Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bereabeli

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
bereabeli 2013.04.22 22:22:48
@sefatias: Tisztelettel szépen leírtam a kérdéseimet, és nagy tisztelettel elkerülitek a válaszadásokat, még nagyobb tisztelettel kritizáljátok a merészségemet, hogy feltettem ezeket a kérdéseket--bár ez az egész csak szinte terád jellemző. Ne legyél már ilyen sértődős túlérzékeny alkat ! Ez itt a való világ, nem a babaszoba :) : )
bereabeli 2013.04.22 22:34:05
@sefatias: Értem én nagyon is a reakcióidat, pszichológiailag teljesen rendben is vannak a te bőrödből nézve. Csak hát ezek a kérdések..........ezek makacs egy dolgok, úgy tűnik nem akarod érteni őket..............pedig egyszerűek mint az egyszer egy. Na szia , jó pihenést, meg elmélkedést.
bereabeli 2013.04.22 22:45:12
@sefatias: Jó volna mindent tudni ! Mindössze a kommentjeid, véleményeid, írásaid kiadnak egy összképet ami alapján írtam amit írtam.
De ha mindent fogok tudni neked azért elmondom jó :) :D
Szkítiától Maghrebig A Kőszikla 2013.02.18 10:46:29
2012 novemberében, Debrecenben, a Régről regélők... c. előadássorozat keretei között ismét lehetőséget kaptam, hogy legújabb kutatási eredményeimről beszámoljak. Ez volt az első olyan alkalom, amikor a Nagy Konstantinnal és Cirillel kapcsolatos gondolataimat szélesebb körben is…..
Kedves útkereső, ébredező vagy még szendergő emberek!Szeretném megosztani a tapasztalataimat veletek, bízva abban, hogy segítségére lehetek azoknak akik próbálnak a szekta vasmarkából szabadulni és ezer sebből vérző lelkiismeretüket újra egyensúlyba hozni. Jómagam már 10 éve…..
bereabeli 2013.02.01 15:51:58
@sefatias:

Senki nem tud konkrét magyarázatot adni az elvonulásra. Róma seregeit előtte verte ripityára, és gyakorlatilag senki nem állt előtte. Személyes meglátásom annyi, hogy elhitte az elébe borulóknak a hamis esküt a békére--később súlyos árat fizetett ezért, mert a gyilkosa római felbujtásra ölte meg őt, és a feleségét is.
bereabeli 2013.02.01 16:15:39
@bornagain:

Hála a Teremtőnek csak voltam ! Na de nem volt az "szellemi izrael" csak esetleg szellemes izrael.

Amúgy érdekes ám Nikodémus esete Jézussal. Érdemes elolvasni Nikodémus evangéliumát is, alapos leírást ad a tárgyalásról, meg a körülményekről, és a saját sorsáról is mindezek miatt.
bereabeli 2013.02.01 16:17:57
@sefatias:

Nézz utána alaposabban. Meg fogod találni. Több helyen is.
Ha Jehova szent szelleme irányítja az Őrtorony Társulatot, akkor miért olyan lassú az új fejleményekről történő információnyújtásban?  2012 minden bizonnyal egy nagyon eseménydús év volt az Őrtorony Társulat számára. Nem csupán felfedték a “Hű és értelmes rabszolga” magyarázatának egy teljesen új…..
Isteni Igazság A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Az Isteni Igazság egy új vallásos mozgalom, mely Ausztráliából indult. Elindítója Alan John Miller, más néven A. J., aki azt állítja, hogy ő a Názáreti Jézus reinkarnációja. Miller korábban vén volt a Jehova Tanúi…..
A Társulat újabb vereséget szenvedett el a Candace Conti-ügyben, ami növelni fogja a szervezetet sújtó pénzügyi nyomást Az Őrtoronynak azt a javaslatát, hogy a Pattersont használják a Candace Conti-ügy kártérítési összegének biztosítékaként, Robert McGuinness bíró…..
bereabeli 2013.01.02 17:05:35
Kedves Mindenki !

Ahogy mondva is volt, fontos. és értékes a nyílt lap, és az őszinte vélemény felvállalás. Most újra utalok rá, idemásolva egy pár nappal ezelőtt két részes kommentemet :

bereabeli 2012.12.26 19:38:06
Nagyon jó a film ! Számomra könnyű volt behelyettesíteni a Tanús dolgokkal. Egyébként a film lényegi tanulsága túlmutat a Tanúkon. Mert az egy dolog, hogy valaki ráébred arra, hogy a Tanúk nem képviselik az igazságot a legtöbb dologban, ám ez egy kis kör a hitnézeti--eszmei rendszert tekintve. Egy nagyobb kör része, benne helyezkedik el, és ezen nagyobb körre is érvényes a film.

A nagyobb kör is egy "lakosztály" az elme részére. Kijönni a fényre, az már igen, nos teljes térbeli, és időbeni kiterjedésben keresni meg az igazságot az alapvető kérdésekre, és ott meg is lehet találni--akkor lesznek igazak Jézus szavai : "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket !"

A teljes rendszer mögé kell látni ehhez , igen, ez pedig kiterjedésben, és időben sokkal hatalmasabb, mint a kereszténység "lakosztálya" tokkal--vonóval együtt, sőt !

