Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kutchek (törölt)

0 bejegyzést írt és 1196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eurologus blog beszámolója szerint tanulságos körlevet írt képviselőtársainak az Európai Parlamentben Surján László, az EP alelnöke. Surján azért ragadott klaviatúrát, mert az új máltai biztos EP-s meghallgatásán tapasztalata szerint túl sokat kekeckedtek a képviselők…..
Kutchek (törölt) 2012.11.14 14:44:58
Ahogy a dolgok állnak, elő kell majd keresnünk a szakirodalmat és a történelemkönyveket, hogy ne adjunk olyan válaszokat komoly gazdasági és létkérdésekre, amelyek hasonló helyzetben egyszer már zsákutcának bizonyultak. Ha nem teszünk így, és nem alakul ki egy társadalmi…..
Kutchek (törölt) 2012.11.14 12:07:30
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Na igen. Biztos tuti befektetés volt, a kínai piacok hajnalán varrónőket képezni.
Amúgy meg megyénként 2 Mercedes-gyár és szép lesz minden.
Kutchek (törölt) 2012.11.14 12:11:43
@Grgabácsi: A felsőfokú végzettséggel rendelkezők arány 25-30% között van. Miközben a munkanélküliek alig 10%-át adják.
Innenstől elképzelheted ki vannak "felüleprezentálva" a mukanélküliek között.
Kutchek (törölt) 2012.11.14 13:10:24
@zajos1: klasszika-filológia lesz az;)
   Van Budán, a Nyéki-hegy oldalában egy különös erdőfolt, melyről még nyáron volt szó az Urbanistán: állítólag Nagy-Magyarország alakja van. A Diktatúrák árnyékában című könyv szerint szándékosan telepítették ilyenre Trianon után…..
Kutchek (törölt) 2012.11.14 09:22:54
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nézd, lombhullató erdő közepén egyedül a fenyő fog elütni a többitől télvíz idején.
A feketefenyő ha úgy nézzük semleges.
Lett volna pl. normann vagy ne adj' Isten vörös????
Nem fért a Szálasit éltető szlovákiai magyarok fejébe, hogy budapesti vagyok és beszélek szlovákul. Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek. Magyarországon a rendszerváltás hajnalán két idealista, romantikus kép létezett a határon túli magyarokról. A liberális humanisták…..
Pénzkérdés Fiatal, ne dolgozz! 2012.11.12 10:07:17
Állami pénzből finanszírozott hirdetésekben buzdítja a mozikban a fiatalokat a Diákhitel Központ arra, hogy ne dolgozzanak, hanem inkább hitelből költekezzenek. Mindez nincs teljesen összhangban a kormányzat hivatalos álláspontjával. Megdöbbentő reklámmal találkozhat az, aki…..
Kutchek (törölt) 2012.11.13 13:20:42
@Hasznavehetetlen Régensherceg: Szerintem ha egy főiskolás/egyetemista néha kicsit korábban kel és hébe-hóba dolgozik is egy keveset, akkor
1. részben tehermentesíti a szüleit
2. pár év múlva nem adóssággal indul az életnek
3. lesz némi fogalma egy munkahelyről, ami majd egy állásinterjún jól jöhet.

Ahhoz, hogy kiváltson havi 20ezer Ft diákhitelt nem kell feltétlen 3 műszakban egy bányában gályáznia.
Egy kis izomláz még mindig jobb mint a másnaposság.
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
  0:25-től az oroszlánok. MTI-hír alapján az Index is beszámolt arról, hogy több száz néző esett pánikba vasárnap késő este egy macedóniai cirkuszelőadáson, amikor az oroszlán egy mutatvány közben kitört a porondot övező biztonsági kerítésen. Az incidens a Szkopjétől…..
Kutchek (törölt) 2012.11.13 11:27:01
A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosításért felelős bizottsága FPH061 /6462 – 2/2012 számú határozatával (PDF) megtiltotta, hogy november 11-én este a Flórián téri aluljáróban karitatív rendezvény keretében hajléktalanok számára magánszemélyek ételt és ruhát…..
Értem én, hogy ebben az országban mindenki ért mindenhez. Már a focin túl is. Meg azt is, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Tegnap óta hol itt, hol ott  tűnik fel a hír, hogy Fegyverkezik a NAV… Vajon mire készülnek?. Mindenki beszart? Mert akkor nem árt, ha…..
A görögök megszorítottak a megegyezés szerint, a nagy válságkezelők azonban izmoznak még egy kicsit: Továbbra is képtelenek megegyezni a Görögországnak nyújtandó újabb hitelkönnyítésről az országot életben tartó donorok, ám jövő pénteken ötmilliárd eurót kell…..
Kutchek (törölt) 2012.11.12 15:06:29
@kvadrillio: Nem tudom mitől vérszívás, ha 50 évesen kapok 200ezer Ft nyugdíjat, kb. 20 év alibizés után.
Vannak akik szorgalmasabbak voltak az adócsalás tekintetében, és vannak akik, ahhoz is lusták voltak.

