Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekecke

81 bejegyzést írt és 1481 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen hosszú idő telt el az ítélethirdetés és a végzés elküldése között. Ami azért lett volna többek között fontos, mert tetemes lett időközben a perköltség, amit főhősünk folyamatosan fizetett az ügyvédjének. Így noszogtatta is őt, hogy mi a helyzet? Az ügyvéd érdeklődött, és kiderült, hogy több ok…..
A közösségi oldalon újonnan létrehozott csoport igen gyorsan olvasott lett, egyre többen csatlakoztak eleinte inkább olyanok, akik a regnáló rendszer ellen voltak, aztán - ahogy ez törvényszerű - megjelentek a polgármester hívei is (hogy maguktól-e vagy biztatásra, sosem fog kiderülni). De ez nem is…..
Főhősünk 4 évvel ezelőtt magánéleti változásokat követően költözött el egy aprócska, jelentéktelen faluba albérletbe. A falu nem éppen legmenőbb részébe (konkrétan cigánytelep), egy icipici, ámde hatalmas kerttel rendelkező házba. A kert elengedhetetlen volt a házi kedvencek miatt: egy nagytestű…..
Nagy örömömre (és a család örömére) alkalmam nyílt tesztelni az Omnia Barista Editions két darált kávéját a trnd projekt keretén belül. Megmondom őszintén, hogy a márka ezen kávéi nem ismeretlenek számomra, csak eddig a szemes változatokat próbáltam. Mi általában szemes kávét veszünk és időnként…..
Hazánkban évente közel hárommillió köbméter tűzifát használunk fel. Ebből közel nyolcszázezer köbmétert az erőművek hasznosítanak, a többi a kazánokban, a szobakazánokban (kandallók) és a cserépkályhákban „végzi”. Sajnálatos tapasztalatom szerint a tűzifa nem…..
(Emlékeztetőül: Azért nem születnek már új bejegyzések, mert a nemzetközi oldalon folytattam a munkát.) A minisorozat elvileg azt jelenti, hogy csak 10 vagy még kevesebb része van, de gyakorlatilag ez a fogalom azt takarja, hogy ténylegesen egy történetet akarnak elmesélni, aminek van vége. A csak…..
  Ezt az autót a konszern alapítója, Walter P. Chrysler készíttette a New York-i székhelyű LeBaron karosszériaépítőnél a felesége, Della Viola Forker Chrysler részére. Az alapot egy szériakivitelű C15 Imperial adta, de a tűzfal mögötti rész teljesen egyedileg készült. Az autó tengelytávja 140 inch…..
kekecke 2020.07.24 09:08:19
Ezért sütök kenyeret Az egész a koronavírussal kezdődött (mi mással?). Mikor a vírus hivatalosan is megjelent itthon, sokan pánikszerűen kezdtek el vásárolni mindent, és a mi környékünkön ebből kifolyólag a kenyér is nehezen kapható termékké vált. Ráadásul mi elővigyázatosságból (akkor jöttünk haza…..
Kedd óta azt számolgatom, hogy vajon hány olyan ember van a magyar közéletben, akiknek a többségére ugyan én soha nem is szavaztam, mégis azt képviselik, amit én a világról gondolok. Siralmasan kevesen vannak, és borzasztó volt az instagramot pörgetve kedden délután meglátni azt, hogy eggyel…..
szép kis élet! Újrakezdés 2017.07.02 07:19:41
Történt, hogy megszüntettem az eddigi életemet - a 9 éve tartó nem boldog kapcsolatomat. Na jó, nem a teljes kilenc év volt boldogtalan (ki lenne olyan hülye ennyi ideig benne ragadni?!), csak mondjuk az utolsó 3-4 év. Tudom, az is hosszú. De mivel kiszolgáltatott helyzetben voltam (nem volt hová…..
kekecke 2020.07.18 08:39:58
@Burgermeister: leginkább ezt tapasztalom hasonló sorsú nőknél: nem mernek lépni. Inkább beleragadnak a rossz, boldogtalan (néha bántalmazó) kapcsolatba, mert félnek a bizonytalan jövőtől. Holott az csak jobb lehet... Nekem is hamarabb kellett volna lépnem! Sok-sok évet elpazaroltam az életemből a bátortalanságom miatt - ma már azt bánom.
szép kis élet! Egyedül 2020.07.17 11:40:48
Ez most csak egy ilyen "szösszenet". Tagja vagyok néhány csoportnak a facebookon, olvasgatom mások valós vagy kitalált életét, és gyakran rácsodálkozom néhány dologra. Amit leginkább kiszűrtem, hogy az emberek (főleg nők) félnek egyedül, társ nélkül meglenni. Hogy ez a társadalmi nyomás miatt vagy a…..
kekecke 2020.07.18 08:35:12
@Burgermeister: Nahát, nem is gondoltam volna, hogy van egyáltalán valaki, aki olvas engem! :) Remélem Te is olyan szabad vagy, mint én.