Ezért is tetszett nagyon ez a kis film, mert pont erre a lényeges dologra világított rá téma semleges megoldással. Köszönjük !
bereabeli 2012.12.26 20:34:35
Talán még annyit tennék hozzá, hogy amikor a filmben a felébredt illető kijött a "fényre", nos hunyorgott rendesen, igen először bánthatja a szemünket a "fény". Jézus a "fényből" jött, és önmaga is "fényt" áraszt szét--de a "lakosztály" szélét jelző vastag függöny miatt ez nem látszik, a "lakosztály"-ban pedig mesterséges a "fény"--Jézus--is , és inkább félelmet generál, és tart fenn , sőt elszigetel.
Jézus kívül van ezen a nagyobb "lakosztályon" is, igen valójában sohasem volt benne ! Sőt , ő nem kérte, nem is helyeselte, hogy legyenek "lakosztályok".
Nehéz elfogadni, hogy Jézust hitelesen nem csak a 4 evangéliumból lehet megismerni, pedig el kell fogadni, mert az a nézet, hogy csak onnan lehet--az is egy "lakosztály", és mesterségesen "lenyirbált" fény.
Én soha nem voltam még életemben eddig az egyik "lakosztályon" --J.T.--kívül, és a nagyobb "lakosztályon--épületen" kívül. Most vagyok.
Most tapasztalom mi az, hogy a "fényből" jött ; "fény--fia" közelségét érezni, és valóban felszabadulni a "mesterséges fény" okozta káros hatások alól !
Vissza olvasva az elmúlt napok történéseit alaposan, úgy érzem, erre lenne szüksége mindenkinek itt a blogon leginkább.

A válaszokat azokra a kérdésekre, melyek itt is sokakban felmerültek, legnagyobbrészt megtaláltuk ! De bizony kívül a "lakosztályokon".
Azóta az idő, és mások tapasztalatai is igazolták e válaszokat.
Nyugodtabbak vagyunk e ? Igen. Szeretnek e ezen válaszok megtalálása miatt bennünket ? Nem. Legalábbis nagyon kevesen. De a pontos múlt, és történelem nem tudása , nem teszi hamissá azt.
Nem lettem ateista, agnosztikus, és más sem.
Mindössze kijöttünk a "Fény"-re, mert kint kék az ég, zöldellnek a fák, és gyönyörűen dalolnak a madarak.
Ez lehet, hogy így furcsának tűnik, de mégis igaz.
Minta: A Hit Gyülekezete!!! Kedves jelenlegi és volt testvérek, valamint minden katolikus és protestáns testvérem !!! Karácsony előtt beszéltem egy buzgó Hit gyülis személlyel, amolyan buzgó kisegítőszolgafélével. A lényeg a következő: az Amérikából származó Hit…..
bereabeli 2012.12.27 13:33:52
@Peltak:

Én meg a politikai--titkos szolgálati kapcsolat rendszerét ismerem, úgy hogy hagyjuk inkább őket,
mert egy konkrét népcsoport konkrét céljait hivatottak kiszolgálni egy konkrét módszer által.
Ezt egyébként nem rejtik véka alá, aki valóban akarja le tudja káderezni őket egytől egyig.
Tiszteletem, Johnny! Először is minden elismerésem a tanús szemfeltáros blogodhoz. Szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy rövidfilmet, ami hasonló csipafelnyitós szándékkal készült. Szerintem érzékelhető egynehány párhuzam az őrtornyos agymosó technikák között és aközött…..
Sefatias Kint vagy bent? 2012.11.12 13:35:43
Az elmúlt hónapokban többször felmerült az a kérdés, hogy mit tegyen az a Jehova Tanúja, aki rájött, hogy hazugságokat tanítottak neki, kihasználták és még bent van a szervezetben. Van, aki azt mondja, hogy érdemes bent maradni, főleg a család és a barátok miatt, van aki azt mondja, hogy ezzel…..
bereabeli 2012.11.19 19:34:13
Kedves Mindenki !

Látom itt járt a "Sandy" hurrikán, meg a "Katherina" is egyszerre ! Van ez így néha, nem könnyű átlátni egymás múltját, sokszor még a sajátunkét sem. Mindez a történés megerősítette bennem annak a vizsgálódásomnak az eredményét, hogy ha valaki--vagy valakik--a Bibliát a kizárólagos igazság forrásának hiszik, és tekintik, akkor elég nagy valószínűséggel keverednek vitákba, veszekedésekbe, meg nem értettségekbe, elkeseredésekbe. A Teremtő és a képmására alkotott ember között létezik az a fajta kapcsolat, mely nem igényel semmiféle "szent" könyvet. A képmásra alkotással a Teremtő erkölcsi törvényei, és az Univerzum törvényei is be kerültek az Emberbe. Aki rendet tesz a lelkében, szívében, és engedi , hogy a Teremtővel való kapcsolata helyre álljon békében lesz önmagával, és erre törekszik másokkal is--de nem egy kizárólagosságra igényt tartó elvrendszer és eszköz által, és következtében. Az a hit, hogy a Biblia a kizárólagos birtokosa múltnak, jelennek, és jövőnek rengeteg félelmet gerjesztett sok milliárd emberben. Rengeteg hasznos tanács van benne, melyet átvett igazolhatóan korábbi írásokból, de attól még hasznos.

