Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morgás joga mindenkit megillet

394 bejegyzést írt és 887 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra felröppent a hír - bizony a nemzeti dohány után jöhet a nemzeti pia, azaz a nagy dohány reményében a szeszesital-piacra is lecsap a nagy kormányzati újraelosztási láz. És ha hinni lehet a pletykáknak, bizony aki a Fideszre adja voksát az egyben arra is áldását adja, hogy a…..
Időnként felröppen a hír, bizony hazánk oly szívesen rendezne olimpiát, belépve ezzel egy olyan klubba, melynek Peking (16,5 millió lakos), London (12,6 millió lakos), Tokió (34,5 millió lakos) meg Rio de Janeiro (12,7 millió lakos) a tagjai. Oké, ott volt Athén is a maga 3,5…..
Vajon oktatási rendszerünk átalakítása a Fidesz-KDNP sikersztorija, vagy csak a mélyen gyökerező problémák megoldása helyetti látszatcselekvés? Hoffmann Rózsa szerint a helyzet egyre jobb, sőt a kormány már orvosolta a legtöbb "örökölt" problémát: "Az elmúlt három és…..
Mint cilinderből a nyúl, megint előkerült az "ötmillió foglalkoztatott lenne az ideális" téma - és igaza van abban miniszterelnökünknek, hogy ez egy álomhatár, hiszen utoljára 1991-ben volt ötmillió fő fölött a gazdaságilag aktív népesség száma. "Szamárság azt firtatni,…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.21 13:59:39
@Kivlov: hát talán az, hogy nincs igazi kormányötlet, és mástól várják a megoldást?
Mit jelent nekünk, magyaroknak a szabad pálinkafőzés? Az igazi szabadságharcot a gaz gyarmatosítók ellen? A magyar virtus mindenek feletti megtestesülését? Vagy magát a nagybetűs, mindenáron védendő Hungarikumot? Igaz, a lassan négy éve bevezetett intézkedés következményeit…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.20 10:45:37
@Ad Dio: hogy kijöjjön a matek ...

"Ha a bérfőzdékben és az otthon előállított jövedékiadó-mentes párlatmennyiséget vesszük alapul, szakértők az adóelmaradást 2010-ben 5-6 milliárd, 2011-ben és 2012-ben évi 10-10 milliárd, 2013-ban pedig – a pálinkakészítési „boom” miatt - 15 milliárd forintra becsülik. Ez összesen 40 milliárdos hiányt jelenthet, de további kiesés származott az elmaradt áfából, illetve abból is, hogy a szeszipar kevesebb nyereségadót, egyéb közterhet fizetett, így szakérők összességében további 40-60 milliárd forintos „adóhiányt” sem tartanak kizártnak. Ebből pedig az következik, hogy a teljes költségvetési bevételkiesés 2010 óta elérhette a 80-100 milliárd forintot."
www.agrarszektor.hu/bor-italok/egyeb/ilyen_nincs_elarasztotta_az_egesz_orszagot_a_fekete_palinka.3590.html
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.20 11:20:29
@Bobby Newmark: és mindezt úgy, hogy közben az összes bértroll büszkén kiállva élteti az adócsalókat meg a szabadságharcot ...
Az elmúlt napok eseményei rámutattak, bizony képviselői vagyonbevallás ide vagy oda, az egyáltalán nem biztos, hogy a valós helyzetet tükrözi, ha más nem annak okán, hogy a tisztelt politikus nem talált olyan rovatot, amibe tudta volna írni kósza egy-kétszázmillióját. A gondja…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország sok-sok iskolával meg egy oktatási kormányzattal, amely úgy gondolta, itt az ideje még szebbé és jobbá tenni ezen intézmények életét. Hogy is történne ez egy ideális, szép új világban, még jobban teljesítve, ha a mi lennénk a…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.06 20:28:06
@doktorur:
121. § (1) Az intézményi tanács létrehozását kezdeményezheti
a) a nevelőtestület tagjainak legalább húsz százaléka,
b) az iskolai szülői szervezet, közösség képviselője, ennek hiányában az intézménnyel tanulói jogviszonyban álló tanulók legalább húsz százalékának szülei,
c) az iskolai diákönkormányzat képviselője, iskolai diákönkormányzat hiányában az iskolába járó tanulók legalább húsz százaléka,
d) az intézmény fenntartásáért, működtetésért felelős jogi személy, intézményfenntartó,
e) az intézmény székhelye szerinti történelmi egyházak képviselői,
f) az intézmény székhelye szerinti települési önkormányzat,
g) szakiskolában és szakközépiskolában az érintett helyi gazdasági kamarák képviselői (a továbbiakban ezen alcím vonatkozásában az a)–h) pont alattiak együtt: érdekeltek).
(2) Az intézményi tanácsot létre kell hozni, ha az érdekeltek közül legalább kettőnek a képviselői kezdeményezik a megalakítását, és részt vesznek munkájában.
20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

