Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falusisanzon.blogspot.com

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Ikerszülés otthon? 2014.03.26 16:56:24
Március 26. Rozi mára van kiírva. Most a másik oldalon állok, esküszöm, soha ilyen ideges nem voltam. Soha nem lennék szülészorvos, jobban izgulok, mint a saját szüléseim előtt. Pár napja, amikor jött a hidegfront, Rozi egész nap csak feküdt, nem állt a helyzet magaslatán, én…..
falusisanzon.blogspot.com 2014.03.26 19:33:23
Megvallom a neten megtalált remek tyúkudvar blogod adta meg a végső lökést ahhoz a tervhez, ami anno a 40 Ft-os tojás megérkezésével - tehát már jó régen kezdett motoszkálni a fejemben. Én Pest környéken élő nem túl sok húst,  ámde annál több tojást fogyasztó kis…..
Hol is kezdjem. A múltkor azt írtam, még öt nap. De ki sejtette, hogy ilyen öt nap vár ránk? Szombatról vasárnapra ébredve (ápr.13-14.) a várható keddi kelés előtt pár nappal a kotlósom olyan furán nézett ki. Amikor kivettem reggel, hogy egyen, igyon, csak gubbasztott, meg se…..
falusisanzon.blogspot.com 2013.04.17 10:54:54
Bizonyára vannak olyanok, akik szeretik a saját zöldséget, ha mást nem is, hát nézni, ahogy nő, meg elmondani a buszon döcögve vagy az irodai konyhában kávézás közben, hogy "nekik is van ám", de vagy érzékük, vagy kedvük, vagy idejük nincs hozzá, hogy rendszeresen…..
Bár nincs sok időm, hogy állandóan blogokat olvassak, azért olvasgatlak ám titeket is, akik engem olvastok. Már akinek a blogját megtalálom... Több helyen is szembesültem azzal, hogy nem jött be a kotlóssal keltetés és inkább a keltetőgépre szavaztatok. Én továbbra is maradok a…..
Most  Zsuzsi buvar osztja meg tapasztalatait velünk az angol tyúktartásról. Köszönjük! Olvassátok és ne legyetek szűkszavúak, kérdezzetek, szóljatok hozzá! Először egy kis összefoglaló az angol helyzetről. Találtam egy nagyon érdekes cikket az Egyesült Királyságbeli…..
falusisanzon.blogspot.com 2013.01.17 08:54:35
Tyúkudvar Új év 2013 2013.01.07 09:39:04
Átléptünk az új évbe. Tettetek fogadalmat? Én már leszoktam róla, csak néhány kósza gondolat érinti az újévi fogadalmakat. De lehet csak meghökkentem, hogy elmaradt a világvége és nem voltak terveim a jövőre... Mit is várok ettől az évtől? Milyen mérleggel kezdem az…..
Eljött a téli napforduló, ha egyszerre csak kicsivel is, de minden nap egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Odakint az időjárás éppen téliesen szeszélyes - az elmúlt egy hétben hótól kezdve az ónos esőn keresztül szikrázó napsütésig, -5-től +10 fokig minden volt.…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.12.29 20:09:10
Tudjátok, hogy eddig hezitáltam, mi legyen a libák sorsa. De most végképp betelt a pohár. Megyek ki reggel, hogy kiengedjem a tyúkokat az ólból. A kis tyúkudvarba be voltak csukva a libák is (fedett helyre nem akartak menni, így a földre dobott szalmán éjszakáztak. A kis…..
Tyúkudvar Téliesített tyúkjaim 2012.11.13 06:43:00
A múltkor arról írtam, hogy a külsőleg teljesen lepattant tyúkjaim hirtelen szörnyetegből újra szépségekké kezdtek átlényegülni. Gondolhattam volna, hogy hamarosan megkapom az ürmöt is az örömbe. Nem is kellett sokáig várnom. A tyúkjaim szebbek mint valaha, csak épp egy baj…..
