltam bepótolni az első hármat... a 2007-es Drake's Fortune vegyes érzelmeket keltett bennem. Egyrészt úgy tűnik, Nathan Drake a szegény ember Indiana Jones-a, másrészt a kaland egy Tomb Raider…..
Holdkorong Max Payne 3. 2016.04.29 14:33:28
A Rockstar noir third-person shooter akciójátéka kőkemény, nagyon horzsol, lehetetlen nem imádni. Szétcsúszó képi világ, torzítások, filterek, felvillanó kulcsszavak, masszív zenei anyag. Max fájdalomcsillapítón és whiskyn tengődő, kiégett ex-zsaru, aki kilenc éve eltemette feleségét és lányát. Épp…..
Holdkorong Vikingek - 4. évad 2016.04.26 07:21:14
Ragnar dúsgazdagon hajózik haza Kattegatba első párizsi hadjáratáról, de ha lennének orvosai, egy fillért sem adnának életéért. Mindenesetre gyógyulgat, ha lassan is, hála az új rabszolgája gyógyszerének, aki amúgy a kínai császár egyik lánya. Hm, lehet, hogy az ötödik évad ázsiai portyázásról szól…..
Nem emlékezetes darab, leginkább csak a készítsünk már egy új CoD-ot szelleme lengi körül. Sematikus, még a filmbetétek vágásai is összecsapottak. A vége felé kezdett izgalmassá válni, bár akkor sem szofisztikált megoldásokkal. A főgenya, Menendez, egykori kartellvezér, akinek kicsinálták a húgát és…..
Holdkorong Singularity 2016.03.28 09:23:44
Nathaniel Renko 2010-ben az amerikai műholdak által érzékelt energiasugárzást követve kerül Katorga-12 szigetére, amikor egy fúziós kisülés megsemmisíti helikopterét. Barangolni kezd a Szovjetunió letűnt dicsőségét hirdető romok között, furcsa növényekre és torz mutánsokra talál, továbbá rájön, hogy…..
Holdkorong Silent Hill: Homecoming 2016.03.16 12:50:19
Playstation 3-ra két Silent Hill jött ki: a Homecoming 2008-ban és a Downpour 2012-ben. Előbbi túl sok újdonsággal nem szolgált, használta, amit a korábbi részek már felmutattak 1999 óta, látványban, zenében, hangulatban. De legalább nem rohasztja le az ember lelkét annyira, mint például a második…..
Holdkorong Részeges karatemester 2016.03.15 07:47:05
1978-as kung-fu komédia, melyben sok szép verekedést láthatunk és sok óvodás szintű párbeszédet hallhatunk. Kedvesen gyermeteg, ahogy a szereplők leginkább csak lehülyézik egymást és kiadós seggberúgások ígéretével terrorizálják ellenfeleiket. Bullying a javából, visszaröpített kissé az általános…..
Holdkorong Call Of Duty: Black Ops 2016.03.13 19:04:15
Kit érdekel a hidegháború, mondhatnók, de mégis az egyik legjobb FPS-t hozták össze erre az érára... maximálisan hard és retró. Woods már az első percekben a kubai - ahová Castro meggyilkolása ügyében érkezünk - kocsmában késsel szögezi a pulthoz az okvetetlenkedő járőr kezét, és még egy üveggel is…..
Holdkorong Apocalypto 2016.03.06 19:32:00
Nem létező TOP 10-es listámon biztosan rajta van ez az egyedi, tökéletesre csiszolt darab, melynek mondanivalója körülbelül a "ne félj" és az új kezdet keresése. A majául beszélő szereplőkön sosem látom, hogy színészkednek, és a több mint két óra mindig nagyon gyorsan lepörög, akárhányszor nézem.…..
Holdkorong Istenek fegyverzete II. 2016.03.03 10:53:33
Az elmúlt húsz évben megnéztem párszor, de mindig csak annyi marad meg, hogy az elején Jackie Chan milyen könnyedséggel abszolvál egy kaput, meg a végén a verekedést a szélcsatornában, pörgő propellerek előtt. Kincsvadászunk, aki továbbra is kettesével kapkodja be a rágógumikat, egy bennszülött…..
Holdkorong Beyond: Two Souls 2016.02.28 18:18:39
Erre nem számítottam egy videójáték kapcsán; kezdetektől fogva lehengerlő volt, jobban hatott rám, mint szinte bármelyik film vagy könyv, pedig több és jobb könyvet olvastam az átlagnál. Ennyire főhősért soha nem aggódtam, mint Jodie Holmes-ért, és főleg ilyen hosszú időn át. Dráma,…..
