Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipi81

0 bejegyzést írt és 1236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most többszörösen megtörtént a "lehetetlen" egy "jónevű felhős cég", a Google felhője viselkedett úgy ahogy "nem szabadna". "Nagy baj van a Google Drive-val - eltűnnek róla az adatok" "Az elmúlt napokban több internetes fórumon is számos olyan jelentés bukkant fel, amikben felhasználók arra…..
Bocs, hogy nem írtam már régóta, de nem sok időm van. Azért a témák gyűlnek, és mihelyst lesz lehetőségem, megírom őket. Jók lesznek.   Szóval itt ez a nyelvromlás dolog. Persze, hogy az angol a ludas benne leginkább, de az sem tett jót, hogy a média nem egy kézben van, mint a pártállami időkben.…..
Menekülttábor KORUNK HŐSEI 2023.05.18 19:03:13
Fene tudja, miért, de engem sosem érdekeltek igazán a kortárs dolgok. Hogy utálom leírni a „dolog” szót! Szóval, nem izgat a kortárs művészet, irodalom, s újabban már a tudomány sem. A celebek és egyéb, példaképnek szánt személyek pedig végképp! S ha jobban belegondolok, ez nem is annyira újkeletű…..
Sipi81 2023.05.24 22:20:50
@Alfőmérnök: Perintfalvi könyvének címe (bár legszívesebben leköpném magam hogy a nevét szóbahozom) egyenesen az, hogy "amire nincs bocsánat". És ez elvileg egy "teológus".

Amúgymeg nem kell őket komolyan venni, ugyanaz a rizsa mint az antiszemitizmusos duma. Szarnak ők magasról a zsidókra meg a gyerekekre is, nekik ez csak egy kártyalap amit elő lehet húzni ha az ellenfelet ütni akarják.

Sose felejtem el mikor a XI. kerülteben laktam egy helyi Tescoban lehetett szavazni valami papírkoronggal amit a pénztárnál kapott a vevő utána, be lehetett dobni három átlátszó kis urna egyikébe, az volt a lényeg hogy ezeknek az árából mit támogasson a Tesco, ezekből lehetett választani:
- kutyamenhely
- a helyi gyerekek iskolai és ovodai ellátásának javítása
- a budaörsi reptér felújítása

Mivel átlátszó volt az urna, bele lehetett látni. Toronymagasan a kutyamenhely vezetett. Aztán ez a belterjes népség meg kimegy kordont bontani "az oktatás miatt". Hagyjuk már.
Sipi81 2023.05.24 22:43:05
@Deansdale: "a történelem során azért ha túlfeszült a húr akkor az emberek olykor fellázadtak, szóval nem lehetetlen a dolog"
Nyilván nem lehetetlen, csak nem tudom hányszor sikerült elérni a célt. Én nem emlékszem olyanra hogy ne ment volna vagy félre vagy megtorlásba a lázadás. És én most se látom hogy (magán)hadseregekkel, a zsebben lévő politikusokkal meg a másik zsebben lévő globális médiával szemben hogyan lehetne egy lázadást sikerre vinni. Aztán meg jönne a másik kérdés amit az előbb is feltettem, hogy és utána mi lesz?

Szerintem az ipari forradalom kiengedte a szellemet a palackból és azt már nem lehet oda visszagyömöszölni. Az emberek nem változnak de most sokkal nagyobb kontrollra és károkozásra van lehetőség mint eddig. Szerintem egyébként a rendszer előbb-utóbb összedől magától is a természeti erőforrások tönkretétele miatt.