A spanyolok görbe is érdekes, miközben a narancsot paradicsomot stb, afrikaiakkal, meg románokkal szedetik.
Kutchek (törölt) 2012.11.12 15:30:56
@ombie: Ez egyszerre minősíti a spanyol munkaadókat és munkavállalókat is.
Próbáljon meg valaki Dániában feketén dolgzoni/dolgoztatni.
A héten nem törték túlságosan össze magukat a zenekarok, hogy igazán különleges videókat készítsenek, legalábbis az eheti klipmegosztásban mintha valamivel kevesebb lenne az igazán kreatív ötlet. A belga Triggerfinger mozifilmes videót csinált, a Tankcsapda pedig mozifilmes…..
Kutchek (törölt) 2012.11.12 07:17:07
Volt ugye az elvileg megnyugtató történetünk fél éve, hogy nem kutyát/macskát sütnek a kínai kajáldákban a piacokon, hanem max galambot. Most viszont fénykép is érkezett hozzá Ágitól, úgyhogy ezt ezennel megerősített információnak vehetjük: Épp a Józsefvárosi piacról…..
Kutchek (törölt) 2012.11.09 15:04:09
@1kutya: A Békemeneteseknél;)
Az elmúlt napokban, hetekben több olyan kormányzati döntés is született, amely egyre világosabban mutatja, milyen sorsot szán a kormánypárt a hazai fizetőeszköznek.  27-én jelentette be Orbán Viktor, hogy az állam megsegíti a reménytelenül eladósodott (zömében…..
Kutchek (törölt) 2012.11.09 14:12:58
@nolto: Izland megtehette. Kevesebben vannak mint pl. BAZ megye és nem import gázzal fűtenek.
Elengedjük azok adósságát, akik gondolkodás nélkül ugrottak bele mindenféle hitelbe, oké; de mit adjunk azoknak akik kicsit is felelősen gondolkodtak. Kapok én is egy fél házat, autót?
Az önkormányzatoknál meg nézzük meg kik és mennyiből csináltak sétáló utcát, szökőkutat. Hol nyomták be a sógort, testvért, havert jó fizetésért.
Vonjuk ki ezeknek az árát és a többit leírhatjuk.
Mi legyen azokkal a településekkel ahol nem ültettek 5000 muskátlit az út szélére, vagy nem építettek uszodát 2000 lakosnak, viszont adósságuk sincs?

Olyan verzió kellene, hogy ne a hülyék járjanak megint jól. Különben 5-10 év múlva megint lehetne választást nyerni "adósságkonszolidációval.
Saját kárán/pénztárcáján tanul az ember....
Kutchek (törölt) 2012.11.09 14:22:48
@hulyeinformatikus: Nem most veszed fel a hitelt.
A 3-5-10 éve felvett hiteleket szokták így jóárasítani. Feltéve, ha nincs inflációhoz, jegybanki alapkamathoz kötve a hozam.
Kutchek (törölt) 2012.11.09 14:53:49
@hulyeinformatikus: Nem pénzintézetről van szó, hanem az államkötvényekről. Nem pedig Jóska Pista autóhiteléről.

www.akk.hu/object.a5e065df-0335-4ed6-a9a6-f93d532b97cc.ivy

"A Magyar Államkötvény a kötvényről szóló 285/2001. (XII.26.) Korm. rendelet szerint kibocsátott, névre szóló, dematerializált, jelenleg 3, 5, 10 és 15 éves futamidővel kibocsátásra kerülő fix kamatozású értékpapír. Névértéke 10.000,- Ft, azaz tízezer forint."

