Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipi81

0 bejegyzést írt és 1215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A könyv, ami miatt elkezdtem érdeklődni a filozófiai kérdések/problémák iránt, Werner Heisenberg: A rész és az egész c. műve volt. (Visszaolvasva a könyvet, én Heisenberget dilettáns filozófusnak tartom, de kétségkívül jól megírt – és szerintem szórakoztató – mű.) A következő két filozófiai mű, amit…..
Sipi81 2022.05.19 12:39:42
@Alfőmérnök: Bár nem hozzám szólt a kérdés, én olvastam, vagy legalábbis elkezdtem olvasni és elég sokáig eljutottam benne, de ennek már van legalább 15 éve, ha nem még több. Nem is követtem minden levezetését (ami igazából Gödel nemteljességi tételének bizonyítására megy ki), de nekem akkor az jött le belőle, hogy az egésznek az a lényege (csomó érdekes agymenés leírása mellett) hogy az öntudat lényegében egy rekurzió, semmi más. De mondom, már rég volt, valami ilyesmire emlékszek belőle. Amúgy itt porosodik a polcon. :-)
Sipi81 2022.05.21 20:02:08
@Deansdale: Ha szeretnéd, szívesen elküldöm. :-) Szigorúan kölcsön. :-)
Nekünk a kommunizmusból nézve, ahol a szegénység volt az úr, Amerika, a "szabadság hazája" maga volt a megtestesült paradicsom. Mindenki fejében valami csodálatos, isteni országként élt, ahonnan a jó filmek jönnek, mint pl. a San Francisco utcáin :-) meg a Kojak. De ugye információszegénység volt,…..
Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat: Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali…..
Sipi81 2021.12.29 13:16:39
@Mia and Me: Hát az több munkát ad a mosógépnek, mosogatógépnek meg az automata porszívónak, ez kétségtelen. :-)
Sipi81 2021.12.29 13:50:42
@MsIreneAdler: "Az a baj, hogy sokaknak csak a rend, tisztaság megléte a természetes, annak előállítása már nem."
Éppen erre írtam még a legelső hozzászólásomban, hogy többször tapasztaltam azt, hogy házasságban, együttélés során a nők csak azt tekintették értéknek amit ők csinálnak, amit a férfi, azt már nem (még akkor sem ha amúgy ők várták el). Persze ez előfordulhat fordítva is csak pont a feministák kezdtek el az államtól pénzt követelni a nők által elvégzett otthoni munkáért. És itt tök lényegtelen az idő meg a gyakoriság mert nem erről volt szó a hozzászólásomban, ez csak terelés olyan irányba, amikor összehasonlíthatatlan dolgokat szeretnék úgy összehasonlítani hogy az jöjjön ki ami nekem kedvező. :-) (Bár faluhelyen tudnék napi rendszerességgel végzett férfi munkát is de ez most lényegtelen.)