Én is hasonlóan látom a problémákat mint te csak mondom, azt nem látom hogy egy lázadás lehetősége és a lázadás miért lenne sikeres, meg hogy utána miért változna bármi (nem csak a fent lévők névsora).
Sipi81 2023.05.24 22:44:54
@Frederick2: "Szinte napi szinten szembejön velem a Böjte Csabával szembeni karaktergyilkosság"
Velem szerencsére nem. Mostanában kicsit visszább vettem a közéleti dolgokkal való foglalkozást (olvasás meg youtube hallgatás). Kicsit kezdtem besokallni.
Grafománia Gaming disorder 2023.04.30 17:43:57
  „Mégis mit kellene tenned, ha ebben a helyzetben vagy? Igazából egyetlen dolgot: ki kell lépned a komfortzónádból! Ki kell menned a világba! Szerezned kell igazi barátokat! Meg kell ismerned igazi nőket! Gazdagodnod kell igazi élményekkel! Már ha vágysz még egyáltalán bármi ilyesmire a lelked…..
A mezzoszoprán helyzeténél fogva irigyli a szopránt, mert a szemét ribanc megkapja a pasit és még a gázsija is nagyobb. Így a bariton közeli rokonává lesz. Érdekes, hogy ennek ellenére ritka, hogy egy bariton és egy mezzoszoprán szövetséget kössenek.Típusai: 1. A féltékeny…..
Sipi81 2023.01.29 10:30:24
Kedves Donna Anna!
Saját weboldalamon sok egyéb mellett kiemelkedő mennyiséget foglal el a zene.
Most frissítem mobilon is olvashatóra az oldalamat:
new.egalizer.hu

A régi verzió:
www.egalizer.hu

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy közzétehetném-e az oldalamon egy külön bejegyzésben összegyűjtve természetesen forrás- és szerző megjelöléssel ezeket az ének hangfajokról írt ismertetőket? Szeretnék már régóta valami "bevezetés a komolyzenébe" jellegű cikket is írni de sajnos én nem tudok ilyen élvezetesen és humorosan fogalmazni, viszont ez amolyan "bevezetés az operába" jellegű cikknek nagyon jó lenne.

Üdvözlettel: Leporello, akarom mondani Sipos Róbert
Deansdale 5* érdekes téma 2022.07.08 17:30:10
A tartalom sajnos angol, a lényeg magyarul: Németország különböző részein különböző szigorításokat vezettek be: emitt nincs a házakban melegvíz, csak megszabott időpontokban, amott strandokat zártak be, másutt éjszakára kikapcsolják a közlekedési lámpákat, ésatöbbi. Ezzel aztán megmutatták…..
Sipi81 2022.08.03 00:39:21
Deansdale téged is érdekel az ilyesmi, ajánlom figyelmedbe:
www.youtube.com/watch?v=dmfRl39j0MU

Az a nagyon durva az egyik mikor mondja hogy Szent László hermájában lévő maradványokat évekkel korábban egy kutatócsoport megvizsgálta és azt mondták hogy á, azzal nem is érdemes foglalkozni mert nincs benne értékelhető örökítőanyag amiből lehetne DNS vizsgálatot végezni. Ők most mondták hogy de azóta már sokat fejlődött a technika, most megint megnéznék. Az Egyház engedélyt adott nekik és kiderült hogy nemcsak hogy van benne örökítőanyag maradvány, hanem az egyik legjobb minőségű…
A másik meg hogy Aba Sámuellel kapcsolatban is vizsgálódnak és Abasáron volt valami ezzel kapcsolatos lelőhely, egy templomdomb, ahová ennek ellenére a 70-es években az MTA engedélyével felépítettek egy művelődési házat, a helyi tsz elnök még egy kádárkockát is meg hogy biztos legyen a dolgában, ami nem lett beépítve, azt markolóval kikapartatta és leaszfaltoztatták… De á, nincs itt semmiféle magyarellenesség, hogy lenne.
Sipi81 2022.08.03 23:33:01
@Deansdale: Szerintem azért foglalkoznak a honfoglalókkal és specifikusan is az árpád-házi királyokkal mivel ott viszonylag nyomon követhető a származási vonal, jól azonosíthatók a csontmaradványok és ez segíti a kutatást. Egyébként említi hogy az itt élő népekre is folyamatban van egy kutatás, de ez az interjú ez esetben kimondottan a honfoglalókkal foglalkozik.
Egyébként szerintem több esetben kimondottan óvatosan fogalmaz, gondolom a múltbeli támadások miatt most viszonylag kisebb támadási felületet szeretne adni.

