Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Celsius

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom feltűnt-e, de az utóbbi időben megszaporodott a magánegészségügy nagyszerűségéről szóló tudósítás. Az iparágban érintett ügynökök próbálják a bepalizni a befektetőket festve a szép - és kiugró profittal kecsegtető - új világot. Egyes híresztelések szerint Magyarország örök második számú…..
Celsius 2018.06.22 14:16:56
@Berelhetoreklamfelulet: Hogy te milyen vicces ember vagy! A befizetéseknek valójában semmilyen kapcsolatuk nincsen a betegekre fordított költségekkel. Eleget fizetünk csak a politikusok a pénz másra költik. De, nekünk ez jó, ezért újra és újra megválasztjuk őket.
A tegnapi sajtótájékoztatójából az Index készített másfél perces videót Németh Szilárdról. Minden benne van a Fidesz utóbbi nyolc évéről és az ország állapotáról. ..
Celsius 2018.02.14 16:58:01
@haXXor: Hát ha nem buta, akkor kézből etetett aljas. E két lehetőségen kívül mi jöhet még szóba? Eleinte voltak az idealistra széplelkek, de akinek mára nem nyílt ki a szeme, az ld. 1 pont.
Szemereyné Pataki Klaudia lényegében titokban vezetett be egy új adót Kecskeméten. Azt már korábban is megírtuk, hogy kézi irányítás alá vonnák a helyi plakátok kihelyezését, így csak olyan hirdetések jelenhetnek meg a város közterületein, melyekkel Matolcsy György és Orbán Viktor Szemereyné Pataki…..
Celsius 2017.11.21 11:45:25
@Ballib cenzúrázók réme 25: Apám, hogy te minden utcasarkon ott vagy. Döbbenet! Biztos olyan munkád van, hogy ezt meg tudod tenni. Amúgy van véleményed a poszt tartalmáról?
Zsidózás, testüregmotozás, fenyegetés, megfélemlítés: a BKV-ügy vádlottjai az előzetes durva megpróbáltatásairől beszéltek. Az ember azt gondolná, hogy amit velük megcsináltak, az csak egy börtönsorozatban fordulhat elő, de nem a való életben, pláne nem egy jogállamban.  ..
Zolinak kirúgták a fogait, haverját 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel dobták ki a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóból, miután egyikük bunkón flörtölt egy pultoslánnyal: Az alábbi eset egy hete történt velünk a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóban. Egy…..
A kormány június 25-én benyújtotta a parlamentnek a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvényjavaslatot. Kivételesen nem ugrották át a szakmai egyeztetést sem. Májusban a kormany.hu oldalon elérhető volt a törvényjavaslat előzetes változata, amelyet a…..
Celsius 2013.07.01 21:58:45
@grundigg: 1..... a törvényjavaslat elfelejti kötelezni a kormányt vagy valamelyik minisztert arra, hogy alkossa meg a hiányzó szabályt."

... "Felhatalmazást kap az igazságügyért felelős miniszter,....
Csak én érzek különbséget a "felhatalmazza" és a "kötelezi" szavak között? Lehet, hogy a NAV engem falhatalmaz, hogy befizessem az adómat? Tudod, amiből Téged is fizetnek.
2. ..Aztán majd, ha a kurucinfón vagy egy no name blogon megjelent "hír" alapján nálad kezdenek el vizsgálódni, akkor majd (talán) rájössz, mekkora ökörségeket javasolsz.... Van különbség a kurucinfó és a noname blog és az oknyomozó sajtó között. De! Ha a kurucinfón jelenik meg valami ami alá van támasztva és logikai lánccal rendelkezik, akkor azt is vizsgálni kell. (Ezért (is) fizetem az adómat, tudniillik.)
3. " Kicsit mintha ellentmondásos lenne a két állítás, nem?" Nem. Szövegértés. A szerző azt állítja, hogy nem fognak foglalkozni a hatóságok a feljelentésekkel, ezért azok egy része mind egy helyen fog landolni. Azt állítja, hogy tömeges feljelentések nem várhatóak, de az egy szem ombudmanusnak azért lesz dolga. Érted, vagy érted?