Ha például az 1János 4:8 és a 4:18 -at vizsgálom, egyértelművé válik, hogy nem is lehet a tartós béke kizárólagos forrása az, ha "szent"-nek, és mindenek felett állónak tartom a Bibliát.

"Az Isten szeretet." és "A szeretetben nincsen félelem, mert a félelem akadályozólag hat, a tökéletes szeretet ellenben kiűzi a félelmet."

Számomra egyértelmű, az, hogy a "félelem" akadályozólag hat a sikeres emberi, és ember--Teremtő kapcsolatok kialakításában. Ezért van az is, hogy valaki azt állítja, hogy "Istenfélelem"-ben él, nem tud felszabadult, és boldog lenni, illetve korlátozó elméletek--dogmák hatása alatt van, és marad még akkor is, ha szervezett vallás nélkül marad.
Meg kell tanulni újra szeretni a Teremtőt, és ezáltal önmagunkat is, és majd ezáltal másokat is.

A tökéletes szeretet kiűzi a félelmet ! Persze erre azt lehetne mondani, ki tud tökéletesen szeretni ?

Nos Te is, meg Te is, meg Ő is, meg Én is, igen bárki aki akarja, tud így szeretni, csak elhitették az őseinkkel, és így velünk is, hogy nem tudunk tökéletesen szeretni, mert eredendően bűnösek vagyunk, és ezért bennünk van a félelem is, és sajnos viszont is igaz lesz a helyzet : a "tökéletességig" csiszolt félelem, kiűzi a szeretet, mert a "tökéletes" félelemben nincsen szeretet !

Szóval, én, és a feleségem egyre inkább megtapasztaljuk ezen gondolatok igaz voltát.

Jézus mondá : "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket !"

Szabadnak lenni kívánatos dolog, és jó dolog. Így a parton állhatunk stabilan, és tudunk segíteni másoknak is szabadokká válni. A Tanúk fuldokolnak a "félelem" keltette örvényekben, ha kijönnek, ám még mindig megmarad az a vezérlő elv kizárólagosságnak, ami előtte vezette őket, még mindig megmaradnak egy ingoványos, meglepetés- szerűen süllyedő talajon, ha felismerik, a fentebb leírt folyamatot--nos akkor fognak szilárd talajon állni, és az lesz az a pont, ahonnan, és ahova stabilan tudnak hívni másokat is a "félelem örvényei" közül.

Erre a nézőpontra a nem látható valóságokról való saját magunk meg győződése vezetett el, és egyre inkább boldogoknak érezzük magunkat.
A reptilián birodalom bukása Írta: Cobra Fordította: Benedictus Forrás:http://2012portal.blogspot.hu/2012/09/fall-of-reptilian-empire-we-are-in-last.html Eredetileg megjelent: 2012. szeptember 9 A reptilián/Hüllő birodalom bukása előtti utolsó fázisban vagyunk. Az…..
bereabeli 2012.09.22 15:44:28
""""A sötét oldal minden áron arra törekszik, hogy tudatotok frekvenciáját olyan sávban tartsa ahol irányíthatóak vagytok. Az egész játék erre megy ki. Az irányítottságot, ha már benne vagy nem egyszerü észrevenni. Ennek eszköze, hogy kétséget, bizonytalanságot, pánikot keltenek, olyan cselekedetekre ösztönöznek, amik a frekvenciáidat alacsony szinten tartják. Szóbeli és cselekedetbeli eröszak, vádaskodás, durvaság, fröcskölés.

Az mindenki egyedi döntése, hogy ha felfedezi magában ezeket a hatásokat, akkor mihez kezd vele. Hagyod hogy behúzzon az örvény, vagy egyszerüen tovább engeded a kétségeket és nem fogalkozol vele. Irányulj a célodra, amit szeretnél.

Ha nem tudsz gátat szabni a félelmeidnek és kétségeidnek, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy hallgatsz. Mert ha ezeket a feszültségeidet szétszórod, vádaskodsz, negativitást, vitatkozást szítasz, onnantól bizony felelőssé válsz azért amit teszel. Ezért nem a Cabal, vagy a asztrálisban lévö reptilián démonok és az arkhónok felelősek, hanem kizárólag Te, aki kiárasztod és hangot adsz a negativitásnak. Ekkor beakadtál a sötétség hálójába és hidd el, onnan nagyon nehéz kimászni. Gondold át, mit szeretnél és az töltse ki a gondolataidat.""""

Nos, a kérdések feltevése csak megerősíti azt ami igaz, ami pedig nem azt is felszínre hozza. Ha kételyeim, kérdéseim vannak az általatok felvetett állítások miatt ne keressek rá válaszokat ? Mert ti garanciát adtok, hogy a ti válaszotok lesz a tuti ?
Ha nem adtok büntetőjogi felelősségetek tudatában ilyen garanciát, akkor hogyan meritek elvárni a fentieket ? Mi alapján ? Saját magatokra húzzátok a másik lelkéért a felelősséget ?
Ha nem, akkor nincs jogotok ilyesmit kérni, és ilyen hangnemben írni !
Ez már kicsit fenyegetés, és elnyomása a nyílt, és bátor vitának, amitől viszont az igazságot soha nem kellett féltenie senkinek.
Ha viszont valaki bizonytalan a saját maga által fordítandó anyag igazságában, akkor nem is meri vitára bocsátani, inkább olyan helyzetet teremt, hogy aki meg meri kérdőjelezni az anyagot, és ennek hangot is ad, az már a sötét oldal hálójában van !