Egy kicsit csapongó lesz.Majdnem egy éve lakunk faluhelyen. Egy évvel ezelőtt szabadultunk ki a 39nm-es garzon-galambdúcból. Nagyon megváltozott az életünk, épültünk, fejlődtünk, gyarapodtunk, javakkal, tudással, életminőségben. Semmi pénzért nem költöznénk vissza Pestre.Ez az…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.10.19 09:07:13
És nem csak egy. Az április 24-én kelt alom tyúkjai október 7-én, azaz 3 napja tojtak először. Nem is olyan kis jércetojásokat, hanem normál méretűeket. Azóta külön öröm naponta többször bekukkantani az ólba a tojófészkeket ellenőrizni. A pincében forr az első saját,…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.10.16 13:54:06
Itt a szeptember, ami - hiába a rekkenő meleg a nap közepén - egyre rövidülő nappalival és hosszú, elnyúló árnyékaival adja mindennek a tudtára, legyen az ember, állat vagy növény, hogy vége már a nyárnak, lassan vége a három hónapja kezdődött robogásnak. A cukkíni,…..
Tyúkudvar Tollasodjatok! 2012.09.06 07:05:00
Ha jól emlékszem, még tavaly ősszel kezdődött. Néhány tyúkom elkezdett kopaszodni. Teljesen kétségbe estem, hogy mi történhetett. Aztán azzal nyugtattam magam, hogy ez biztosan csak a vedlés lehet, majd szépen kinő a tolluk újra. És vártam és vártam, a többi tyúk szépen…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.09.06 07:43:38
No, hát ha sokat váratott is magára, de eljött az első paradicsomszüret ideje. Még nem szabadföldi, hanem a fűtetlen üvegházból való, de azt hiszem, ezt ízre nem mondaná meg senki. Fajtája az angolok egyik "standard" koktélparadicsoma, a Gardeners' Delight. Klasszikus fürtös…..
Itt az április és ezzel elérkezett az ideje a mángold és a cékla ültetésének. Nem nagy ördöngősség őket nevelni, de egy-két fortélyt érdemes betartani a jobb fejlődés érdekében. Mind a cékla, mind a mángold egyike a legegészségesebb dolgoknak, amiket…..
 Mit eszik a francia tyúk ? Alapvetően ugyanazt, mint a magyar : szemestakarmányt és amit kapirgálás közben összegyűjt magának. Ehhez hozzájön még a konyhai zöldségpucolásból származó hulladék, ami eleve jó a tyúkoknak, ráadásul különféle rovarok…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.04.26 11:41:01
@Espelette: Be sem kell majd pácolni őket, ha már életükben is fokhagymát esznek...
Kedves Olvasók!Őszinte örömömre, egy olvasónk, Espelette első írását olvashatjuk, olvashatjátok. Tényleg nagyon örülök, hogy írt, szerintem mindannyiunk számára érdekesek lehetnek a más országban élők tyúktartással (is) kapcsolatos mindennapjai. Nagy kíváncsisággal várom…..
De lehet fehérrépára, petrezselyemre, paszternákra is alkalmazni. A sárgarépa és általában a gyökérzöldségek a kiskert "fekete dobozai", mivel általában egészen addig, amíg ki nem húzzuk őket a földből, nem tudjuk, mit kapunk. Míg egy saláta vagy paradicsom igen…..
Tisztatészta Terápia 2012.02.10 10:00:00
A tésztakészítés legfontosabb részművelete a gyúrás, hiszen a hozzávalók összedolgozásával megteremtem a tésztát. Ez a művelet (is) testi-, lelki- és szellemi erőt igényel és az energia, melyet használok azonnal kioltja a negatív töltetet a testemből. Ezek után bátran…..
falusisanzon.blogspot.com 2012.02.10 11:43:52
falusisanzon.blogspot.com 2012.02.13 11:07:39
@tisztatészta: Köszönöm !
Tisztatészta Csigacsinálás 2012.01.27 14:15:00
Tésztaőrületemhez hozzátartozik minden olyan eszköz begyűjtése, amivel a tészta formázható. A beszerzés nem jelent megnyugvást, mert a legnagyobb kihívás a különböző (tészta)formák elkészítésének elsajátítása. Addig nem nyugszom, amíg (saját értékrendem szerint)…..