A hit rádió olyan, amilyen, egy barátom szerint a Hit Gyülekezete egy neozsidó egyház. De hát ez van, még mindig ők (mármint ez a médiafelületük) az egyik legnormálisabbak a mai kínálatban akik ráadásul még nem vették át a progresszív elmebajt sem.
Sipi81 2022.08.08 15:15:36
@Frederick2: Beleolvastam. Annyira átlátszó propaganda cikk hogy ilyet még én is tudnék írni tucatjával. Valami szarházi kis utolsó propagandista írta vagy fordította.
Avagy: --Mit mondott, bíró úr? Elmehetek? --Nem, elmebeteg.   Olvastuk a hírt, miszerint az EU-ban 2035-től nem lehet belsőégésű motorral rendelkező autókat forgalomba helyezni. Pontosítsuk egy kicsit, hogy ez mit is jelent! Először is ez az EU Parlament döntése volt, de talán már a tagállamok…..
Elmondtam már párszor, sem keresztény, sem konzervatív nem vagyok. A keynesi értelemben vett liberális világfelfogást preferálom. Időnként azonban belebonyolódom keresztény-konzervatív témakörök boncolgatásába is, hiszen azért mégiscsak ahhoz a politikai közösséghez tartozom, amelyet egy magát…..
Sipi81 2022.07.06 22:31:27
@Mr Falafel: Nem a cölibátusról volt szó hanem arról, hogy az önmegtartóztatás nem isteni parancsolat megtagadása. Nincs olyan "parancsolat" ami azt mondaná a keresztény tanítás szerint, hogy mindenkinek kötelező házasságban élnie és gyermeket nemzenie. Jézus pont ennek az ellenkezőjét mondta. Ebből következően hamis az az állításod, hogy "Számomra a katolikus egyház azért elfogadhatatlan, mert cölibátusban, vagyis a saját Istenük elleni legnagyobb vétekben élnek."
Sipi81 2022.07.06 22:33:44
@Sipi81: Illetve már maga az "egyház" fogalmad is hibás, de ezt a korábbi kommentemben már leírtam.
Sipi81 2022.07.08 17:17:15
Alapvetően az orosz titkosszolgálat két óriási baklövéséről szeretnék írni, de ha már belekezdtem, akkor egy kis összefoglalót is adnék, hogy hogyan látom az ukrán helyzetet jelenleg. Arról a titkosszolgálatról szeretnék beszélni, amelyik őse palira vette a teljes osztrák-magyar kémelhárítást,…..
Sipi81 2022.07.03 23:20:35
@Ubul80: "Egy kérdés, ha mondjuk Mexikóban történik ugyanez, az USA tűrte volna?"
De nem ott történt.
Nézd, nekem egyáltalán nem tetszik amit az usa itt politikailag csinál, szerintem a jenkik menjenek innen haza a fenébe, semmi keresnivalójuk nincs itt, de az, hogy egy ország katonailag egyszercsak lerohan egy másikat, ez akárhogy indokoljuk, védhetetlen. Persze nem tudom mi más választásuk lett volna, szerencsére nem vagyok a helyükben.
Mi ráadásul mindenképpen rosszul fogunk kijönni belőle. Ha az a valószínűtlen eset történik hogy Ukrajna valamilyen csoda folytán nyer, akkor a kárpátaljai magyaroknak végük, viszont így meg hogy háború van, a maradék ott élő magyar népesség is elvándorol. A fizikai háborút valószínűleg az oroszok nyerik, de a kommunikációs háborút Ukrajna már az első pillanatban megnyerte.
Az Egyensúly Intézet és a Green Policy Center 2022. június 3-án rendezte meg a 2022. évi „Klímasemlegesség 2050” konferenciát a magyar energiapolitika jövőjéről. Erre az eseményre készítettem vitaindító tanulmányomat, amit a Green Policy Center ezen a linken közöl, és amelyet szemlézett többek…..
A könyv, ami miatt elkezdtem érdeklődni a filozófiai kérdések/problémák iránt, Werner Heisenberg: A rész és az egész c. műve volt. (Visszaolvasva a könyvet, én Heisenberget dilettáns filozófusnak tartom, de kétségkívül jól megírt – és szerintem szórakoztató – mű.) A következő két filozófiai mű, amit…..
Sipi81 2022.05.19 12:39:42
@Alfőmérnök: Bár nem hozzám szólt a kérdés, én olvastam, vagy legalábbis elkezdtem olvasni és elég sokáig eljutottam benne, de ennek már van legalább 15 éve, ha nem még több. Nem is követtem minden levezetését (ami igazából Gödel nemteljességi tételének bizonyítására megy ki), de nekem akkor az jött le belőle, hogy az egésznek az a lényege (csomó érdekes agymenés leírása mellett) hogy az öntudat lényegében egy rekurzió, semmi más. De mondom, már rég volt, valami ilyesmire emlékszek belőle. Amúgy itt porosodik a polcon. :-)
Sipi81 2022.05.21 20:02:08
@Deansdale: Ha szeretnéd, szívesen elküldöm. :-) Szigorúan kölcsön. :-)
Nekünk a kommunizmusból nézve, ahol a szegénység volt az úr, Amerika, a "szabadság hazája" maga volt a megtestesült paradicsom. Mindenki fejében valami csodálatos, isteni országként élt, ahonnan a jó filmek jönnek, mint pl. a San Francisco utcáin :-) meg a Kojak. De ugye információszegénység volt,…..
Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat: Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali…..
Sipi81 2021.12.29 13:16:39
@Mia and Me: Hát az több munkát ad a mosógépnek, mosogatógépnek meg az automata porszívónak, ez kétségtelen. :-)
Sipi81 2021.12.29 13:50:42
@MsIreneAdler: "Az a baj, hogy sokaknak csak a rend, tisztaság megléte a természetes, annak előállítása már nem."
Éppen erre írtam még a legelső hozzászólásomban, hogy többször tapasztaltam azt, hogy házasságban, együttélés során a nők csak azt tekintették értéknek amit ők csinálnak, amit a férfi, azt már nem (még akkor sem ha amúgy ők várták el). Persze ez előfordulhat fordítva is csak pont a feministák kezdtek el az államtól pénzt követelni a nők által elvégzett otthoni munkáért. És itt tök lényegtelen az idő meg a gyakoriság mert nem erről volt szó a hozzászólásomban, ez csak terelés olyan irányba, amikor összehasonlíthatatlan dolgokat szeretnék úgy összehasonlítani hogy az jöjjön ki ami nekem kedvező. :-) (Bár faluhelyen tudnék napi rendszerességgel végzett férfi munkát is de ez most lényegtelen.)

