Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rece Fice

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Györgyinek elkavarodott a csomagja, miután megszűnt a Pick Pack-pont, ahova eredetileg vitték volna. A második helyről nem küldtek értesítést, így a csomagját visszaszállították a boltba. A harmadik Pick Pack ponton eljátszották ugyanezt. Lehet, hogy ez a rendszer még nem teljesen…..
Rece Fice 2013.08.26 11:45:25
@amsz: Arra nem gondoltál, hogy napközben (amikorra a kiszállításokat vállalják), az emberek általában dolgoznak? :-)
Vagy arra nem gondoltál, gogy a csomagküldők általában 4 órás idősávot határoznak meg a kiszállításra és addig otthon kell ülni (vagy állni, vagy feküdni)?
Nem egyszerűbb egy útbaeső, vagy közeli Pick Pack pontra kihozatni és átvenni, amikor (néhány napos időintervallumban) ráér az ember? :-)
A FŐTÁV és az Urbanista Lakótelep-bajnokságának első fordulóját torony(ház)magasan nyerte Békásmegyer, vagyis az első döntősünk már meg is van! Na de ki lesz a második? Ez derül ki eheti fordulónkból, mely hétfőn kezdődött és szombat délig tart. Ezúttal Füredi utcai, a…..
Bármilyen furcsán hangzik, 1985-ben Aczél György, a Kádár-korszak kulturális irányítója volt az, aki betolta az István, a királyt az akkori Nemzeti Színházba. Ami abban az időben forradalmi tettnek számított. Legalább ilyen formabontónak ígérkezik Alföldi Róbert mostani…..
Rece Fice 2013.08.21 14:48:34
@vitéz Beverneky-annó dacumál sulcus: Na, pont Szörényiékre mondod, hogy a rendszer által futtatott zenészek voltak? Nézz egy kicsit utána. A rendszer ELLENÉRE népszerű zenekar volt az Illés és a Fonográf.
"Londonban a kritika elismerően szólt a magyar zenekarról, kiemelték a sajátos nemzeti stílust, valamint a politikus hangvételű dalaikat („A zene mellett a fiatal magyar közönségnek Bródy János ad politikai tartalmú szövegeket. A magyar művészetben napjainkban a társadalomkritika dominál. Egy dal, amely a látszólag egyszerű Amikor én még kissrác voltam címet viseli, valójában az ötvenes évek politikai hibáinak éles reflexiója. Más dalok a békéért szólnak, vagy a bürokráciát támadják”.)

Londonban interjút adtak a BBC–nek (az interjúra a Small Faces–el közös koncert után került sor). Hazaúton Münchenben koncerteztek, március 14.–én érkeztek haza fellelkesülve, feltöltődve az angliai utazástól. 1970. április 26–án kezdték volna el forgatni filmjüket Mészáros Mártával, ennek zenei anyagát tervezték nagylemezen kiadni.

