Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thom Yerk

7 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van az új Avengers-film premierje itthon, ennek apropóján kicsit körülnéztem a szuperhősös videojátékok között, és összeszedtem a - szerintem - legjobbakat. Nem meglepő módon főleg az unalomig ismert Superman-Batman-X-Men vonalon voltak játékok, kevés kiadó vállalt be saját…..
Thom Yerk 2015.05.07 20:05:44
A Marvel a Phase 2 biztonsági játszmája után ismét kitereget a nagyközönség elé néhány, viszonylagosan ismeretlennek mondható hőst, így eljött az idő, hogy egy kis útmutatóval szolgáljunk hozzájuk. Az "elolvasom" mögött mindent megtalálsz, amit a Phase 3 új szereplőiről…..
Vicces dolog történt a hétvégén: megvettem a Walking Dead-képregénysorozat magyar kiadásának 6. részét, ami még tavaly jelent meg, és legnagyobb meglepetésemre megláttam a kötetben egy miniinterjúmat Charlie Adlard képregényrajzolóval! Történt ugyanis, hogy a hardcore…..
Thom Yerk 2014.08.29 16:03:16
Egészen hihetetlen, hogy hét évig ott volt a játékosok szeme előtt, de senki nem vett észre egy easter egget, amit az egyik fejlesztő, Adrian Perez rejtett el a játékban. Jó, mondjuk nem pont a szemünk előtt történt az egész. Illetve mégis. Elmagyarázom. Az egész úgy…..
Thom Yerk 2014.07.10 20:06:43
@dudeeg: hol kellett volna olvasnom? :) ha meg nem latszik akkor mi ertelme a videonak? (vagy te a 25-ere gondolsz?)
Thom Yerk 2014.07.11 09:05:57
@nandesz00: tovabbra sem ertem, ezt felfedeztek es gondolom szorgosan zoomoltak bele, lasd amit beideztel. ott meg mar latszik a felirat ha nem is virit. ha ertelmesen fogalmaznatok mi a problematok akkor tudnek en is ertelmesen valaszolni, sajnos igy nehez, sry :/
Jeff Lebowski (Jeff Bridges) született léhűtő, egy fejlődésben megrekedt hippi, környezete csak úgy hívja: a Fószer (illetve Töki, ha mindenképp ragaszkodni szeretnék a szinkronhoz). A Fószernek piti céljai sincsenek, a lényeg, hogy mindig legyen otthon megfelelő mennyiségű…..
Geekblog Locke and Key 2014.02.26 12:14:37
A tökéletes, eksztatikusan és katartikusan kielégítő befejezés, a minden szálat logikusan és gondosan összefonó lezárás a popkultúra Szent Grálja. Földi és égi boldogság lesz annak része, aki rálel, de mindenkinek más formában jelenik meg, tudományosan nem körülírható,…..
Thom Yerk 2014.03.06 08:45:18
@_Nagy Krisztián_: na most tartok ugy a neyedik evadnal, ottmar ugy kezd alakulni...jo elolvastam egy nap 20 fuzetet, nem olyan rossz a helyzet, na :D

ezt meg teljesen veletlenul talaltam: www.cryptozoic.com/games/locke-key-game
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
Az év egyik legjobban várt új sorozata, a Bosszúállók gigászi sikerének hullámán lovagló, az ABC-n tegnap debütált Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. legfontosabb kvalitásai leírhatók egyetlen névvel: Joss Whedon. A kultalkotóból szupergeekistenséggé mutált író-rendező (a…..
Mivel kiderült, hogy az első két feladványt "csalással" sikerült megfejteni, ezért úgy döntöttem, hogy újraindítom a játékot. A szabályokat itt találjátok, ez pediglen az első forduló első képe (amire elvileg nincs találat a google-on). Hajrá! Új kép! (Az "elolvasom"…..
Thom Yerk 2013.07.04 19:50:35
Az elmúlt napokban a dizájnerközösség önteltebb része megmutatta a weben, hogy mennyivel jobb és átgondoltabb ikonokat (!) tud csinálni az iOS-hez, mint maga az Apple. Aztán a kiábrándultság igazolására előtúrták a pletykát, miszerint az Apple alvállalkoztatta az ikonrajzolást.…..
Nem, ígérem, nem arról fog szólni a cikk, hogy J.J. Abrams új Star Trek-filmjei mennyire két lábbal tapossák a lassan fél évszázados franchise klasszikus eszmeiségét – legalábbis főleg nem. Már többször gondolkodtam rajta, a jó hollywoodi felfogásnak megfelelően, hogy két…..
Geekblog Black Mirror, 1. évad 2013.02.05 06:00:00
Teljes döbbenettel olvastam tavaly nyáron az aurorai lövöldözéssel kapcsolatban a túlélők, szem- és fültanúk tweetjeit (több híroldal is egész csokorra valókat gyűjtött össze belőlük). Nem azokról beszélek, amiket a tömegmészárlás után írtak – azokról beszélek,…..
Lesújtó hír, hogy vége a Lucasartsnak (született Lucasfilm Games), a Disney bezárja. Nem olyan meglepő ez, régi Monkey Island-osok, Ron Gilbert és Dave Grossman is írják, hogy erre azért lehetett számítani. A stúdió az utóbbi években nem nagyon találta a helyét a piacon, a Disney…..
Saját gyártású Ubul a Comedy Central műsoránA Susogós Mackók mellett január közepétől újabb saját gyártású minisorozat érkezik a Comedyre. Az És Ubul nem normális címszereplője ismert mesék emblematikus jeleneteit zavarja meg, ettől meglehetősen átalakulnak a megszokott…..
A korábban megkezdett 2012-es társasjátékos „toplista” itt és most folytatódik. Ha esetleg lemaradtál volna róla, itt bepótolhatod [első felvonás], mi fán termett az első hat játék. Csak ismétlésképpen: a listám nem állít fel sorrendet a játékok között, az azonban…..
Thom Yerk 2013.01.30 17:03:07
@Desrix: jogos, én játékmechanikában próbáltam megfeleltetni őket...de az eszközök azért mások :) nem tudom, hogy van az újabb magicben, de ugye az erőforrás is szerencsén múlik, míg itt fixen kapod körönként...mind1, lényegében csak annyi lett volna, hogy aki unja a magicet, annak nem ezt ajánlottam volna, mert teljesen más /szerintem/ a két játék...tematikailag még csak csak összekötöm, de egészen mást látok a kettő mögött :)
Habár lassan kifutunk a szokásos év eleji toplistázás időintervallumából, még nem késő kirukkolni egy újabbal, pláne, ha az olyan területet érint, ami egyfelől sokáig kiaknázatlannak számított a blog szempontjából, másfelől visszatekintve az elmúlt évekre, hiánypótló…..
Thom Yerk 2013.01.23 11:41:03
@Desrix: örülök! már épp elkezdtem volna hiányolni a kedvenceimet :D de még hátravan 6+1!
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Thom Yerk 2012.12.05 13:50:55
nemtom ez mennyi, bocs de teljesen rendszertelenül lett, egyetlen egy helyezést tudok csak, a többi felsorolva ahogy eszembe jutott:
1. half-life