"Ja de miket is beszélek, ez nem munka. Csupa természetesség "
De munka.
Csak az zavaró amikor azt tapasztalom, hogy valakinek csak az a lényeges amit ő csinál (akár munka, de akár hobbi is), amit a másik az hülyeség vagy lényegtelen. Én sok mindent tolerálok amikor az oda-vissza működik de amikor csak az egyik irányba elvárás ez, azt már nem. Persze ez már nem konkrétan az eredeti nyugdíjas felvetéshez kapcsolódik, csak arról jutott eszembe.
Sipi81 2021.12.29 13:58:20
@Wildhunt: Na ez jó felvetés kár hogy nekem nem jutott eszembe pedig pont családi példa is van. Van özvegyi nyugdíj, most pontos részleteket meg arányokat nem tudok, egy évig ha jól emlékszem egy nagyobb arányt kapott az elhunyt után az özvegy a sajátja nyugdíja mellé kiegészítésként, utána pedig egy kisebbet kap élete végéig. Persze ebből még önállóan nem lehetne megélni, ha ő is nem dolgozott volna, de tény, hogy van ilyen.
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
Sipi81 2021.11.29 00:26:22
@-JzK-: Pár napja beszélgettem egyik jóbarátommal aki azon az állásponton volt, hogy az mRNS technológia jó csak nem arra amire most használni szeretnék. Ez szerinte - ha jól emlékszem - arra jó, hogy például egy trópusi országba utazáskor fertőzések ellen beoltsanak vele, mert gyorsan megnyomja az ellenanyagszintet, az kitart addig míg ott vagy, aztán kész. Erre jó de arra, hogy hosszú távú védelmet nyújtson a kovid ellen, nem alkalmas.
Sipi81 2021.11.29 00:34:44
@Deansdale: Én sokáig nem is akartam kommentelni a kovidőrülethez meg amúgyse olvasom rendszeresen a hozzászólásokat (na nem mintha nem lennének jók, csak másra szánom az időmet). De nekem így "érzésre" :-) az jött le, hogy a törzskommentelők között igen kevés az aki a világkormány meg a diktatúra bevezetését támogatja. Nekem személy szerint ugyanúgy nem tetszik ami folyik és a hisztit abszolút túlméretezettnek tartom de attól még a háttérhatalom mesterkedésére meg a koviddal/oltás hatékonyságával kapcsolatos érveid között lehetnek problémásak és szerintem többen erre szerettek volna rámutatni. Nem pedig arra, hogy itt mindenki aki nem teljesen oltásellenes az tapsol a diktatúrának.
Sipi81 2021.12.02 20:50:05
@Deansdale: A kórházas érv annak alátámasztására szolgált, hogy az oltás az egészségügy összeomlása ellen is szükséges. És a sima influenza esetén ilyen helyzet nem volt. Mint ahogy a statisztikai adatokból sem látszott, hogy az influenza lényegében ugyanolyan dolgokat okozott mint a kovid de akkor mégse kellett lezárás. Merthogy te ezt állítottad.

Ahogy a Gibraltáros közkeletű példálózásra is ott lett egy cikk linkelve, ami azt mondja, hogy a Gibraltárral való oltásszkeptikus érvelés minden eleme vagy hamis vagy tévedés. (Attól persze még a cikkben vannak nagy hibák is.)

"MÉG EGY JÓTANÁCSOT SEM KAPNAK, HOGY SZEDJ C-VITAMINT TE ÖKÖR"
Ez szerintem lényegtelen mellékszál de ez a dolog abszolút orvostól/háziorvostól függ. Attól még persze kormányzati kommunikációs szinten fontos lenne a megelőzés hangoztatása de a megelőzés eddig még szinte soha semmiben nem volt fontos úgyhogy ez nem nagy meglepetés.

"Na most hogy a f*szomba lehet ezt összeegyeztetni azzal, hogy ez egy baromira veszélyes járvány, amibe mind meghalunk, de minimum vastüdő, ha nincs állami kényszeroltás?"
Mint írtam abszolút túlzásnak és veszélyesnek tartom az állami reakciókat (nem csak itt hanem más országokban is), de én még a legelején eredetileg csak annyit szerettem volna elmondani hogy szerintem a kovid nem ugyanolyan mint a nátha, ennyi.