Ez egy kicsit nagyképű igény a vitathatatlan elfogadásra, és nem is használ az ügynek egyáltalán !

Hagyjuk meg a jogot arra, hogy ha valami nem igazolható, és nem bizonyítható, hanem csak azzal van fedezve, hogy egyre erősebben követelik néhányan az igazként való elfogadását, akkor ne jelentsük ki magát a folyamatot, és az üzenetet sem támadhatatlan, és cáfolhatatlan igazságként.

Ez a folyamat vezet a dogmatizmushoz az adott témában, és a dogmatizmus a sötét oldalhoz tartozik vitathatatlanul.

Ez nem fröcskölés, sárdobálás, nyugodtan ki lehet tenni az egészet akár az "Index" főoldalára is. Na ami ott lesz, majd az lesz csak a sárdobálás--ha ezt a stílust képviselik tovább néhányan.
Fehér NemességÍrta: CobraFordította: Benedictus Forrás:http://2012portal.blogspot.hu/2012/08/white-nobility-i-have-received.html Eredetileg megjelent: 2012. augusztus 14 Utasítást kaptam, hogy hozzak nyilvánosságra néhány eddig titkos információt. Ez az első az…..
bereabeli 2012.09.15 12:42:43
@Kajman:
Hallgasd végig és meglátod a bevizsgálások eredményét, hogy mi van benne. Ha sokáig menni fog bennünket küld a Föld alá az elmondottak szerint.
bereabeli 2012.09.19 08:58:35
@timurida:
A Magyar szakrális gondolkodás, és élet témájában
szeretném javasolni mindenkinek , akár megtette már akár nem, Badiny Jós Ferenc műveinek alapos tanulmányozását.
Nem lóhalálában olvasva, hanem elmélkedve, és a hivatkozásokat is ellenőrizve.
Ott megvan minden , a hivatkozásokkal együtt , ami egy olyan személynek kell , kinek a lelke megmozdul örömmel azon kijelentés hatására : Magyar vagyok !
Rengeteget lehet tanulni őseinktől, mert a történelem sok mindenben ismétli önmagát, és ha a Magyarság ezt a múltat mindvégig értékelte volna, ma a világ nem itt tartana !
bereabeli 2012.09.19 09:49:13
@Vica56:
Hallottam, és alaposan kikutattam milyen kötődésű személyek állnak mögötte.
Azt javaslom, alaposan utána kell nézni mindennek, mert sajnos él az az igazság, hogy : "Ha nem tudod eltaposni, állj az élére és vezesd !" háttér hatalmi mottó ez, és egyre sűrűbben alkalmazzák.
Jelen esetben is ezen mottó működése érhető tetten.
A felgyülemlett igazi változásokat sürgető, és valóban tenni akaró energiákat akarják ilyen eszközökkel "kisütni" , használhatatlanná tenni.
Az alapos utána járást tényleg alaposan kell végezni !
Jehova Tanúi szerint: "az egyetemi oktatás és Armageddon közelsége között nincs összefüggés" "Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának…..
bereabeli 2012.09.03 09:13:45
@vakulencsuk matróz:

Először nem az volt, hanem tőle függetlenül, 3--4 archeológiai vonalon jutottam el oda, amit azután az ő több mint 60 éves kutatása megerősített !

Egyébként 26 évig oktatta a sumírológiát a Buanos Airesi egyik egyetemen, és komoly előadásokat tartott ezen témában kongresszusokon, és a sok, és alapos kutatását dokumentálta könyvekben is, ahol mindig megadja a forrás anyagokat, a múzemokat, ahol a régészeti leletek találhatók.

Számomra hiteles személynek bizonyult, akinek munkásságát világszerte elismerik.
bereabeli 2012.09.03 12:23:11
@Catilina.:
Amit írsz, az az elfogadott emberi mérethatárokon belül mozog. Amiről én írok az nem. Ebben a kérdésben az őszinte tudósok egyetértenek, akik pedig az aktuális világpolitikai elitet képezőktől függenek anyagilag, vagy eladták a lelküket, ellenkeznek, de csak szavakkal, mert bizonyítani nem tudnak.
bereabeli 2012.09.03 12:25:26
@royroyroy:

"Kis szívem", olvasd el a neked írt korábbi kommentemet, és vonulj el szép csendesen elmélkedni rajta, ja, ha a látásoddal is baj van érdemes szemészetre menni ??!!
Kedves Olvasók, ez egy igencsak hosszú, de egyben meglehetősen érdekes, informatív interjú, szerintem felbecsülhetetlenül értékes forrás Cobra. Egyes dolgok, főleg  a blogot kezdetektől követőknek nem fognak újdonságot jelenteni, de aztán számtalan új, érdekes információra…..
bereabeli 2012.09.02 19:19:25
@timurida:
Örülök a töretlen bizalmadnak a változásban !!
Lesz is egészen biztosan, ám túl sok a nem tudom, meg a "ha", nem csak nálad, másoknál is.
Az idézett személyek hitelességét az idő fogja bizonyítani, igazolni, cáfolni, én elolvastam tőlük, amit lehetett, leszűrtem a konzekvenciát belőle.
Persze , lehet érezni, tudni, hogy a hivatalos verzió hamis, kérdés, a nem hivatalos tiszta e ?