"Ja de miket is beszélek, ez nem munka. Csupa természetesség "
De munka.
Csak az zavaró amikor azt tapasztalom, hogy valakinek csak az a lényeges amit ő csinál (akár munka, de akár hobbi is), amit a másik az hülyeség vagy lényegtelen. Én sok mindent tolerálok amikor az oda-vissza működik de amikor csak az egyik irányba elvárás ez, azt már nem. Persze ez már nem konkrétan az eredeti nyugdíjas felvetéshez kapcsolódik, csak arról jutott eszembe.
Sipi81 2021.12.29 13:58:20
@Wildhunt: Na ez jó felvetés kár hogy nekem nem jutott eszembe pedig pont családi példa is van. Van özvegyi nyugdíj, most pontos részleteket meg arányokat nem tudok, egy évig ha jól emlékszem egy nagyobb arányt kapott az elhunyt után az özvegy a sajátja nyugdíja mellé kiegészítésként, utána pedig egy kisebbet kap élete végéig. Persze ebből még önállóan nem lehetne megélni, ha ő is nem dolgozott volna, de tény, hogy van ilyen.
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
Sipi81 2021.11.29 00:26:22
@-JzK-: Pár napja beszélgettem egyik jóbarátommal aki azon az állásponton volt, hogy az mRNS technológia jó csak nem arra amire most használni szeretnék. Ez szerinte - ha jól emlékszem - arra jó, hogy például egy trópusi országba utazáskor fertőzések ellen beoltsanak vele, mert gyorsan megnyomja az ellenanyagszintet, az kitart addig míg ott vagy, aztán kész. Erre jó de arra, hogy hosszú távú védelmet nyújtson a kovid ellen, nem alkalmas.
Sipi81 2021.11.29 00:34:44
@Deansdale: Én sokáig nem is akartam kommentelni a kovidőrülethez meg amúgyse olvasom rendszeresen a hozzászólásokat (na nem mintha nem lennének jók, csak másra szánom az időmet). De nekem így "érzésre" :-) az jött le, hogy a törzskommentelők között igen kevés az aki a világkormány meg a diktatúra bevezetését támogatja. Nekem személy szerint ugyanúgy nem tetszik ami folyik és a hisztit abszolút túlméretezettnek tartom de attól még a háttérhatalom mesterkedésére meg a koviddal/oltás hatékonyságával kapcsolatos érveid között lehetnek problémásak és szerintem többen erre szerettek volna rámutatni. Nem pedig arra, hogy itt mindenki aki nem teljesen oltásellenes az tapsol a diktatúrának.
Sipi81 2021.12.02 20:50:05
@Deansdale: A kórházas érv annak alátámasztására szolgált, hogy az oltás az egészségügy összeomlása ellen is szükséges. És a sima influenza esetén ilyen helyzet nem volt. Mint ahogy a statisztikai adatokból sem látszott, hogy az influenza lényegében ugyanolyan dolgokat okozott mint a kovid de akkor mégse kellett lezárás. Merthogy te ezt állítottad.