A forgatásból azonban semmi sem lett, a forgatást váratlanul leállították, az ORI eltiltotta őket, megtiltották, hogy Budapesten 8 hónapig fellépjenek, a Hanglemezgyár elzárkózott lemezeik kiadásától, bár Koncz Zsuzsa nem tartozott az eltiltás hatálya alá, a „Szerelem” című lemezét a Magyar Rádió bojkottálta, mert a Szörényi – Bródy szerzőpáros szerepelt rajta. Hivatalosan semmiféle elmarasztalást nem kaptak, mindenki értetlenül állt az események előtt"
Rece Fice 2013.08.21 15:19:01
@vitéz Beverneky: Szó nem volt arról, hogy rossz sorsuk volt. Jó zenészek, jó együttes, jókor voltak jó helyen.
De nem voltak a rendszer támogatottjai és/vagy kiszolgálói. Népszerűek voltak, jól kerestek. Ennyi.
Rece Fice 2013.08.22 09:55:00
@vitéz Beverneky: Gyakorlatilag nem. De ezt nem is mondta senki. Néhány számukban viszont -Bródy szövegeiben- igen. Lightosan, de igen.
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
Rece Fice 2013.08.21 19:48:22
@AndrásBéla: "És nem azért fogadta be a kunokat, mert ő annyira tisztán látta a mongol veszedelmet. Ha így lett volna, akkor nem Muhinál, hanem a Kárpátok hágóinál lett volna a csata a mongolokkal."
Jelentem a nádort küldte a Kárpátok hágóihoz, de annak seregét a mongolok úgy elsöpörték, mintha ott sem lett volna.
Egyébként abban az időben nem volt olyan katonai erő, mely a momgolokkal eséllyel szembe tudott volna szállni.
Rece Fice 2013.08.21 19:55:04
@AndrásBéla: " Csak nagyjából, mert IV. Béla épp azon erőlködött, hogy visszavegye mindazt amit az apja szétosztogatott (herdált)." Miért is nevezed herdálásnak? Jókedvében tette? Vagy egy átmulatott éjszaka költségeit állta? Vagy a hatalom megtartásának és megerősítésének vélte eszközét benne?
A nyugat.hu úgy tudja, hogy a Pannon Lapok Társaságához tartozó megyei lapoknál új munkaszerződést akartak aláírattatni a fotósokkal, ami jóval kevesebb pénzt, cserébe jóval több feladatot rótt volna a munkatársakra. A PLT lapjainál dolgozók erre válaszul megalakították a…..
Rece Fice 2013.07.11 19:11:53
@yaksi: Egyszerű a dolog: ne olvass el ilyeneket.
Azt pedig a saját blogodban döntsd el, hogy milyen témák szerepeljenek.
Ez egy indulatposzt, igen. Jön haza középiskolás gyerekem kiakadva, hogy a BKV ellenőrök — rendőri kísérettel — kifizettettek vele 6000 forintot. Ennyi volt nála. Az indok az volt, hogy bérletátadással megpróbált másvalakit átjuttatni a metró bejáraton. A valóság ezzel…..
Rece Fice 2013.06.13 21:12:45
@MolnarErik: Az írás nem azt tartalmazza, hogy mindenki MINDIG hazudik. Persze lehet szándékosan félreértelmezni.
Rece Fice 2013.06.13 21:26:17
@sajtohuba: Megtetted?
Rece Fice 2013.06.14 20:23:13
@sajtohuba: Ok. Annyit fűzök hozzá, hogy nincs hatósági izmozás és hatósági túlkapás.
Ha és amennyiben megtörtént az eset és úgy történt, akkor egy cég alkalmazásában lévő személyek követték el szabálytalanul, erkölcstelenül , jogtalanul. És ezek a személyek büntetést érdemelnek.
Örülünk, Vincent? Fasiszták 2013.06.14 00:05:56
"Sorsunk játéka életünk utolsó másodpercéig tart. És az utolsó másodpercek ugyanolyan fontosak, mint maga az élet. Ezért legyünk önmagunk az utolsó pillanatig. Csak az által hódíthatjuk meg az örök ürességet, ha készek vagyunk kezünkbe venni a sorsunk. Ez elől a feladat…..
Pénzkérdés Kikukázott Brokernet 2013.06.05 09:34:55
Június 1-től QUANTIS néven folytatja tovább tevékenységét a Brokernet. A névváltás érdekessége, hogy a Brokernet Csoport felveszi egyik cégének, a már 2010-ben 100 milliárd forintnál nagyobb vagyont kezelő QUANTIS alapkezelőnek a nevét. Mi vehet rá egy vállalatot arra, hogy…..
Rece Fice 2013.06.07 18:08:21
Találtam egy friss blogot is a Brókernet témához:
mentalisdeficit.blog.hu/2013/06/07/beismero_vallomast_tett_a_brokernet
2013.06.07.
Beismerő vallomást tett a Brokernet
Hakapeszi Miki
Á, mi aztán sose húztuk le az ügyfeleket. A mi munkatársaink ma született bárányok. Ki is kérik maguknak, ha leügynöközik őket, ők kérem alássan profi pénzügyi tanácsadók.Véletlenül se szarul kereső óvónéniből, meg rendszergizdából képeztük át őket a hasadba is lyukat dumáló eladógéppé. Sose mondták, hogy kínai eszközalapba kell fektetni, mert 2050-re ők lesznek a világ vezető hatalma és az ottani tőzsde csak emelkedni tud. Azt meg pláne nem, hogy vegyél fel hitelt még a házadra is és azt is tedd unit-linked biztosításba.

