Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hallgató_4231

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
Hallgató_4231 2012.01.24 12:50:08
@aha, persze: Ó istenem! Szolnokon élő Béla bácsi meg nem utazik a BKV-val, mégis az ó adójából is kapott mentőövet a BKV. Ennyire együgyű nem lehet mindenki... Akinek nem inge...
Ez pont olyan, mint egy társasházban valaki nem használja a liftet, mert az első emeleten lakik, aki meg a 10. emeleten az sokat használja. Attól mindkét lakó ugyan annyi közös költséget fizet.
Hallgató_4231 2012.01.24 13:11:22
@aha, persze: Azért, mert nem tudod értelmezni, nem tehetek róla....
A két hasonlat arról szól, hogy az adót mindenki fizetni, vagy legalábbis fizetnie kéne, és ebből fizetik azokat a szolgáltatásokat, juttatásokat, amiket bárki igénybe vehet.
Ismételten rosszul látod a dolgot, mert Béla bácsinak, van lehetősége BKV-val utazni igen, de ugyan úgy a felső oktatásra is VAN lehetősége. Mindenkinek van lehetősége rá, gátat csak a tanulási vágy szab határt (illetve most már egyre inkább a pénz is, ami nem jó, mert nem csak a tehetőseknek jár a felsőoktatás).
Sajnos a munkáltató meg így járt. Mindenki a profitra hajt és verseny van, mind az előállított termékekben, és a munkaerő piacon. Ha nekem többet fizet egy másik munkahely, akkor nyilván oda megyek. (persze függ az egyéb feltételektől is...stb.) Ha a munkáltatóm fizetése nem versenyképes, akkor hoppon marad. Ennyi, meg egy Bambi :)
Hallgató_4231 2012.01.24 15:03:13
@aha, persze: Huuu... "Neked nem megy a szövegértés..." Ilyet utoljára általános alsós koromban hallottam, amikor még nem tudtak mást mondani válaszképpen, csak hogy "te vagy az..."
Mindegy ne lovagoljunk ezen, látom te álomvilágban élsz. Ahol az adódat arra költik, ami neked hasznos, egyedül csak a felsőoktatás a fekete bárány.... meg is lehetne szüntetni!

1.) Pont rátrafáltál, mert saját magamat tartom el, sőt még néha én küldök haza segítségképpen a szüleimnek.
2.) Igen ez az adó lényege. Olyanra költik, amit "használhatsz". És képzeld, a felsőoktatás is ilyen. Ahogyan az előzőekben is írtam a mindenkibe még te is bele tartozol bármilyen meglepő, vagy éppen megrázó ez számodra. És bizony napi szinten találkozol valamilyen mérnök munkájával.
Pont azon vagy felháborodva, hogy az adódnak azt a kis részét felsőoktatásra költik ? Abból a kis részből is a diplomások csak egy része megy ki külföldre, akkor szinte ez elhanyagolható, ahoz képest, hogy pl mennyibe kerül a képviselők fizetése, autója, egyébjuttatásai.... és még sorolhatnám a listát... És te komolyan a felső oktatástól félted a pénzed? vicces.
Hozzáteszem, Engem nem fog érinteni, sőt még talán a mérnököket is kevésbé, mint oéldául az orvosokat. Elvárni egy orvostan hallgatótól, hogy 7-8 évnyi tanulás után itthon dolgozzon majdhogy éhbérért, amikor Európában csak Romániában keresnek kevesebbet a kollégáik. Röhejes. Még a német orvosok is Angliába mennek, pedig egy Német orvos bére és egy magyar orvos bére ég és föld.

"korrektség hiányzik belőled ("a munkáltató így járt"). "
Hát lehet hogy nem vagyok korrekt akkor, de én akkor is oda megyek dolgozni majd, ahol jobban megbecsülik a munkámat. Igazából akárkivel beszélgettem, mindenki a jobb munkafeltételt választaná. Szerintem ez teljesen evidens.
Végszóként:
Nem hiszem, hogy abban a helyzetben lenne, hogy megmondja mit csináljak.
Hallottam anno egy mondatot.... hogy is volt ... Akinek nem tetszik el lehet menni. Értse úgy, ha nem ízlik el lehet menni. "Teccik érteni?"
(hozzáteszem: nem csak a diplomások mennek ki külföldre, hanem még az ácsok is kimennek külföldre, akkor ne legyen okj-s képzés se ingyen, sőt akkor már a szakközépiskola is fizetős lehetne nem ?){félreértések elkerülése végett: ingyen = adófizetők pénzén}

Engem is sok minden zavar ebben az országban, kollektívan ~10 millió embernek nem is lehet egyszerre jó. Valaki azt szeretné, ha nem az adójából lenne fizetve a felsőoktatás, én nem nézek egyáltalán TV-t, részemről meg egyes tv csatornák állami támogatása szűnhetne meg.
De nem fogok ezért háborogni.