Ahogy a Gibraltáros közkeletű példálózásra is ott lett egy cikk linkelve, ami azt mondja, hogy a Gibraltárral való oltásszkeptikus érvelés minden eleme vagy hamis vagy tévedés. (Attól persze még a cikkben vannak nagy hibák is.)

"MÉG EGY JÓTANÁCSOT SEM KAPNAK, HOGY SZEDJ C-VITAMINT TE ÖKÖR"
Ez szerintem lényegtelen mellékszál de ez a dolog abszolút orvostól/háziorvostól függ. Attól még persze kormányzati kommunikációs szinten fontos lenne a megelőzés hangoztatása de a megelőzés eddig még szinte soha semmiben nem volt fontos úgyhogy ez nem nagy meglepetés.

"Na most hogy a f*szomba lehet ezt összeegyeztetni azzal, hogy ez egy baromira veszélyes járvány, amibe mind meghalunk, de minimum vastüdő, ha nincs állami kényszeroltás?"
Mint írtam abszolút túlzásnak és veszélyesnek tartom az állami reakciókat (nem csak itt hanem más országokban is), de én még a legelején eredetileg csak annyit szerettem volna elmondani hogy szerintem a kovid nem ugyanolyan mint a nátha, ennyi.

Amúgy elkezdtem nézni a Toroczkai-Boldogkői (meg még mások..) vitát a youtube-on és bár nekem Boldogkői soha nem volt rokonszenves, azért itt szerintem van olyan amiben neki van igaza. A vitában a momentumos srác hát nem a legélesebb kés a fiókban, de azért szerintem amilyen arroganciát Toroczkai megenged vele szemben magának, az nekem nagyon ellenszenves volt, nem biztos, hogy én ilyen embert szeretnék látni az ország élén.
A tegnapi posztról, ami a földművelésről szólt, eszembe jutott egy másik téma, amiről rég akartam már írni. Az embernek vannak korszakai. Egy ideig behatóan foglalkozik egy témával, hobbival, aztán egy kicsit megunja, és hanyagolni kezdi. Lehet ez akár sport vagy zenei elfoglaltság, politizálás, de…..
Sipi81 2021.11.24 20:39:31
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
Sipi81 2021.11.24 16:51:29
@VT 135: Hát az is hasznos ha leírja hogy ő elolvasta és olyan rossz, hogy másnak már nem ajánlja ezért mások idejét megspórolta, nem? :-)
"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a…..
Sipi81 2021.10.08 10:04:21
@F. Szabó: Azért a végén vicces a kiszólás. :-)
Vagyis hogy a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva valakik egy új korszakot akarnak bevezetni, de ne aggódjanak mert van remény és ha jók vagyunk akkor a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva bevezethetünk egy új korszakot. :-)
Sipi81 2021.10.12 22:18:44
@Mia and Me: Meg az is fura volt, hogy semmiféle új korszakról nem beszélt a WEF-félén kívül, hát akkor milyen új korszakot akar ő bevezetni?
Sipi81 2021.10.15 21:29:59
@Mme.Brioche: Hát én sose értettem az anarchistákat. Talán hasznos hülyék.
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
Sipi81 2021.10.06 22:35:58
@Frederick2: Kétélű dolog ez. Szerintem nagyon sokszor épphogy nem erősödik a család intézménye azzal hogy 0-24-ben össze vannak zárva a családok. Sokkal jobban kijönnek a konfliktusok mint amikor nap közben mindenki máshol van. Ráadásul ezek ma már csak kis családok, nem több generációsak mint régen.
Gondolkodtam ezen mostanában, hogy mi lehetett régebben a paraszti társadalmakban amikor több generáció élt együtt gyakorlatilag egy fedél alatt. Ahogy Deansdale is írta, ez egy olyan világ amit mi már nem ismerünk, nem tudjuk elképzelni, hogy milyen volt. Régi adósságom magammal szemben, hogy a paraszti életről szóló könyveket, beszámolókat olvassak, mert kíváncsi lennék első kézből származó beszámolókról, hogy milyen is volt ez, hogy működött, mik voltak a konfliktusok, stb.