Amúgy elkezdtem nézni a Toroczkai-Boldogkői (meg még mások..) vitát a youtube-on és bár nekem Boldogkői soha nem volt rokonszenves, azért itt szerintem van olyan amiben neki van igaza. A vitában a momentumos srác hát nem a legélesebb kés a fiókban, de azért szerintem amilyen arroganciát Toroczkai megenged vele szemben magának, az nekem nagyon ellenszenves volt, nem biztos, hogy én ilyen embert szeretnék látni az ország élén.
A tegnapi posztról, ami a földművelésről szólt, eszembe jutott egy másik téma, amiről rég akartam már írni. Az embernek vannak korszakai. Egy ideig behatóan foglalkozik egy témával, hobbival, aztán egy kicsit megunja, és hanyagolni kezdi. Lehet ez akár sport vagy zenei elfoglaltság, politizálás, de…..
Sipi81 2021.11.24 20:39:31
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
Sipi81 2021.11.24 16:51:29
@VT 135: Hát az is hasznos ha leírja hogy ő elolvasta és olyan rossz, hogy másnak már nem ajánlja ezért mások idejét megspórolta, nem? :-)
"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a…..
Sipi81 2021.10.08 10:04:21
@F. Szabó: Azért a végén vicces a kiszólás. :-)
Vagyis hogy a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva valakik egy új korszakot akarnak bevezetni, de ne aggódjanak mert van remény és ha jók vagyunk akkor a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva bevezethetünk egy új korszakot. :-)
Sipi81 2021.10.12 22:18:44
@Mia and Me: Meg az is fura volt, hogy semmiféle új korszakról nem beszélt a WEF-félén kívül, hát akkor milyen új korszakot akar ő bevezetni?
Sipi81 2021.10.15 21:29:59
@Mme.Brioche: Hát én sose értettem az anarchistákat. Talán hasznos hülyék.
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
Sipi81 2021.10.06 22:35:58
@Frederick2: Kétélű dolog ez. Szerintem nagyon sokszor épphogy nem erősödik a család intézménye azzal hogy 0-24-ben össze vannak zárva a családok. Sokkal jobban kijönnek a konfliktusok mint amikor nap közben mindenki máshol van. Ráadásul ezek ma már csak kis családok, nem több generációsak mint régen.
Gondolkodtam ezen mostanában, hogy mi lehetett régebben a paraszti társadalmakban amikor több generáció élt együtt gyakorlatilag egy fedél alatt. Ahogy Deansdale is írta, ez egy olyan világ amit mi már nem ismerünk, nem tudjuk elképzelni, hogy milyen volt. Régi adósságom magammal szemben, hogy a paraszti életről szóló könyveket, beszámolókat olvassak, mert kíváncsi lennék első kézből származó beszámolókról, hogy milyen is volt ez, hogy működött, mik voltak a konfliktusok, stb.
Sipi81 2021.10.15 20:01:40
@Deansdale: Nem akarok ezen rugózni meg nekem nincs is ilyen gakorlati fizikai érzékem (de azért érdeklődve olvastam a kályhaépítés rejtelmeiről szóló beszélgetést :-). De azért szerintem nem azért száll a füst mert a részecskéi melegek hanem mert a felfelé szálló meleg levegő sodorja őket. Amikor már nincs elég energiája a felfelé szálló meleg levegőnek mert az maga lehűlt vagy pedig a részecske kikerült a felfelé szálló meleg áramlatból (például egy pernye) akkor száll lefelé. Az én magam eszével végiggondolva szerintem semmi köze a dolognak ahhoz, hogy a pernye vagy a füst részecske meleg-e vagy sem. A felfelé szálló meleg levegőhöz van köze. Mint ahogy a hőlégballon se azért száll fel mert annyira melegen izzana hanem azért mert aláfűtenek és összegyűjti a fölfelé szálló meleg levegőt. De lehet rosszul látom.