A Cabal jelszava : "Csalással viselj háborút ! "
Épen ezért óvatos vagyok a nem hivatalos verziókkal is.
Eddig azt tapasztaltam, hogy jelentős változások előtt mindig ment a terelés rendesen, majd egyszer csak meg lett a változás, és sokan meglepődtek rajta.
Hogy miben hisz, vagy nem hisz az emberiség, nos ez egy ingoványos terület.
Soha nem hitt a Cabal-ban, a zsidóságban, az utóbbi időben már a politikában sem.
VISZONT ! Még mindig hisz a pénzben, az egóban, az önzésben, pénzt tekintve pedig sajnos még mindig a hagyományos rendszerben hisznek az emberek !
Tudják, érzik, hogy nem jó, de pl., hogy egyszerre követeljék a pénzüket a bankoktól, vagy egyszerre ne fizessenek semmit be , azt már nem teszik.
A Cabal filozófusai a hagyományos erkölcsi értékrendre építve éreztetik , hogy fizetned kell!

Ezért úgy érzem, hogy első lépésként a háttérhatalmat kell eltávolítani, majd a hatalmi vákumra ráugró egoista egyedeket is, és utána bizony kell a tömeges tudattisztítás--aki hagyja, és szeretné ??!!

Egyébként a Teremtő Isten a korona csakránkon keresztül, ha tényleg indul a buli, fog tudni üzenni személyesen minden embernek, és az bizony nem lesz félre érthető, én ezt hiszem alapvetően.

Egyébként se túl véres, se túl kaotikus nem lehet a Föld, és a rajta levők túlélése érdekében--ez nem is a Teremtőre vallana, hisz meddig tartana neki a változást ellenzőket átnevelő bolygóra telepíteni , és az olyanokat akik végleg romlottak
megszüntetni a létezésben ? Úgy őszintén ?? Pillanat műve az egész !! Úgy érzem, erről a közelgő pillanatról, és a súlyáról akarják elterelni a figyelmünket bármi áron is !!
bereabeli 2012.09.02 19:24:37
@timurida:
Szerintem a Cabal nagyon is jól tudja kik vagyunk mi, csak épen "csalással" akarja rátenni a kezét erre a területre, hiszen nézd meg mi zajlik itt naponta, és az a napi 2--3 repülőgép, mely szép csöndben tölti fel az üres lakóparkokat is ennek a része.
A Magyarság sajnos H.A.A.R.P-ilag le van "zsibbasztva" , kevés a kivétel, ezenkívül vannak egyéb eszközeik is itt, úgy hogy ha azt akarjuk, hogy még maradjon belőlünk egyáltalán,igencsak igyekezni kell a változással, illetve Plejád-i, és Szíriusz-i rokonainknak a beavatkozással !!
bereabeli 2012.09.03 09:48:38
@timurida:
Érdekes gondolatok......., sok mindenben megegyezik az elképzelésünk, a Biblia arról is ír, hogy "Új egeket, és új Földet várunk....". 2Péter 3:8-13.
Szóval meglátjuk, mindenesetre az tény, hogy kell egy felsőbb beavatkozás hamarosan, mert vészesen fogy az idő. Ha itt lesz helyre állítva a Föld, akkor meg főleg, hiszen nem szeretnénk engedni a "nyakunkra települést" hogy aztán ebből az országból is Palesztina legyen !!
A fiút, az elsőszülöttet,  Jehova Tanújának nevelték a szülei, akik őszintén hitték, hogy a legjobbat adják neki. Az apja nevét kapta. Már az anyja hasában is gyülekezetbe járt, heti háromszor. Mindig minden fizikai szükséglete is megvolt, nem szenvedett bennük hiányt. A…..
bereabeli 2012.09.01 15:16:37
@royroyroy:
Látom a széntablettát csak nem vetted be. Szóval hogyan is állsz az órásokkal , meg a kérdésemre adandó válasszal ?? De mielőtt mentegetőznél, nyugodtan beismerheted, hogy Tanú elmével a kérdésem neked ( nektek ) matt-ot jelent, mert a Tanú ismeretekben erre nincs válasz !!
Azért csak izzadjál egy kicsit a billentyű kopogtatási kényszer cselekvésed helyett, elő a lexikonokkal, szótárakkal, múzeumi régészeti leletekkel--ne félj tőlük, nem fertőzőek , csak épen rámutatnak arra ami miatt most görcsösen vered a billentyűket, hátha megmenthetsz valakit a tudástól !!
Egyébként 40 éves tanú múltammal nyugodt szívvel mondom, hogy könnyen az életed múlhat azon, hogy becsülettel megkeresed e erre a kérdésemre a választ !!
Én már tudom, és ez óriási nyugalommal tölt , sőt , most kezdem érezni Jézus azon szavainak a beteljesedését, hogy "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket."

