Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Tóth Zoltán

1362 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest VIII. ker Dankó u 15 alatt található a "fűtött utca", a homlesek egyik menedéke. 2019-ben - ezzel az adománnyal együtt - 69 ezer Ft rezsiutalványt, 3 működő televizió készüléket, 1 db számítógép monitort és 16 zsák ruhát adományoztunk összesen. Köszönet a budaörsi olvasókör tagjainak és az…..
Lendvai Ildikó a Budaörsi Olvasókörben lépett fel, és a Civil Rádióban hallgathatják meg a műsorát 2019 december 2-án, hétfőn, 20-21 óra között. Értelmiségiként kezdte, politikusként volt a pályafutása zenitjén, és most Civil Könyvet írt. Egy korábbi könyvének a címe: Csendes ulti. Szerzőtársa…..
A Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesei ismét főztek 140 adag ételt a rászurultaknak. Újra főzünk december 15-én!..
Hofi méltó utódja Bödőcs!..
A köztársaság jelképe legyen a Kossuth címer! Petőfi Sándor: ITT A NYILAM! MIBE LŐJJEM?  Itt a nyilam! mibe lőjjem?Királyi szék áll előttem,Belelövöm bársonyába,Hogy csak ugy porzik kínjába'.Éljen,Éljen a köztársaság!  A korona nagyon drága,Nem való az a királyra;A királyra! ugyan…..
A Városmajor 48 Alapítvány felolvasó estet szervezett Budapesten a Harris parkban. Csáki Judit irodalomkritikus, az est háziasszonya új lehetőségként említette meg, hogy a neves író, költő hozhat magával egy pályakezdőt is bemutatni. Parti Nagy Lajos Kossuth díjas író Borda Réka (27) költőt mutatta…..
Budapest megalázása volt a cél a Putyin és Erdogan látogatásával. Millió ember állt és várokozott: gyalog, autóban, buszon, villamoson. Felnőtt, idős, gyermek - mindenki. Sikerült is kivívni a népharagot. Szavazatokkal kell kitörölni a hatalomból az ilyeneket!..
A pástétom magyar nyelvű eredője a „pasta” latin szó, amely első helyen  kenőcsöt jelent. Ezzel hűen ki is fejezi a pástétom lényegét, amely magyarul „jól megdarált és elkevert húsból vagy májból készült fűszeres, kenyérre is kenhető ételt” jelöl -írja a Wikipedia. A terrine a francia, a paté az az…..
Bokros Lajos "Szabdság és szolidaritás" c. könyvéről a szerző, továbbá Bauer Tamás és Csillag István mondta el gondolatait. Több mint 100 érdeklődő vett részt az eseményen. A hangfelvételt Tóth Zoltán (Civil Rádió) készítette, és az Olvasókör c. műsor sugározza 2019. november 4-én, hétfőn, 20-21 óra…..
A Rádió Bézs "Alkoss!" c. műsorának a vendége Dr. Vörös Imre akadémikus, alkotmánybíró a jog lényegével ismertet meg minket. "A jog olyan mint a KRESZ: ha bizol benne és betartod a szabályokat, akkor biztonségosan hazaérsz." És mi van ha nem bízok vagy nem tartom be a szabályokat vagy mások nem…..
Halottak Napja Félelmetes ünnep volt számomra, amikor fiatal voltam. A halált még ünnepelni is kell?! Egyetemistaként megdöbbentem azon az évfolyamtárson, aki betegségben, és még jobban megriasztott, amikor egy másik balesetben elhunyt. A diplomaosztás előtt az egyetemnek több halottja is volt és…..
Tóth Zoltán: Sajtószabadság Magyarországon 2019-ben A sajtószabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága az ENSZ-nek  és az Európai Uniónak az  Emberi jogokról és politikai szabadságjogokról szóló alapdokumentumában elismert alapjog. A Magyar Alaptörvény is alapvető jognak ismeri el, amelyet csak…..
