Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én_vezettem_?

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Philip K. Dick zsenialitása eddig sem volt kétséges - olyan kisregényeket, novellákat és regényeket írt, amik üvöltenek a megfilmesítés után. A The Man in the High Castle (Az ember a fellegvárban) című disztópiáját 1962-ben írta egy olyan világról, amiben a II. világháborút…..
Én_vezettem_? 2015.01.27 14:17:45
aztán a 70-es évekre konszolidálják a rendszert, kiengedik a börtönből a politkiai rabokat. Hiteleket vesznek fel Szovjetuniótól és kitűnően teljesítő, demokratikus Kommunista-Németországtól. A tekintélyelvű, korrupt és anitdemokratikus társadalomban elolvad a háborús hitelekkel
felpumpált gazdasági siker, az életszínvonal különbség miatt rengetegen próbálnak disszidálni a demokratikus kommunista piacgazdaság sokat irigyelt jóllétébe.

89-ben csendes forradalmakkal megbuktatják a korrupt, már csak saját hasznukat hajtó nemzeti szocialista rendszereket, akiknek képviselői már csak látszólag hisznek az eszmékben. Az emberarcú fasizmus nem tudott megvalósulni.
"Sajnos voltak áldozatok, de ez minden forradalommal jár, kár bolygatni a sebeket, gondoljunk csak mennyi autópálya épült, és mennyivel jobban él az átlag polgár az előző 40 év vívmányainak köszönhetően." hajtogatják a náci párt képviselői.

A legtöbb országban 4 év múlva az új nevet felvett népi-szocialista pártot kormányzásra választják, a sokszínűséget a kommunista egyen-polgár utópijától féltő szabadság pár támogatásával (aki 4 éve még a fasiszta rendszer megbuktatásán dolgozott.)

a miniszterelnök egy volt SS-es verőlegény, akinek apja egy koncentrációs tábor igazgatója volt. "Na és", nyilatkozza ez már elmúlt. Különben is, jól tudjuk mit tett a vesztes szovjetunió 20 millió ember embert megölt, nem is beszélve a kripto-kommunista népellenes Amerika gyalázatos tetteiről, az atombombával megsemmísített ártatlan japán gyerekekről, vagy a drezdai bombázás foszforbombáitól élve megégett és félig elpárolgott milliókról. A közbeszédet tematizálva népszerűek maradnak, még azt is elérik, hogy Hirosima relativizálásért, és a náci rémtettekkel való összehasonlításáért börtönbüntetés járjon.

Hamarosan népfrontba tömörödnek a 45-ben már sikeresen legyőzőtt kommunizmust nosztalgivál emlegető szélsőségek ellen, európa összes országában átveszik a népiszocialista pártok az irányítást.
A Görög Zita-hasonmásverseny különdíjasa, VV Zsuzsa gondolt egy merészet, és lepasszolta a 4 éves gyerekét a kölyök apjának (aki amúgy már lelépett tőlük), és most bemegy a luxusbörtönbe, hogy ott meztelenül zuhanyozva megkereshesse a pénzt a lakásfelújításra:…..
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
Én_vezettem_? 2014.06.03 09:02:44
@L.A.M: "Ez így marhaság,ez ennél bonyolultabb. Nem kizárt, hogy ez is benne van, de az mno reakciója azt mutatja, hogy ennél több a történet. Ugyanis Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégei is százmilliókat kell, hogy fizessenek. A nagyon bonyolultnak tűnő történetekről szokott kiderülni, hogy marha egyszerűek, de ez most úgy tűnik, mindenkinek fáj. Az RTL-nek,a TV2-nek, sőt még - abszurd módon - Simicska Lajosnak is.

Nem lennék meglepve, ha ez egy fideszes belharc lenne."

Hát szerintem meg ezek egyie sem. Én tudom miért vezették be, a következő az összeesküvés elmélet:
"Kell a pénz"

Ennyi.

:)

Lehet hogy a túlfreudizálás hibájába esünk?
Állítólag maga Freud próbált arra utalni, hogy nem kell mindent mindig pszichoanalizálni, és mély okokat keresni, amikor egyszer rágyújtott, kollegái percekig kérdezgették: vajon orális fixáció? vajon kompenzál valamit? vajon kiskorában problémája volt az anyukájával? esetleg túl sokáig szoptatták? vagy túl kevés ideig??
Mire Freud:
"Ugyan uraim! Ez csak egy szivar."
Az első nagy kérdés, hogy egyáltalán nevezhető-e kis gyökérnek egy 14 éves gyerek, vagy ahhoz még túl fiatal? A második kérdés még inkább morális, hiszen némi szerencse is kellett ahhoz, hogy az egyik szülő - aki végül megállította az ámokfutást - ne okozzon maradandó…..
Van szívük az NHL-hokisoknak, az egyszer biztos, erről most a detroiti Jordin Tootoo tett tanúbizonyságot. A jelenleg az AHL-s Grand Rapids Griffinst erősítő hokis az egyik meccs bemelegítése után az öltözőbe igyekezett, amikor egy kissrác szeretetett volna pacsizni vele. A pacsi…..
Én_vezettem_? 2014.04.25 11:28:40
Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott: Február…..
Én_vezettem_? 2014.04.09 09:27:35
@fizetekmegegysort: "Egy dolgoról van itt szó: a Vezéretek hazudott. De ő nyugodtan kilophatja a szemeteket, és belekakálhat a szátokba, ti akkor is tapsoltok neki, mert egyrészt habzik a szátok a baloldalra (ami lássuk be végre oda jutott ahova való, itt volt ennek az ideje), másrészt havi 2552 Ft rezsicsökkentéssel meg "

hátha jobban tudom hogy milyenek a jobberek, egy kis infó:
Orbán nem a vezérünk, hanem az országunk miniszterelnöke (tiéd is). A csapból is az folyt, hogy mekkora szemét náci, és mégis hatalmas többséggel nyert. ezt nehéz elfogadni, a kognitiv disszonanciát úgy próbálod oldani, hogy mindenki birka, aki a fideszre szavaz. Pedig nem ezért nyert.
Azért, mert az alkoholista szomszédom, aki 10 évig bent ült a lakásba és folyatmatosan ivott az én adópénzemből most minden reggel felkel, felöltözik, megmosakszik, és (relative NAGYON) józanon elmegy közmunkázni.

Azért mert 20 év után végre nem románozhatják le azt a rokonomat, akinek a fiát 1 évig verték a rendőrök, mert székelyhimnuszt énekelt a ballagásán, és nem árulta be a többieket, 1 év után felakasztotta magát. A nagyapja még magyar állampolgálrnak született, és azóta a falujából se ment ki. Ő most nem román, hanem magyar. És ez így van jól. Azért , mert végre a kommunista, irigységre épített propaganda ELLENÉRE végre nem érzem magamat lúzernak, mert 10 éve minden adót befizietek, és 25 év tanulsá után "gazdag" vagyok, mert 200 felett van a nettóm. Mostmár nem 10-szer annyit fizetek adót, mint az átlag, csak 8-szor. De legealább azt érzem, hogy egy gesztust kaptam.

Azért, mert van valaki akinek a pedagógus fizetésemelés fontosabb volt, mint az IMF kiszolgálása, és megoldotta hogy az IMF elmenjen, az deficit eljárás megszünjön , és a költségvetésebe elrejtett tartalékból mégis legyen pedagógus fizetésemelés.

Azért, mert bár sajnálom a rokonaimat, akik egytől egyik rokkantnyugdíj mellett feketén fizikai munkát végeztek (és becsülöm őket, legalább dolgoznak), de végre azt érzem, hogy nem a csalás, a lopás, a bliccelés az, amit támogat az állam, hanem a munnkát.

Nem hülye 2 millióü ember, látjuk a hibákat, a korrupciót, hogy a fideszben sem a legjobb embereke vannak.

Hát ezért. Ahogyan a szocikra sem (csak) agymosott kommunista nyuggerek szavaztak akik horn gyulára maszturbálnak, hanem sokan értelmes érvek miatt (pl mert nem tetszik nekik a kormány bizonyos lépései).