Sipi81 2021.10.15 21:26:15
@Deansdale: Oké, épüljön akkor az a kályha! :-)
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
Sipi81 2021.08.22 14:06:14
@Deansdale: Senki nem mondta, hogy az oltás 100%-ban hatásos mindenkin. Ahogy egyre nagyobb egy ország lakosságának átoltottsága, nyilánvaló, hogy egy pont után már nagyobb lesz azoknak a száma akiknél az oltás nem vagy csak kevésbé hatásos mint azoknak a száma akik nincsenek beoltva és rajtuk súlyosabb tüneteket okozna az oltás. Ebből következik, hogy a kórházakban is nagybb lesz azoknak a száma akik be vannak oltva mint akik nincsenek. A lényeges kérdés szerintem az, hogy a kórházak leterheltsége az átoltottság után visszamegy-e a normális szintre.
Sipi81 2021.08.22 14:07:00
@Sipi81: "súlyosabb tüneteket okozna az oltás"
Freudi elszólás! :-) Természetesen azt akartam írni, hogy a vírus. :-)
Sipi81 2021.08.25 16:10:20
@vodkasprite: "ausztralia-rendorallamma-valt"
Hát eleve fegyenctelepként kezdték a történelmüket...
Több örömteli dolog is van a tálibok győzelmében: egy apró és egy nagyobb.  De először is szögezzük le, hogy a tálib kultúra NAGYON messze áll a mi világfelfogásunktól. Mondjuk a bacsa bázi vagy a kecskék megkefélése. Aki azt hiszi, hogy ez csak a népi folklór része, annak ajánlom egy magyar…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Sipi81 2021.08.04 10:28:44
@Alfőmérnök: De sajnálom! Én is olvasgattam időnként, meg emlékszem még a 888-as időkre mikor ott vitatkozgattak.
Sipi81 2021.08.04 10:44:04
@Frederick2: Tudom, én is ismerem a blogját, de azért néha voltak érdekes meglátásai. Kösz az interjút, majd elolvasom. Irodalmi írások olvasására viszont momentán nincs időm. :-)
Sipi81 2021.08.04 12:13:50
@Wildhunt: Volt neki több is. :-) "A motívumok mindig alacsonyabban vannak" illetve a "mutatom" - aztán jön egy anekdota. Nekem ezek jutnak először eszembe.
Deansdale Röpke gondolat 2021.07.30 21:59:29
Kommentbe írtam, de így kiemelve jobban megmarad és talán többekhez eljut: Egyre feltűnőbb, hogy a háttérhatalom alaposan kitanulta a szektásodás mechanizmusát és lélektanát, és a saját céljai érdekében folyamatosan ezzel bombázza a világot. A szó legszorosabb és leghagyományosabb értelmében szekta…..
Sipi81 2021.08.03 13:19:12
@Frederick2: "A homoszexualitás bűn. A Bibliában benne van, hogy a homoszexualitás bűn. Ez az XY teológus leírja, hogy a homoszexualitás bűn."
Még ez sem igaz, de eredetileg nem erről beszéltél, hanem arról, hogy mi okozza a homoszexualitást. Arra írtam, hogy arra nem fog választ adni a teológia.
A homoszexualitás tudtommal nem bűn, hanem az a bűn ha valaki ezt kiéli.

