Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luftwaffer

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fiatalkorom egyik kedvenc olvasmánya volt Rich Cohen Kemény zsidók című könyve, ami a múlt század eleji amerikai gengsztervilág hőseit mutatta be. Csomó elvetemült bűnöző, akikre nem illendő büszkének lenni, történeteik viszont azért voltak számomra, rabbinikus tanulmányait folytató fiatalember…..
Napjainkban, ha a Nagymező utca környékén van dolgunk – akár éjjel, akár nappal – főként angol legénybúcsúk és petrezselymet áruló egyenminiszoknyás lánybúcsúk epicentrumába kerülünk. A bohém éjszakai élet már több, mint száz éve virágzik a környéken – egykor az ország legelőkelőbb bárjai, világhírű…..
Martin Scorsese egyik legjobb alkotása ez a gengszter film, ami nem kis szó ismervén filmográfiáját, és attól függetlenül, hogy 6 Oscar-jelöléséből csak egy díjat tudott megnyerni Joe Pescinek köszönhetően a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A film egy tipikusnak nevezhető gengszter sztori,…..
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
Luftwaffer 2019.02.14 12:31:33
@John Brennan: és minden a legnagyobb rendben van a legsötétebbek szerint
A mozi sztárjainak barátja lett, kaszinót vitt a sivatagba. Történetét A Keresztapa című filmből is ismerhetjük, róla mintázta Mario Puzo és Francis Ford Coppola Moe Greene figuráját. A brooklyn-i születésű Bugsy Siegel az 1930-as években települt át Los Angelesbe, hogy oda exportálja a New York-i…..
1962.márciusa. John F. Kennedy amerikai elnök azt tervezi, hogy egy hét végét Kaliforniában, Palm Springsben tölt. Frank Sinatra meghívja őt a házába. Előző évben a híres énekes gálát szervezett JFK tiszteletére, 100-tól 10 ezer dollárig terjedő meghívókkal, ami összesen…..
Luftwaffer 2018.09.06 08:52:05
@Rozsdalovag: a 60-as években a maffia keze mindenhova elért, az összes szakszervezet a kezükben volt. (Pl.: csak a Teamsters, a fuvarozók szakszervezete Hoffa irányítása alatt 2 milliós tagsággal bírt). Az olasz bevándorlók akkortájt még mindig egymás szomszédságában éltek, mindenki ismert mindenkit, és mindenki ismerte a gengszetereket, akik egyfajta tisztelettel is bírtak honfitársaik körében. Giancana-nak kitünő kapcsolatai voltak hollywood-i celebekkel, színészekkel, producerekkel. Ő maga a saját pénzével is beszállt a kampányba, dollármilliókkal, ami nem kis pénz volt akkor. Nem vagyok tökéletesen tisztában az amerikai választási rendszerrel, de úgy tudom, h Illinois(chicagoi maffia székhelye) állam megnyerése kulcsfontosságú volt Kennedy-nek, h elnök lehessen. MIndezzekkel csak azt akarom mondani, h bőven megvolt az a közeg, akit Giancana vagy így vagy úgy tudott befolyásolni a választásoknál, hogy jó helyre húzza az X-et.
Ahogy az orvostudomány egyre meggyőzőbb és szerteágazóbb bizonyítékokkal szolgál a kannabisz gyógyászatilag kedvező hatásaira, úgy szaporodik azon államok száma, ahol a kannabisz különböző formákban elérhetővé vált a betegek számára. Mi is részt veszünk a közelgő budapesti gyógyászati kannabisz…..
NemGogol Cosa Nostra & Gulasch 2018.07.24 09:51:08
Lucky Luciano, Meyer Lansky és Schöpflin György "Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig…..
Focistákon gondolkodni remek szórakozás. Lassú, gondos meditáció gyerekkorunk legbékésebb fejezeteiben, mint a meccsnézések, suli utáni focik, magányos gombfoci csaták sajátmagunk ellen stb. Blogunk felismerte a meditációnak és a szórakozásnak ezt a tökéletes elegyét, ezért teszünk ilyen gyakran…..
Luftwaffer 2018.06.13 15:44:38
Igen, Trianon 2. A különbség csupán annyi, hogy most sokak számára még nem olyan egyértelműek a várható tragikus következmények, mint lehettek akkor, amikor egyik napról a másikra elcsatolták az ország nagy részét. Bár sok ellenzéki szavazó igyekezett mindent megtenni azért, hogy ez ne következzen…..