És igen azért, mert végre anélkül ki lehet mondani (???) hogy emberek halála és szenvedése között nem szabad különsbéget tenni, és hogy rengeteg magyar ember szenvedett a VH alatt, esett áldozatául a német és a szovjet terrornak egyaránt, és hogy nem antiszemita akit felháborít, hogy Olaszfaluban szüleik szeme láttára végeztek ki (kit a reggeli mellet saját asztalánál, kit a hátsó kertben) orosz katonák, minden ok nélkül, vagy hogy hányezer öreget, kislányt, édesanyát erőszakolt meg a felszabadító hadsereg.
Igen, elég abból, hogy a 95% szenvedése az semmi, azt el lehet sőt kötelező hallgatni hazudni...

Na ez van. Leszarom a rezsiharcot, a fidesz szavazók többsége elvek mellet dönt, és nem fog arra szavazni, aki lerománozza a magyarokat. EZT nevezitek ti birkaságnak, én meg gerincességnek tartom. Nézőőpont kérdése, és tudjuk, hogy a baloldalnak ezt nehéz felfogni, hogy nemcsak a pénzen lehet szavazókat fogni..... de ott is sokan elvből szavaznak, és ezt tudom...

Na remélem felvilágosodtál, és a valóság kicsivel opontosabb ismeretében jobb döntéseket tudsz hozni.
(Vigyázz, az igazság fáj. Ha esetleg már nem tudsz mindent azzal letudni, hogy mindenki idióta barom birka orbánseggnbyaló, aki nem pont űgy gondolkodik mint te, akkor el kell majd kezdeni gondolkodni, és felülbírálni kritikusan saját álláspontodat. FÁJNI FOG!!!! de utána jó lesz)
Én_vezettem_? 2014.04.09 11:44:39
@nál: miért nem a jobbikra szavaztam?

Egyszerű: a gyúlölet nem old meg semmit. Sötétség ellen nem lehet sötétséggel harcolni. Röviden ennyi.(ha akarod kifejtem akár priviben is :))

Ja, egy székely rokonom azt mondta, a kommunista ex-párttitkár rokonát is szégyelli, de jobbikos rokonait még jobban, mert ŐK tudják milyen a kirekesztés faji alapon.
(erdélyben sosem volt divat az etnikai alapú vagy vallási kirekesztés. a románokkal is békés az együttműködés, kivéve ahol az ottani exkomcsi újnáci politikusok nem szítják a magyarellenességet)

na erre varrjunk gombot :) :)
Én_vezettem_? 2014.04.09 13:22:45
@nál: szívesen :)
hát választani mo-n nagyon nehéz kérdés.
őszintén szólva bármely párt + nem szavazók + fasszal szavazók helyébe is bele tudom magam képzelni, és mindenki mondhat nagyon erős érveket.
Az enyémek ezek voltak.
Jó lenne ha mindenki elmondaná egymásnak, ő kire és MIÉRT szavazott, talán több teteje lenne, mint le faszitázni, nácizni, birkázni, komcsizni egymást. Mert akkor soha nem fogom a másik embert megérteni, mi jár a fejében, ha annyira félek hogy neadjisten igaza van és nekem nem, hogy már elöljáróba elmagyarázom, hogy ő birka, megvették, lefizették, stb stb....
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Nagyon fájt a Hír TV-nek, hogy vannak helyek Budapesten, amelyek úr isten, szerintük nem tartják be egészen pontosan amit be kellene, ezért oknyomozó újságírósdit játszva úgy döntöttek, jól kicsinálják ezeket, hadd tanuljon belőle mindenki. Mert vendéglátó helyiségben ugye…..
Én_vezettem_? 2014.01.17 08:08:57
Tegnap azon gondolkoztam, mi fog még jönni, milyen írásokat és videókat várhatunk a cc-n:
- a jólelkű szívesség-sofőrről, aki ha már úton van MAGÁNAUTÓJÁVAL, amihez senkinek semmi köze hova indult, a neki integető embereket ingyen, szívességből elviszi. Utólag hozzá kell ugyan járni 225 FT/km alapon a benzinhez, de ez NEM TAXI, mert a benzin meg a kocsi már meg van véve! csak rendességből kell a költségekből kivenni a részt, utólag, ez nem fuvarozás.

- a kedves MAGÁNLAKÁSBAN élő szülszénőről, aki ha véletlen valakinek a lakásában kell szülni, természetesen kötelessége segí¤eni. A rezsihez, meg az orvosi felszerelésekhez (amiket azért tart otthon, mert sose lehet tudni, mikor jön rá a szülés éppen nála valakinek) hozzájárulást elfogad, jelképes kerek 150ezer forintot
A szomszés lakásban a fogfűjósóok kaphatnak gyors segítséget, természetesen itt is illik hozzájárulni a fogorvos lakástulajdonos költségeihez

De mindez természetesen LEGÁLIS, elég egy videó hirtv-től (echo tv is megteszi, a lényeg hogy mindez a kormámy és lakájmédiájának köcsögségét mutassa) és máirs TELJESEN LEGÁLIS, a négy fal intimitásához tratozó tevékenység, senkinek semmi köze hozzá!!!
Aki beleköt, az köcsög feljenelntő

Csak egyet kérek, azt is intézzék el, hogy holnaptól én szívességből járhassak be az irodába, amit magánszemélyu bérel, magának, senkinek semmi köze mi történik odabe, én csak segíteni szeretnék, számolgatok, irogatok az ott talált laptopon, úgyis szeretem a számokat, otthon is ezt csinálnám. Természetesen a gyermekiem nevelésére létrehozott alapítványba óránként 5000 Ft-ot kapnék, mert az ember akinek a laptopját ott találtam szeretne segíteni nekünk, ismerei a gyerekemet is, egyszóval arany ember.
Elvárom a cc-től, hogy megvédjenek, és lobbizzanak azért , hogy ez ne minősüljpn munkavégzésnek és adócsalásnak.
A kieső adóbevételeket javaslom az újságírók (akik valóban NEM dolgoznak és fizetnek SZJA-t, hanem mint különleges emberek általányt kell csak fizetniük) eváját és katáját utólag egy jelképes 10-szeresére emelni és behajtani, de ez NEM ADÓ, mert a költségvetés már meg van előre tervezve, a villamosok és autópályák is készen vannak, utólag kellene a költségekhez önkéntesen hozzjárulni.
Köszönöm
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
Én_vezettem_? 2014.01.14 16:56:24
Heller Ágnes egy riportjában hallottam először az unconditional benefit-ről.
Enegem meggyőzött egy olyan érvvel, amit nem sokat olvastam:
A fetételes transzfer a "rászorultság" elvére épít.
A feltétel nélküli transzfer a "szolidatásra". Utóbbira példa volt svédeknél a gyerekkelengye csomag, amit a királynő büszkén vett át, pedig nem szorul rá. Épp ez a lényeg, a királynő az utolós munkanélkülivel a szolidaritás köti össze, ezért a gazdag rengeteg adót fizet, a munkanélküli semmit, de MINDKETTEN ugyanannyi támogatást kapnak az államtól.
A rászorultság elvével az a legnagyobb baj hogy a rasszizmus (cigányellenesség) melegágya, a rétegeket eltaszítja, gyúlöletet szit. Amikor az éppen tisztesen megélő, güriző, adózó azt látja, ő (az ő gyereke) semmit nem kap, csak azért mert "nem szorul rá" (ÉPPEN nem szorul rá), a kis cigó gyerek (aki segélyoptimalizálásból született esetleg) meg egy csomót. Mondhatnánk, hogy de aki kőgazdag, azt mit sír. Elvilev igen. Gyakorlatilag LEHETETLEN jól meghúzni a határt, ki rászoruló, ki nem. A minimálbért megkereső már nem az? Vagy igen? AKkor a 120ezerből tengődő pedagógus nem érdemel? De a 100 ezerből élő igen? Nem lehet jó helyen hőzni meg a határt, mindig lesznek akik (akár teljesen jogosan) azt érzik igazságtalanul kimaradtak, és mindig lesznek akik becsúsznak, pedig valóságban jobban élnek pl mert csalnak a jövedelmük bevallásáával, de nem feltétlenül csak ezért.

A szüleik által vett lakásban éldegélő munkanélküli sokkal jobb helyzetben van, mint a nullát öröklő 100ezret kereső, akinek albérletet kell fizetni/lakáshitelt törleszteni. Talán nektek is megvan, hogy köztisztviselő gyerekeként, kb 2x minimálbéren élők nem kerülhetttek be "rászorultsági" alapon a koleszokba, amik előtt akkoriban nagyon jó kocsikkal parkolatak a papíron 0-ból élő vállakozók gyerekei. Ezeket a jelenségeket lehetetlen kiszűrni.

stb, stb.