"A katolikus és református emberek többsége többet foglalkozik a melegek szexuális életével, mint a sajátjukkal."
Ezt én nem látom, azt viszont igen, hogy például Hodászt bármelyik progresszív júsághoz hívják (legutóbb például Gulyás Marci...), állandóan erről akarnak vele beszélni. Szóval szerintm épphogy sokkal inkább a progresszív média ami ezt előtérbe nyomja.
Sipi81 2021.08.03 13:20:23
@Bayaz: A kínaiak nekem is eszembe jutottak, de nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy nekik is sikerülne. Meglátjuk.
Sipi81 2021.08.03 13:22:13
@Wildhunt: A nevét már hallottam emlegetni de nem tudom miről szólnak a könyvei.
...hiszen szó sincs arról, hogy bárki is meg akarná környékezni a gyermekeinket bármiféle aberrációval. Kivéve amikor pl. egy londoni könyvtár gyermekeknek szóló, olvasást népszerűsítő (hmmm) előadását szivárványszínű gorilla tartja vaskos dildóval a lába között. Nincs itt semmi látnivaló kérem,…..
Sipi81 2021.07.23 21:35:16
@Frederick2: "Caplan számos új, izgalmas nézőponttal gazdagítja a bevándorlásról szóló vitát."
Jók ezek a marketing szövegek... Nekik az aki felmondja a mainstream progresszív szöveget, az "új, izgalmas" nézőpont.
Sipi81 2021.07.23 21:42:59
@_Bubba4400: Jó cikk. :-)
"Ennek elsősorban az az oka, hogy a férfiak több üzemanyagot vásárolnak az autóikba"
Amikben a nőket utaztatják. :-)

"Korábbi kutatásokból kiderült, hogy az egy autóval rendelkező családokban inkább a férfi vezet, a nő pedig tömegközlekedéssel jár"
A mondat első fele és a második között nincs összefüggés, gondolom szándékosan így írták. Abból ugyanis, hogy a férfi vezet még következhet az, hogy azért, mert a nő nem szeret vezetni, ezért mellette utazik.