Akkor viszont mi a szent faszért kellett most hirtelen megszabadulni a jól csengő Brokernet névtől? Csak nem mégis egyet jelent az átbaszással, a luxusautón furikázó szárügynökökkel és házukat is elvesztő ügyfelekkel? A név kukázása őszinte beismerő vallomás arról, hogy amit eddig csinált a cég, az nem csak undorító volt, de erre nagyon sokan rá is jöttek. Ez a szarkupac bizony odakozmált, nincs olyan vegyszer, ami lemossa. Azt hiszik, hogy az új név tiszta lapot is jelent.

Korábbi, máig megosztási rekordot tartó posztunkban már leírtunk a siker receptjét: végletekig fanatizált ügynökök öklendezésre ingerő módszerekkel sózták rá a tudatlan hülyékre az elképesztő nyereségtartalmú, tehát az ügyfél számára hígfos termékeket, s miközben sok ezer károsult szopja a brét a mai napig, Kósa Erikát a leggazdagabb magyar nő státuszáig repítették a piramis alsóbb fokán álló értékesítők. Őszintén, hány lúzer ügyfél, mennyi hazugság kellett ahhoz, hogy a két fő tulajdonos vagyona 2012-re 34-34 milliárd forintra nőjön?

Nem, a Brokernet lépése nem összevethető a Pannon, a Westel, a Nav'N'Go, vagy épp a Research in Motion névváltásával. Itt egyszerűen annyira sáros lett a brand, hogy ki kellett hajítani a vérvörös picsába. A cég tavalyi szakadása után hiába maradtak a Brokernet név alatt a normálisabb utat választók, Kostevc Péter eddig bírta cérnával. Hiába hoz profi szakértőket az alapkezelőbe, meg kezd privátbanki tevékenységbe, próbál úgymond szélesebb spektrumú pénzügyi szolgáltatóvá vélni, ezt a szarcsimbók Brokernet név alatt nemigen lehet.

Akik az mlm alapon történő hálózatépítésnél maradtak, Kósa Erikát követték a tavalyi szakadáskor. A Consequit új köntösbe csomagoltan, hosszú távú pénzügyi tervezésnek álcázva támadja tovább a lúzereket, a középpontba az aranyszámlát állítva. Na baszki, a jó öreg arany, naná, jelen pillanatban ebbe lehet a legjobban behülyíteni az embereket. Itt a legszebbek a visszamenőleges grafikonok, pont úgy, mint pár éve a kínai tőzsdénél. Ugyanaz a módi, új bőrbe bújtatva.

