Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rand

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
Rand 2012.11.05 02:35:56
@mommmmo: Ez nem igaz, némi mázlival és jó képzettséggel egyáltalán nem lehetetlen első generációsként elérni ezeket a fizetéseket. Quantitative analystként tavaly 100k-t kaptam (még csak nem is a Cityben), budapesti iskolákkal. Felvételem évében, előzetes pénzügyi ismeretek nélkül.

Persze ehhez kellett szerencse az interjúkon, meg hogy jól menjen a cégnek. De volt egy quant developer állásajánlatom banktól is 80k alap + 20k garantált bónusz ígérettel, és tisztán IT-s ismerős is keresett ennyit egy fogadóirodának dolgozva, szóval azért ez nem teljesen a lottóötös kategória.

Ez nem jog és közgazdaságtan, hanem matek és programozás együtt, ahol a meló eredménye élesben tesztelődik a piacokon. Ha megnézed mondjuk az efinancialcarreers-t, ezek teljesen átlagos fizetések ezen a területen. Belülről nézve érthető amúgy: a cégünk irtózatos pénzeket mozgat meg, miközben egy pár tucat embert foglalkoztat. Ha leteszel egy aprócska dolgot az asztalra, az fontban milliókat jelenthet nyereségben. A munkabérek a kiugró fizetések ellenére sem teszik ki túl nagy részét a költségeinknek.

Személyes oldalról nézve persze mai napig meghökkentő a fizetési csekkem. De azért kellett hozzá három diploma plusz doktori fokozat, meg hogy kilencre megyek, és fél nyolcra érek haza. És a pénz persze nem minden - unjuk már Angliát, és pár év múlva azért szeretnénk hazamenni.
Rand 2012.11.05 09:10:52
@mommmmo: így oké, csak az szúrt szemet, hogy az én munkámat is analystnek hívják. Amikor bank vagy weboldal kérdezi, mindig a Financial Analyst-et kell választanom, mert nincs közelebbi megnevezés.
Nem, továbbra sem fogok nagyon hírekről véleményt írni, node most mégis.   Az alábbi cikk szerint mostantól a diplomásoknak Magyarországon kell dolgozniuk a képzési idő kétszereséig, a végzés utáni 20 évben bármikor.   A cél elvileg az, hogy itthon tartsuk a…..
Rand 2012.01.23 01:50:20
@Zigomer Trubahin: nekem tavaly havi bruttó 10k font volt a fizum, ráadásul kezdőként, igaz, bónusszal együtt. Kutatok egy hedge fundnak, sok kódolással. Kellett hozzá két diploma, PhD, meg négy év az egyik legjobb angol egyetemen. Na és persze sok-sok mázli, és hogy a cégnek is jól menjen.

Szóval nem lehetetlen akár a jelzett összeg dupláját is kapni, kintről jövő, alkalmazott magyarként sem. Volt másik itteni ismerős hasonló fizuval, tisztán IT melóval - mondjuk tényleg egy top Java gururól van szó.

A papírokat PhD-ig bezárólag amúgy Magyarországon csináltam meg, ahol összesen öt hónapot dolgoztam eddig. Ennyit fizettem vissza a magyar adófizetőknek. Egyszer talán majd hazaköltözünk, akkor talán tudok majd törleszteni valamit. De lehet, hogy nem fogunk.

Nu, mit gondoltok, legyen tandíj? :)
Rand 2012.01.23 02:47:37
@Zigomer Trubahin: Ja, ha átlagos eseteket nézünk, akkor eleve ne a programozókról beszéljünk. Ők itt is a felső 10%-ban kezdenek. Ha megnézed pl. az www.efinancialcareers.co.uk/ oldalt, láthatod, hogy a Cityben az enyém nagyjából átlagos fizunak számít. A bónuszok gyakran megduplázzák az alapfizetésed.

Na és persze nemcsak pénzügyi területen lehet ennyit keresni. Helyi au-pair ismerősök dolgoztak itteni gazdag családoknál, időnként beszámoltak róla, hogy az olajcég HR-esének mikor jön meg az új kisrepülője, vagy a sebész házaspár pontosan hol is nyaral most.

Úgy sejtem, a minisztereknek itt sem az alapfizetésük a legnagyobb bevétele... Volt itt is egy szép visszatérítési botrány egy pár éve. De miniszter valószínűleg tényleg nem lesz ejtőernyős magyarból, szóval elismerem, minden nem elérhető :)