Sipi81 2021.10.15 20:01:40
@Deansdale: Nem akarok ezen rugózni meg nekem nincs is ilyen gakorlati fizikai érzékem (de azért érdeklődve olvastam a kályhaépítés rejtelmeiről szóló beszélgetést :-). De azért szerintem nem azért száll a füst mert a részecskéi melegek hanem mert a felfelé szálló meleg levegő sodorja őket. Amikor már nincs elég energiája a felfelé szálló meleg levegőnek mert az maga lehűlt vagy pedig a részecske kikerült a felfelé szálló meleg áramlatból (például egy pernye) akkor száll lefelé. Az én magam eszével végiggondolva szerintem semmi köze a dolognak ahhoz, hogy a pernye vagy a füst részecske meleg-e vagy sem. A felfelé szálló meleg levegőhöz van köze. Mint ahogy a hőlégballon se azért száll fel mert annyira melegen izzana hanem azért mert aláfűtenek és összegyűjti a fölfelé szálló meleg levegőt. De lehet rosszul látom.
Sipi81 2021.10.15 21:26:15
@Deansdale: Oké, épüljön akkor az a kályha! :-)
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
Sipi81 2021.08.22 14:06:14
@Deansdale: Senki nem mondta, hogy az oltás 100%-ban hatásos mindenkin. Ahogy egyre nagyobb egy ország lakosságának átoltottsága, nyilánvaló, hogy egy pont után már nagyobb lesz azoknak a száma akiknél az oltás nem vagy csak kevésbé hatásos mint azoknak a száma akik nincsenek beoltva és rajtuk súlyosabb tüneteket okozna az oltás. Ebből következik, hogy a kórházakban is nagybb lesz azoknak a száma akik be vannak oltva mint akik nincsenek. A lényeges kérdés szerintem az, hogy a kórházak leterheltsége az átoltottság után visszamegy-e a normális szintre.
Sipi81 2021.08.22 14:07:00
@Sipi81: "súlyosabb tüneteket okozna az oltás"
Freudi elszólás! :-) Természetesen azt akartam írni, hogy a vírus. :-)
Sipi81 2021.08.25 16:10:20
@vodkasprite: "ausztralia-rendorallamma-valt"
Hát eleve fegyenctelepként kezdték a történelmüket...
Több örömteli dolog is van a tálibok győzelmében: egy apró és egy nagyobb.  De először is szögezzük le, hogy a tálib kultúra NAGYON messze áll a mi világfelfogásunktól. Mondjuk a bacsa bázi vagy a kecskék megkefélése. Aki azt hiszi, hogy ez csak a népi folklór része, annak ajánlom egy magyar…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Sipi81 2021.08.04 10:28:44
@Alfőmérnök: De sajnálom! Én is olvasgattam időnként, meg emlékszem még a 888-as időkre mikor ott vitatkozgattak.
Sipi81 2021.08.04 10:44:04
@Frederick2: Tudom, én is ismerem a blogját, de azért néha voltak érdekes meglátásai. Kösz az interjút, majd elolvasom. Irodalmi írások olvasására viszont momentán nincs időm. :-)
Sipi81 2021.08.04 12:13:50
@Wildhunt: Volt neki több is. :-) "A motívumok mindig alacsonyabban vannak" illetve a "mutatom" - aztán jön egy anekdota. Nekem ezek jutnak először eszembe.
Deansdale Röpke gondolat 2021.07.30 21:59:29
Kommentbe írtam, de így kiemelve jobban megmarad és talán többekhez eljut: Egyre feltűnőbb, hogy a háttérhatalom alaposan kitanulta a szektásodás mechanizmusát és lélektanát, és a saját céljai érdekében folyamatosan ezzel bombázza a világot. A szó legszorosabb és leghagyományosabb értelmében szekta…..
Sipi81 2021.08.03 13:19:12
@Frederick2: "A homoszexualitás bűn. A Bibliában benne van, hogy a homoszexualitás bűn. Ez az XY teológus leírja, hogy a homoszexualitás bűn."
Még ez sem igaz, de eredetileg nem erről beszéltél, hanem arról, hogy mi okozza a homoszexualitást. Arra írtam, hogy arra nem fog választ adni a teológia.
A homoszexualitás tudtommal nem bűn, hanem az a bűn ha valaki ezt kiéli.