Hogyan is lehet MINDEN szempontot figyelembe venni? Sehogy.
Mindezek tetejébe a rászorultság vizsgálata (ellenőrzése, csalások kinyomozása) óriási adminisztratív terhet jelent, és a vissszaoszott jövedelem jelentős részét el is nyeli....

A baj, hogy a rendszerbe beépített spontán igazságtalanság ÉS csalás (rendszer szabályaival való visszaélés.) rombolja a társadalom kohézióját, vesztesek és nyertesek gyúlölettel méregetik egymást. Ha ezen károkat hozzáadjuk a rendszer fenttartásának költségeihez, talán nem éri már meg az egész erőfeszítés hogy "rászorultsági" alapon "igazsátosabban" osszunk újra. Amúgyis megkérdőjelezhatő miért is kellene "büntetni" a munkát kereső és találó, sokat dolgozókat azzal hogy kizárjuk őket a transzferből.

A cikkel ellentétben igenis nagymértékű előnyei vannak/lehetnek az unconditional benefitnek: etnikai és szociális feszültség helyett egyenlőséget és szolidaritást erősít, senki nem támadhatja az "ingyenélőket", hogy miért kapnak pénzt, mert TE is kapsz. De én dolgozom is- igen több pénzed is lesz.

Megmarad a szolidaritás, ha több jövedelmed van arányosan többel járulsz hozzá (mert te is kerülhetsz olyan helyzetbe hogy nem tudsz keresni és akkor te se fogsz fizetni), de a közösbők KAPÁST már nem árnyékolja be a korrumpálható, átjátszható, feszültésgeket teremtő "rászorultsági elv", ami mögé MINDIG nagyon sok potyautas fog elbújni (ezzel hozva az IGAZI szar, közutált helyzetbe a VALÓDI rászorulókat). Az elv nélkül emelt fővel élvezhetik a társadalom szolidaritáta által nyújtott védőhálót a valódi rászorulók is, mer nem fogja a kisember/kispolgár SEM azt érezni, az ő zsírján élősködnek, és neki miért nem jár, mert járni fog.
Én_vezettem_? 2014.01.14 17:34:15
@desw:
A hozzászólásom nem is a megvalósításról akart szólni, hanem erre reagált:
" Fel nem foghatom, mivel szolgálja ez a társadalmi integrációt vagy akármit."
Szerintem nagyon is szolgálná.
Amúgy hogy a matek hogy jön ki, azt ha jól tudom épp a javaslatot tevők próbálják megcsinálni...
Én annyira nem értek hozzá, de az újraelosztás jelenlegi szintje így is annyira óriási, hogy akkor már csináljuk úgy, hogy ne termelje újra a gyúlöletet, legyen egyszerűbb, és igenis igazságosabb. Mert ha MINDNKI kap, akkor nem X, Y, Orbán fogja eldönteni hogy KI ÉRDEMLI MEG JOBBAN, mert akárki akármit mond, most ez van, és nincs igazságosabb, mintha mindenki kap, alapból, a szolidaritás elvén.
Az egyetlen alternatíva: SENKI NEM KAP SEMMIT.
Na az kemény lenne, de gyakorlatilag sehol sincs ilyen, európában biztos nem. De a vita nem is arról szól, adjunk-e rengeteg pénzt a "gazdagoktól" elvéve a szegényebbeknek, mert most is adunk, hanem hogy milyen elven csináljuk. A "ráaszorultság" elve kizárólag papíron és elméletben szép és igazságos, a gyakorlatban ezer sebből vérzik. Pl hogy KI mondja meg ki az igazi rászoruló és ki nem.
Én_vezettem_? 2014.01.15 15:08:51
Az automatizáslá-kevesebb munkához szeretnék hozzászólni. Valójában az utóbbi éveszázadban tényleg drasztikusan lecsökkent a szükséges munka mennyisége. Az alapvető javak (étel, lakhatás) megtermetlését a népesség 5-10%-a megoldja lényegesebben kevesebb és könnyebb munkával. Azt ígérték az okosok, hogy nem kell majd annyit dolgozni. Ez lehetne így, csak a valóságban az történt, hogy a népesség egy része egyre többet és többet dolgozik ("szükségtelenül", hiszen fele munkával többször annyi javunk van). Hogy lehet ez?
A fogyasztói tárdalom logikája szerint egyre többet és egyr eújabbat kell fogyasztani, mivel ezt sikerült elhitetni, aki tud és bír, az 8 óra helyett 12-16 órát is robotol, hogy rövid idő alatt lecserélhesse az új kocsit, telót, mehessen repcsivel nyaralni, mások persze munkanélküliek.

Egy lehetséges megoldás: a fenttartható CSÖKKENÉS elve. Mindeki dolgozzon csak 4-6 órát, a fennmaradó időben: neveljen gyereket, de foglalkozzon is vele, töltse idejét családjával, ápolja szüleit, heti pár órát karitatívkodjon, spotoljon, ügylejen egészségere (legjobban megétrülő beruházás, és nem kerül sokba csak idő kell) múvelődjön, találjon ki szolgáltatásokat, stb stb.
hátulütő? fele munkával legtöbbünk fele annyi külföldi utazással, vadi új autóval, küytüvel, bazi nagy lakással kellene beérje. De talán ez nem is olyan baj, kevesebb fogyaszztó társadalmi persztízs cucc, több értékes idő, egészségesebb, jobb minőségű élet....
www.youtube.com/watch?v=zWwGJ1tK7n8
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
Én_vezettem_? 2014.01.14 16:04:06
@Don Quixote de la Ferko:
őőőő, egy robbantás miatt miért halasztanák el a választásokat??
Merthogy sosem történt még ilyen, Mo-n tuti nem.
Amúgy meg egyátalán nem egyértelmű kinek hozna szavazatokat.
Most komolyan, TE megváltoztatnád a szavazatodat? Mondjuk MSZP-re akartál szavazni. Valaki (nem tudjuk ki) robbant egyet. Szaladsz a fideszre szavazni??? Nem hiszem.

Nem lehet tudni, de én még nem találtam értelmes érvet arra, hogy bármely pártnak az érdekében állna egy ilyen akció. Szeretnék hinni benne, hogy nem ilyen témában utaznak, Gyurcsány már próbált fenyegetni terrorral egyértelműen politikia szándékból (ne legyen fidesz-gyűlés nagy létszámmal, mert az szavazathozó lehet), de az is csak fenyegetés volt. Ha csak a gyanú erős árnyéka rávetődne valakire, hogy ilyet próbál (márpedig Baja+Öszöd+kokózóFideszes esete óta tudjuk hogy könnyebben derülnek ki a turpisságok mint hinnők) annak véget ér a karriere, ki fog rá szavazni bármikor??
Márpedig ez még Gyurcsánynak is túl nagy veszteség, a fél lábbal újra többségi kormányos orbánról nem is beszélve, mesterházynak is van azért még veszteni valója.

Kizárni semmit nem lehet. De tutira állítani, hogy bármely politikus van emögött elég durva.
szerintem
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
Én_vezettem_? 2014.01.14 15:38:41
Ez az érv jónak tűnik, de egy nagy bullshit.
Ami szar az szar. Én nem minősítem a VV6-ot, mert egy percet se láttam, de MAGA az érv, hogy BÁRMI mehet a tv-ben és nem is lehet szidni morális alapon, merthát ERRE VAN IGÉny, ez egy nagy szar. Semmit nem ér.

Akkor fogadom el, ha ugyanez az író majd megvédi a kurucinfót (vagy bárki mást), hogy ugyan ugyan, el lehet menni az internet másik részére, el lehet kapcsolni/klikkelni, ha valakinek nem teccik miket mutogatnak meg írnak le, dehát ERRE VAN IGÉNY. Nem kell olvasni azt a csúnya úságot, és akkor majd nem lesz.

JA????? hogy sokaknak nem teccik MORÁLISAN hogy cigányoznak, cigánybűnözőznek? Hogy ez rossz hatással van az emberekre? Szégyelje magát aki ilyet gondol, ez piacgazdaság, ha arra van igény, akkor arra van igény.... milyen érdekes hogy ezt nem lehet látni.