Tehát , kutatásra fel, és várom a válaszodat !!
bereabeli 2012.09.01 15:18:54
@bereabeli:

"Szóval hogyan is állsz az ÓRIÁSOKKAL , meg a kérdésemre adandó válasszal ??"

javítva. sk.
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
bereabeli 2012.07.24 19:53:28
@metanoia:

Szerintem ez az etivi nagyon ismerős nekem egy korábbi hosszú--hosszú partiból, ami itt is meg Sefatias blogján is ment. Ő dolga. Engem már hidegen hagy az ilyesmi.
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
bereabeli 2012.04.19 22:20:20
@babba1:

Bal oldalt a "Keresés a Blogon" részben beírod, hogy : bereabeli és katt a keresésre, és a legalsó kivételével, felfelé haladva vannak időben a cikkek.
Jó olvasást, majd holnap ha írsz válaszolok.
bereabeli 2012.04.20 08:56:56
@babba1:

Nagyon pontos a meglátásod, nem a Társulat az egyetlen szervezet, mely a tudat módosítás magas technikáit alkalmazza. Olyan eszközök állnak az ilyen személyek rendelkezésére, mellyel észrevétlenül tudnak tömegeket manipulálni. A Biblia írja, hogy vannak akiket az Ördög élve elfog az akaratának a cselekvésére. Ha az egyén a tudatát mindig tudja kontrolálni, ez nem történhetne meg. Az első tudat manipulátor a Sátánná, és Ördöggé vált kérub volt. Kérdésekkel sugalmazott, és állított úgy hazugságokat, hogy még a tökéletes elmét is uralni tudta. Arra jöttem, rá, hogy a Vez.Test. , és más hasonló szervezetek vezetői ugyanilyen eszközökkel érik el céljaikat. A tudat manipuláció ma is Sátán eszköze, és lépten nyomon fellelhető a politikai, és a kereskedelmi világban is. Nem ok nélkül kell megszokni, hogy mindent többszörösen kell ellenőrizni, az elfogadás előtt !!
bereabeli 2012.07.01 16:10:38
@kingdom:

Megnéztem, megvizsgáltam, alaposan utánajártam. Tudod, mint a "bereabeliek" , látszatra jó csak, de nagy veszélyt hordoz magában. Az USA-beli Pünkösdi típusú kereszténység az egyik alapja, ezenkívül erőteljesen képviseli a tized fizetés tanítását, ami a "Hitesek"-nél is van. Ez a cikk a következő link alatt is sokat segíthet :
www.tithingdebate.com/bobgassrebuttal.html

Mentora az ő elmondása szerint Gordon Magee volt, aki híres Pünkösdi prédikátor az USA-ban.
Mások szerint Evangélikus lelkész is.
Mindenesetre fontos az alapos le ellenőrzése az adott személynek, oldalnak.
The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek, akinek az…..
bereabeli 2012.06.26 10:32:45
@kingdom: Igen, látni kellene a felszínét, onnan azonnal lehetne tudni, hogy van e több jelentése is pusztán a hivalkodásnál.
Vannak Szabadkőműves jelképekkel díszített pecsét gyűrűk, melyeket a gazdáik nem rejtegetnek, használnak rendszeresen. Nem paranoia ilyenre gondolni, hiszen ők igen jelentős részét képezik a világnak, innentől kezdve símán lehet egy ilyen jel a kezükön is.
Bevezetés Az alvilág mezítelen előtte, és eltakaratlan a holtak országa. (Jób 26:6) A sír és a pokol az Úr előtt vannak; mennyivel inkább az emberek szíve. (Pl 15:11) [Mint] a sír és a pokol (héberben: abaddon) meg nem elégednek, [úgy] az embernek szemei meg nem…..
bereabeli 2012.06.14 10:00:05
@sefatias: @bumbumöcsi:

Nos, megint csak érdemes lelassítani egy kicsit, és megállni gondolkodni. Ahhoz, hogy ez a magyarázat megszülessen, kellett, hogy az írók alapozzanak valamire. Ilyen komplex magyarázat (( most mindegy, hogy hamis, vagy igaz )) nem születik egyik percről a másikra. Mire alapozhattak az írók ?
A Bibliára csak részben, mint ahogy ki is lett mutatva a kommentek , és a cikk által is. De ha csak részben a Bibliára, akkor mire főképp ?
Semmiféle indulatot nem akarok gerjeszteni, de ez a tanítás megegyezik a Sátánt imádó Szabadkőművesség erről a dologról szóló tanításával ! Ezenkívül , fontos érteni, hogy az "Antikrisztus" kifejezés PONTOSAN mit is jelent !
Nem azt, amit sokan egyből gondolnak, az Őrtorony Társulat tanítása sem stimmel ezen a téren. A tisztánlátás végett szeretném most idézni a szó szerinti jelentését, és mivel ez egy összetett szó, szét veszem és a két összetevőnek a jelentését is ide teszem. Önmagukért beszélnek egyébként :

"Antikrisztus" : G500 ἀντίχριστος (antikhrisztosz)
- Antikrisztus (ellen-Krisztus, helyettes-Krisztus)

Etimológia: G473 + G5547

"Anti-" : G473 ἀντί (anti)
1) helyett; gyanánt
2) -ért (cserébe), miatt
3) inkább, mint; vmihez viszonyítva
4) igekötőként: ellen-, cserébe, viszonzásul, kölcsönösen
5) főnévben: helyettes