"A mostani felmérés szerint férfiak és nők esetében is a nyaralás felel a kibocsátás harmadáért, ami magasabb arány a vártnál."
És vajon kiknek a szájából szokott általában elhangzani az, hogy "drágám, tavaly se voltunk sehol!"

"Azt mondta, muszáj foglalkozni vele, hiszen a klímaváltozás különböző módon érint férfiakat és nőket, például utóbbiak nagyobb arányban élnek energiaszegénységben."
Érdekes a cikk elején még pozitívum volt, hogy szerintük kevesebbet fogyasztanak energiát...
Sipi81 2021.07.23 21:48:53
@Frederick2: "Egy egészséges társadalomban az ilyen mérgező szellemi termékek be lennének tiltva."
Nem. Egy egészséges társadalom ban az ilyen szellemi termékek nem is születnének meg.
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
Sipi81 2021.07.06 22:29:30
@KalmanBlog: Nekem a munkám miatt kellett csinálni. Nem kellemes de azért nem a világ vége egy PCR teszt.
Sipi81 2021.07.08 13:11:50
@Frederick2: Azt gondolod, nagyon le van ülve a blog, hogy ilyeneket dobsz az állóvízbe? :-)
Sipi81 2021.07.08 22:14:12
@Frederick2: Én jövőre bizakodó vagyok, bár kétharmad szerintem már kizárt, de talán a nyerés még esélyes lehet.
2026... olyan messzire szerintem senki se lát.
Mi történt? Nincsenek betörtések a hackerek részéről? Nincsenek agyeldobó politikai lépések? Megszerettem a felhőt? Hisz nem írtam semmit egy ideje. De vannak problémák az informatika világában és felhőt se szeretem továbbra se és a politika se lett normálisabb csak gondoskodnom kell valakiről aki…..
Sipi81 2021.06.28 13:32:25
Hú, ha, de izgulunk, hogy Joe Biden öregemberpolitikus megrendelésére a lehetséges 1 verzióból vajjon melyik  1 fog bejönni, asztaaa..
Deansdale [minicikk] NapiLoL 2021.06.01 08:29:23
A Los Angeles Times panaszkodik, hogy a Jóbarátok: Újra együtt nem elég diverz. Az emberi hülyeség sokkal, sokkal végtelenebb, mint az univerzum...
Sipi81 2021.06.06 17:17:07
@Deansdale: A németeknél úgy hallottam a progresszívek már van ahol betiltották a családi házak építését is.
Sipi81 2021.06.07 20:30:55
@vodkasprite: "De ha fém kerül a gépezetbe, akkor hasonló hatás lehet, mint amikor a mikróba teszel fémet :)."
A normális életfunkciókhoz jelenleg is kell többféle fém is a szervezetbe, persze minimális mennyiségben, de ezek hiánya súlyos betegségeket okoz (ahogy persze a többlete is). Anno mikor a főzőlapokat nézegettem, épp az volt az indukcióssal szembeni egyik kifogás, hogy az a nagyon erős mágneses tér amit generál, a vérben lévő vasra vajon milyen rossz hatással van.
Sipi81 2021.06.07 23:18:02
@KalmanBlog: Biztos igazad van, én a fizikával és a kémiával mindig nagyon hadilábon álltam.
Black Pilled kolléga szokta mondogatni, hogy a színesek és libsi szóvivőik mennyire felháborítónak találják az indián rezervátumok ötletét - kikérik maguknak, hogy a rohadt rasszista fehér elnyomók így kitoltak a szegény színesekkel -, viszont ha most a nyugati civilizáció állapotával és…..
Sipi81 2021.06.01 23:47:28
@Deansdale: "Ha nincs semmid, viszont függsz az államtól ami 24/7 megfigyel, akkor vége a dalnak, elérkeztünk a disztópiába."
Igen, csak itt ugye nem az államtól fogsz függni hanem a multi cégektől. Az eredeti történet a cikk alapján arról szól, hogy bizonyos dolgokat jobban megéri bérelni mint fenntartani, illetve hogy ebből következően ha a gyártó ad bérbe valamit (például a cikkben a "világítást") akkor onnantól az ő érdeke is az lesz, hogy ezek a dolgok tartósak legyenek, ne pedig évente lecserélendő/tönkremenő dolgok. Ebben és mondjuk a "közösségi" fenntartásban szerintem van ráció, csak át kell gondolni hogy mi az amit megéri és lehetséges így csinálni. Illetve ami még fontos lenne, hogy megmaradjon a választási lehetőség az emberek kezében, hogy szeretnének-e saját tulajdont vagy használják inkább a közösségit. Persze értem, hogy a great reset-ben felvázolt disztrópiában ez fel sem merült.
Egyébként a bérlés egy ma is létező gyakorlat a cégek körében, hiszen például irodaházat is nagyon sok nagy cég csak bérel, mert sokkal hatékonyabb mintha saját maga tartaná fenn.