2019. december 21-én - a Médiahatóság döntése alapján - elnémul a Civil Rádió FM 98 sugárzása, és visszaszorul - de megmarad - az internetes rádióműsor. A magyar sajtószabadság újabb sérülése a Civil Rádió műsorkészítőit nem tántorítja el, hogy bár sokkal szűkebb közönségnek, továbbra is…..
Az 1956-os forradalom kitörésének ünnepén, 2019. október 23-án, Wittinghoff Tamás polgármester mondott beszédet Budaörsön. A civil szervezetek között a Budaörsi Olvasókör tagjai is elhelyezték koszorújukat az emlékműnél...
A köztársaság napja Nekem a köztársaság napja október 23-a. Az 1956-os forradalom kitörésének a hivatalos ünnepe is október 23. 1989. október 23-án lépett életbe az új (módosított) alkotmány, amely lehetővé tette a jelző nélküli (nép) köztársaság kikiáltását. A köztársaság kikiáltásán…..
Már a görögök is segítettek a rászorultaknak. A nyár közepén is főztünk, mint budaörsi önkéntesek, gulyáslevest!..
2019. szeptember 28-án, Zuglóban Jótékonysági Gasztrofesztivált rendeztek. D' Artagnan (Mórocz János) vezette a Három testőr főzőcsapatainak az összefogását: Athos, Portos, Aramis. Athos (aki elvégezte a feladatot és hazament vidékre) néven én vezettem azt a csapatot, akik Zuglói húskockákkal…..
Tóth Zoltán: Önkormányzati választás Magyarországon 2019 október 13. Előzmények Magyarországon a szovjet befolyási övezetből való kiszakadás folyamatában kialakult a sajtószabadság, majd 1990-től  megteremtődtek a többpártrendszerre, a hatalommegosztás alkotmányos elveire, az államban a fékek és…..
2019. október 13. az önkormányzati választáson polgármester lett újra Wittinghoff Tamás...
Lestyánszky Ádám készítette a videót az október 13-ai önkormányzati választásokról (11 perc). A videó a Szabadhang c. blogon is megjelent. :  https://szabadhang.blog.hu/2019/10/10/etetnek_es_itatnak_bennunket_toth_zoltan_a_kampanyrol ..
Szabadon élni – Heller Ágnes 1929-2019 Heller Ágnes életére emlékeztünk 2019. október 9-én, az MTA könyvtárában abból az alkalomból, hogy a Noran Libro Kiadónál megjelent, 40 szerző tollából készült könyv: Szabadon élni címmel. Heller Ágneshez fűződő személyes emlékekről szólt a rendezvény, amely…..
A Budaörsi Olvasókör virágot helyez el Göncz Árpád emlékére 2019. október 6-án, Budaörsön, az Önkormányzat (polgármesteri hivatal) épületénél, a Göncz Árpád sétányon. (Buszmegálló neve: Budaörs Városháza). Szeretettel várunk mindenkit a rövid megemlékezésre, aki tiszteli Göncz Árpád emlékét! Az…..
A kémek még főzni is tudnak! A „Nem kell mindig kaviár” c. 1981-ben készült német kém filmsorozat poénja mindig egy főzés, egy recept, amelynek megevése közben lépre csalják az áldozatot. A mai műsorunk fő helyszíne Portugália, amely állam a II. világháború alatt végig semleges maradt, így…..
Esküt tettem a Budaörsi Választási Bizottságban. A Budaörs Fejlesztéséért Egyesület delegált tagja vagyok a mai naptól. Képviselem Wittinghoff Tamás polgármester jelöltet, továbbá a Budaörs Fejlesztéséért Egyesület 10 választókerületi jelöltjét a bizottságban. Az eskü a törvényesség megtartásáról…..
Kedves Barátaim! Köszönöm a születésnapi jókívánságokat! A kertünkben készült a fénykép, virágok között. A feleségem, Katalin készítette a fényképet. Üdvözlettel: Zoltán..