Knights of the Old Republic 1-2
Jedi Knight Jedi Academy
shadows of the empire - ezzel azért küzdöttem h elinduljon
wizard of wor (most egy sor c64 jön)
bruce lee
dig
ski
zorro - baszki h ezt MAJDNEM végigvittük egyszer :(
karateka
commando
half life 2
fallout 3
x-wing
wolfenstein 3d
carmageddon
gta 3 és SA
CS és CSGO
south park mario
Duke Nukem 3D
doomok
commander keen
Blood 1-2 - asszem ez az egyik kedvenc a régi fps-ekből
tony hawks pro skater 2 - mennyi időt toltam bele jóisten
nfs 3
max payne 1-2
batman: arkham asylum
Dead Island
Jagged Alliance 2
Postal 2
commandos
AVP 2 (az egy anno nem indult el, aztán elfelejtődött)
mafia
Rainbow Six
MDK
Desperados: Wanted Dead or Alive
Splinter Cell
Jazz Jackrabbit
Ren & Stimpy Show - vmi kínai konzolon
duck hunt
Vampire: The Masquerade és Bloodlines
ren & stimpy
oblivion-skyrim
mortal kombat 1-2
portal 1-2
undercroft (iphone) - ebből biztos hogy van jobb, szebb stb, de felejthetetlenné tette egy hetem, amikor beteg voltam és ágyban feküdtem végig
mission impossible c64
na beletúrtam a cdimbe, hogy bizony nekem a dos-os cuccok össze voltak szedve egyikre, hát nem azt találom meg legelőször?
szóval még:
ugh
das boot!!!!
kyrandia
prince of persia
aladinn
sim city 2000 - kizárólag a katasztrófagenerálás része érdekelt akkoriban, szóval ez egy fél szavazat
Kevés olyan népszerű téma létezik, amit ne dolgoztak volna már fel ezer- meg ezerféleképpen, mint a kalózok. Az emberek szívesen tulajdonítanak egyfajta vadromantikát a hatóságoknak fityiszt mutató, a tengereken szabadon kószáló, jobb sorsa érdemes szerencsevadászoknak, annak…..
Thom Yerk 2012.11.06 22:42:57
@Desrix: jogos, így már értem is! épp most feküdtem neki egy mage wars szabályolvasásnak, ami sztem kicsit már összegzése az ameritrashnek :D
arkhamtól egy ideje már a kipakolási idő rettent el sajnos. karakterek választása? haha. na jó néha visszadobtuk mary nővért hogy azért azt mégse! illetve a társaság hiánya...mondjuk én máshoz sem tudok épp társaskat szerezni gémklubon kívül...na de ez másik tészta és bocs a sok offért!

7 wonders mint euró hmm, biztos igazatok van, de hát azért kicsit túlzónak érzem :D viszont tényleg egy csodás(!) játék. (de vártam, hogy leírhassam)

MoM: nem annyira izgatott, de végül sikerült kipróbálni, talán még meg is győzött, hogy hangulatosabb mint arkham, és témába vágóbb...de mondjuk a 45 perces setup már eleve elijesztett a dologtól, és szintén társaság hiánya/függvénye. ha rá vagytok állva lovecraftra talán érdemes megpróbálni! szellemlovasban nincs kölcsönözhető példány?
Namost ez vagy valami eszméletlenül cool gulity pleasure lesz, vagy valami nézhetetlen fosadék. Nincs középút. ..