Az autós történetből lehet hogy valami kimaradt mert amit így leírtál az a magyarázat szerintem nagyon sok sebből vérzik.
Sipi81 2021.06.05 21:13:53
@Deansdale: "Szóval ebben a témában környezetvédelmet, fogyasztóvédelmet, vagy bármi ésszerűséget keresni szerintem butaság, ez nem erről szól."

Én értem én csupán azt írtam hogy önmagában valaminek a közösségi használata még nem biztos, hogy ördögtől való gondolat. Az, hogy aztán ezt a great reset ki fogja csavarni a saját céljaira az más kérdés.
Sipi81 2021.06.07 10:18:58
@GABOR2: Akkor majd jön egy szabály, hogy az ön biztonsága érdekében a CNN csatornának folyamatosan mennie kell a TV-jén akkor is ha nem nézi.
Nem hagyott nyugton az a kérdés, amit nyitva hagytam a múltkor (Miért nyer a Fidesz 2022-ben, 2. rész) Ugye ott kiszámoltam, hogy 2018-ban 47 olyan körzet volt, ahol a Fidesz abszolút többséggel nyert, azaz ha mindenki összefogott volna ellene, akkor is az ő jelöltje szerezte volna meg a…..
A feka életek számítanak mozgalom egyik vezéralakját egy nigger bandaháború keretein belül ünnepélyesen fejbelőtték. Má' bocs, hogy a nigger szót használtam, de azok akik Londonban (ahol mellesleg tilos a fegyvertartás) csoportosan lövöldöznek egymásra, és kívülállóktól sem sajnálják a golyót, azok…..
Sipi81 2021.05.31 10:31:42
@vodkasprite: "és a kontroll marad nálam."
Amint elég nagy lesz a dolog, már nem lesz nálad a kontroll.
Nekem ez a rendszer kutyaharapást szőrével megoldásnak tűnik, a nagy megfigyelésre még nagyobb megfigyeléssel reagálunk, hiszen egy ilyen rendszerben már megjelenik még az etnikai eloszlás is az emberek vagy épp intézmények politikai beállítottsága mellett.
Egyébként értem az igényt, hogy a konzervatívoknak szervezkedniük kellene, de elolvasva amit leírtál, a "háttérhatalom" szerintem most elmosolyodva hátradől, hogy ő már csak egy kávét kér.
Sipi81 2021.05.31 10:32:46
@csi szi: "Minneapolisi Szent György"
:-D
Sipi81 2021.05.31 10:33:57
@Deansdale: "Nyitott szemmel érdemes élni."
Csak ebbe előbb-utóbb beleőrül az ember. :-)
Deansdale Kedves magyar sajtó 2021.05.03 16:14:50
Május elsején zavargások voltak Franciaországban. Meg Németországban, Olaszországban, Törökországban is. Egy kicsit békésebb tüntetés zajlott Nagy-Britanniában. Lehettek ilyenek még máshol is, a fene se tudja, és nem is tudhatja, legalábbis ha a mainstream médiából tájékozódik. A kérdésem az lenne,…..
Sipi81 2021.05.04 11:06:39
@vodkasprite: "félévente-évente oltás, mostmár nem csak összeesküvéselmélet, hanem gyakorlat (kezdő olvasók számára):"
És bizonyára teljesen véletlen, hogy a rendszeres oltás jóságát-szépségét egy gyógyszergyártók egyesületének igazgatója mondja. Egyébként meg csak a közvetlen környezetemben egy kezemen nem tudnám megszámolni hány embert vitt el idő előtt valamiféle daganatos megbetegedés. Talán a valóban fontos problémákkal kellene előbb foglalkozni nem a rendszeres kötelező oltásokkal. Meg azzal, hogy hulladék a kaja, mozgásszegény életmódban élnek az emberek, stb.
Már amúgy is iszonyú szemtelenek a gyógyszergyártók, most meg megszagolták a korlátlanul ömlő pénz lehetőségét és teljesen neki vannak vadulva.
Sipi81 2021.05.04 16:01:16
@don Fefinho: 这是个好消息!
Sipi81 2021.05.19 23:57:52
@Frederick2: Ez tényleg butaság, de ettől függetlenül szerintem ez a Karácsony-angol dolog már eléggé túl van tolva a kormányközeli médiában. Ráadásul könnyen lehet hogy egyszer még visszaüt a dolog. Egyébként Tarlós se tudott angolul, persze ő nem akart miniszterelnök lenni.
Egy bíró Weimarban nem a német kormánynak tetsző ítéletet hozta maszkviselés-ügyben, ezért aztán a rendőrség folyamatosan zaklatja, házkutatást tartottak nála, számítógépét és telefonját lefoglalták, stb. Lehet merengeni...
Mivel műfajunk alapból modoros, a közönség hatványozottan az, ami persze nem baj, ezért szeretjük.Az operalátogató számos altípusba sorolható. 1. A sznobŐ valójában nem szereti a műfajt, sőt, inkább menne Lady Gaga-koncertre, de társadalmi helyzete megköveteli, hogy…..
Geiger Multinácik és társai 2021.03.25 15:58:11
Folyamatosan változik a nyelvünk, és divatba jöttek a „náci” kifejezéssel képzett szóösszetételek. Nem fasisztát jelent ezekben az esetekben a náci, hanem inkább olyasmit, hogy fanatikus, radikális, harcias, extrém álláspontot képviselő valaki. Van femináci, liberálnáci, helyesírás-náci, vegán-náci,…..
Sipi81 2021.03.29 21:56:02
@tarsadalom: Jó kérdés, sajnos én tanácstalan vagyok ezügyben.
Sipi81 2021.03.30 22:51:46
@Untermensch4: "Erre visszajelezhetnél mert tényleg érdekel hogy tévedtem-e?"
Jól tippeltél. :-) De varázsló szinten azért nem vagyok sajnos.

"Ha igen, akkor szakterületedtől függően van lehetőséged kis lépésekkel jó irányba hatni."
Mire gondolsz? A multiknál én is azt tapasztaltam amit a cikkíró.
Sipi81 2021.03.31 23:36:54
@Untermensch4: Kösz a tippeket! :-)
A multi nálam már múltidő (multi-dő :-), eleget dolgoztam ott, volt egy lehetőségem a változtatásra és visszakanyarodtam egy olyan útra amiről letértem pár éve. És most érzem úgy, hogy a helyemen vagyok.

Sajnos az ilyen beszélgetéseknél nálam mindig az van, hogy utólag jutnak eszembe azok amiket válaszolni kellett volna, ezért már nem nagyon mentem bele ilyenekbe. Pláne ha elkezdtünk ilyesmiről beszélni és egyszerre hárman vannak velem ellentétes állásponton, velem azonos állásponton meg senki, nem az én világom ezeknek a csatáknak a megvívása. Persze lehet, hogy azért mert csataként gondolok rá. Azt tapasztaltam, hogy míg a progresszíveknek nagyon nagy hangjuk van, a konzervatívok legtöbbször hallgatnak.