Hát valakinek meg az nem teccik hogy a legalja kurvákat mutogatnak a műsorokban és teszik őket példaképpé. KIT ÉRDEKEL?
Az hülye akit ez felháborít. Mert CSAK az felháborító, ha enyémmel nem egyező vélemény egy jelenik meg valahol, igaz???
Ha kovács józsit háborítja fel a kurválkodás főműsoridőben, az EGÉSSSSZEN MÁS! hát persze. Mer ez a Zembereknek a Zigénye miatt van. Mintha bármi (amit betiltatank) nem az emberek igénye miatt lenne. Ha senki nem olvasná, nézné, akkor nem is lennének, akkor miért tiltják őket, hmm?

Na EZ a nevetséges, nem az hogy Kovács Elemér hányingert kap a VV6-tól és elmondja a facsén, joga van hozzá. Lassan már az a deviáns, aki nem szeretné lánti tévécsatornákon az ömlesztett szart, pornózást, undorító emberek sztárként való feltüntetését ....... még ő a hülye, ja, tényleg.
Ha azt mondjuk, hogy nem a legelegánsabban reagált a köztévé műsorvezetője a hétfő reggeli bankrobbantásra, akkor még finoman fogalmaztunk. Ahogy az Index is megírta, távirányítású vagy időzített bomba robbanhatott a CIB Bank XIII. kerületi fiókjának előterében hétfő…..
Én_vezettem_? 2014.01.14 08:47:43
először is: nem nézek m1-et sem, elég riasztó a színvonala, ez a beszólés meg elég gusztustalan és ízléstelen.

A robbantás szerintem mindenkinek az őszinteség nagy próbája.
Nem szép ilyen gondolni, nem szabad elmondani (egyes társaságokból örökre kiközösítenek), náci meg minden leszel, ha csak utalsz is rá. DE MÉGIS: tegye mindenki szívére a kezét, nézzen a tükörbe, és próbáljon MAGÁNAK hazudni, hogy nem fordult meg a fejében ugyanez a gondolat, hogy egy pórult járt devizahiteles csinálhatta, és hogy nem tudja 100%-ig elítélni.

Durva, durva. ÉN is elítélem az erőszakot. Nem örülnék ha a lakásom alatt robbantanának ki egy bankot. Borzasztó, primitív, anyagi kárt okozott, és embereket veszélyezetett.
A devizahiteles buli több száz milliárd forintos anyagi kárt okoztt embereknek, sőt az országnak (a bukás törlesztő részlet képében klföldi bankokhoz vándorolt). Emberek, családok mentek tönkre, kerületk utcára (nem mindenki öbhibáján kívül, jól tudjuk, de van akit igen-igen bepaliztak).
A robbantás: nem került senki utcára, a robbantó elküldte onnna a hajléktalanokat, ezzel kockáztatva hogy az évszázad első részét börtönbe tölti (felismerik, és emiatt kapják el). Nehéz nem arra gondolni, hogy már több emberséget mutatott ezzel fel, mint a devizahiteles problémáért felelősök nagy nagy része, a Wall Street hiénáitól, a telefonoso ügynökökön át, a devizahitel kockázatával tiszában levő, mégis azt erőltető bankok és azok vezetőin keresztül.

Nem akarok semmilyen erőszakot legitimálni. Amiket felsoroltam: tények, (vagy vélemények) illetve szempontok. Persze, lehet azt mondani, mekkora primitívség utalni is arra, hogy VALAMI igaza lehet a robbantónak is. Ismerjük ezt: 9/11-ről aki bármi mást mond mint amit szabad (pl hogy volt rá ok) az náci, ha az USA hetente lerakétáz egy lakodalmas menetet, vagy játszó gyerekek csoportját, az járulékos veszteség, meg van az oka, a terrorizmus elleni küzdelem. Az orosz színházban magukra bombát kötöző 20 éves özvegyek, akiknek szeme láttára mészárolták le férjüket, gyereküket, családjukat, és végül mégse robbantottak (pedig lett volna rá pár másodpercük, amikor az altatógáz hatni kelleet) aljas terroristák. Akik kiírtották a családjukat, és a túszul ejtett ártatlanokból is vagy százat, azok hősök, akik a terrorizmus ellen küzdenek.
Aki kiközösíti, gúnyolja a kisgyerekekt, az "ilyenek a gyerekek", de aki ada egy pofont a pofátlanjának (akár bátor gyerekkként, hogy megvédje magát vagy társait) az deviáns, intőt fegyelmit kap.

NEM vagyok az erőszak mellett. Olyan világban szerenék élni, ahol nem kell pofon hogy megvédd magad, ahol nem vehetik el a házadat dörszölt ügyvédek és bankárok, az állam asszitálása mellet, ahol nem ölhetnek meg ártatlanul, mert rossz helyre születtél.
De sokan elfelejtik: az önvédelem joga mindenkit megillet.
Nem tartom jó megoldásnak az ordiblást, se egy bank szimbolikus berobbantását. De az vesse rá az első követ, aki a családját, életét, házát, élete munkájának eredményét nem próbálná minden eszközzel védeni. Akit utcára tesznek, úgy ohgy dolgozik, fizet mint a katonatiszt és mégis, nehéz elítélni anélkül, hogy azt a létállapotot és érzelmeket átélnénk. Álszentségnek tartom elítélni anyagi biztonság mögé bújva, velem úgyse történhet ilyesmi.
Én_vezettem_? 2014.01.14 09:32:50
@Én_vezettem_?: Az elkövetés módja éppen hogy nem vall egy begőzölt devizahitelesre: nagy erejű robbanószer, hideg fejjel beviszi a a bekamerázott épületbe, szól a homelesseknek, mobilról vezérli a bombát... Ez mind-mind higgadtságot és hozzáértést - profizmust sugall. Ha nem kapják el a rendőrök, akkor 100% hogy provokáció volt.

Lehet, nem tudom, nincs hozzá szakértelmem, hogy megtippeljem ki volt.
(a te magyarázatod elég meggyőző mondjuk)

Csak azt akartam leírni (mert tényleg azt feltételezem) hogy az ELSŐ gondolata szinte mindenkinek ez lehetett, hogy egy devizahiteles volt. Az első gondolat.

csak hogy csavarjak egyet: az elkövető(k) maguk is kihasználhatták ezt a "tényt", vagy inkább közhangulatot.

De ettől még tény marad (ok, szerintem tény, hipotézisnek kellene nevezni) szóval "tény" marad, hogy ez jut eszébe önkéntelenül az embernek, és ilyenek járnak a fejébe. Van akinek már a tudata elnyomja a "nevelés" hatására, azaz hogy tudjuk már mire szabad, mire nem szabad gondolni, milyen erőszakra szabad sőt kell védeni, és milyen erőszakkal kapcsolatban nem szabad még gondolni se semmire. Csak erre akartam utalni.
Valóban, jobban belegondolva provokáció is lehetett, és távol álljon hogy politikai okooból robbantgatókat védjek.
Ha egy devizahiteles volt, azt sem szeretném védeni, csak szempontokat, gondolatokat, összefüggésekekt szerettem volna megosztani.
DE. ha véletlenül tényleg egy bedőlt devizathiteles lett volna, és elkapják, NEM fogok meglepődni, ha FB csoport indul, azzal a mottóval hogy a milliárd eurós kárt okozók nincsnek börtönben, miközben ő évtizedekre. NEM ÉRTEK egyetm, csak álszentségnek tartom, ha nem veszünk tudomást, hogy ez a gondolat is megfordul sokak fejében.
„Az emberek többsége nem a pénzért, hanem azért dolgozik, hogy értelmesen töltse az idejét.″(Vásárhelyi Mária) Gyerekeknek 25, felnőtteknek 50, várandós nőknek 75 ezer forintos alapjövedelem havonta. Feltétel nélkül. Erről az elképzeléséről tartott…..
Én_vezettem_? 2014.01.14 08:28:25
Úgy látom elég negatív a megítélése.
A feltétel nélküli transzfernek érdekes módon számos előnye van, évekkel ezelőtt hallottam egy híres társadalomtudótól: szolidaritást növeli, csökkenti a feszütségeket, igazságosabb és olcsóbb.
Sokaknak nem tetszik (nekem sem) hogy ingyenélők,munkekerülők eltartatják magukat a társadalommal. De ez most is így van! Ha ezt meg akarjuk szüntetni, akkor mindenféle feltételes jövedelemet : munkanélküli, szociális, gyermekvállaláshoz kötött, betegséghez és idős korhoz kötöttet meg kell szüntetni. Ha ezt nem tesszük, dönthetünk: feltételeket szabunk (és ellenőrzünk) vagy MINDENKINEK egyformán juttatunk egy alap jövedelemet