tehát egyáltalán nem az iskolától függ, hogy létre kell-e neki hozni meg kivel, ha kéri pl. a KLIK meg a történelmi egyházak, akkor már nem lehet kihagyni őket, automatikusan életbe lép a törvény (3) bekezdése
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.06 20:30:27
@Szúnyog: mondja a szúnyog, aki "kecses, karcsú állat, a szárnyaival muzsikál, mint a repülőgép a csavarjával, s van egy hosszú vékony szívókája, amelyet tövig döf az áldozata bőrébe, s azzal szívja a vérét, sok uzsorás és munkaadó is megirigyelhetné. A szúnyog színe, ha éhes, szürkéssárga, evés közben rózsaszínű, jóllakott állapotában pedig bíborvörös. Ekkor azonban az áldozata ráüt a saját fejére, s a szúnyog maszattá válik."
Nagy Lajos, Képtelen természetrajz, részlet
mek.oszk.hu/00900/00992/00992.htm#44
morgás joga mindenkit megillet 2014.02.06 20:33:27
@doktorur: végigolvastad, amit belinkeltél? utolsó két mondat:

"Álláspontunk szerint az új típusú Intézményi Tanács bevezetésének, súlyos következményei lehetnek, ami nem hiányzik senkinek a jelenlegi helyzetben.

Még alkotmányos aggályok is felmerülhetnek ebben az ügyben." (Magyar Szülők Országos Egyesülete)
A morgás joga Régi-új barátok 2014.01.30 13:32:59
Április 15-ig jelentkezhetnek a középiskolás diákok arra a versenyre, amely "Az orosz kultúra aranykora" címet viseli. A versenykiírást személyesen Lezsák Sándor országgyűlési képviselő küldte ki az iskoláknak, a verseny kiírója a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz…..
Még tavaly november közepén elkészült egy nem túl hízelgő 60 oldalas jelentés a KLIK működéséről, amelyet Szabó Balázs volt kormánybiztos jegyzett. Ma már nem kormánybiztos, a jelentés pedig nem került napvilágra, az index-nek viszont most sikerült megszereznie. Tavaly…..
Ha eddig úgy éreztük, nem erre a filmre vettünk jegyet anno a mozipénztárban, hát most már azt is tudhatjuk, a helyzet minden további nélkül fokozódhat: a választások előtti utolsó hétvégén elmehetünk békemenetezni Oroszországért és az orosz atomért. És ezentúl hogyan…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.01.24 13:32:36
@bankvezér: tehát azt mondod, egyik nagy pártkoalícióra sem szabad szavazni (fos v. fos) - akkor most te valójában azt akarod, hogy a jelenlegi kormány maradjon? Mert ugyebár a kis részvétel mindig a jobboldalnak kedvez (ők tudnak jobban mozgósítani), a kispártok pedig esélytelenek, hogy bárkit is leváltsanak. A "senkire sem érdemes szavazni" hozzáállás valójában ráutaló magatartás arra, hogy minden úgy jó, ahogy van.
Eddig csak találgathattunk, mit is szimbolizál a CÖF bohócos óriásplakátja - pár nappal ezelőtt még maga a szervezet sem volt hajlandó fellebbenteni a fátylat arról, ki is a bohóc ott Gyurcsány Ferenc mellett. "A plakát az egyik szereplő, Gyurcsány Ferenc érdeklődését is…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.01.21 22:11:48
@Achmed, a hitetlen:
Köszi, hogy felhívtad a figyelem ... a holnap délelőtt például kihagyhatatlan, csak a mezőgazdasági híradót hiányolom