Etimológia: alapszó

"Krisztus" : G5547 Χριστός (Khrisztosz)
Krisztus = "felkent"
- felkent, a Messiás, Jézus címe

Etimológia: a G5548-ból

Konzekvencia: "Antikrisztus" : Egyfajta helyettes Krisztusként; helyettes Felkentként viselkedő egyén, egyének csoportja, szervezet.
A Krisztus szó főnév, azon belül tulajdonnév, tehát egyértelműen alkalmazható a főneves szerkezet szabálya : HelyettesKrisztus szó szerint véve.
Ez igaz lehet Jehova Tanúira ?? Mint szervezet mit tanít alapvetően az ember, és Isten közötti csatornáról, a megmentésről ??

Azt, hogy ha valaki nem engedelmeskedik a Vezető Testület tanításának, és nem tartja isteni kinevezésűnek, akkor el fog veszni !!

Vajon nem de HelyettesKrisztus szerepét veszik itt magukra ?? Nem de ők akarják betölteni azt a jogkört, amit Krisztus magának tart fenn ??

Igaz lehet e egyénekre ez Jehova Tanúi szervezetén belül ? Nos, ítélünk el senkit, de Jézus, és az apostolok egyértelműen azt tanították, hogy meg kell ítélnünk a tanításokat, "szellemeket", ezt pedig emberek képviselik.

Tehát, ha egy tanú buzgó a hitében (( én is az voltam !!)) , de nem tud semmit a valódi igazságról, ő olyan ,akiben Pál szerint "van buzgóság, de nem a pontos ismeret szerint".
Fel fog tudni ébredni ebből!!
De ebben a pillanatában még--bár tudatlanul--de teljesen Sátán érdekeit szolgálja !!

Ha egy tanú kezdi felismerni az igazságot, kezd kutatni, és szép lassan el is szakadni a Vezető Testülettől, már kezd felébredni, és kezdi lerázni magáról Sátán irányítását !! Már nem áll teljesen az Ördög befolyása alatt, ha kéri imában Istent, hogy vezesse ki őt ebből a szellemi fertőből, meg fogja kapni a kért kivezetést, és ha azt is kéri, hogy segítsen közel kerülni Ő hozzá, és Jézushoz, és megismerni az igazságot róluk, azt is meg fogja kapni.
Jó úton halad, hogy megmentse az életét, és talán másokét is !!

Ha egy tanúnak az ilyen gondolatoktól folyamatosan csak aggresszív reakciója keletkezik, és nem gondolkodik el a jogos kérdéseken, még akkor sem amikor egyértelműen szembesül a tényekkel, hanem minden ilyen dolgot "elméjükben beteg hitehagyottak" szüleményének tart, ez mellett kardoskodik--és ezzel lényegében a Vezető Testület kéretlen prókátora lesz--nos az ilyen személy kerül a legrosszabb helyzetbe az "Antikrisztus" fogalmát, és hatását tekintve !

Mert már tudatosan harcol Krisztus ellen, egy "HelyettesKrisztus"-t játszó szervezet védelmében !! Persze ő is felébredhet, ha Jézus úgy látja, hogy a szíve olyan, hogy fel tudja őt ébreszteni !! Ha akarná, Krisztus minden ilyen Tanú szívét egycsapásra csoda útján át tudná írni, még észre sem vennék ezt az adott személyek ! De nem tesz ilyet ! Mit gondoljunk, miért nem ??

Mert a szabad akarat olyan alaptörvény, melyet még Ő sem hág át semmilyen megmentés érdekében ! Igen, egy Tanú szívében ott kell, hogy legyen az őszinte igazság kutatás vágya, ez az ő része a dologban, ha ez megvan, Krisztus ezt fel tudja erősíteni, és olyan helyzetekbe vezetni a Tanút, hogy felismerje a valóságot.

Ezen felismerés után Krisztus ismét vár, mégpedig arra , hogy a Tanú akarjon lépni tovább, ha ez is megvan, Ő újra segít, és végül a Tanú kiszabadul, és rendezi a kapcsolatát Istennel.
bereabeli 2012.06.14 10:54:09
@sefatias:

Nem vagyok én radikális, ám ha tényleg látod a hátteret, és így a valóságot, és ki is mered mondani, akkor annak tűnhetsz. Viszont itt úgy érzem nincs mit szépítgetni a helyzeten, ki kell mondani ami VAN, ami IGAZ, mert olyan súlyos a helyzet, hogy másképpen nem lehet, mert elveszik a lényeg, a dolog fontossága. Azért is fogalmazok így, mert ébresztőnek szánom azoknak akik csak olvasnak szép csendben.
Próbáltál már felébreszteni olyat, aki látszólag jót alszik, de fel kell kelteni, mert veszélyben van az élete ??? "Hagyjál már békén !!" ; "Mit piszkálsz már!!" "Hülye vagy ?? " Ezek a minimum reakciók, de utána már fog ébredezni, és érteni dolgokat, azért, mert kapott egy kis "lökdösést" , "kelj már fel, ég a ház ", és egyebeket.
Nem tudok kisebb lelkesedéssel, és őszinteséggel beszélni a tényekről, mint Tanú koromban arról, amit akkor igaznak hittem.
Ezek nem is az én álláspontjaim, hanem a megtalált bizonyítékok eredménye. Lehet egy bizonyíték radikális ?? Igen !! De attól még igaz, és kell hagyni érvényesülni úgy ahogy van, olyan radikálisan, keményen, mert akkor hagyjuk meg olyan bizonyítéknak, amilyen a valóságban is !
Sefatias A vékony jég 2012.06.05 17:25:00
Már régóta vékony jégen sétálok. Persze általában nem magamtól. legtöbb esetben más körülmények kényszerítenek arra, hogy az eddig biztonságosnak hitt bibliai tudásomat megkérdőjelezzem. A gyülekezeti kinevezések szent szellemre fogása. Jeruzsálem bukásának időpontja, meg…..
bereabeli 2012.06.06 09:23:32
@karecsi:

Úgy gondolom, hogy nem nagyobb az Atyánál, hanem ez a tanítás a szándékos bűn mibenlétére hívja fel a figyelmet. A feleségemmel együtt győződtünk meg arról már kb két hónapja, hogy a Szent Szellem személy kell, hogy legyen ! Többek között ezek a versek is ebben győztek meg.

Ahogy Metanoia mondta, az ördög munkáját Istennek tulajdonítani ((lásd : Shekina)
ilyen, mert ehhez tudatos elhatározás kell, vagyis valakinek feltárják az igazságot az ördög munkálkodásairól, és ő ezt mégis a Szellem jelenléteként értékeli--na ez az ami szándékos. Aztán van olyan munka, mely egyértelműen a Szellem munkája egy ember által végezve, van aki ezt az ördögnek tulajdonítja, még akkor is ha felhívják rá a figyelmét--na ez is szándékos !

Ha kitart ebben az állapotában !!

Mert eddig úgy láttam, hogy a kegyelem olyan nagy, hogy ha felismeri ezt, és változtat rajta, akkor meg tud fordulni innen is--különben, ha belegondolunk őszintén egyikünk se lenne itt a fentiek alapján.

Aki viszont megmarad a fenti állapotokban, vagy arra játszik, hogy majd a legvégén a győztes oldalára áll, nos azt már nem lehet nem szándékosan csinálni.
bereabeli 2012.06.06 09:48:48
@karecsi:

A neve : Szent Szellem , ez, mivel mindenütt így van írva, tulajdonnév, nem köznévi szerkezet. Nem is pusztán minőségjelzős szerkezet, hanem tulajdonnév. Pl: hívhatnak valakit Kovács Bárány-nak, attól még, hogy így hívják nem lesz kovács a szakmája, vagy bárány a létformája stb. Külön a "szellem" szó, köznév, a "szent" minőségjelző, és mindig kisbetűvel kezdik, együtt azonban "Szent Szellem" tulajdonnév, és mindig nagy betűvel kezdték.
AZT HITTEM, ISMERLEK TITEKET Nyílt levél az Őrtorony Írói Osztályának Barbara Andersontól   1517-ben Luther Márton, Albert (Albrecht) mainzi érseknek írt levelében így fogalmaz: „Kegyesen bocsássa meg nekem, hogy én a föld söpredéke, vagyok annyira merész, hogy levélben merjek önhöz…..
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
bereabeli 2012.05.30 12:23:04
@karalabe4:

Nem vádaskodtam, és ítéltem, csak érveltem, te viszont vádolsz, és ítélsz engemet !

Ne lobbizz a könnyű válások mellett !!
bereabeli 2012.05.30 13:56:30
@karalabe4:

Látod látod, én is csak a nézőpontomat fejtettem ki, mégis támadásnak vélted. Milyen alapon ítéled meg, hogy milyen ember vagyok, és voltam mint tanú ? Honnan tudod mennyire szerettek, vagy nem szerettek a gyülekezet tagjai ( egyébként szerettek, és igen sűrűn keresték a tanácsomat, amit mindig a Bibliából adtam, nem az Őrtoronyból ) Az első században is szóvá tették egymásnak, ha valami nem tetszett, vagy nem értettek vele egyet. Egyéni döntés kérdése a válás ? Legyen a hited szerint a részedre, de akkor ne foglaljunk állást se ellene, se mellette mert itt érezhetősen inkább mellette, mint ellene van állás foglalva.

Korábban is csak arra hivatkoztam, amit Jézus tanított, és amit Pál írt, és arra, hogy ha Isten jónak, és szükségesnek látta volna, kiegészíti ezeket az itt felvázolt dolgokkal, magyarázatokkal.

Tőlem mindenki úgy válik, ahogy akar, de ne tegye azt köz szemlére, köz hírré, köz véleményt várva a dologban. A téma lezárva részemről.
bereabeli 2012.05.30 13:59:29
@Johnny Joker:

Nézd, ez lehet az álláspontod személyesen, a leírtak pedig egyértelműen elmondják mi történt, és azt is, hogy Isten mire, hogyan reagált. Nem tetszik ? Lehet, de ne Istenben keresd a hibát, hiszen a mi gondolataink távolodtak el tőle, nem az övé tőlünk.

Így ha valamit nem értünk, kérjük a segítségét, és meg fogjuk érteni.