Szóval fontos leszögezni, hogy a szegényeknek, elesetteknek ÉS naploóknak így is úgy is rengeteg pénz megy, ma is. Valójában ma se nulla pénzt kap, aki nem tud dolgozni, a társadalom iszonyat erőfeszítéset tesz, hogy azért lehetőleg senki se haljon éhen.
Ezt lehet feltételesen (nincs munkád, nincs jövedelmed, gyereked van, idős vagy stb), és feltétel nélkül (unconditional). A feltétel nélküli kifizetés legfontosabb előnyei:

- A rasszizmus és egyéb társadalmi ellentétek legnagyobb csillapítója. A feltételes kifizetés nagy feszültésget generál. A tisztes szegénységben elő, sokat dolgózo adózó igazsátalalannak érzi, hogy tőle sokat elvonnak, de ő semmit nem kap, ellebne a tudjukkik szülik a gyerekekt, és kapják az ingyen lóvét. Ez ellen sajnos (mint kiderült) nem elég megoldás, ha a "lúzert" aki fizet, még rasszistának is bélyegezzük, a feszültésg fő forrása megmarad.
A feltétel nélküli fizetés esetén sokkal kisebb az ellentét, én is kapok, ő is kap, mindenki kap, és fog is kapni, nincs igazságtalanság.
Példa: svédeknél babakelengyét kap MINDENKI, maga a királynő is felveszi, ezzel fejezve ki és erősítve a szolidaritást: az utolsó munkanélküli és a királynő egyenlő, mindketten megkapják az unconditional benefiteket.
A különbség: aki több pénzt keres, több adóval járul a közösbe DE legalább nem kap sokkal kevesebbet, hanem épp ugyanannyit!

A feltételes kifizetésnél a feltételek visgálatat nagyon sokbe kerül, csalásokra ad lehetőséget (jutalmazza a jövedelem eltitkolást a feketemunkát). Ráadásul a határt mindig meg kell valahol húzni, és a határon éppen túl eső rengeteg ember mindig nagyon igazságtalannak érzi majd, miért pont ő nem kap semmit (és vonnak el tőle)

Ha csak akkor kapok segélyt, ha nincs munkám, akkor ez nem éppen a munkavállalást támogatja. Épp ellenkezőleg, jobb a segély, esetleg mellette a feketemunka. Ha így is úgy is megkapom a létpénzt, akkor minden további munkaórám plussz jövedelemként jelentkezik, ezért mindenkinek megéri dolgozni. Ha valaki megelégszik a nagyon-nagyon minimállal, azzal nehéz mit kezdeni, de legealább lehet neki mondani, dolgozz pár órát, és még több pénzed lesz. most nehéz meggyőzni egy nem-dolgozót, hogy jobb a munka mint a segély.

Kicsit dirketebben fogalmazva: igen, nem túl jó hogy sokan azért csinálnak sok gyerekeket, hogy a munkanélküli+szocsegély+rendkivüli segély+családi pótlékból jobban éljenek mintha elmennének (pl minimálbérre) dolgozni. Ez rossz. De ez most is így van, akkor legalább kajon mindenki, dolgozó nem dolgozó, gyerekes nem gyerkekes, adót éppen fizető és nem fizető IS ugyanannyit, NE legyen pozitiv szempont hogy nincs munkád és nem dolgozol, és ha csak 1 óra pluszt dolgozik valaki, az legyen igazi, legális plusz jövedelem! Aki 8-at , annka még több, aki meg sokat tanult/vállalkozott/kockáztatott és bejött, annak még több. Nem lesz egy éles határ, hogy bezzeg én kidolgozom a belem, jól leadóztatnak, de semmit nem kapok az államtól, a roma szomszéd meg otthon üldögél és pizáik és többszázezret akaszt le.
Ez lenne az előnye az unconditional benefit-nek.
Szerintem jó lenne, persze vannak hátrányai, de speciel én meg vagyok győződve, hogy nem rontaná a munkmorált, azt az rontja, hogy aki a segílyből épp meg tudja oldani az igénytelen életét, az hülye lesz dolgozni (pláne legálisan), ez van most, ez mindennél jobban rontja. Aki ennek ellenére is dolgozik, az nem fogja abbahagyni és 70ezerből élni (150-200 helyett ami a munkabérével együtt összejön), aki meg 70ezerrel beérte, az most is beéri, és betolja magát a segélyrendszerbe (megolda hogy legyen gyereke, esetleg még a fogyatékost, vagy beteget, vagy annak orvos által elismertet is.....)
Tudjuk, hogy a legszegényebbek több időt fordítanak munkára, mint a szerencsés többség. Ha ez így van, akkor a feltétel nélküli alapjövedelem elleni legfőbb érv nem állja meg a helyét. Vajon van-e realitása egy efféle járandóság hazai bevezetésének?  Szalai Júlia…..
Én_vezettem_? 2014.01.13 09:17:00
A feltétel nélküli transzfernek számos előnye van, évekkel ezelőtt hallottam egy híres társadalomtudótól (Heller Ágnes?).

Szóval fontos leszögezni, hogy a szegényeknek, elesetteknek ÉS naploóknak így is úgy is rengeteg pénz megy. Valójában ma se 0 pénzt kap, aki nem tud dolgozni, a társadalom iszonyat erőfeszítéset tesz, hogy azért lehetőleg senki se haljon éhen.
Ezt lehet feltételesen (nincs munkád, nincs jövedelmed, gyereked van, idős vagy stb), és feltétel nélkül (unconditional). A feltétel nélküli kifizetés legfontosabb előnyei:

- A rasszizmus és egyéb társadalmi ellentétek legnagyobb csillapítója. A feltételes kifizetés nagy feszültésget generál. A tisztes szegénységben elő, sokat dolgózo adózó igazsátalalannak érzi, hogy tőle sokat elvonnak, de ő semmit nem kap, ellebne a tudjukkik szülik a gyerekekt, és kapják az ingyen lóvét. Ez ellen sajnos (mint kiderült) nem elég megoldás, ha a "lúzert" aki fizet, még rasszistának is bélyegezzük, a feszültésg fő forrása megmarad.
A feltétel nélküli fizetés esetén sokkal kisebb az ellentét, én is kapok, ő is kap, mindenki kap, és fog is kapni, nincs igazságtalanság.
Példa: svédeknél babakelengyét kap MINDENKI, maga a királynő is felveszi, ezzel fejezve ki és erősítve a szolidaritást: az utolsó munkanélküli és a királynő egyenlő, mindketten megkapják az unconditional benefiteket.
A különbség: aki több pénzt keres, több adóval járul a közösbe DE legalább nem kap sokkal kevesebbet, hanem épp ugyanannyit!

A feltételes kifizetésnél a feltételek visgálatat nagyon sokbe kerül, csalásokra ad lehetőséget (jutalmazza a jövedelem eltitkolást a feketemunkát). Ráadásul a határt mindig meg kell valahol húzni, és a határon éppen túl eső rengeteg ember mindig nagyon igazságtalannak érzi majd, miért pont ő nem kap semmit (és vonnak el tőle)

Ha csak akkor kapok segélyt, ha nincs munkám, akkor ez nem éppen a munkavállalást támogatja. Épp ellenkezőleg, jobb a segély, esetleg mellette a feketemunka. Ha így is úgy is megkapom a létpénzt, akkor minden további munkaórám plussz jövedelemként jelentkezik, ezért mindenkinek megéri dolgozni. Ha valaki megelégszik a nagyon-nagyon minimállal, azzal nehéz mit kezdeni, de legealább lehet neki mondani, dolgozz pár órát, és még több pénzed lesz. most nehéz meggyőzni egy nem-dolgozót, hogy jobb a munka mint a segély.
Adott egy lány, aki valamikor pornózott. Adott egy lány, aki most énekesnőként próbálkozik. Vagy színésznőként. Vagy esetleg valami másként. Mondjuk akár parlamenti képviselőként - ahogy ezt pont az egyik legismertebb pornócsillag tette, aki történetesen magyar. Az egyik…..
Én_vezettem_? 2014.01.08 08:39:22
"Erre mondom én, hogy a megoldás nem a pornó demonizálása, hogy elrettentsük a fiatalokat ettől a fertőbe és vakvágányra vezető úttól. "

