Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekecke

86 bejegyzést írt és 1477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát erre most tényleg büszke vagyok. Csak egy kis sertésszűzért ugrottam be a henteshez, de ahogy lenni szokott, elcsábultam. ha azt mondom, hogy vettem egy szelet marhahúst sütni, az tulajdonképpen fedi a valóságot, de maga a szelet 2,5 kg volt, 5-6 centi vastag, igaz, csonttal együtt, de így azért…..
szép kis élet! Pacsni kovásszal 2022.10.10 11:01:55
A napokban valamiért szóba került valahogy a pacsni, és rögtön arra gondoltam, hogy "de rég csináltam!". Kedvem támadt foglalkozni vele. De ugye én már évek (lassan évtized) óta száműztem az élesztőt az életemből - nem szeretem az élesztős termékeket, valahogy van egy furcsa utóízük. Ezért csakis a…..
Mint ismeretes, jött egy csoda az életembe. Az én szétzilált, kicsit sem irigylésre érdemes káoszos életembe. Fél éve lesz lassan, hogy gazdájának fogadott. Ő egy csodakutya. Csodás természettel, nagyon tanító. Amikor hazahoztam, már akkor láttam egy nagyobbacska dudort a lábán, olyan volt, mint egy…..
Kb. 10 éve egy azóta már nem élő közeli ismerősöm könnyedén rávett arra, hogy fogadjam be az akkor alig két éves Dogo Canario szukáját. Elég könnyen összebarátkoztunk, és gyorsan életre szóló szövetség alakult ki közöttünk. Mindenhová jött velem, négyszer költöztem vele. Csodás kutya volt. Több…..
szép kis élet! Karácsonyi Csoda 2021.12.16 08:29:03
Az idei Luca-nap nemigen volt szerencsés nekem. Mondjuk mit is várhatnék - a szerencse általában kiröhög, nem áll mellém. Vagy ha igen, akkor az is sokba kerül akár anyagilag, akár érzelmileg vagy mentálisan.  Van egy 17 éves autóm, imádom. Nem csak azért, mert ez az egy van, hanem mert csak.…..
szép kis élet! Ablakcsere... 2021.10.26 19:47:49
A ház, amiben lakom minden, csak nem korszerű. Megvan ugyan a maga bája, de a baja is. Szépen lassan, apránként igyekszem komfortosabbá tenni. Tavaly már nagyon fáztam, ezért eldöntöttem, hogy így vagy úgy de megoldást kell találnom. De nem akartam műanyag ablakokat. A fa meg ugyebár…..
Igen hosszú idő telt el az ítélethirdetés és a végzés elküldése között. Ami azért lett volna többek között fontos, mert tetemes lett időközben a perköltség, amit főhősünk folyamatosan fizetett az ügyvédjének. Így noszogtatta is őt, hogy mi a helyzet? Az ügyvéd érdeklődött, és kiderült, hogy több ok…..
A közösségi oldalon újonnan létrehozott csoport igen gyorsan olvasott lett, egyre többen csatlakoztak eleinte inkább olyanok, akik a regnáló rendszer ellen voltak, aztán - ahogy ez törvényszerű - megjelentek a polgármester hívei is (hogy maguktól-e vagy biztatásra, sosem fog kiderülni). De ez nem is…..
Főhősünk 4 évvel ezelőtt magánéleti változásokat követően költözött el egy aprócska, jelentéktelen faluba albérletbe. A falu nem éppen legmenőbb részébe (konkrétan cigánytelep), egy icipici, ámde hatalmas kerttel rendelkező házba. A kert elengedhetetlen volt a házi kedvencek miatt: egy nagytestű…..
Nagy örömömre (és a család örömére) alkalmam nyílt tesztelni az Omnia Barista Editions két darált kávéját a trnd projekt keretén belül. Megmondom őszintén, hogy a márka ezen kávéi nem ismeretlenek számomra, csak eddig a szemes változatokat próbáltam. Mi általában szemes kávét veszünk és időnként…..
Hazánkban évente közel hárommillió köbméter tűzifát használunk fel. Ebből közel nyolcszázezer köbmétert az erőművek hasznosítanak, a többi a kazánokban, a szobakazánokban (kandallók) és a cserépkályhákban „végzi”. Sajnálatos tapasztalatom szerint a tűzifa nem…..
(Emlékeztetőül: Azért nem születnek már új bejegyzések, mert a nemzetközi oldalon folytattam a munkát.) A minisorozat elvileg azt jelenti, hogy csak 10 vagy még kevesebb része van, de gyakorlatilag ez a fogalom azt takarja, hogy ténylegesen egy történetet akarnak elmesélni, aminek van vége. A csak…..
  Ezt az autót a konszern alapítója, Walter P. Chrysler készíttette a New York-i székhelyű LeBaron karosszériaépítőnél a felesége, Della Viola Forker Chrysler részére. Az alapot egy szériakivitelű C15 Imperial adta, de a tűzfal mögötti rész teljesen egyedileg készült. Az autó tengelytávja 140 inch…..
kekecke 2020.07.24 09:08:19
Kedd óta azt számolgatom, hogy vajon hány olyan ember van a magyar közéletben, akiknek a többségére ugyan én soha nem is szavaztam, mégis azt képviselik, amit én a világról gondolok. Siralmasan kevesen vannak, és borzasztó volt az instagramot pörgetve kedden délután meglátni azt, hogy eggyel…..
szép kis élet! Újrakezdés 2017.07.02 07:19:41
Történt, hogy megszüntettem az eddigi életemet - a 9 éve tartó nem boldog kapcsolatomat. Na jó, nem a teljes kilenc év volt boldogtalan (ki lenne olyan hülye ennyi ideig benne ragadni?!), csak mondjuk az utolsó 3-4 év. Tudom, az is hosszú. De mivel kiszolgáltatott helyzetben voltam (nem volt hová…..