A huszadik, 1963-as Lucky Luke-képregényben a Daltonok ismét megszöknek a fegyházból. Csákányoznak a kőfalon négy, különböző testmagasságuknak megfelelő lyukat, és Kanada felé veszik az irányt, ahol Lucky Luke-nak úgysincs hatásköre. Odaúton nem rabolnak ki még egy hentest vagy péket sem, kaktuszt…..
Holdkorong Istenek fegyverzete 2016.02.28 11:33:48
Jackie Chan kellőképpen sok Bud Spencer filmet nézett meg, de igazán csak az Indiana Jones láttán lelkesült fel, hogy ő is forgatókönyvet akar írni, meg is rendezi szívesen és a főszerepet is eljátssza, ha kell, és hát kell! Kevésbé szofisztikált, de akció-vígjátéknak megfelelő mitológiát teremtett:…..
Holdkorong Spectre 2016.02.14 19:46:20
Már a főcímzenénél éreztem, hogy baj lesz. A szado-mazo meleg szubkultúra himnusza is lehetne, ekképp akár passzol is a két főgonoszhoz. A legfőbb gonosz zöld nadrágot és papucscipőt visel, köztük non-stop kivillanó bokahusival. Jobb helyekre be sem engednék. Lehetetlen komolyan venni. Pedig a…..
Holdkorong Deadpool 2016.02.15 20:36:00
Rühellem a szuperhősös mozikat. Rozsomákot és Iron Mant még elviselem valahogy, a többiek inkább csak idegesítenek. Ám ezen a hétvégén, kvázi Valentin-napra időzítve berobbant az R-besorolású filmek piacára Deadpool, amely gyártására a Century nagy nehezen köhögte ki a 58 millát, és hát négy nap…..
Holdkorong Call Of Duty: Ghosts 2016.02.21 09:42:44
A Közel-Kelet nukleáris elpusztítása utáni világválságban Dél-Amerika olajtermelő országai meghódítják Közép-Amerikát, a Karib-térséget és Mexikót, s Föderációjuk az USA ellen fordul. Az ODIN űrállomáson átvéve a hatalmat, kinetikus bombázással - mesterséges meteoritokkal - városokat pusztítanak el.…..
Holdkorong Állj ki mellettem! 2016.02.20 06:58:20
Négy tizenkét éves fiú története, akik az oregoni Castle Rock kisvárosban laknak, és 1959 forró nyarán eindulnak a sínek mentén egy 30 km-es túrára, hogy megtaláljanak egy holttestet. Gordie Lachance a halott, népszerű báty (nem őt keresik) árnyékában él otthon, Chris Chambers életét rossz hírű…..
Luke Skywalker eltűnt; volt ugyanis egy kis balul sikerült Jedi-kiképzési prodzsektje, ami után befordult és elhúzta a belét jó messzire. Még Artu is standby-ba állította magát bánatában. Leia Organa tábornok nagy erőkkel keresteti az utolsó (?) Jedit, akinek távollétében Első Rend néven…..
Frankó, vígjáték elemekkel tűzdelt francia kalandfilm, Jacques Tardi: Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec c. belga képregénye alapján. 1911, Párizs. Adéle újságíró, A jégvilág szörnye című könyve dedikálása után Egyiptomba indul, hogy egy piramisból megszerezze egy orvos múmiáját, melyet…..
Claire magához tér egy börtöncellában. Enyhe déjá vu élménye lehet, a 2000-res Code: Veronica X-ben ugyanígy kezdte. A rács kinyílik, előkerül Moira, Barry lánya. A csuklójukon karpánt, melyből egy magát Overseer-nek nevező nő folyamatosan adja nekik az ívet, hogy rajta vannak a szopórolleren és ki…..
Holdkorong Vadon 2016.01.31 08:59:08
Cheryl Strayed (válása után felvett név, "kóborló") meghozta a döntést, végigmegy  ezer mérföldön három hónap alatt a Pacific Crest Trail-en, mely a mexikói határtól Kanadáig húzódik, sivatagon és havas hegységen át. Tapasztalata, felkészültsége nincs, csak egy alkoholista apa emléke, egy…..
Szerethető epizód, bár a nagyívűség igénye igény maradt. A drámázás sok volt, meg az aranyosan  banális mondatok. Akciók helyett a horror gyökerekhez kívánták a franchise-t a készítők visszaásni, és a Földközi-tengeren hánykolódó, elhagyatott hajóra, a Queen Zenobiára írták a cselekmény nagyját…..
Holdkorong Everest 2015.12.02 07:36:27
Mélységesen középszerű, a témaválasztás ellenére töketlen, sótlan. A színészgárda, az igaz történet és a helyszínek pedig erős alap lett volna, valószínűleg a készítők - derék iparosemberek - úgy hitték, ennyi elég is. Az 1996. május 11-ei csúcstámadás története…..