TESSÉÉÉÉÉK???
nem az a cél, hogy elrettentsük a gyerekeinket hogy pronóak legyenek??? akkor mi, hogy bíztassuk őket igaz? Mert a média ezt csinálja, már-már példaképként tünteti fel a testüket áruba bocsájtó prostikat és pornósakat.
Félreértés ne essék, senki nem ítélheti el, még a bűnözőket sem, pláne nem a kurvákat és a pornósokat, nem tudhatjuk ki miért jutott oda (sokan gyermekük megélhetéséért küzdenek, stb). DE aki példaként állítja gyermekek elé őket, az életmódjukat, na AZT nagyon el kell ítélni! A média már így is elég kárt okoz, hogy tévútra jutott, borzasztó életet élő embereket példaképként, vagy alternativaként tálal. A világ LEGTERMÉSZETESEBB dolga, hogy egy parlamenti karácsony, ahova gyerekeket hívnak meg, nem asszisztálhat, nem verifikálhatja ezt. Nagyon gyorsan végig lehet gondolni: a 13 éves lányod eléd áll hogy pornózni akar: dehát apa/anya, a parlamentbe is egy pornós énekelt, látod nincs ebben semmi. Nehogymá.
a tv-be se lenne szabad így futtatni őket, dehát abba a szólászabadság miatt ugyebár nem szabad beleszólni. Hamarosan láthatjuk az eredményt: kiégett, 16 évesen már mindent kipróbált, a társadalom média által sugallt elvárásainak megfelelni vágyó tinik, akik 13 évesen azon versenyeznek ki csinálta több pózba, ki vállalt be anált, meg szopott le több f*szt. És ha valaki ez ellen (nem ordítozva de az értéekek mellett kiállva) küzd, akkor bigott meg álszent.
A kilencedik adással egyelőre elköszönő Vudersőn és Zuperszexi szerkesztői úgy lehettek a tegnap este adásba kerülő átmenetileg utolsó kiadással, mint egyszeri turista a las vegasi kaszinóban eljátszott kajapénzzel, most már dobjuk utána az utolsó húszdollárost is, nem…..
Én_vezettem_? 2013.12.09 16:07:26
@Capt. Hindsight: "Kár védeni a hájas puzsit, ez nem megmondóember, vagy kritikus, csak egy szánalmas, kisebbségi komplexusos senkiházi, aki 5 perc hírnévért bármit bevállal. Egy közepesen tájékozott embernek nincs szüksége rá, hogy ez az elfajzott roncs "felnyissa a szemét", mert triviális dolgokat brekeg. Nem tudom Freudnak volt-e hozzá hasonló páciense, de az esztelen dühe arra enged következtetni, hogy nagyon utálja magát meg azt a kis csöppséget. XD"

Fúú,azért a hozzászólsod stílusa nem túl pozitív képet fest rólad...

a tartlomra reagálv: valóban kér védeni puzsér, egyrészt nincs rászorulva, másrészt 1 km magasról leszarja ki mit gondol róla, ha nem így lenne nem mondana ilyan dolgokat milliós nézettségű műsorban.

Én egyébként nagyon szeretm puzsért, de nem a csillagszületik miatt (azt nem néztem, mert nincs tévém), hanem a 2004-2009 közötti munkássága miatt. Egyszerűen egyetértek azzal amit mond. Engem lepett meg a legjobban, hogy valaki aki ennyire elüt a magyar média többségét alkotü senkiktől akár 5 perc műsoridőt kap a fősodrú médiában. Védeni Győzikét kell, Mónikát, Balázst meg a többi karaktert. Ők nem emberek, habem felépített, hiteltelen karakterek. puzsér egy ember, aki elmondja a véleményét, a saját stilusában, és akkor is mondja ha 10 embert érdekel, akkor is ha 2 milllióan kapcsolnak oda, akkor is ha a testsúlya miatt támadják (gratulálok, igazán intelligens érv egyébként), vagy a hozzád hasonlók fikázzák. Ami miatt számomra hiteles, hogy pontosan ugyanazt mondta a harmadik vonalbeli médiában ingyér, mint a milliós néezettségű músorban rengeteg pénzért. Ezért hiteles ember, ennyi. Nem sztár, nem idol, nem hős. Egy normális világban 10-100 ilyen ember vitatkozna érvekkel egymással a médiában, és nem keltene feltűnést, hogy valaki érvekkel, komolyan átgondolt világképpel és koncepióval jön, és nem egyetlen célja hogy a nézőnek, szerkesztőnek, reklámozóknak mindenáron benyaljon. Jelenleg ő ebben kirí@ó, ezért furcsa például Neked is, hogy mit csinál.... ez van.

Ja, és még valami. Ha nicsnnek érveid, kritizáld a másik ember küldejét. Ezzt sose felejtsd el, mindig be fog jönni, legalábbis a te köreidben. Hogy lesznek akik nem állnak szóba veled, az ne érdekeljen, ők csak sznobok, valószínüleg impotenesek vagy buzik, vagy kicsi a farkuk, vagy pattanásosak, ezért MINDIG NEKED VAN IGAZAD velük szemben!!!
Én_vezettem_? 2013.12.09 16:12:16
@Én_vezettem_?:
mondjuk a helyesírást is lehet kritizálni, elég szar lett :))))
Én_vezettem_? 2013.12.09 16:14:10
@Leadfoot:
amugy azt érzem, javíts ki ha nem igaz, hogy ezeket a műsorokat Puzsérnak bojkottálnia kellene, hiszen annyira szarok (és ős ezeket a műsrokat fikázza)
Jól érzem, vagy nem erre gondolsz?
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
A vietnami háború volt az Egyesült Államok több egymást követő kormányának az a kalandja, amely tragikus véget ért és amelynek traumáját a társadalom még sokáig nem tudta kiheverni. A II. világháborúban igazi nagyhatalommá vált USA első veresége volt történelme során,…..
A luxusadó és húsáfa be nem vezetése, illetve ehhez kapcsolódóan a hús hatósági árazásának jegelése - utóbbi egyébként is miafasz? - nagyjából a legjobb döntés, ami a kormány kicsiny agyából kibuggyant az elmúlt uszkve két évben. Persze, nyilván azért mondom ezt, mert…..
Én_vezettem_? 2013.10.29 14:32:47
szerintem elég egyértelmű, hogy az élelmiszereknek le kell vinni az ÁFÁ-ját. Egyrészt ez az a termék, amit talán Mo-n is meg lehet termelni (azaz az itteni termelőt helyzetbe hozná), másrészt enni mindenkinek kell. Köztudott, hogy minél szegényebb valaki, a jövedelmének annál nagyobb részét költi alapélelmiszerekre. (nyilván az étteremben megvett ebédre nem vontakozna az áfamentesség, de a kiflire, tejre, húsra igen).
A gazdag elmegy étterembe, de a szegény alapélelmiszereken él.

Nem érzem túl jelentősnek az élelmiszeripar 1%-át se adó "luxusjavakat", igen annak az áfája is nulla lenne, és akkor mi van, ennyi hiba belefér a rendszerbe. sokkal kisebb a negativ hatása, mint hogy most a minimálbérét 60%-ban kajára költő csóró 27%-os "plusz SZJA kulcsot" kap gyakorlatilag.

Szerintem azért jön mindenki a libamájjal, mert kb az az egyetlen luxustermék az élelmiszerek között, amiről hallott, talán nem véletlenül . Jó tudni, hogy a libamájtermelés nagyon nagy része exportra megy, beszélni beszélünk róla, de fogyasztása elenyésző.