7:05
Szomszédok(12) (magyar filmsor., 23. rész, 1987)
7:40
Szomszédok(12) (magyar filmsor., 24. rész, 1987)
8:15
Nők a pult mögött(12) (csehszl. vígj. sor., 12. rész, 1977) - December - Anna karácsonya
9:15
Híradó
9:30
Sporthírek
9:35
Cimbora
10:35
Családi kör(12)
11:30
Vigyázz, kész, jazz! 9/1.
12:10
Én táncolnék veled (magyar zenés f., 1983) - Salsa
12:30
Híradó délben
12:45
Sporthírek
12:50
Időjárás-jelentés
12:55
Kedvenc nótáiból válogat Madarász Katalin
13:25
Déli muzsika
Egy újabb kormányzati álom (vagy inkább lázálom?) fuccsolt be: immáron az illetékesek is bevallották (na jó, azért nem verték nagy dobra), az ócsai lakópark-beruházás bizony elhibázott döntés volt. Nem kicsit, nagyon. Ha pedig számot vetünk, mi a beruházás eddigi eredménye?…..
Lassan itt vannak a választások és úgy látszik, ez ébredezésre (vagy inkább kapkodásra?) ösztönzi a baloldalt – a legfrissebb hírek szerint  az MSZP és az Együtt vezetői is felismerni látszanak azt a tényt, hogy a DK-t és Gyurcsányt nem lehet kihagyni egy baloldali…..
Végre megtudtuk, mennyibe került az, hogy megtudjuk, "Magyarország jobban teljesít": 'Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter válasza szerint a kampány teljes költségvetése (beleértve a médiafelületek vásárlását és a kreatívok legyártását)…..
morgás joga mindenkit megillet 2014.01.03 00:33:50
@MolnarErik: az a téma is megérne egy misét ...
- hogyan tervezték (egyáltalán ami a tervek alapján elkészíthető volt, az a célnak megfelel-e, vagy már alapjaiban el van rontva - alul van méretezve, stb. - az egész)
- hogyan kivitelezték (csak azt csinálták, ami a tervben szerepelt, vagy közben "okoskodtak", kilopták az anyagot, stb.)
- mit csinált a műszaki ellenőr (megfelelt a terveknek a kivitelezés? a megfelelő anyagok lettek beépítve?)
- az uniós pályázat keretében valaha valaki megvizsgálta-e, jók-e a tervek, illetve a terveknek megfelelő-e a kivitelezés.
Mi meg sóhajtozhatunk, bezzeg az átkosban ez is jobb volt ...
Van-e joga a szülőnek eldönteni, mit tanítsanak a gyerekének? Természetesen egyes tantárgyak esetében nincs - ki is vonná kétségbe például a matematika és a fizika órán elhangzottakat? Azon ugyan lehet vitatkozni, szükség van-e mindazon tudásmennyiségre, amit a diákok fejébe…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.30 18:08:20
@Lovag Mihály: talán úgy értelmezi, hogy Jézus van, Jézuska, aki az ajándékot hozza, az meg nincs. A lényeges inkább az, hogy a gyerekek hogyan értették
Háromból kettő dohánybolt veszteséges - itt az idő tehát, hogy a kormány ötletbörzét tartson, mivel is lehetne kihúzni a veszteséges trafikokat a slamasztikából? "Információink szerint a kormány a trafikok megsegítésére újabb termékkörbővítésre készül, amivel a…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.29 10:56:16
@Magyarország jobban teljesít: vajon kaphatott októberben miniszterelnökünk azért a trafikrendszerért díjat, amit júliusban vezettek be és az első adatok szeptember tájékán érkeztek be? nem hiszem, hogy egy nemzetközi szervezet ilyen gyors és hatékony lenne ... Viszont volt törvény a dohányzás visszaszorításáról, kocsmákból kitiltásáról, na ez esélyesebb
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.29 13:50:01
@kétkedéssel teli: ezek szerint a poszt címét sem olvastad el. No comment első körben.
Így karácsony-újév táján sokakban felmerül a kérdés, mit is kívánnának maguknak az ünnepekre meg az új évre, ha egy jótündér egy suhintással meg tudná valósítani a kérést? Van, aki csak saját elméje szintjén álmodozik, van aki szúk körben, családjával vagy épp…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.23 22:48:33
@imres: hát ... ugyanilyen logikában a 2009-es eredmények javulása kinek köszönhető? Akkor már 7. éve nem a Fidesz és koalíciós partnerei voltak hatalmon ... Bár lehet, hogy elsőben mindenkit ők tanítottak meg szuperul írni-olvasni, ami kitartott jópár évig.
És igen, egy év káosz bőven elegendő ahhoz, hogy a gyerekek teljesítménye ugrásszerűen csökkenjen. Vagy akár fél év is.
Ha pedig az oktatási kormányzat úgy aggódott volna az emútnyócév alatt, talán hivatalba lépésük második napján kérhettek volna ugyanilyen intézkedési tervet az iskoláktól, mitől lesz jobb a gyerekek teljesítménye. De ehhez három és fél év is kevés volt ... És ha HR hinné, hogy jó úton haladnak, most sem kérne ilyet. Mert tudná, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben.
Ja, és mindenkit leidiótázol, akivel nem értesz egyet?????? Tudod, vitakultúra ... Gondolom, ezen az órán nem volt kötelező részt venned. Pótolhatnád.
Nem panaszkodhatunk, a Református Szeretetszolgálat, a minisztérium és a meghívott politikusok még karácsonykor is buzgón gondoskodnak a nehéz sorsú gyerekekről: „Negyven nehéz körülmények között élő gyermeket ajándékoz meg a Református Szeretetszolgálat egy…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.21 14:14:43
@monddazigazatmar:
@monddazigazatmar: ajánlott irodalom: google, magyarországi gyermekszegénység.