4. Ezt egyetlen konkrét példával alá lehetne támasztani? - Nézz meg egy Híradót az adófizetők pénzén üzemeltetett köztévén. Mi maradt ki belőle? Naponta van 2-3 esemény, hír.
De, ne marakodjunk. Figyu, segíts mán nekem, hol lehet ide jelentkezni. Tudod, közétek. Elirkálnák én is egy kicsit, ha rendszeresen fizetnek. Vagy úgy, hogy kiadod nekem alvállalkozásba. A lóvét elosztjuk. Hm?
Celsius 2013.07.01 23:21:11
@grundigg: Ó, Te nyilván jogvégzet vagy, én nem. Csak egy nyomorult mérnök. Kérlek taníts engem! Kérdéseim: a.:) miért ír a jog felhatalmazottat, ha kötelezettséget ró ki? b.:) Rendelkezik a jogszabály a határidőről és a szankciókról is? Ha nem, nyilván azért nem, mert Kishazánkban még soha soha nem maradt el a törvény által hivatkozott jogszabály utólagos megalkotása. c.:) Miért lép életbe egy olyan törvény aminek az egyik fontos pillére nem került megalkotásra? Egy honlap sehova sem mutató linkkel, egy híd az egyik pillére nélkül, gk fékrendszer nélkül készen van, használható? Vagy ez csak nálatok jogászoknál rendben van így? d.:) Tehát jelen pillanatban ki és mi védi meg a korrupciót leleplező állampolgárt? Alapvetően téves a blog állítása, miszerint ez a nem lényegtelen elem még sehol sincs?
4. "Mi a rosseb köze van a médiahatóságnak ahhoz, hogy mi van a Híradóban? " Ó, nem mégsem vagy jogász! Mert azt még én a mérnök is tudja, hogy a médiahatóság egyik legfontosabb feladata a médiumok kiegyensúlyozottságának ellenőrzése. Kiváltképpen az adófizetők által fenntartott (de nem nézett) köztévék esetében. Ergo: szarrá kellene büntetnie a TV1-et, mert az nem kiegyensúlyozott. Fel nem foghatom miért nem teszi. "A kedvedért beidézzem a médiahatóság hatáskörét megállapító törvényt? " Tedd már meg légyszi! Nyilván kiderül belőle, hogy a TV1-re pont nem terjed ki a hatásköre. "Olvasgassál inkább, tanulj, egyszer majd meglátod, megéri! " Mostanában kevés olyan olvasnivaló kerül az ilyen egyszeri ember kezébe amit jóízűen tudna elolvasni. Amúgy, ha már szerény személyemmel foglalkozunk, nem, nem vagyok harcos demokrata. De ez a pofátlan lenyúlás azért már nekem is sok. És akkor jönnek az ilyen okostojások és elmagyarázzák, hogy nekünk ez így nagyon jó. Csak úgy önzetlenül, h nem halljak meg hülyén. Brrrr...
---------
A blog alap mondanivalójával pedig egyetértek. A Fidesz jórészt a korrupcióra mutogatva nyerte meg a választást. A helyzet azóta sokat romlott ezen a téren (is).
Nem ezt ígérték, hazudtak.
Celsius 2013.07.02 22:07:04
@grundigg: Én terelek? Ember! No, akkor válaszolj nekem nyíltan kedves grundigg: Erősödött-e a korrupció Magyarországon az elmúlt 3 évben?
Tapasztalható-e Mao-n a gazdaság és politika káros összefonódása?
Van-e olyan magyar vállalatcsoport amely feltűnően sok közpénzen megvalósított pályázatot nyer meg?
Igazságos és indokolt volt-e dohány kiskereskedelem ilyen módon történő átalakítása?
Biztonságban van-e annak az embernek az egzisztenciája aki közérdekű bejelentést tesz, mondjuk korrupciós ügyben?
Megjelent egy remekmű: Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyve! Összegezve ezt a tökéletesen felépített marketinggépezetet, és levonva a tanulságokat megállapíthatom, hogy a mi drága Nikink eladta a lelkét az ördögnek. Kinyitotta Pandora szelencéjét, ennek…..