Luxusadónak sokkal inkáább van demagógia íze van, bár kétségkívül nagyrészt igazságos: fizessenek a szuper-gazdagok. Nincs megtiltva, hogy valaki 50 milliós kocsival járjon (miközben más gyakorlatileg éhezik), de akkor száljjon be a kocsi árának egy részével a közteherviselésbe. A valóság az hogy annak a gazdagnak, akinek fáj hogy nem vehet luxusjavakat csak egy kicsit magasabb adóteherrel mint ami a sertészsíron (vagy a suzuikin) van, paradox módon fáj ez, merthogy nehogymár őt adóztassák, felhűborító (pegig aki Ferrait vesz, az azért annyira ne sírjon).
Ezért lobbiznak a luxusadó ellen. Mint ez a cikk mutatja, sikerrel, az estabilishment hangulatot kelt az "igazságtalan, demagóg" luxuadó ellen, a csórók beveszik ezt a dumát, és a luxusadót csak fontolgatni merészelő polikusok ellen lázadnak.... (mert aki mégsem, akkor az agymosott fideszbérencek). EZ azért elég vicces, függetlenül mennyire értelmes gyakorlatban a luxusadó, mert pár nálunk kevésbé demokratikus országban azér van

en.wikipedia.org/wiki/Luxury_Car_Tax
Én_vezettem_? 2013.10.29 16:45:45
barli 2013.10.29. 14:42:11
@Én_vezettem_?: a gazdag az elviekben leadózott pénzéböl vesz luxusjavakat. Miért büntessük érte? Ha nem vesz semmit, az sokkal rosszabb. Ha meg nem adózott, akkor ott van a probléma, azt kell megfogni.
Tele van a tököm ezzel a gazdag vagy, fizess mentalitással.
A gazdag fizessen arányosan több adót, kész, békén kell hagyni. Azzal, hogy a gazdag kiadja a pénzét felesleges hülyeségekre, másoknak ad munkát.
"

Tetszik az érvelésed. Főleg mert nekem is elegem van abból, hogy a gazdag fizessen, ennek oka viszont az hogy Mo-n az a "gazdag", aki 200e nettó felett keres. Az arányosan több adóval is egyetértek. Mégis, a luxus-termék adója nekem szimpatikusabb, mint pl. a felső adókulcs (azzal se lenne baj, ha normálisan magasan húzzák meg és nem esnek túlzásba, de most ezt hagyjuk).

Most találtam a wikin: az elméleti megalapozása luxusadónak nagyon izgalmas: a luxustermék értékét maga a presztizse adja, hogy rikta és nehezen elérhető, ezért a gazdagok versenyeznek, hogy ki engedheti meg magának az 1,,2,, ... legdrágább autót. Ezért a luxusautó értékét nem a használati értéke adja (nyilván), hanem hogy másoknak (vagy majdnem mindenki másnak) nem telik rá. Namármost. Ha megadóztatjuk az összes luxusautót mondjuk 10%-al, akkor mindenki 10%-al olcsóbb sportautót fog venni, de a sorrend megmarad. Akinek eddig a legjobb kocsija volt annak továbbra is a legjobb kocsija lesz, és mivel az autó utility-jét nem a használati értéke adta hanem a presztizse, ezért nem csökken az össz-hasznosság a társadalomban. Viszont befolyt az adó, amit lehet használni sok mindenre.

Szerintem ha ezt a luxus-adtó, vagy pl luxus-áfát az alapélelmiszerek áfájának csökkentésére használjuk, az egy nagyon jó irány. Egyrészt kevesebbet "büntetjük" az átlagembert mert parizert vett, azaz a létszükséglet kielégítését kevésbé sújtjuk közteherviseléssel. Ez gazdaságilag is jó: a luxusfogyasztó közteherviselben kivett része neki sokkal kisebb (elméletileg nulla) hasznosság-csökkenést okoz, hiszen nem csökken hasznossága (továbbra is övé a legnagyonn yacht, vagy luxusvilla), mint amennyit nyer a szegény user, aki 10%-al több parizert tud venni, VAGY ami még jobb: átvált kicsit egészségeseb élelmiszerre, VAGY a felaszabaduló jövedelemet a Maslow piramis magasabb szintjeire költi: internet előfizetésre, könyvre, utazáre, lakásra(törlesztőre), vagy bármi másra. NEKI ez a +10% sokkal hasznosabban elkölthető, mint a luxusfogyasztó kiesése.

EZ magyon másra épít, hogy fizessen a gazdag, mert neki több van (az inkább a kommunizmust megalapozó irigységre épít)

Az az érv, hogy a gazdag elkölti hülyeségre a pénzét: nos a fenti gondolatmenetben ugyanannyi embernek adtunk munkát, csak nem luxusautó, hanme pl élelmiszer termelőknek (vagy amire plusszba költ a csoró) megy több pénz. (ez nem feltétlenül rossz). Továbbra is ellenzem hogy aki többet/hatékonyabban dolgozik, kockáztat, ügyes és meggazdagszik, attól vegyük el.
Csak annyit mondok, hogy az alapélelmiszert megvásárló nem ugyanúgy járuljon a közterhekhez mint a presztízs-jószágot vásárló.
Az előző hétvégén volt egy közepesen idegesítő tüntetés, amin az Együtt-PM egyik alapító tagja, a Szolidaritás mozgalom felállított egy hungarocellszobrot Orbán Viktorról, amit aztán ledöntöttek. A döntés után nekiestek a szobornak, és mindenféle őrült dolgot csináltak…..
Én_vezettem_? 2013.10.08 09:17:19
@safranyn: +1
Négymillió-kettőszázról fölment hétmillió-hatszázra? Fölmehetett volna hetvenhatmillióra vagy hétszázhatvanmillióra is, pont ugyanennyit tehetnétek ellene, ők meg pont ugyanígy röhögnének a képetekbe. Nem is a Jáksóé még a frekvencia! Sőt, a tévészékház se! Hát mit…..
Én_vezettem_? 2013.10.01 13:28:24
Kedves Puzsér Róbert!

Mér rég meg akartam neked írni a véleményemet.

Jól megélsz abból, hogy nálad sokkal sikeresebb embereken köszörülöd a nyelved. Míg a te szélsőközép műsorocskádat (már a neve is önellentmondás) pár ezer haverod hallgatta, ahogy okoskodsz, addig a jáksó hót-tventit fél ország zárta a szívébe. TE mit tettél le az asztalra? Jáksó laci, a mi lacink, aki sokmillió embert szórakoztat, "hülyít", persze jó értelemben. Irigyled talán?
Köztévés milliárdokat emlegetsz? Talán irigyled azokat, akik igazi tévébe is bekerültek, nemcsak a felejthetetlen Budapest TV-be? Szólva innen fúj a szél!
Már akkor tudtam, hogy egy irigy, cinikus pasi vagy, amikor Atist kicikizted, hogy miért van rajt Edda póló, meg hogy milyen számokat ír. Talán te jobbat írtál?? A te számaidra lassúztak tinédzserek százezrei? Persze, mert te nem érzed AZT a kínt, nem voltál féltékeny soha! ÉS talán sose kerültél a kör közepére, ahol megtalálnak, nemcsak a jók, de a rosszak is. Nekünk - veled ellentétben - van szívünk, vannak érzéseink, és minden érzés amit ATis adott, jó volt nekünk. Szánalmas vagy, belerondítassz a hétköznapok EMBEREINEK életébe, azt hiszed te mondod meg, mi a jó mi a rossz. Az RtlKlun tudja mi a jó nekünk, ha nem jót adna, nem nézné senki! Egy gyereknek se lesz baja, egy kis erőszaktól, meg reklámtól, mi is így nőttünk fel, és itt vagyunk. Ne fikázd a médiát, amíg nem tudsz jobbat csinálni. És szállj le a jáksóról, csak azért mert be mert bátran szólni a fidesznek a hetihetesben, attól még elismerték a tehetséget. ENNYI!
Maradok "tisztelettel"
Az utca embere
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én! Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson. Ha megélesítem fényes kardomat és ítélethez…..
Én_vezettem_? 2013.07.31 22:46:27
@Koós István: Ez megint a vallásos ködösítés. A csillagokat én is látom, jártam már erdőben, de ugyan hogy következik ebből isten léte?

Arra utaltam, hogy aki folyton a teremtett világ közelségében van (mondjuk életének nagyobb részében, nem csak néha), a csillagos eget nézi minden este, látja hogyan lesz a magból búza, abból kenyér, egy ilyen embernek nem kell magyarázni istenről, mert a közelében van. Lehet hogy látod a csillagokat, jársz néha erdőben, de ezt sok nagyságrenddel elnyomja az ember alkotta mű-világ: a mesterséges világítás, vagy akár az interet. Az emberi természet meg ilyen, a tapasztalat az elsődleges. Ha ez a tapasztalat virtuális, akkor egy virtuális világról alkotott virtuális világkép alkakul ki. Ez szüksgés feltétetle az ateizmusnak (nem elégséges :). Természeti népeknél sosnincs ateizmus, aki napi kapcsolatban van istennel a természeten keresztül, annak nem merül fel, hogy nincs teremtő. Egyszerűen ostobaságnak tűnne. Akinek leárnyékolja ezt az élményt az ember-alkotta világ, hirtelen a mesterségest kezdi természetesnek érzeni.
Már a mesterséges fény a jobb a természetesnél, mesterséges ízek ízlenek, az intellegencia szerepét meg átveszi a mestersége intelligenica.
"»Ba, baa, baaaa, aahhh« nyögdécselt egy feltűnően izgató testű szlovén lány, miközben egy középkorú német házaspárral félreérthetelen szexpózban gabalyodott össze és mindeközben felajzott fiúja a kezét szorítva leste az aktusban résztvevők arckifejezését. Néhány…..
Én_vezettem_? 2013.07.24 11:14:17
@Barnalány:
A swinger viszont felnőtek önkéntes játéka, senkinek sem átunk vele!

