Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csajpop

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
csajpop 2018.12.06 22:02:27
@kjá: "Nem volt mindig ennyire egyértelmű, hogy a házasság egy férfi és egy nő szaporodás céljára született kapcsolata. Akkor ha valamelyik fél meddő, akkor az nem házasság? Vagy ha nem akarnak gyereket?"

A házasság, legalábbis amit mi a nyugati kultúrkörben annak ismerünk, soha nem volt más mint egy férfi(ak) és nő(k) közötti szerződés, soha, a történelem során sehol nem volt egyneműekre értve. Célja ugyanis keretet adni a gyereknemzéshez. A meddőség iderángatása ok-okozati hiba, ugyanis a házasság nem a gyereknemzésből következik, hanem a gyereknemzés következik a házasságból, és időrendben is ugyanez van, első körben az emberek házasodnak, és utána nemzenek gyereket. Ha ez nem sikerül, az nem érvényteleníti visszamenőleg a szerződést, a házasságot. Továbbá ezek a dolgok nem személyre szabottan voltak szabályozva, hanem általánosságban, és elmondhatjuk, általánosságban, hogy két meleg férniak nincs lehetősége egy házasság keretein belül gyereket nemzeniük.

"Az sem igaz, hogy azért akarnak gyereket, hogy hasonlóvá váljanak a heterókhoz. A gyerek utáni vágy pont olyan mélyről fakad, mint a szexuális orientáció. De sajnos a heteroszexualitás és a gyerekvágy nem jár együtt. Egyébként sokáig én is ezeket gondoltam, amiket itt leírsz. Aztán lett egy barátom. Aki vágyik gyerekre. És sokkal jobban tudná szeretni, mint ezer meg egy hetero szülő. Szerintem akkor látod majd másképp, ha megszeretsz valakit, aki ebben a cipőben jár, és képes leszel az ő szemével látni."

A gyerek utáni vágynak nincs köze a hasonulásnak, a házasságnak viszont van. A gyerekvállalást hadd világítsam meg egy másik oldalról: a gyereket nem szülik, a gyerek születik. Ha eltekintünk mindenféle vallástól, az életben két transzcendens csoda történik az emberrel, amely túlmutat a fizikai magyarázhatóságon: a születés és a halál. Nincs olyan vegyi, biológiai vagy más természettudományos, irodalmi, művészeti vagy egyéb megközelítés, amely teljes mértékben magyarázatot adna arra, hogy van egy értelem, és az megszűnik, vagy hogy a semmiből egy értelem születik. Nevezhetjük nyugodtan csodának.

Ehhez képest a szülők vágya, joga, vagy bármi más eltörpül, nem lehet hangsúlyozni, mennyire semmi jelentősége nincs annak, hogy a szülő mire vágyik, pláne hogy egy szülésre, reprodukcióra képtelen ember(pár) mire vágyik. A gyereknek van minden joga, a felnőttnek semmi. Természetesen elképzelhető egyes esetekben, hogy egy meleg pár jobb ellátást biztosít egy gyereknek, mint pl. a saját szülei, de ez nem lehet indok arra, hogy miért lehetne gyereke a meleg pároknak. Főleg, miért szülhetne mondjuk béranyával.

A "reality bias" egyik alesete, amikor saját tapasztalataid fontosabbak, mint a statisztikai adatok pl. Másik kognitív surlódás az, hogy egy tömegszerencsétlenséggel kevésbé empatizál az ember, mint egy halálosan beteg kisgyerekkel - ezek mind a közvetlen tapasztalás torzításai. Érved, hogy ha személyesen megismerem, stb, nem helytálló, ugyanis nem ad hozzá az érvekhez, de elvesz az objektivitásból.

Én továbbra is azt állítom, hogy a melegeknek nem adatott meg a család, gyerek. Személyesen megszakad a szívem értük, mert szenvednek, de az, hogy nekik is lehessen, az hazugság, mert nem azért nem lehet, mert megtiltja nekik a többségi társadalom, hanem mert nekik nem adatott meg. Borzasztó az a léthazugság, amely a valóságot az egyén vágyaira hajlítja rá.
Vajon lehet egy mai sláger modern hangzású úgy, hogy hallgatása közben nosztalgikus emlékek törnek elő az emberből? Caramel új dalát, az Átutazókat hallgatva és a hozzá készült klipet nézve ez a két érzet mérkőzik egymással az ember fejében. Véletlen stíluskeveredés vagy…..
              "12 éve várom, hogy visszatérjen hozzám, és megölelhessem őt. 12 éve öl meg mindennap a remény!"  Ezekkel a szavakkal váltunk el. Sírok, potyognak a könnyeim és végtelen hálát érzek Isten, sors, Univerzum felé, mert én haza mehetek, és megölelhetem őt, ő aki a legfontosabb az…..
Kedves Mindenki! Bár hazánkban - hála Istennek - nem tudott még elterjedni az a fajta szélsőliberális véleményterror, mint pl. a németeknél, azért sokan már olyan magabiztossággal használják a média szócsöveit, mintha Németországban lennének, és azonnal mindenféle…..
   A szovjet uralkodó osztály, a Nomenklatúra számára a párt, az állam és a család szinonima volt. Fogalmuk sem volt a Szovjetunió polgárainak mindennapjairól, az áruházak üres polcairól, a hideg szélről, amely befújt a rosszul épített lakótelepi házak lakásaiba, a…..