12 milliárdért traffipaxot venni? Nem hinném, hogy a gyorshajtás az egyetlen probléma az utakon. Pláne nem ennyiért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Celsius 2013.01.31 11:30:15
@lwcolors: Oroszoknak van egy viccük. (Lehet, h másoknál is ismert, én ott hallottam.) Főnök! fordul a rendőrzászlós a parancsnokához. Szült az asszony, oszt kellene egy kis munkahelyi segély. Tudja, ahogy a törvényben is írva vagyon. Parancsnok vakarja ott is ahol nem viszket. Háát, píz az nincsen öcsém, de tudod mit? Csütörtöktől vasárnap estig nálad lehet a mobil 30-as tábla!
sorok között Traffipax economix 2013.01.29 04:25:00
A kormány az elkövetkező 2 évben 12 milliárd forintot kíván a közlekedésbiztonságba fektetni, pontosabban ennyiért szeretnék bekamerázni az országot. A Népszabadság rémhírei szerint, akár 15-20 kilométerenként is lehet alkalmunk mosolyogni a világ legdrágább…..
Celsius 2013.01.29 13:46:02
@Don Quixote de la Ferko: Ebben van valami, bár nem értem, hogy miért kell neked (Önnek) gyorsan haladnod, ha rád másznak.:) De, ennek lenne értelme. csakhogy nálunk a"kiemelés" ritka, mint a fehér holló.(ld fenti kommentemet) Példádnál maradva a mai magyar rendszerben te kapsz egy büntit 2 hónap múlva, a mögötted nyomuló valszeg nem, mert a te kocsid eltakarta. mennyivel jobb a németek rendszere. Autópályán nem mérnek sebességet, de ha azt látják, hogy valaki rámászik a másikra, már indul is a Porsche elfogó autó. Józan ésszel: melyiknek van nagyobb balesetveszélye, ha 130-nál 30 centire nyomul valaki és a szemembe villog, vagy ha szép nyugodtan utazom a Nagyalföldön 150-el egy tök üres egyenes útszakaszon? (Ott szokott állni ugyanis 3 lábú.) Tesznek ezek a biztonságra, hidd el nekem!
Celsius 2013.01.29 12:13:25
@Don Quixote de la Ferko: Azért az valahol még sincs rendjén, hogy a trafik száma meredeken nő, miközben továbbra sincs egyetlen (!) darab a lopott gépkocsik kiszűrésére alkalmas berendezés sem rendszerbe állítva a magyar rendőrségnél, noha a technika nem drága és teljességgel elérhető. Tisztázni kellene Ferko, hogy mi adófizetők elsősorban miért is fizetjük a rendőrséget!
Ön megőrizte a tíz évvel ezelőtti parkolócéduláit? Nem? Akkor lehet, hogy hamarosan kopogtat a végrehajtó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Celsius 2012.10.24 12:26:18
@Swind: nem ügyvéd urak. hanem ügyvéd asszony. Rengeteg "ügyfele" ellenére rengeteg szabadideje van: kártyajóslással is foglalkozik, sőt szakkönyvet is írt belőle. Gondolom azért, mert a nagyon piszkos melót az alkalmazottakkal végezteti el. Ők hallgatják meg, olvassák el az ügyfelek halálos fenyegetéseit havi fixért. A szerződést a nagyon tiszta kezű és a befolyt pénzzel korrekten elszámoló parkoló társasággal, viszont nyilván az ügyvédnő köti meg. Óriási üzlet az ügyvédnek is közjegyzőnek is, az adófizető állampolgár pedig kevesebbet él 5 évvel, mert sírba teszi a tehetetlen düh. Aki ezeket a parkoló társaságokat eltakarítja és az utódait normális elszámolásra kényszeríti, azé a szavazatom for ever.
Bár másokat sértegetni és bántó megjegyzésekkel illetni nem szép dolog, mindannyiunk érdeke, hogy megtanuljuk mindezt elviselni: a véleménynyilvánítás szabadságának megtartásáért. CSABA Réka írása Kapcsolódó hivatkozások: Rowan Atkinson’s speech at RS5 parliamentary…..