Esetleg magadnak, vagy a házasságodnak. Mielőtt megköveznének, tudom hogy sokan úgy gondolják, sőt tapasztalják, hogy még javítja is a kapcsolatukat az ilyen kaland. Ez már hitvita, szószerint :) viszont amit inkább obkektíve meg lehet ítélni:
ha fel is tesszük, hogy a gruppenszex "nem jó" (nem erkölcsös, nem viszi előre a társadalmat, akármi), a tiltás akkor sem jó megoldás. Mivel a felek itt nagyon nagy részt csak saját maguknak árthatnak, ezért nem jogos betiltalni egy ilyen tevékenységet.
Más kérdés, hogy ez nem egy swinger-klub volt, hanem egy (elvileg) nyílt strand. Azaz - legalábbis elvileg - sértheti mások jogát, hogy gruppenszexet kell nézniük a strandon. (Ez annak is lehet kellemetlen, aki az internetene, vagy igazi sw-klubban szívesen nézi, egyszerűen nem azér ment oda, neadjisten kiscsaládjával, hogy ezt nézze). Szerintem az optimális megoldás a hely "priváttá" tétele. Ahogy az osztrák nudista szaunákon simán kiírják hogy nudista övezet, belépés csak 18 év felett, (és innentől tudod mire számíts), erre a strandra is csak ennyit kellene kiírni. Persze a nudizmus nem jelent orgiát, viszont ha cak 18 éven felüliek léphetnek be, akkor nem áll fenn a veszély hogy kiskorúak olyat láthatnak, amit nem kéne, a nagykorű meg eldönti, hogy mit akar. Valami hasonló módon mint egy swingerklub, kellene priváttá nyilvánítani a területet... persze nehéz, mit írsz ki: aki itt belép tudomásul veszi, hogy explicit tartalmat láthat 3D-ben :)

Szóval: tiltás nem jó, gyermekek védelme jó, strand és orgia elkülönítése jó. Ha ez egy eldugott kis hely, akkor a köz érdekét nem sérti ha szex-stranddá nyilvánítják, ott a sok összes többi hely a többieknek...
Én_vezettem_? 2013.07.24 11:33:40
"Egyébként hatóságék akár foghatták volna a katolikus egyházra is. Ismerve az ottani hívők vallási elkötelezettségét, bizonyára lenne foganatja annak, ha az egyház tiltakozik az erkölcsök ilyen módon való fellazítása ellen."

Ja már vártam mikor lesznek behozva a katolikusok, persze a szokásos stilben, kb "eddig MÉG egyik köcsög szemellenzős álszent katkó sem tiltakozott, de BIZTOS jönnek majd, de ha nem akkor is ÁLSZENTEK" :)))) kb ezt írják be mindehova (lehet hogy ez is egy fixáció egyesek részéről, hogy mindenbe a katolikusokat látják?)

Na én például katolikus vagyok, úgyhogy tágítom a látókört, bővítem a szúk sztereotipiák által dominált vélemény-teret :))))

Szóval nem véletlen, hogy nem az egyház van emögött. TERMÉSZESEN az egyház tanítása nem a swinger-klubok mellett van, ez kitalálható.
De nem az a legfontosabb hogy az ilyen orgiák ellen kikeljünk. A lényeg a bűn, és annak következénye, ami megsebzi az embert. Mire gondolok?
Ahogy sokan kifejtették, a szexualitás természetes ösztön. Egyesek szerint a nyilvános csoportos szex is... nos ezen nem vitáznék, mindenestre gyilkolási ösztön is természetből fakad. Mégis van "ne ölj" parancs. Sokmindent hoztunk állati "gyökereinkből", valóban, lehet állati ösztönnek is nevezni a bennünk lévő késztetést, hogy végigmenjünk az összes nőstényen :))) vagy legyilkoljunk mindenkit a dominanciánk megersőtísé érdekében. Az egyház azt tanítja, hogy többek vagyunk mint állatok, az állati ösztönökön túl emberi sőt angyali ösztönök is működnek bennünk, és jóval többre vagyunk hivatottak mint együnk, igyunk, bosszunk, szarjunk (elnézés a sarkításért)
Az evés is ösztön, és enni nem bűn ahogy szexelni sem. DE: Ahogy Böjte Csaba mondja, ehetek lókolbászt az árok partján, és ehetek finoman elkészített ételeket fehér abrosszal terített asztalnál. Mindekettő evés! Szexelhetek fúvel, fával, orrba szája, váltogatva partnereime, ezzel mintegy "leértékelve" a saját testemet, gyengítve képességemet hogy kötődjek valakihez, és szexelhetek pl a feleségemmel, bizalomban, közben gyermekeket nemzve (FÚÚÚÚJ, tudom ez csúnya dolog, ha nem önmagáért az orgiáért szexelünk :)).

NEM a swingerklub itt a legnagyobb baj. Az a baj amikor az EMBER, akinek a teremtője fantasztikus testet, lelket, szexualitást adott, azt leértékelve kiárusítva (prostituálva) elpazarolja kincseit, kiég, elveszti a bizalmat, stb (most tovább nem részletezném, de kb ez a lényeg)

Ilyen szempontból pl káros egy swingerstrand, de talán 100-szor károsabb egy szappaopera, ahol követendő példaként minden problémára az a megoldás, hogy eldobjuk partnerünket és keresünk másikat, cserélhető árucikké silányítva az egyik legnagyszerább alkotást, a megismételhetetlen EMBERT. Ez a baj, nem az hogy le van írva valhova hogy ne paráználkoj. Nem véletlen van leírva, (ahogy az se hogy ne nyúlj a konnektorba), mert bár vonzó, kísértő és rövid távon múló élvezetet adó dolog (a kísértés sosem tünik rossznak!!!) hosszú távon sérülést okoz.
Hmm, kicsit hosszű lett bocs.
ki mit gondol?
Én_vezettem_? 2013.07.24 13:03:52
@Barnalány: teccik a tudomány és vallásfilozófiai megközelítésed! :)
Nemrég egy prédikáción hallottam, hogy Jézus a teizmus, az ateizmus , sőt a vallás végét hozta el, innentől nem valamiben, hanem valakiben hiszünk. (ez most látszólag nem ide jön, de én úgy érzem nagyon is). az egyház, ha jól végzi dolgát, nem egy n+1-id ideológiát, és cselekedeteinket korlátozót szabályrendszert ad (nem mellesleg mert egyik se működött, van amiről 1000 éve tudjuk, van amiről csak 21 éve :)hanem valódi szabadságot.
Aki bulémiás, annak nem korlátozod a szabadságát, ha eléred hogy ne egyen és hányjon... az isteni törvények egyébként nem igazán szabályok, inkább amolyan útmutatók az élethez You shall not kill,
nem azt jelenti hogy Tilos ölni, hanem inkább: hé, nem kéne :)))

(Ne szárítsa macskáját a mikróban se azt jelenti, hogy tilos, azt sem hogy lesújt az isteni büntetés ha megteszed, hanem hogy, hé ne tedd, nem lesz jó)
Ezzel szorosan össszefügg a szabad akarat, ha tilos lenne, akkor mé nem intézte el a mindenható, hogy ne is tehessük meg.... na jó ez egy nagy téma,és szerintem sok újat nem mondtam, de sebaj

mégjobban OFF

"Még Jézus is tévedett - legalábbis stratégiai értelemben:-)"
Ezt kifejtenéd? csak mert szoktam ezen én is gonlkodni.
(sejtem mire gondolsz, de nem akarok semmit a szádba adni.)

(ú, ez a poszthoz képest kicsit áthallásos, namindegy)