Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kollagén jános

25 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ANGEL--OR DEVIL? Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Dick Giordano Megjelent: 1969. november (Batman #216) Batman egyik éjszakai körútja során a helyi színház mellett megment egy fiatal lányt. Pontosabban mentene, mert a lány megzavarja és emiatt a sötét lovagot…..
BENEATH THE GLASS Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan Glapion Színek: Fco Plascencia Megjelent: 2012. február (A bejegyzés spoileres!) Talon - miután leszúrta Batmant - az egész bíróság szeme láttára püföli a hőst, ahogy azt egy "bagolygyerek"…..
CALL ME MASTER! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Dick Giordano Megjelent: 1969. szeptember Batman és Robin egyetlen éjszaka alatt három olyan jómódú cégvezetőnél próbál megakadályozni lopást, ahol a tolvajokat maga a házigazda menti aztán ki a bajból, arra…..
Geekblog GeekxKomix 47. 2012.01.25 13:10:00
Aquaman 4 író: Geoff Jones rajzoló: Ivan Reis DC Életemben nem olvastam még Aquaman képregényt. Kevés röhejesebb szuperhős létezik, még magában a képregényben is megjegyzést tesznek Aquaman komolyan-vehetetlenségére, ám a kopoltyús krapek kalandjaival való megismerkedés első…..
kollagén jános 2012.02.10 15:45:28
@MolnarErik: De ne felejtsük el, hogy most ez a baglyos sztori egy reboot első története, tehát elvileg most épül fel az új Batman mitológia. Így pedig akár meg is állja a helyét annak ellenére, hogy az elmúlt 70 évben soha nem volt erről szó.
FACE THE COURT Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan Glapion Színek: Fco Plascencia Megjelent: 2012. január (A bejegyzés spoileres!) Batman nyolc napja eltűnt, és a Batsignal nyolc napja egyfolytában világít az égbolton. Jim Gordon pedig nyolc napja hiába várja,…..
  Borzalmas nyitóképünkön Oracle és Robin néz szembe a szörnyek támadásával.   Hamarosan kiderül azonban, hogy mindez csupán Oracle szuper 3D-és szimulációs játéka volt. Aztán hamarosan befut a srácokhoz Dick Greyson (civilben még mindig Nightwing) pizzával és…..
FACE THE COURT Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan Glapion Színek: Fco Plascencia Megjelent: 2011. december (A bejegyzés spoileres!) Amit eddig elhanyagoltam elmondani, hogy a régi versike, amit most úton-útfélen idézgetnek, említi a Baglyok Bíróságának…..
The Courtship.   Ra's Al Ghul hajója már a Karib-tengeren jár. Búvárkodnak, iszogatnak, beszélgetnek, amikor egy kellemes este a gróf megkéri Dinah kezét, hogy fiút szüljön neki. Na, erre mindkét lány, Dinah és Talia is berág.   Dinah azért, mert nem lehet gyermeke. Al Ghul…..
THE THIRTEENTH HOUR Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan Glapion Színek: Fco Plascencia Megjelent: 2011. november (A bejegyzés spoileres!) 1922-ben Bruce Wayne üknagyapjára, Alan Wayne-re megszállottként találnak rá a rendőrök az utcán, majd az öreg eltűnik egy…..
TRUST FALL Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan Glapion Színek: Fco Plascencia Megjelent: 2011. október (A bejegyzés spoileres!) Muszáj dramaturgiai rendet tartanom: a füzet elején Bruce (narrációban) hosszasan mesél a Wayne torony születéséről,…..
KNIFE TRICK Írta: Scott Snyder Rajzolta: Greg Capullo Kihúzta: Jonathan GlapionSzínek: Fco Plascencia Megjelent: 2011. szeptember(A bejegyzés spoileres!) Batman az Arkhamban nyomoz, amikor szembe találja magát az összes nagy bent senyvedő ellenségével Scarecrow-tól Killer Crock-ig. Mivel…..
kollagén jános 2012.02.07 12:00:44
Kicsit szerettem volna már kimozdulni a 60-as évekből, de nem állt szándékomban a folytonosságot megtörni, úgyhogy belekezdtem a DC Relaunch utáni Batman szériába ami annyira megtetszett, hogy biztosan fogok írni itt a füzetekről. És hasonlóképp a Detective Comics újraszámozott…..