Celsius 2012.10.22 23:15:48
@Dr. Furia:"Mondjuk én T helyében a második ugyan olyan fasztalicska kérdésnél fel álltam volna és búcsút intettem volna." És milyen rosszul tetted volna! Tudod, ezek az un. "politikusok" nem végeznek termelő munkát. Még csak nem is szolgáltatnak. Mi adófizetők, azért fizetjük őket, hogy vezessenek, hogy tervük, elképzelésük legyen. Hogy politizáljanak, megvívva a maguk politikai csatáit. Munkájukat az átlag adófizető csak áttételesen tudja ellenőrizni. Az egyik módja ennek, hogy a tömegmédia egy újságírója kérdéseket tesz föl neki, és ha az a kérdés nem jogellenes, vagy erkölcstelen, akkor a kis pubi politikusnak kutya kötelessége a legjobb tudása szerint válaszolnia. nagyon elegem van abból, ahogy a politikusok rendszeresen "kitérnek" a számukra kellemetlen kérdések elől. Furia, te ezt megteheted amikor a főnököddel beszélsz. Azért is tartunk itt, mert a magyar nép ezt megengedi, elfogadja. Erősebb demokráciákban kizárt, hogy a TV-ben így viselkedő politikusnak ne kelljen más állás után néznie legkésőbb a következő választások után.
A KARD Láthatatlan emberek 2012.09.29 20:24:46
Mondtam én, hogy nincs itt semmi látnivaló! Amikor az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant, sok százezer naiv internetező abban a hitben volt, hogy "az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant." Pedig nem. Mert aki akkor bekapcsolta televíziót (mínusz ATV), a rádiót (mínusz Klubrádió),…..
Celsius 2012.09.30 11:52:17
@Yeto: "Orbánnak van igaza. Birka népnek pásztor kell. " Röviden, tömören megfogalmazva a végkövetkeztetést ez jön ki, pontosan. Egy ekkora demagóg mint OV nem tenné azt amit tesz, ha az találkozna az aktív szavazók rosszallásával. Ennek a népnek ő kell, nincs mese. Még szerencsénk volt Kádárral, nálunk Honecker is "megélt" volna. Nem az elkeserítő, hogy nincsenek tömegtüntetések, hanem az, hogy OV mérhető támogatottsága is alig csökken, hiába lép gyakorlatilag mindenki tyúkszemére (kivéve haverock).
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
Celsius 2012.09.29 20:05:07
@béla a görög: "...megnézem a google-t és mindig megállapitom, hogy b...tt nagy terület a világ végén, de vajon mi lehet ott?" Ez az az ország, ahol ha a fővárosban felülsz a repülőre repülsz 6.5 órát leszállsz mondjuk Irkutszkban kimész a reptérről és sírni támadt kedved: pont ugyanazok a házak néznek rád, mint amilyenek 6,5 órával ezelőtt. A természet helyenként szép, városként említem Sz Pétervárt, egyébként a nagy semmi.
Kedves Miniszterelnök Urunknak szeretnék hálatelt szívvel köszönetet rebegni azért, amiért ilyen végtelenül jóságos, emberséges, tisztességes, de leginkább békességes embert választott ki a saját kegyességes két kacsójával  fölénk, mint amilyen ez a Varga István…..
Paranoid Android Színváltók 2012.09.21 11:53:14
Voltak olyan kétnemzetiségű magyarországi falvak a hetvenes évek elején, amelyekben az idő tájt kötötték az első olyan házasságokat, ahol a felek etnikai hovatartozása nem volt azonos. Természetesen az ilyenkor elengedhetetlen tömegbunyók és bicskázások kíséretében. Az ilyen…..
Celsius 2012.09.21 12:56:38
Bo@Paranoid Android2: Bocs, hogy ilyen értetlen vagyok, de nem találom, hogy mit kellett volna tennie "zsoldos" Dalmának. Avagy ne hagyjuk ki a számításból, azt az apróságot, hogy Dalma családot alapított, mégpedig többnemzetiségűt. Mire te lezsoldosoztad. Elképzeltem mit érezhet a számomra tök ismeretlen élsportoló és fiatal feleség Dalma amikor elolvasta a posztod. Abba belegondoltál, h egy világbajnok helyzete picit más, mint egy átlagemberé? Nála ez meglehetősen kézenfekvő döntés volt. Szerintem. Natasa "esete" más, őróla én sem gondolom, hogy szívvel lélekkel nagy magyar lenne. Ugyanakkor egy biztos: több ismertséget és dicsőséget szerzet eddig ennek a kis országnak, mint te én és az összes olvasód együttvéve (valószínűleg) valaha is fog. Ezért csak óvatosan a kiemelkedő teljesítményt nyújtók kritikájával. Nem bírálhatatlanok, de csak igen alapos okkal kéretik megtenni. Egyébként pedig: jobban szeretném ha engem néhány vérprofi zsoldos őrizne egy veszélyes helyzetben, mint ugyanannyi mélymagyar nagyonhazafi.