"A katolikus és református emberek többsége többet foglalkozik a melegek szexuális életével, mint a sajátjukkal."
Ezt én nem látom, azt viszont igen, hogy például Hodászt bármelyik progresszív júsághoz hívják (legutóbb például Gulyás Marci...), állandóan erről akarnak vele beszélni. Szóval szerintm épphogy sokkal inkább a progresszív média ami ezt előtérbe nyomja.
Sipi81 2021.08.03 13:20:23
@Bayaz: A kínaiak nekem is eszembe jutottak, de nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy nekik is sikerülne. Meglátjuk.
Sipi81 2021.08.03 13:22:13
@Wildhunt: A nevét már hallottam emlegetni de nem tudom miről szólnak a könyvei.
...hiszen szó sincs arról, hogy bárki is meg akarná környékezni a gyermekeinket bármiféle aberrációval. Kivéve amikor pl. egy londoni könyvtár gyermekeknek szóló, olvasást népszerűsítő (hmmm) előadását szivárványszínű gorilla tartja vaskos dildóval a lába között. Nincs itt semmi látnivaló kérem,…..
Sipi81 2021.07.23 21:35:16
@Frederick2: "Caplan számos új, izgalmas nézőponttal gazdagítja a bevándorlásról szóló vitát."
Jók ezek a marketing szövegek... Nekik az aki felmondja a mainstream progresszív szöveget, az "új, izgalmas" nézőpont.
Sipi81 2021.07.23 21:42:59
@_Bubba4400: Jó cikk. :-)
"Ennek elsősorban az az oka, hogy a férfiak több üzemanyagot vásárolnak az autóikba"
Amikben a nőket utaztatják. :-)

"Korábbi kutatásokból kiderült, hogy az egy autóval rendelkező családokban inkább a férfi vezet, a nő pedig tömegközlekedéssel jár"
A mondat első fele és a második között nincs összefüggés, gondolom szándékosan így írták. Abból ugyanis, hogy a férfi vezet még következhet az, hogy azért, mert a nő nem szeret vezetni, ezért mellette utazik.

"A mostani felmérés szerint férfiak és nők esetében is a nyaralás felel a kibocsátás harmadáért, ami magasabb arány a vártnál."
És vajon kiknek a szájából szokott általában elhangzani az, hogy "drágám, tavaly se voltunk sehol!"

"Azt mondta, muszáj foglalkozni vele, hiszen a klímaváltozás különböző módon érint férfiakat és nőket, például utóbbiak nagyobb arányban élnek energiaszegénységben."
Érdekes a cikk elején még pozitívum volt, hogy szerintük kevesebbet fogyasztanak energiát...
Sipi81 2021.07.23 21:48:53
@Frederick2: "Egy egészséges társadalomban az ilyen mérgező szellemi termékek be lennének tiltva."
Nem. Egy egészséges társadalom ban az ilyen szellemi termékek nem is születnének meg.
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
Sipi81 2021.07.06 22:29:30
@KalmanBlog: Nekem a munkám miatt kellett csinálni. Nem kellemes de azért nem a világ vége egy PCR teszt.
Sipi81 2021.07.08 13:11:50
@Frederick2: Azt gondolod, nagyon le van ülve a blog, hogy ilyeneket dobsz az állóvízbe? :-)
Sipi81 2021.07.08 22:14:12
@Frederick2: Én jövőre bizakodó vagyok, bár kétharmad szerintem már kizárt, de talán a nyerés még esélyes lehet.
2026... olyan messzire szerintem senki se lát.