például:
"A tavaly májusi UNICEF-jelentés még arra figyelmeztetett, hogy minden harmadik magyar gyereknek kell szembenéznie valamilyen formában a nélkülözéssel, és ez a tény nemhogy a „fejlett Nyugat”, de az exkommunista régió létszínvonalához képest is sereghajtóvá tesz minket (csak Románia és Bulgária van mögöttünk). Tavaly még a 8 év alattiak 31,9 százaléka nem fért hozzá a normálisnak tekinthető szükségleteihez – az idei jelentés már arról beszél, hogy minden második gyerek nélkülözik." (2013. február, hvg.hu)
hvg.hu/velemeny/20130226_A_gyereknek_kel_karomkodni_kedve

mondjuk van egy másik Magyarország is, az nem áll sorban órákat egy tányér meleg levesért ...
Elhalasztja a kormány a szociális temetés januári bevezetését - az erről szóló paragrafust pedig berejtették a fejlesztéspolitikával foglalkozó törvényjavaslatba. Igaz, legfelsőbb politikusaink meg jogszabály.előkészítőink most sem rohantak tájékoztatni az érdekelteket,…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.19 15:44:18
@qwertzu: a blog címe ténytár???? nem, a blog címe nem Ténytár. Az egy másik blog. Bocsi.

Ha lát aggályokat, akkor az aggályos. Különben nem beszélne róla, ezer éve jogász, neki éreznie kell a kimondott szó felelősségét. Ezért ombudsman és nem képviselő. És ezért van tekintélye a hivatalának, ellentétben az országgyűlési képviselők kijelentéseivel (vak komondor???? balneológia???)
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.19 15:55:37
@qwertzu: ha elolvasol egy hosszabb lélegzetű ombudsmani véleményt, kiderül, igen sok munka van vele, és a honlapon azt is meg lehet nézni, mennyi állásfoglalást adott ki hivatalba lépése óta (az első két hónapot ne számítsd bele az érdemi munkába). Most pedig, hogy a kormány visszakozott, kapott egy kis plusz időt, nem fog sietni a végleges véleménnyel ...
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.20 01:08:25
@Foxtrotty: már bocsi, te is itt morogsz, tehát első kézből tudod, hogy a belső feszültség levezetésén kívül mi lesz jobb ettől. (A másik tevékenységért az olvasók nem ide járnak - ez a "morgás joga mindenkit megillet" -, sajnálom, ha a téma téged erre ingerel ...)
Immáron újabb vállalkozások dönthetik el, milyen új profilt is fognak maguknak választani a jövőben ahelyett, amit sok-sok év munkájával létrehoztak. És itt nem csak pénzről van szó, hanem - a jövő évtől az ablakon kidobott - felhalmozódott szaktudásról is, valamint arról,…..
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
Ez a dal vége? Igaz, az előadás még zajlik, a kövér hölgy énekel és az utolsó metrót elérni kívánók sem csörtettek ki a ruhatárba – ám úgy néz ki, a jövő évi országgyűlési választás már lefutott, az eredmény is borítékolható: a baloldal csúfos kudarcot szenved.…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.13 00:34:48
Nemsokára egy éves évfordulóját üljük nemzeti dohány-ügyünknek - tavaly december 15-én jelent meg az első, 75 oldalas kiírás, kis is lehet dohányboltos. Meg hogyan. Aztán még volt sok-sok kanyar, azonnali törvény- meg kormányrendelet módosítás, magyarázkodás meg "bezzeg a…..
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.12 12:10:29
@Sir Galahad: nem a dohánypiac átalakításáért kapta, részletesen itt
hvg.hu/itthon/20131008_Orbant_a_nemdohanyzok_vedelmeert_tuntette
morgás joga mindenkit megillet 2013.12.12 12:28:28
@Trackers: kérdés, ki veszi a 30%-nyi csempészcigit, ha meg nincs illegális dohánytermék, minek a NAV-nak drónok a csempészet ellen?

a miért gáz ez az intézkedés témában pedig részletesen itt olvashatsz:
morgasjoga.blog.hu/2013/11/30/dolgozz_jol_megszunsz