BATMAN'S MARRIAGE TRAP! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1969. augusztus Az aktuális szépségverseny nyertese egy egész estét eltölthet (igaz, kamerák kereszttüzében) a város legáhítottabb férfiújával, Batmannel (a milliomos Bruce Wayne…..
THE ORIGIN OF ROBIN /Eredetileg megjelent: Batman és Detective Comics különböző számai/ HERE COMES ALFRED /Eredetileg megjelent: Batman 16/ THE GAME OF DEATH /Eredetileg megjelent: Star Spangled Comics 127/ THE MAN BEHIND THE RED HOOD /Eredetileg megjelent: Detective Comics 186/THE…..
THE BAFFLING DEATHS OF THE CRIME-CZAR! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1969. június Történt egyszer, hogy Bruce Wayne és Dick Grayson hivatalosak voltak a gothami közkórház egyik kiváló tudósa, dr. Jennings tiszteletére rendezett…..
BATMAN'S BIG BLOW-OFF! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1969. május Egy újonnan indult hetilap egy Batman kilétét megtippelő vezércikkel vezeti fel első számát. A cikk négy gothami tehetős embert nevez meg, akik közt nem csak az alvilág egyik…..
Elkezdtem olvasni korai Batman történeteket egészen a karakternek a Detective Comicsban való első megjelenésétől, de a Detective Comics 400 és a Batman 200 előtti számok valahogy nagyon bugyutáknak és érdektelennek tűntek. Gondoltam ha már belekezdek, akkor valamelyik kerek számtól…..
GATEWAY TO DEATH! Írta: Bob KaneMENACE OF THE MOTORCYCLE MARAUDERS!Írta: Bob KaneMegjelent: 1968. június A füzet első történetében rejtélyes rablássorozatot követnek el egész Gothamben olyan titokzatos módon lebegő tárgyak, mint egy téglahalom, vagy épp egy pisztoly. Alfred tudja a…..
kollagén jános 2012.01.31 07:53:28
@MolnarErik: Gondoltam rá... hát lehet, megpróbálom. Ártani nem árt.
THE SECRETS LIFE OF THE CATWOMAN /Eredetileg megjelent: Batman 62/ VICKI VALE'S SECRET! /Eredetileg megjelent: Batman 73/ THE MENACE OF THE FIREFLY! /Eredetileg megjelent: Batman 126/ THE MAN WHO QUIT THE HUMAN RACE! /Eredetileg megjelent: Batman 165/ Megjelent: 1969. január (Ha majd elolvastam…..
kollagén jános 2012.01.31 07:51:22
@MolnarErik: Nem az volt, hogy 1-200-ig mindent elolvastam, de aztán nem írtam róluk, hanem szemezgettem. És mivel azok nem tetszettek, nem olvastam többet a koraiak közül. Borzasztóak... Főleg az űrkalandok. Jaj.
THE CASE OF THE PURR-LOINED PEARL! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1969. március Catwoman szabadul a börtönből, és igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy bizony ő jó útra tért. Persze Batman attól még gyanakszik és ami csak potenciális…..
JUNGLE JEOPARDY! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1969. február Hogy a dramaturgiai hűséget megőrizzem, azzal kezdem, hogy Batman és Robin épp hazatérnek a barlangba, ahol azt tapasztalják, mintha a dzsungelbe kerültek volna. Tigrisek és…..
THE DOOMSDAY BALL! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1968. december Mialatt a rendőrség vörös riadót hirdet minden egységének egy Mad Bomber nevű bűnöző miatt, és a kapitányságra hívatják Batmant és Robint, egy szegénynegyedbeli…..
BATMAN WALKS THE LAST MILE! Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1968. november Miután Batman és Robin sikeresen elkapnak egy indiánzenésznek öltözött tolvajbandát, egy bizonyos E.G.Never nevű magánnyomozó nagyközönség előtt áll elő azzal,…..
            Eredeti cím: In the Clutches of the Kingpin!Magyar cím: A Vezér markában!Megjelenés: 1967 augusztusAz előző részben Peter szemétbe vágta a pókruhát, mivel rájött, hogy titkos énje az összes gondjának a forrása.…..
BLIND AS A...BAT? Írta: Frank Robbins Rajzolta: Irving Novick Kihúzta: Joe Giella Megjelent: 1968. szeptember Az előző rész cliffhangere gyorsan megoldódik, ugyanis Batmant nem találja el Shemer vak ügynöke, helyette a denevér kezén feszülő bilincset sikerül szétlőni, így a…..