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
Celsius 2012.09.14 15:57:31
@Valami lehet benne...: na ez a baj. hogy CSAK annyit tudtak amennyi a feljelentésben volt és éles fegyverrel a kezükben cselekedtek. Gondold el: ezentúl bárki ráhívhatja a kommandót a haragosára, annyit kockáztatva kb. mint egy hamis bombariadónál. (Egy "eldobható" mobiltelefon kell és kész.). Jó esetben a földbe döngölik rosszabb esetben agyonlövik a haragost. Azért a terrorellenes harc ennél kifinomultabb eszközökkel rendelkezik már manapság. Csak nálunk a TEK-re fordított sok száz millió közpénzt nem kiképzők alkalmazásra fordították.
Na most akkor szakszerűek voltak, vagy viccesek? Olyan opció nincs, hogy szakszerűek és viccesek? Azért azt ismerjük el, hogy ha a rendőrségre befut egy hívás, hogy egy egyetemen egy különös manus üldögél ez egyik előadóban egy fegyvernek látszó tárggyal, akkor a…..
Celsius 2012.09.13 21:02:45
@tiboru: 2 hibát említettél, az egyiket pontosítanám: Ha nem jutott az akciót vezető parancsnok tudomására az, hogy nem komoly a fegyver, akkor az lett volna a logikus, hogy nem polgári ruhás rendőrök, hanem a beavatkozók teljes fegyverzetben be a terembe, mindenki földre, senki nem mozdul és máris lehet keresgélni a fegyverest köztük. Ami történt, arra utal, hogy tudták: ismét lukra futottak. (ez nem a TEK hibája, ha hiba egyáltalán). Ami utána történt az viszont a TEK aranykönyvébe fog bekerülni a filmesek fegyvereinek "szemfüles" lefoglalása és az Afrikából érdemi magyar hozzájárulás nélkül kiszabadított fogoly honfitársunk fogadtatása mellé, amikor a gép lépcsőjén leereszkedő férfi mellett 4 fő állig beöltözött kommandós vizslatta célra tartott fegyverrel a 4 égtájat a BUDAPESTI REPTÉR betonján. Még ez is elmegy, de valóban: muszáj ezt mutogatni? A másik pedig, hogy fel kellene világosítani Hajdú urat, hogy a bérét nem OV-től, hanem tőlünk, az adófizetőktől kapja. A riporterek pedig azért tesznek fel kérdéseket, hogy utána minket tájékoztassanak. Úgyhogy vagy kisebb arc kellene, vagy alkalmazni (a mi pénzünkön ismét csak) egy hozzáértő szóvivőt.
Celsius 2012.09.14 10:45:00
@Meridian74: Kedvesem! Mielőtt lehülyézel valakit, az a legkevesebb, hogy tanulj sokat, hogy sokkal okosabb legyél, mint a "hülye. Ajánlom a szövegértés diszciplínát figyelmedbe. Érdemes figyelni arra is, hogy a magyar nyelvben a magázódás és tegezés elkülönül egymástól. Nem azt mondtam,. hogy közvetlenül én utalom a fizetését, hanem, hogy én termelem ki, mert én állítok elő olyan értéket, ami eladható a piacon és annak az ellenértékéből keletkezik az adó, amiből az említett urat és csapatát is fizetik. Vagy te úgy gondolod, hogy a tejet is hűtőpulttól kapod mert onnan veszed ki a boltban? Ehhhh. A homo sapinest ennél komplexebb gondolkodásmód emelte ki a többi állat közül.