kekecke 2020.07.18 08:39:58
@Burgermeister: leginkább ezt tapasztalom hasonló sorsú nőknél: nem mernek lépni. Inkább beleragadnak a rossz, boldogtalan (néha bántalmazó) kapcsolatba, mert félnek a bizonytalan jövőtől. Holott az csak jobb lehet... Nekem is hamarabb kellett volna lépnem! Sok-sok évet elpazaroltam az életemből a bátortalanságom miatt - ma már azt bánom.
szép kis élet! Egyedül 2020.07.17 11:40:48
Ez most csak egy ilyen "szösszenet". Tagja vagyok néhány csoportnak a facebookon, olvasgatom mások valós vagy kitalált életét, és gyakran rácsodálkozom néhány dologra. Amit leginkább kiszűrtem, hogy az emberek (főleg nők) félnek egyedül, társ nélkül meglenni. Hogy ez a társadalmi nyomás miatt vagy a…..
kekecke 2020.07.18 08:35:12
@Burgermeister: Nahát, nem is gondoltam volna, hogy van egyáltalán valaki, aki olvas engem! :) Remélem Te is olyan szabad vagy, mint én.
HENI SÜT NEKED Kolbászos gnocchi 2020.06.17 09:05:57
Különleges csemege lehet az asztalon ez a nagyon egyszerű, de telt ízvilágú, fűszeres étel. Írhatnám, hogy tésztaétel, de ha a kolbászos gnocchira gondolok, akkor mindig egy kiadós egytálétel jut az eszembe róla, nem pedig egy könnyed, laza tésztaféle. Ez az fogás olyan, mint amikor valaki egy…..
kekecke 2020.06.19 09:44:26
@Heni süt neked: értem én Heni, csak valahogy úgy érzem, hogy ehhez a mennyiséghez (kb. 80 dkg) 1-2 deci víz viccesen kevés.
kekecke 2020.06.19 10:39:02
@Heni süt neked: muszáj kipróbálnom! :)
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
kekecke 2020.06.17 07:12:23
@birkamenet: hallgattam egy interjút a KK egyik emberével, aki elmondta, hogy egy szülő tett panaszt, és nem a vasalódeszka, hanem a sör propagálása miatt.
B(alu)LOG SZERENCSÉS VAGYOK 2020.05.21 13:59:22
A nem jogi elismerése, transzszexuális, interszex és akár „hermafrodita” emberek számára, ha konkrét szabályozás híján nem is egyszerűen, de a tudomány és az emberi jogok posztulátumai alapján, egyértelműen működő procedúra volt. Már a XX. század elejétől. És jött a XXI. század. Állítólag…..
kekecke 2020.05.22 07:37:11
@karikacsapástétom: Tökéletes magyarázat.
A perverzségről: ha egy férfi nőnek tudja magát, és nem veti alá magát a műtétnek, de férfival él, akkor perverzebb, mert homoszexuálisnak hiszik, pedig ő nő, csak nem adatott meg neki a női test. A másik fél vajon mennyire perverz akkor...?
40 ezer terhességre jut egy ilyen rendellenesség, aminek már orvosi irodalma van: az agy ezért felelős területe rosszul működik. Egyetlen "gyógymód", megoldás a nemváltó műtét. Ezt nem lehet terápiával "kikezelni".
Az indiai konyháról nagyon sokunknak egy dolog jut eszébe: tikka masala. Azt is sokan tudják, hogy ez az étel valójában nem indiai, hanem brit, hiszen az egykori gyarmatról oda vándorolt indiaiak találták ki, mindenesetre az biztos, hogy a csirke tikka masala egy legendás étel – aki kóstolt már jó…..
Számomra az év meglepetése volt, hogy Deborah Feldman nagy vihart kavart memoárja végre magyarul is olvasható a Libri jóvoltából. Igaz történet egy lányról, aki elmenekül a brooklyni zsidó szatmár közösségből, hogy szabad, önálló élete lehessen. Az írónő sorsa ihlette az Unorthodox – magyarul A…..
A harmadik epizódot hatalmas előrelépéssel kezdjük: Noémi és Nini egy ágyban ébrednek. Na nem úgy, ti elfajzott perverz kis népség, mindenki ruhában, illetve talpig sminkben vasalt hajjal pattan ki az ágyból, pont úgy, ahogy én szoktam. Noémi is meglepődik a fejleményeken, Nini azzal magyarázza nem…..
kekecke 2020.05.05 15:30:28
@PeniValdes: és mennyire nem vagy vele egyedül!
Nos hát. Egy héttel ezelőtt ott basztuk sarokba történetünk Chanel selyemfonalát, hogy luxusfelikéink és luxus egyedülállóink megérkeztek Balatonra, hogy kezdetét vegye a tisztítókúra, melyet Bogi szervezett szeretete jeléül barátnőinek. Bogi is tudja, hogy ez nem feltétlenül a legegyértelműbb…..
kekecke 2020.04.30 13:38:38
@PeniValdes: állítólag ugyebár. Jelenleg egy rosszul karban tartott hatvanasnak néz ki, aki most jön ki egy szélütésből.
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
kekecke 2020.04.29 08:13:09
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
kekecke 2020.04.23 08:49:20
@a fekete krindusz: leszarja? Ezt miből gondolod? Nyilván semmi köze a csaláshoz, nem hinném, hogy jófejkednie kéne és kártalanítania lenne köteles a mások vevőit. Semmilyen tevőlegessel nem járult hozzá a megkárosításukhoz.