Tehát fix kamatozású.
Mindezek mellet már a vannak változó kamatozású kötvények, kincstárjegyek, diszkontjegyek is. De a magyar állam adósságának nem ez a nagyobb része.
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
Mindenről? Mindig? Miért? Pakk 2012.11.08 18:02:43
Nyilas Misi effektusa lesz hamarosan az országnak. Már nem levelet fogunk kapni, hanem egy egész csomagot: Csizmadia László arról tájékoztatott, elsőként egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4.3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc…..
A szomszéd fűje mindig zöldebb, legalábbis a Kandžija művésznéven rappelő eszéki freestyler szerint nálunk egy  tejjel-vízzel folyó fogyasztóvédelmi Kánaán vár a horvát vándorokra, ahol minden nő szép és minden férfi izmos, udvariasak vagyunk és a csődbe jutott…..
Meddő vitanapot tartottak tegnap a Parlamentben, amelynek a témája az államadósság és annak okai voltak. Az államadósság körül forgó parlamenti vitanap nagyrészt értelmetlen sárdobálással telt. Matolcsy bankározott, Gyurcsány önvizsgálatot akar. Az unalmasabbnál unalmasabb…..
A KARD Vadkelet 2012.11.06 23:38:22
Azért valljuk be, jobban járunk mi azzal a 250K hitellel, mintha teszem azt valaki fehérlovat mellékelne az állampolgársági kérvényéhez, szépen rányalva a lap szélére mint egy illetékbélyeg. Merthát milyen lenne az a ló: daliás, mint annakidején a miénk? Aligha. Sokkal…..
Egy két másodperces tévedésen annyira berágott a lemezlovasként dolgozó Metzker Viki, hogy ügyvédhez fordult. Történt, hogy múlt hét elején a Fókusz riportot készített VV Seherezádéról, aki szintén DJ-ként dolgozik mostanában, és az ötperces összeállításba véletlenül…..
Könnyen lehet, hogy 1800-ban. Esetleg 1950-ben. Mikor volt vége? 1910-ben. Vagy 1960-ban. Nem viccelünk, hanem egy felmérés szomorú tanulságait osztjuk meg. Sokszor és okkal-joggal kritizálják a mindenkori magyar oktatási rendszert (mi sem vagyunk ezzel másként), ám az alighanem…..
Az a baj, hogy az emberiség történetén végig húzódó és napjainkban is mindenhol érzékelhető jelenség kapcsán, a rohadék nácik, ócska módon „cigányozni” kezdenek. Az a baj. Bizony, a családtagok közötti szex nem a beteg romák specifikuma és fordítva, a jelenség létezik…..
Csodálatos "zsák a foltját" bulvársztorit olvastunk a vasárnapi Borsban: Geszti Péter szerint Majka egy proli tahó, Majka meg erre válaszul azt nyilatkozta, hogy Geszti Költőtroll című nótája szar. Mindkettőben van igazság, íme a Gringó Sztár videója: Bár az X-Faktor mentora…..
Érdekes helyzet állt elő az időközi helyhatósági választás után Tiszavasváriban a múlt héten. A helyi választási választási bizottság a szavazás másnapján, október 29-én megsemmisítette az 1. és 8. választókerületi eredményeket a szavazás napján felmerülő…..
Kutchek (törölt) 2012.11.05 09:50:23
@Roy: Cinizmus van nálam. Kósa múltkori nyilatkozata ugrott be.
Kutchek (törölt) 2012.11.05 10:07:09
@Régi Péter: "más ezer féle ügyet is intézhetsz (Pl. útlevél, jogsi stb.)"

Lehet, hogy az én emlékeim csalnak, de pont ezekhez be kell menni személyesen. Fényképet, aláírásmintát nem küldhetek emailben.
Az évi egyszeri SZJA-bevallást meg inkább postán küldeném.
A TAJ autorizációt meg a háziorvosnál is megoldják.