Kedves honfitársaink pénzügyi kultúrájáról mindennél többet mond, hogy sehol Európában nem tudott akkora sikert elérni egyetlen gátlástalan ügynökcég se, mint nálunk a Brokernet. Vagyis sehol nincs annyi átbaszható lófaszjóska, mint itt. S hogy ez mikor változhat? Talán ha felnő egy új generáció.
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
Rece Fice 2013.05.25 17:55:32
@G.Freeman: Az én véleményem pedig az, hogy tévedsz. Ha mindenki a saját országában maradna, akkor talán már nem volna Magyarország. Szent István is hívott és telepített be 'külföldieket'. A tatárjárás után is szükség volt rá (csaknem a felére csökkent a népesség).
Amikor megláttuk a Facebookon, hogy a Hallgatói Hálózat benne lesz a Heti Hetesben, először persze azt hittük, hogy direkt a Képviselő Funkyra akarnak felkerülni egy hoaxszal, mint Gyurcsány Ferenc a műaranyos posztjaival. De amikor kiderült, hogy ez nem vicc, akkor megemeltük a…..
Rece Fice 2013.01.21 13:42:52
@rézanyó: "Csúnya kis uszítók, csak rájuk kell nézni. " Ránézésre megállapítani,hogy uszító valaki ? TE hogy nézhetsz ki ?? :-)):P:P
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Rece Fice 2013.01.15 15:02:53
@veerses: Dolgozott, ezért fizetés jár. Megkapja és megpihen.Vagy ha igény van a munkájára, akkor dolgozik máshol.
Sokunknak vannak ötletei, elképzelései. Sokan szeretnénk valami újat csinálni, valami jót, vagy jobbat, mint amit látunk magunk körül. Iszonyúan sok ötlet-emberrel találkozok. Sokkal kevesebb megvalósító emberrel. Az ötlet az egy dolog, a megvalósítás sokkal nehezebb. Például…..
Ennyit fogadott el az orvos a kórházban olvasónk édesanyjától. Tisztelt Praxis blog!   Édesanyám 84 éves múlt idén január 1-én, sajnos mostanában többször kellett kórházban töltenie rövidebb hosszabb időket. Nagy általánosságban minden rendben volt a tapasztalatait…..
Rece Fice 2013.01.10 19:41:13
@Turchi: Úgy gondolom, hogy az volt a célja, hogy megírja és mások elolvassák.
Ez a blog felkérése: "Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre."
Rece Fice 2013.01.10 20:25:36
@VaTi: "közel": majdnem, csaknem (A MAGYAR NYELV ÉRTELMEZŐ SZÓTÁRA)
Rece Fice 2013.01.10 20:27:39
A Dorottya utca és a Szende Pál utca sarkán álló többre hivatott ház közben lassan szétrohad... És már életveszélyes...  - írja Qtya a Skyscrapercityn a feltöltött három kép mellé. Fotó: Qtya/Skyscrapercity A dolog annál is ijesztőbb, mert a Dorottya utcát nem is…..
Rece Fice 2013.01.09 09:52:51
@~dá~: Köszönöm.
Mi a gomb felirata, milyen?
Rece Fice 2013.01.09 10:45:25
@~dá~: Köszönöm. Én azt gondoltam, hogy itt rákattintok egy gombra és azután ha valami új jelenik meg, kapok egy e-mail értesítést.
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, elsősorban az egészségügyi szolgáltatások és a vendéglátóipar területén. Utóbbiak közé tartozik Nikolett is, aki a pozitívumok mellett a negatívumokat is felsorolja mai posztjában. „Ausztria hegyvidéki részén dolgoztam egy négy…..
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
Egy bocsánatkéréssel tartozom, szeretném megkövetni az LMP-t ezért a bejegyzésért. Az elnézésem természetesen nem vonatkozik azokra akik a csatlakozásra szavaztak, és különösen nem Szabóra, Jávorra, és Karácsonyra. Én a magyar politikai élet pártjait csak a különböző…..
Rece Fice 2012.11.20 15:45:22
@Amatőr: Na de birkázod a többi embert. Ha nincs megoldási javaslatod, akkor mi ennek az alapja?
Rece Fice 2012.11.20 15:47:55
@Amatőr: Ez igaz. De azzal, hogy jaj de xar, meg jaj de aljasak, viszont nincs reális ötlet a hogyan másképpre, nem jutunk előbbre.
Rece Fice 2012.11.20 20:03:26
@Amatőr: Heisenberget és körülbelül tíz másik német atomtudóst Farm Hallra, egy angol vidéki birtokra internálták. Titokban valamennyi beszélgetésüket lehallgatták az angolok. Amikor a hiroshimai atombomba híreit közzétették, a német tudósok nem hitték el. Amikor ráébredtek, hogy ez valóság, Heisenberget kérdezték, hogyan lehetett megcsinálni. Első próbálkozásra teljesen téves magyarázatot adott! Valami nukleáris reaktorhoz hasonlóra gondolt, ahol a neutronok a moderátorral való számos ütközéssel lassulnak le.

Az, hogy ő is képes lett volna elvégezni a munkát, egy hét múlva derült ki egy másik lehallgatott előadásában, amikor korrigálta magát, és ahhoz hasonló elméletet ismertetett, amelyet Rudolf Peierls és Otto Frisch dolgozott ki 1940-ben. A szükséges urán-235 mennyiségét 20 kilogramm körülire becsülte, ez pedig majdnem pontos érték. E két előadás számomra bebizonyította, hogy Heisenberg, a német erőfeszítések tudományos vezetője, nem dolgozott atombombán. Kiderült, hogy alapvető ismeretei hiányoztak, de az is, hogy ezeket levezethette volna, ha megpróbálja.

