Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsooolt

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
zsooolt 2011.06.24 12:25:06
9
UPGRADE: a nyertesek megkapták az értesítést! Kb. 2,5 perc alatt elfogytak a jegyek, minden nyertesnek jó szórakozást! A vesztesek se szomorkodjanak,mert más filmekre is lesz ilyen lehetőség hamarosan. A Budapest Filmesek nagyon jófej brigád és felajánlott néhány jegyet a…..
zsooolt 2010.11.25 10:48:47
Végre! Végre valaki kimondta az igazságot, megvilágítván dicső múltunkat! Sugárzó arccal és büszkeségtől dagadó kebellel írom e sorokat, mert most már biztosan tudom, hogy a kiválasztott nép tagja vagyok! Mi, magyarok vagyunk a tudás, a civilizáció letéteményesei, az emberi kultúra őrzői, ahogy ez…..
zsooolt 2010.01.18 08:24:10
Ajánlom mindenki figyelmébe az Igen magazin aktuális számát, több cikk is igencsak a jelen témába vág. Csak egy kiragadott, szerintem fontos, gondolat:
feltoltes.igen.hu/igen/fajlok/Igen_2009_05-06.pdf

Ha mi büszkén emlegetjük szittya vitézségünket, rokonságunkat a világverô,
„Isten kardja” Attila hunjaival, akkor olyan népcsoporttal azonosítjuk magunkat, amelyet az európai népek mindmáig – mint ez történelemtankönyveikbôl kitûnik – kegyetlen, mûveletlen, vérengzô hordákként tartanak számon. Ormos Mária említi, hogy még a XX. század elején is volt olyan német kiadvány, amely szerint a gyôztes „kalandozó” magyar felvágta letiport ellensége mellkasát, és a testre hajolva egyenesen a szívébôl
szívta ki a vért.

Miért volt ez baj? Az I. világháború után – mint Ormos Mária írja – Benes (és az ô hatására néhány francia politikus) magyarellenes propagandája pontosan
erre a mítoszra épült: magyar nemzet tulajdon-
képpen nem is létezik, csupán néhányezer magyar arisztokrata, a többiek pedig szlovák, román, szerb parasztok, akik részben asszimilálódtak, s ezért tûnhetnek talán magyarnak. Annyira hatásos volt e kampány, hogy a gyôztes hatalmak képviselôi szinte arra számítottak: nomád magyar törzsfônökökkel kell majd a békekötésrôl tárgyalniuk. (Amikor pedig ezek helyett olyan mûvelt, intelligens arisztokratákkal találkoztak, mint Teleki, Apponyi és Bethlen, akkor ellenfeleink taktikát változtattak: ekkor gyökeresedett meg az a nyugati elképzelés, hogy a magyarok mézesmázos stílusukkal, veszélyes sármjukkal bárkit levesznek a lábukról, és ha utánad lépnek be a forgóajtón, elôtted fognak kijönni…) Azt már csak én teszem hozzá, hogy büszkeségük mellett arisztokratáink vihettek volna demográfiai kimutatásokat is.

De végül is mire legyen büszke a szittya-magyar?

A magyar történelem egészét tekintve van-e okunk arra, hogy a magyarság harciasságát, kíméletlenségét emlegessük?

Van-e még olyan ország, amelyik ily nagyszámú népcsoportnak, néptöredéknek adott viszonylag békés hazát: kabaroknak, kazároknak, avaroknak, szlávoknak, frankoknak, kunoknak, jászoknak,
böszörményeknek, szászoknak, németeknek, cigányoknak, zsidóknak?

Voltak-e ebben az országban valaha is olyan szélsôséges példái a vallási türelmetlenségnek, mint amilyen mondjuk a
Szent Bertalan-éj?

Talajra találtak-e itt fanatikus vallási mozgalmak, voltak-e emiatt vérengzések?
Öltött-e olyan nagyságrendeket az inkvizíció és
a boszorkányüldözés, mint egyes nyugati országokban?

Hol foglalták elôször törvénybe a vallási
türelmet? Nem a „fejlett nyugaton”, hanem itt,
a tordai országgyûléseken a XVI. században.

Hol nyilvánították a középkorban törvényen kívülivé a cigányokat? Nem itt, hanem Németországban és Angliában.

Betiltották-e nálunk valaha bármely
nyelv nyilvános használatát, mint egykor a franciák a bretont, vagy az angolok a walesiek nyelvét?

Kérdezem, ezek után mire is lehetünk büszkék?
zsooolt 2010.01.18 14:38:07
@milkapista: Ez érdekes, köszi, sajnos, igazat kell adnom neked. De ahogy Madách is mondja a tragédiában:

Örüljünk, okosabb világ van,
Örüljünk, hogy mi élünk abban.
Nos, mivel péntek van, ma már nem futnak a kedvenc robotjaim, ezért le tudom zárni az idei kereskedést. Én ebben az évben már nem fogok forex-ezni. Az év végi ünnepek idejére nem javasolt a kereskedés a sok év végi bejelentés és egyéb piacbolondító esemény miatt. Legalábbis ezt…..
Tudtad? Képmutatás, Dánia 2009.12.19 09:18:00
 Mindenki tudja, hogy a napokban Dánia volt a helyszíne annak a klímacsúcsnak, amelyen a világ vezetői, a környezetvédelem jövőjét illetően terveztek döntéseket hozni. Maga a rendezvény szinte eredmény nélkül ért végét, a különböző országok közt fellépő…..
zsooolt 2009.12.19 12:05:27
@Slanger: Nagyon durva, ez kétségtelen, de vedd figyelembe, hogy a bejegyés alapján helyiek végzik (talán több száz éve) és el is fogyasztják a húst - lehet, hogy nyersen, ami még gusztustalan is, sőt, civilizációs szempontból nagyon túlhaladott. Én is ettem a disznó fülét (pörzsölés után) gyerekként. A disznóölés is véres hagyomány, ezért kellene tűzzel-vassal irtani? Múltkor láttam egy dokumentumfilmet a szamojédekről, akik brutálisan és nyersen ettek meg egy rénszarvast. Ezzel együtt, amikor odébbcuccoltak semmi szemét, semmi "ökológiai lábnyom" nem maradt utánuk. De azért ők is hidegvérű képmutatók és jobban tennék, ha leszoknának az efféle úri huncutságokról? :) Szerintem a bálnavadászatot sem azért kell tiltani, mert "azok számára akik felelősséget éreznek a tengeri emlősök iránt, egyetlen bálna legyilkolása is tragikus és értelmetlen". És persze igazad van abban is, hogy van ökológiai jelentősége EGY delfinnek is, de semmiképp nem azért, mert "cuki". És ezt össze sem lehet vetni a túlhalászás következményeivel. El kell tudni vonatkoztatni, ráadásul (maradva a tonhalas példánál) te is tehetsz valamit azzal, hogy pl. nem veszel tengeri halkonzervet (ahogy delfineket sem hóhérolsz, de hát ezt nehéz is lenne hazánkban).
Kedves japán játék, céges csapatépítésre kifejezetten ajánlott. Maradj csendben. Ha rossz lapot húzol, akkor vállald a büntetést. És maradj csendben. Ha megkímélt a sors akkor is. Nem fog menni.. Video amit újra és újra meg fogsz nézni, amikor épp be akarsz szarni a…..