Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lMichele

0 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha emlékeztek még rá, tavaly, durván másfél évvel ezelőtt írtam két cikket is a „Hogyan válasszunk akciókamerát?" témában. Azóta sok víz lefolyt a Jangce-n, tehát érdemes egy kicsit elővenni a témát így karácsony előtt, hogy legyen mivel megörökítenünk a kellemes pillanatokat, illetve hogy mivel…..
lMichele 2018.01.11 17:11:09
@Jackal_:
Nekem is meg jött.
Hát nekem egyenlőre csalódás,ennél jobb kép minőséget vártam .
A több mint két éves telefonom köröket ver rá.
Csak az nem bírja a vizet....
Várom hogy te mit írsz róla ...
lMichele 2018.01.11 19:20:14
@Jackal_:

Köszönöm
lMichele 2018.01.19 22:02:00
@Jackal_:
Várom.

Köszönöm.
Túl vagyunk a 2017-es idény első versenyén, aminek a budapesti Highland Golf Klub adott otthont. Tavaly sajnos nem tudtam egyre sem eljutni más elfoglaltságaim miatt, de ez most a közelség matt nagyon adta magát. A tervem az volt, hogy a köröket már FPV szemüvegen keresztül nézem,…..
lMichele 2017.05.07 10:53:11
Újabb repülésen vagyunk túl, ahol személyesen is jelen voltam, mert érdekelt, hogy hogyan készülnek ezek a remek videók. A mostani „tesztalany” a Budaörsi víztorony volt, és ehhez a Hungarocontrol Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nél lejelentett repülési engedély vettünk igénybe, aminek majd…..
lMichele 2017.04.19 20:27:34
FRISSÍTVE: 2017.04.11. KÉRTÉTEK HOGY LEGYEN DRIFT VIDEÓ, EZÉRT CSINÁLTAM Kicsit félve nyúltam a mai teszt témájához, mert meglehetősen tapasztalan vagyok az RC autók kapcsán. Azért a drónok miatt van némi előképzettségem, de például a futómű elemeit vagy annak beállítását itt sem egy nap lesz…..
Az Eachine Gemini már eléggé régóta megvan, de valahogy nem nagyon volt kedvem írni róla. Az ok egyszerű - nagyon vegyes érzéseim vannak iránta. Eachine Gemini jól fotózva, forrás Banggood.com Aki nagyjából ismeri a csillagjegyeket, annak beugorhat, hogy a Gemini magyarul az Ikreket jelöli.…..
Nem szoktam önmagukban videókat kitenni az oldalra, mert nem akarom, hogy a blog színvonala a Youtube macskás vicces összeállításainak szintjére essen vissza. Eddig talán ha kétszer tettem kivételt, és ez most egy újabb lesz, ugyanis a helyszínről követhettem végig a lenti mű elkészültét. Az biztos,…..
Ki ne emlékezne a JJRC X1-re, amiről tesztet is írtam? Itt az utód, a Hubsan testbe oltott mutáns, legalábbis kinézetre nagyon erre hasonlít. A Chokitot sem a szépségéért szeretjük, hanem azért mert finom. Az X1-et az ára és az ereje miatt szerettem, és az új modellnél az elsővel…..
Jaj de jó a habos röpcsigép, fél kiló ragasztó van az ő tetején Aki követi a Facebook oldalamat, az láthatta, hogy Banggoodék eléggé leakciózták a röpcsiket január végéig, én meg jól megírtam. Mivel nem olyan hamis próféta vagyok, ki vizet iszik és kerozint prédikál, hát én is beszereztem egy…..
Egy kedves olvasómtól kaptam a lenti alkatrészeket, ugyanis neki nem volt rá szüksége. Majdnem minden rendelkezésre áll, egy vázra és leszállólábakra van szükségem, hogy felélesszem a madárkát. Úgy döntöttem, hogy ezt meg is fogom tenni, hiszen egyrészt móka, és lehet…..
lMichele 2017.02.04 21:08:34
Szevasztok! Egy éves lett a blog és ez szuper! Ünnepeljünk az alkalomhoz illő videóval. ;) Minden olvasómnak és követőmnek pedig köszönöm az eddigi olvasást, klikkolást, lájkolást. Tartsátok meg jó szokásotokat! Mondtam már, hogy köszönöm? Igen? Nem baj, köszi! :D..
lMichele 2017.01.25 21:48:57
Azon gondolkodtam, hogy mikor hallottam először a Gopro márkanevet. Nagyjából 10 éve, az ismerőseim ekkor kezdték el venni az első példányokat, jellemzően síeléshez. Engem nem nagyon izgatott a dolog, amíg nem kezdtem el drónokkal repkedni, azóta viszont elég sok kamera tesztet olvashattatok a…..
lMichele 2017.01.15 18:58:52
@Jackal_:
Hol síeltél ?
Ezt a pályát nem ismerem , mondjuk én amúgy is esek kelek .
lMichele 2017.01.16 13:40:13
@Jackal_:
Áááá voltam ott csak nem ezen a pályán , egy ismerőssel.
Piszkos nagy hó vihar volt, és le vitt a meredek pályára , estem keltem , egy életre el vette a kedvem a síeléstől ....
Másnap alig bírtam fel kelni, mindenem fájt ... :(
Kopter Géza BUÉK 2017 2016.12.31 23:59:00
Sikeres repülésekben gazdag boldog új évet!..
lMichele 2017.01.01 17:49:48