Luftwaffer 2018.04.13 10:17:36
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: végül is Észak-Korea-ban is boldogok az emberek a maguk módján.
Luftwaffer 2018.04.13 10:20:15
@Kivlov: maradjunk annyiban ez is felér egy szellemi Trianon-nal, vidék vs főváros, határon túliak vs anyaországiak
Bemutatkozás, magyarázat, célok Kísérleti jelleggel regisztráltam fel Facebookra egy álprofillal, nem kisebb céllal, mint feltérképezni és megfigyelni a vérfideszes egyedek közösségét, egyéni kompetenciáit, és pszichológiáját. Nem vagyok sem író, sem újságíró, sem politikus, csak egy huszonéves,…..
Luftwaffer 2018.04.12 13:18:47
@Meridian74: ne torzíts, angliában 2 fordulós a rendszer, ha itt is az lenne, nem lenne 2/3-ad
Luftwaffer 2018.04.12 13:26:16
@felső határ nincs: sztem te foglalkozz inkább a Mo-ra leselkedő következő veszéllyel: tavaly Soros kezdeményezésére a white walker-ek a holtak seregével együtt átkeltek a Falon és ide tartanak, jövőre ide érnek. Ha Havas Jon nem tudja megállítani őket, akkor csak Orbán Viktor tudja megállítani őket. STOP white walkers!
A mai állampártnak nincs szüksége belbiztonsági besúgóhálózatra, hisz ott az adóhatóság, az Állami Számvevőszék és a főügyészség. Nincs olyan – ember, párt, civil szervezet vagy cég –, akiket ne tudnának felkoncolni pillanatok alatt...
Életemben már ismertem pár Totot. Először is kezdem a legfrissebb ismeretségemmel: Totonak hívják Cristina barátnőm hatalmas és tekintélyt parancsoló macskáját. Elterpeszkedik a díványon, fensőbbségesen és rezzenéstelenül tekint ránk, miközben mi „női dolgokról” beszélgetünk. Néha egészen zavarba…..
Luftwaffer 2017.12.03 09:08:02
@wadcutter: nem lehet összekeverni a századforduló környéki USA bevándorlási hullámot a mostani menekült hullámmal. A fekete menekültek max egy utcai gang-et tudnak létrehozni, nem pedig egy klasszikus maffia bűnszervezetet politikai kapcsolatokkal, képviselőkkel/polgármesterekkel, szakszervezeti képviselőkkel a zsebükben. A maffia a klasszikus bűnözés(drog, védelmi pénz, stb) mellett a fehérgalléros bűnözésben is élen járt(korrupció, közbeszerzések elnyerése), és ehhez a húsos fazékhoz egy afrikai banda sosem fog hozzáférni.
Luftwaffer 2017.12.03 17:40:12
@wadcutter: a félanalfabéta maffiozó egy évszázados rendszernek/tradiciónak köszönhette a hatalmát, nem kicsiből indult. A feketék nem tudnak szavazatokat befolyásolni Olaszo-ban, nem tudnak a politika kényére tenni, lehet, hogy tudnak pénzt keresni, de nem jutnak el magasabb szintre. Lásd pl. a kolumbiai, mexiói kartellek az USA-ban, rengeteg lóvét keresnek a droggal, de ettől még nem lesz politikai erejük, a legális világban nem tudnak komoly pozíciókat megszerezni.
Két év telt el a sürgősségi relokációs mechanizmus bevezetése óta. Most, hogy a folyamat a végéhez ér, áttekintjük a folyamatot. Magyarország végig a kvóta ellen érvelt, és a relokáció elleni küzdelemben egyedül maradt. Még Lengyelország is úgy tett mint aki részt vesz a folyamatban. A…..
Ötvennégy évvel ezelőtt, 1963 november 22-én, déli 12 óra 30 perckor Dallasban, az Elm streeten, három gyors egymásutánban leadott lövés dörrent, melyek nyomán az Egyesült Államok 35. elnöke, a 46 éves John Fitzgerald Kennedy súlyos fejsérülést szenvedett, amibe 30 perccel később belehalt. Az…..