A brit kormány majdnem fél évszázadig titokban tartotta a Farm Hallban lehallgatott beszélgetések anyagát. Miért? Farm Hall az igazi bizonyítéka annak, hogy a Heisenberg-csoport nem dolgozott atombombán. 1990 körül a Royal Society néhány tagja1 sürgette a közzétételt. Meggyőzték a lordkancellárt, így a beszélgetések anyaga most már hozzáférhető.
A hetedik élő gálaműsorral folytatódott a kultúrmissziót teljesítő X-Faktor diadalmenete, olyan produkciókkal, amiket a milánói Scala színpadán is bátran be lehetne mutatni, piros kanapéstul, táncosnőstül, mindenestül. Az adás fényét olyan sztárok emelték, mint a popzenét…..
Rece Fice 2012.11.19 14:46:27
@Timmy80: Értem, hogy miről szól a cikk. Mi több: tetszett és döntően egyetértek vele. Véleményemet viszont továbbra is fenntartom: egy nem túl rég elhunyt nagy énekes nevével így poénkodni nem gusztusos.
Rece Fice 2012.11.19 16:10:11
@Cpt. Flint: Van egy fogalom, úgy hívják: kegyelet.
Ha valaki nem régen halt meg, akkor a vele való poénkodást családtagjai, rajongói ..stb. nem tudják viccesnek felfogni.
Nem tesz a halál érinthetetlenné senkit.
Tehát: valóban, Carusoval, Beethovennel nem volna gond. Az időbeli távolság sok mindent felold.
De pl. Komár Laci említése ugyanúgy nem volna általam nem elfogadható.
Rece Fice 2012.11.19 16:29:18
@Cpt. Flint: Szerintem meg nem.
... ott egyszer egy kisvonat haladt. Városliget, Budapest: egyike azon helyeknek, ahol a budapesti kisiskolásoknak évente egyszer, szervezett kirándulások keretén belül megmutatják, hogy mi az, hogy "fa", meg "virág", illetve "zöld". Ebben a Ligetben áll egy…..
Nem is fűzök hozzá hosszú előszót, folytassuk ott, ahol legutóbb abbahagytuk: „Your thoughts?” „A gondolataid?” Mármint „mire gondolsz?” Érdekes, ez pár sorral feljebb sikerült még, aztán itt nem. „What drove him to be that way?” „Mi hajtotta, hogy ilyen…..
Rece Fice 2012.08.23 22:17:22
@cirape: Hmm. Emberélettel? Úgy tűnt az interjúból, hogy öngyilkosságra készül? Nekem inkább úgy, hogy nagyképűen visszautasít mindenféle kritikát. Szerinte az ő fordítása jó és punktum. És akkor is jó, ha rossz. Egy öntelt, felfújt ... téli csapadék és becsületbeli ügyek helytelenül írva.
És miért kellett volna visszaküldeni ellenőrzésre. Ha ilyen ember és ezeket mondta, akkor miért ne tudhassuk meg ezt róla? Miért ne tudhasam meg, hogy önkritika nuku és tojik mindenki véleményére?
Uff.
„A könyv, amelyről mindenki beszél” – ezzel a promó szöveggel kínálja portékáját E. L. James. A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) és további két része – szóval ismét egy trilógiáról van szó – hatalmas sikerként van számontartva, de elolvasása után…..
Különösebben nem csipázom a japánokat (ejtsd: jappánokat). Erre igazából semmi komoly indokom nincsen, egyszerűen csak úgy alakult, hogy a húgom japcsi-imádata nálam ellentétes hatást váltott ki. Lehet, hogy más is hozzám hasonló sokkot szenvedett volna, ha éveken keresztül kell…..
Rece Fice 2012.07.13 21:03:00
egalaktika.wikia.com/wiki/A_holnap_elrabl%C3%B3i ITT VAN EGY "EREDETI" CÍM :

Holnap elrabloi.jpg
MoszatHozzáadta: Moszat
Cím A holnap elrablói
Eredeti cím Ashita Dorobō
Műfaj Regény
Szerző Komatsu Sakyo
Eredeti megjelenés 1965
Magyar megjelenés 1971
Fordító Török Piroska
Kiadó Kossuth kiadó
Sorozat Kossuth Fantasztikus Sorozat
Rece Fice 2012.07.13 21:22:16
Lundwall állítólag a svéd sci-fi fenegyereke, mecénása, ápolója, amolyan skandináv Kuczka Péterként képzelem el, szóval illik rá felnézni, meg ilyesmi. Nos, bármennyire igyekszem is, nem tudok túlzottan pozitívan nyilatkozni erről az általa elkövetett “kombóról” (a…..