HENI SÜT NEKED Kolbászos gnocchi 2020.06.17 09:05:57
Különleges csemege lehet az asztalon ez a nagyon egyszerű, de telt ízvilágú, fűszeres étel. Írhatnám, hogy tésztaétel, de ha a kolbászos gnocchira gondolok, akkor mindig egy kiadós egytálétel jut az eszembe róla, nem pedig egy könnyed, laza tésztaféle. Ez az fogás olyan, mint amikor valaki egy…..
kekecke 2020.06.19 09:44:26
@Heni süt neked: értem én Heni, csak valahogy úgy érzem, hogy ehhez a mennyiséghez (kb. 80 dkg) 1-2 deci víz viccesen kevés.
kekecke 2020.06.19 10:39:02
@Heni süt neked: muszáj kipróbálnom! :)
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
kekecke 2020.06.17 07:12:23
@birkamenet: hallgattam egy interjút a KK egyik emberével, aki elmondta, hogy egy szülő tett panaszt, és nem a vasalódeszka, hanem a sör propagálása miatt.
B(alu)LOG SZERENCSÉS VAGYOK 2020.05.21 13:59:22
A nem jogi elismerése, transzszexuális, interszex és akár „hermafrodita” emberek számára, ha konkrét szabályozás híján nem is egyszerűen, de a tudomány és az emberi jogok posztulátumai alapján, egyértelműen működő procedúra volt. Már a XX. század elejétől. És jött a XXI. század. Állítólag…..
kekecke 2020.05.22 07:37:11
@karikacsapástétom: Tökéletes magyarázat.
A perverzségről: ha egy férfi nőnek tudja magát, és nem veti alá magát a műtétnek, de férfival él, akkor perverzebb, mert homoszexuálisnak hiszik, pedig ő nő, csak nem adatott meg neki a női test. A másik fél vajon mennyire perverz akkor...?
40 ezer terhességre jut egy ilyen rendellenesség, aminek már orvosi irodalma van: az agy ezért felelős területe rosszul működik. Egyetlen "gyógymód", megoldás a nemváltó műtét. Ezt nem lehet terápiával "kikezelni".
Az indiai konyháról nagyon sokunknak egy dolog jut eszébe: tikka masala. Azt is sokan tudják, hogy ez az étel valójában nem indiai, hanem brit, hiszen az egykori gyarmatról oda vándorolt indiaiak találták ki, mindenesetre az biztos, hogy a csirke tikka masala egy legendás étel – aki kóstolt már jó…..
Számomra az év meglepetése volt, hogy Deborah Feldman nagy vihart kavart memoárja végre magyarul is olvasható a Libri jóvoltából. Igaz történet egy lányról, aki elmenekül a brooklyni zsidó szatmár közösségből, hogy szabad, önálló élete lehessen. Az írónő sorsa ihlette az Unorthodox – magyarul A…..
A harmadik epizódot hatalmas előrelépéssel kezdjük: Noémi és Nini egy ágyban ébrednek. Na nem úgy, ti elfajzott perverz kis népség, mindenki ruhában, illetve talpig sminkben vasalt hajjal pattan ki az ágyból, pont úgy, ahogy én szoktam. Noémi is meglepődik a fejleményeken, Nini azzal magyarázza nem…..
kekecke 2020.05.05 15:30:28
@PeniValdes: és mennyire nem vagy vele egyedül!
Nos hát. Egy héttel ezelőtt ott basztuk sarokba történetünk Chanel selyemfonalát, hogy luxusfelikéink és luxus egyedülállóink megérkeztek Balatonra, hogy kezdetét vegye a tisztítókúra, melyet Bogi szervezett szeretete jeléül barátnőinek. Bogi is tudja, hogy ez nem feltétlenül a legegyértelműbb…..
kekecke 2020.04.30 13:38:38
@PeniValdes: állítólag ugyebár. Jelenleg egy rosszul karban tartott hatvanasnak néz ki, aki most jön ki egy szélütésből.
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
kekecke 2020.04.29 08:13:09
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
kekecke 2020.04.23 08:49:20
@a fekete krindusz: leszarja? Ezt miből gondolod? Nyilván semmi köze a csaláshoz, nem hinném, hogy jófejkednie kéne és kártalanítania lenne köteles a mások vevőit. Semmilyen tevőlegessel nem járult hozzá a megkárosításukhoz.
Vannak az életben kevésbé, közepesen, illetve botrányosan szar időzítések. Nem tudom melyik kategóriába sorolható eme prominens műsornak a harmadik évadát éppen akkor bemutatni, amikor munkahelyek ezrei sorolnak nap mint nap a gazdasági vágóhíd bejárata előtt kígyózó sor végére, és a világon az…..
kekecke 2020.04.22 13:20:21
@zsocek: pontosan ugyanolyanok, mint ezek nőben. Ugyanannyi ostoba pasi létezik, mint ostoba nő. Bár, itt a pasik az ostobábbak, mert ők pénzelik ezeket a parazitákat...
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
kekecke 2020.04.21 13:46:44
@Magentax: Te sem olvasol figyelmesen. Azzal kezdte. Amúgy a többiben is igaza volt.
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
  Természetesen a bagelt lyukas zsömlének nevezni egyszerű barbárság, de egy hangzatos címért mindent. Ugyan hazánkban nem terjedt el igazán, de az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában közel és távol, a legjellegzetesebb zsidó ételnek nem feltétlenül a sóletet vagy a gefilte fish-t (töltött…..
kekecke 2020.03.17 08:03:40
@Igazamvanvagyigazamvan?: nem is azt írta. Hanem azt, hogy jiddisül. :)
kekecke 2020.03.17 08:34:24
@Igazamvanvagyigazamvan?: pontosan. Azért nevezik így, mert egyből a lazacos bagelhez ajánlják. Árukapcsolás.