Luftwaffer 2017.08.04 11:59:54
@csentecsa: a maffiàs vonal sztem is él. A céljuk Bobby kiiktatása lett volna, aki igazságügyi miniszterként nagyon rájuk szállt. Az elnököt kiiktatva Bobbytól is megszabadulhattak.
"A dog will continue to bite you if you cut off its tail. Whereas if you cut off the dog's head, it would cease to cause you trouble."

3 főnök volt érintve a tervezésben: Carlos Marcello(new orleans), Santo Trafficante(tampa), Sam Giancana(chicago). Jack Ruby a maffia kifizető embere volt a dallasi rendőrség felé, szabadon járt-kelt a rendőrségen, ezért tudott Oswaldhoz is közel kerülni. A maffia nyakig benne volt a CIA Mongoose müveletében, sokat tudtak a cubai titkos műveletekről, ami miatt a gyilkosság után az FBI es CIA nem nagyon törte magát, h a maffia után nyomozzon, mert féltek h a titkos Castro elleni műveletek kitudódnak, és ezáltal a magas rangú kubai kapcsolataik bebuknak. Amúgy Ruby személyesen ismerte Oswaldot és mindketten jártak a gyilkosság előtt Carlos Marcello házában. Oswald csak egy balek volt, akit megvezettek. Könyvajánló: bookline.hu/product/home.action?_v=Lamar_Waldron_A_Kennedy_gyilkossag_el&pid=22%3A273421
Luftwaffer 2017.08.04 19:08:44
@Kovács doki: félreértettél. Nem mondtam, h a CIA vonta be a maffiát a Kennedy gyilkosságba. A maffia ezt saját szakállára tette, felhasználva azt, h érzékeny informáciokkal rendelkezik az USA es CIA Castro ellenes terveiről, ami ha napvilágra jutott volna a gyilkosság után, akkor nagy nemzetközi bonyodalmakhoz vezetett volna.
Magyarország ugyan nem teljesít jobban, de Farkas Sándor és még jó néhány Fideszes képviselő mindenképpen jobban teljesít! Legalábbis a földprivatizáció és a felvett agrártámogatások terén. Jól látható, hogy  a földvásárlással csak a rokonok és barátok, Orbán Viktor hűbéresei jártak jól. Amint…..
Ted Bundy, a Zodiákus, John Wayne Gacy, Andrei Chikatilo. Néhány név arról a listáról, amiről sokan hallottunk már. Nem, sajnos ők nem híres tudósok vagy tehetséges művészek, hanem a világ legkegyetlenebb sorozatgyilkosaiként váltak ismertté...
Tényleg csak mellékesen, legfeljebb összehasonlításképpen említem meg, nem is fontos, hogy kedden az Allianz Arénában néztem meg, amint a Bayern egy pazar szabadrúgással 1-0-ra verte az Atleticót...
Luftwaffer 2016.12.12 14:57:21
@Hungarian Geographic:
az ellenzékre és az úszó OB-ra nem költjük el állami pénzek milliárdjait. Dortmundban a 2. osztályban is voltak nézők, nyílván érdemes volt befektetni új stadionba. A tv nézők pedig nem egyenlőek a belépőjegyet is megvásárló szurkolókkal. Arról nem is beszélve, hogy vajon hányan hajlandóak megfizetni az új stadionnal járó magasabb jegy árakat.
A legjobb kémfilmek a hírszerző-ügynökségek, kémek világába visznek el bennünket, ahol minden rejtélyes és titokzatos. Akciók, szövevényes sztorik, verekedések, autósüldözések, nagy taktikázások, a másik fél ügynökeinek kijátszása, megtévesztése és persze a világ megmentése van napirenden…..
Olaszország a művészetek, a kulináris élmények, a természeti csodák hazája, melynek déli területén, Szicíliában alakult ki a világ egyik legrégebbi és legbefolyásosabb maffia szervezete. Felmerülhet bennünk azonban a kérdés, hogy miért pont Dél-Olaszországban alakult ki ez a társadalmi formáció, s…..
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Smoking Barrels Casino (1995) 2016.05.18 06:00:00
Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad. Kivéve, ha Martin Scorsese úgy dönt, hogy megmutatja nekünk a csillogó felszín alatt az alvilág minden mocskát, úgy, ahogyan csak ő tudja. Véresen, dögösen és szívet-lelket tépőn. Habár sok a hasonlóság, mégsem a Nagymenőket…..