Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thomaszka

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét közepén Németh Zsolt külügyi államtitkár dicsérte a belpolitikai fejlemények mentén, majd tegnap Orbán Viktor kivánt sok sikert annak a török kormánynak, amely rendőrség 7000 ellene tüntető ember megsebesülésért, és 4 haláláért felelős. Orbánék, nem csak hogy nem…..
thomaszka 2013.06.23 19:36:03
@igazi hős: Az összeg egy része már publikus. Stadionok.
A török kormány nagyon brutálisan lép fel az ellene tüntetőkkel szemben. Hatan meghaltak, kb. 8000-en megsérültek (volt akinek a szemét lőtték ki) és több mint háromezer embert tartóztattak le. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a Fideszt. A 444.hu szépen összeszedte az ügyet és…..
"Megbízható, még észnél van, na majd ő, kiszámítható" vargamiska bemutatta a legújabb családtagot, 2013 első megszorító csomagját.  Egyben bemutatta azt is, hogy hiábavaló várakozás volt azt hinni, a szerepcserék után majd ő teremt itt valami kiszámíthatóságot és…..
A KARD Törölköző 2012.09.26 14:13:58
A Fővárosi Törvényszék harmadszor is a Klubrádiónak adott igazat a 95,3-as frekvenciáért folytatott perben. A bíróság kimondta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem zárhatja ki a pályázatból a Klubrádiót, és hatályon kívül helyezte az erről szóló…..
Elég érzékeny téma, amiről Borisz írt, gondolkodtam egy ideig, hogy kitegyem-e, mert volt már korábban hasonló poszt, aminél a kommentáradat elment a vétkes etnikai hovatartozása feszegetésének az irányába, úgyhogy ezt ezúttal ne tegyétek. Kérlek, hogy vegyétek ezt figyelembe,…..
thomaszka 2012.09.21 07:44:23
@tundrazuzmo: Öcsém, a frankhiteles félti az autóját, de mikor megyek a 20 éves UAz-zal a sok BMW, meg AUDI is előzékeny lesz.Pedig azok ránézésre sem hiteles kocsik. Sőt a 20 éves Wartburgos is kényszermosollyal az arcán beenged.
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
thomaszka 2012.09.19 20:31:25
@lárvalányhaj:
Nem, mert a nyugdíjas fizetett már TB-t, a pályakezdő még nem és lehet, hogy nem is fog sokat.
thomaszka 2012.09.19 21:02:43
@péesz: Ingyenes egészségügy. Ja amikor a 25 éves odavágja magát a kocsival és rámegy kb. 10-szer annyi TB mint amit befizetett. Mit kéne tenni. Kifutott a TB-je lekapcsolni a gépről.
Ember! Aki dolgozott 30-40 évet jó sokat fizetett. Az emberek nagy része( már aki fizet ) nem használja el az általa befizetett pénzt.

Az utazással egyet lehet érteni, de pont ma volt egy másik poszt. Mindenhol van kedvezmény.
Elég rossz volt a kormány elmúlt kéthetes mérlege, a baltás gyilkos, Orbán IMF-listája és a Varga István-féle női szerepfelfogás borzolta a kedélyeket. Mindhárom ügy elviekben alkalmas volt arra, hogy a Fidesz korábbi támogatóit is elgondolkodtassa a hogyantovábbról. Mindegyik…..
thomaszka 2012.09.16 12:31:04
@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Baszod, te se magyar parasztlány vagy, hanem sváb. Ezek szerint te sem rájuk szavazol.
thomaszka 2012.09.16 16:55:32
@Balibgeczyk:
Bakker nem rendet tettek, rontottak a helyzeten. De örülj nekik.
2012. szeptember 6-án Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár bejelentette, hogy ő maga nyújtja be az előzetes regisztrációról szóló törvényjavaslatot az országgyűlésnek, mégpedig a jól bejáratott egyéni képviselői indítvány formájában. Véglegesen…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
thomaszka 2012.09.11 11:26:03
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
thomaszka 2012.09.02 11:58:23
@Virág et.: Varjú megkapta a beígért egy marok Orbán által kiköpködött szotyi héjat, most megdolgozik érte.
Hej, szegény Selmecziki Gabriella hiába mondta tegnap délben, hogy: mámma' már mámma' van már, igaz tennap' eladtunk egy baltás gyilkost, de mámma'má mámma' van, úgyhogy le van ez már zárva, mert a piac bezárt, Orbánnak csak nem sikerült a szopórollerről lekászálódni. Pedig…..
thomaszka 2012.09.02 11:34:51
@ob.szerver: A ma reggeli utasítás e-mail még nem lett szétküldve.
Valamikor a Videoton VIP-páholyában megejtett tökmagköpködés környékén Orbán Viktor már tudta, hogy megalázta a saját hazáját, odadobta mindannyiunk becsületét. Ha igazak a hírek, hogy Azerbajdzsán akkora értékben venne a csőd szélén egyensúlyozó országtól magyar…..
Becsületemet egy baltás gyilkosért! - ez lehet a mai Magyarország királydrámájának majdan legtöbbet citált idézete. Persze, ha főhősünkben - aki az események hatására egyelőre lapít, mint szar a fűben - van egy kis drámai érzék, akkor, ha majd megszólal egyszer ízes…..
thomaszka 2012.09.01 11:49:43
@Cirbolya_sentinel: Meg kell őt is érteni. A pártközpont leküldte az utasítást, a fizetésért meg kell dolgoznia.
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Bumerángként pattog a "legyen területi alapú a rendszám" gumicsontja - téma volt januárban, de megint napirendre került, ezúttal Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság…..
Varánusz Nem győzhet-TEK 2012.08.29 10:00:41
A Terrorelhárítási Központ és vezetője, Hajdu János lassan de biztosan önmaga paródiájává válik. A szervezet megalakulása óta szálka sokak szemében, és a pénzherdáló Q7 törő, szomszédot lerohanó akcióikkal azóta sem a népszerűségi lista csúcsát ostromolják. Elvileg…..
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
Érdekes, és elég súlyos következményeket előrevetítő témával látszik kezdődni a politikai ősz: a régóta lebegtetett, köztudatban tartott választási előregisztráció - csak azok a választók vehetnek részt majd a terv szerint a parlamenti választáson, akik e szándékukat…..
Na végre! Megkapta az első konkrét pofont a kormány (mondjuk, nyilván személyesen Orbán Viktor) a választások korlátozására tervezett regisztrációs eljárás miatt.Az [origo] adta közre, hogy még az igazságügyi tárca munkaanyaga is alkotmányellenesnek és a választójog…..
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját. Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég. Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán, Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán. (via) Te, Viktor, ez a hét lassan nekem…..
thomaszka 2012.07.29 11:18:20
@Ludovikás Levente:

Ja a gané! A most eladott állampapírokat, jó nagy kamattal kinek kell majd visszafizetni?
thomaszka 2012.07.29 15:23:07
@Nahalat Tzadok:

Javaslom, hogy mielőbb keresse fel orvosát, gyógyszerészét !
Demján Sándor elfelejtette bevenni a nyugitablettát tegnap reggel. Más magyarázatot félek találni arra, hogy nertársunk a vállalkozók szakszervezetében - akarom mondani VOSZ-ban - elragadtatta magát, és valami egészen furcsa kijelentés szalad ki a száján: „Miniszterelnök…..
Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot…..
thomaszka 2012.07.27 20:13:17
@dr. Bubó: Hát azért régen is volt kettő: MSZMP vagy Hazafias Népfront :)
                      A miniszterelnök és Kósa Lajos bejelentette, hogy a kormánypárt bevezeti a kötelező regisztrációt a következő parlamenti választásokon. A homályos bejelentésben foglalt jogintézmény hazánkban szükségtelen. Az utóbbi évek meghatározó…..
thomaszka 2012.07.27 17:07:51
@wmiki:

XXIII. cikk

(1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
(2) Az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
(3) Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen.
(4) Sarkalatos törvény a választójogot vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti.
(5) A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a választópolgár lakóhelyén vagy bejelentett tartózkodási helyén választhat. A választópolgár a szavazás jogát lakóhelyén vagy bejelentett tartózkodási helyén gyakorolhatja.
(6) Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.
(7) Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó. Mindenkinek joga van helyi népszavazáson részt venni, aki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó.
(8) Minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy rátermettségének, képzettségének és szakmai tudásának megfelelően közhivatalt viseljen. Törvény határozza meg azokat a közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.

Meg vagyon szabva, hogy ki választhat és ki választható.

Ha az alaptörvény szerint választhatok, miért zárnának ki, ha nem irtkozok fel valami listára?

Ott a lakcím nyilvántartó, nézzék meg mint eddig is.
thomaszka 2012.07.27 17:12:40
@bucbuc: Lehet, hogy olyat akarnál a szavazásból kizárni, aki 45 évig adót fizetett és tízszer annyit mint te!
thomaszka 2012.07.27 17:40:53
@wmiki:

Példa: Ha van jogsid vezethetsz. Holnaptól csak úgy, hogy mellékelsz egy aláírási ívet, amit három szomszédod aláírt, hogy láttak már vezetni. Biztos be tudnád szerezni a három aláírást, de ha egy törvény már megengedte, hogy vezess , milyen jogon állítanak még egyéb feltételek elé ?
Egyszerűen nem jutott eszembe másik cím. Egy másik kedvenc blogomon, a Varánuszon Fabius kolléga napok óta könyörög, hogy valaki vagy cserélje ki a Duracelleket a Fényességesben, vagy kösse vissza a fülébe Habonyárpit, mert lassan ki fog törni a forradalom. A Fényességes…..
thomaszka 2012.07.27 07:52:36
@Kék az ég:

Ja !

Jó hogy nem

Ein Wolk, ein Führer, ein Reich !

Ami utána következett meg sajnos ismerős.
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..