Amikor már azt hittem, hogy az előző három blogposztban már mindent kitaglaltam, Arti1 a PH fórumon felvetette, hogy vajon lehetséges-e az RC távirányítót mobilra kötni. Az FPV Freerider Androidos verziójában van joystick támogatás, ígyhát elkezdtem kutatni a témában. Sikerült kiderítenem, hogy a…..
lMichele 2016.12.31 23:26:13
Az Eachine elképesztő offenzívát indított az elmúlt 1 évben, hogy letarolja a drón piacot. Ügyesen pozícionálták a termékeiket, alulról építkeztek felfelé, nagyon sok esetben átbrandelt termékekkel, amikkel olcsón el lehet árasztani a különböző szegmenseket. A másik alkalmazott technika, a szabvány…..
Megkaptam végre a Magyar Posta (bár büntetésből kisbetűvel kéne írni a nevüket, mert amit karácsony előtt kiszállítás címén produkáltak, az botrány) áldásos tevékenysége nyomán a gépet, amely a sorozat legkisebbje. Ez az év eléggé a Hubsanról szólt a DJI mellett, szerintem ők hozták ki a…..
lMichele 2016.12.31 11:09:43
Falisafe, failsafe te mindenem, tudom, hogy kopterem neked köszönhetem! Mi a tök az a failsafe? A szó szerinti fordítás valami olyasmit jelent, hogy üzembiztonság. A "drónoknál" én ezt a "mit csináljunk jelvesztés esetén"-re fordítanám. Az egyik leghasznosabb funkció. Failsafe nélkül, ha…..
lMichele 2016.12.27 18:03:53
@Kopter Géza:
Frankó .
Akkor ezért jön meg minden ilyen nehezen....
A mai teszt különleges, ilyen tesztalany nem terem minden bokorban. Magyarországon főleg, de még a világ többi országában is ritkaságnak számít a Xiaomi legújabb koncepció készüléke, a Mi Mix, ami az okostelefonok jövőjét képviseli egy személyben. Éppen ezért nagyon örülök, hogy sikerült szereznünk…..
lMichele 2016.12.26 20:38:26
Régebben írtam a Xiaomi power bankjáról, amit egymás között csak daginak becéztünk. Ezt végül egy barátomnak ajándékoztam, amit aztán megbántam, mert azóta rengetegszer lett volna rá szükségem. A jellemzően 5.000-5.500 forinttal megegyező dollárért megvásárolható második…..
A legtöbb mikrogép úgynevezett ARF - Almost Ready to Fly kiszerelésben érkezik. Ez általában azt jelenti, hogy pár dolog hiányzik a beüzemeléshez, amelyek leggyakrabban a vevő, rádióadó, töltő. Lényegében olyan dolgok, amelyekből egy hobbistának már úgy is van otthon egy szakajtónyival. Ebben a…..
Ismét eltelt egy év, jön a piros puttonyos bácsi. Kicsik és nagyok (értsd: apukák, akik a gyerekre fogják az új repülő valami megvételét), a fotózás szerelmesei, a repüléskedvelők és mindenki más kezd keresésbe az interneten a tökéletes drón után kutatva. Éppen ezért megpróbáltam nektek összeszedni,…..
lMichele 2016.11.23 17:03:15
Banggood begyújtotta a rakétákat Black Fridayre, ami idén November huszonötödikére esik. 4 kategóriában lehet szemezgetni a termékek közül, míg az idővonalon 4 szekcióban lehet különböző kedvezményeket igénybe venni. Van egy-két érdekes termék, ezekből válogattam...
Jön az ősz, vele a taknyos, nyálkás idő, az embernek meg egyre kevesebb kedve van kint kolbászolni a természetben ilyen időben a belső nézetes versenygépével. A helyi parkba viszont nem túl szerencsés kivinni a versenytechnikát, mert egy balesetben akár 120km/h-val csaphatjuk fejbe a mit sem sejtő…..
lMichele 2016.11.17 12:06:46
@Kopter Géza:
Köszi ezt találtam én is :)
De drágálltam egy darabért :)
lMichele 2016.11.18 20:52:14
@Kopter Géza:
Késő.
Már meg rendeltem :D
Apámnak volt egy kollégája - most olyan leszek, mint Fábry Sándor, amikor előhúz egy történetet a családi archívumból -, aki, amikor éppen műszaki rajzoltak, bejött a terembe, odament apámhoz, ránézett a rajzra és ezt mondta: "Ez szar, kettes alá" és ráírt egy piros filccel egy nagy kettes alát a…..
lMichele 2016.11.15 15:39:02
@Jackal_:
Na ma teszteltem egy kicsit többet.
A színek szörnyűek , főleg így hogy a nap ennyire laposan van .
Megoldás contrast 0-ra,szín meg vissza vagy 30-ra , fényerő meg fel teker .
Így sokkal jobbnak tűnt .
Használat közben egyszer csak el kezdett visítani, mondom te úr isten mi ment tönkre.. nézem a gépet az nem , a Távot az se , így maradt a szemüveg , és lőn írta is a kijelzőn hogy lo , gondolom arra gondol feszültség alacsony ...
Legközelebb rendesen feltöltöm használat előtt :)
Meg viszek egy széket is mert majdnem dobtam egy hátast mikor gyors tempóban le majd fel emelkedtem vele :D
Az alábbiakban a legklasszikusabb konfigolást fogom taglalni, azaz a konfigurálló állomás, vagyis "ground station" egy PC, az összeköttetés egy USB kábelen keresztül történik, a kopter USB portja pedig a repülésvezérlőn kapott helyet. Kezdjük az elején. Ahhoz, hogy a kopterunkkal kommunikálni…..