Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezerszo

21 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem minden gyümölcskenyér lelke, hogy a gyümölcsöknek puhának, szaftosnak kell lenniük a süteményben, különben elszívják a nedvességet a tésztából, és az egész pillanatok alatt kiszárad, és élvezhetetlenné válik.  Ahhoz, hogy a kívánt állagot elérjük, két…..
A szórólapozó fiatal lányt az utcán támadta meg a kutya. A tenyésztés csodája, harcra nemesített génállománya, tömör izomzata nem sok esélyt adott a másik félnek, azonnali operációt igényeltek a sebesülései, talán örökre magán viseli a nyomait a támadásnak. A kutya…..
Ezerszo 2012.06.18 20:51:36
Nem kell mondvacsinált morális problémát keverni az esetből. Van egy magyar állatvédelmi törvény. Nem mellesleg most szigorították meg a büntetési tételeket. Éppen az elszaporodó állatkínzások, kirakások, elhagyások, a nem a jó gazda gondosságával tartott állatok számának növekedése miatt.

Az állatvédelmi törvény nemcsak a kutyákra, macskákra, a kedvtelésből tartott állatokra vonatkozik, hanem a haszonállatokra, a cirkuszi menazsériákra, az állatkereskedésekre, állatkertekre, az állatkísérletekre, a vadászatra is.

Az állatvédő szervezetek, önkéntesek ennek a törvénynek a betartatásáért dolgoznak. A működésükhöz, a mentésekhez szükséges pénzt az 1 százalékokból szedik össze, vagy támogatásokból, vagy saját zsebből.

A konkrét esetben az állatvédők a törvény betűi által biztosított joggal élve mentik meg a kutyát a kivégzéstől, és rehabilitálják. Ennyi tartozik rájuk az egészből.

Nézzünk már szembe a tényekkel. Nem akarom szörnyű képekkel sokkolni a blog olvasóit. De nem kell nagy fantázia a továbbiak elképzeléséhez.

Csontsoványra éheztetett, zsákban fára felkötött, lassú halálra ítélt, savval leöntött, felgyújtott kutyák, macskák. Most az a "divat" a felelőtlen gazdák körében, hogy költözésnél a kutyát, macskát ott felejtik. Nem viszik magukkal. Még jó, ha nem kötik félméteres láncra. Az öreg kutya, a vemhes kutya, vagy a már megszületett kicsik mennek az útszélére, dobozban, vagy jó szorosra megkötött nejlonzsákban. Mai termés: autóból raktak ki műanyag kábelkötegelővel összekötözött lábakkal, törött állkapoccsal, fején több sérüléssel egy kutyát. Egy másik eset: a szemérmes gazda a szomszédjának adott egy ezrest, hogy a csontsovány kutyája ne nála, hanem a szomszédnál múljon ki. Aki belement az üzletbe.

A fenti esetek mindegyike bőven kimeríti az állatkínzás fogalmát a törvény szerint. Két év börtön járhat érte, plusz bírság. Az érdi lógyilkos kivételével még senki nem kapott letöltendő büntetést.

Nagy biznisz a kutya. A tenyésztés (ez a hivatalos) a szaporítás (ez az illegális. A tévében láthattátok a nagykátai erdőben működő szaporító telepet.) A sintértelep, az illegális kutyaviadal. Magyarország Európa első számú kutyaexportőre.
A törzskönyvezéshez és a tenyészszemlékhez kapcsolódó bevételek milliárdos nagyságrendűek, a kutyaexport pedig évente tízmilliárdokat mozgat. Évente 50-60 ezer magyar kutyakölyök kerül külföldre legálisan, a „feketeexport” is hasonló nagyságrendű.
A tenyésztők, a szaporítók és a felelőtlen gazdák miatt -becsúszott egy alom, 11 kiskutyával -elképesztő számban van kóbor, gazdátlan kutya ma Magyarországon.

De ne csak a kutyákról essen szó: a máriahalmi szürke marhák soványan, saját ürülékükben feküdtek a telepen. Csak az uniós és az állami támogatás miatt kellettek a "vállalkozónak".

Száz szónak is egy a vége: ha ilyen és ehhez hasonló esetek nem történnének, az ember felelős gazdája lenne az állatoknak, nem lenne szükség állatvédelemre, állatvédőkre.

Kedves magyar-magyar szótár, mi ez a síkföldi logika, hogy aki állatvédő az egyenlő az embergyűlölővel? Amikor megalkottad az állatvédő profilját, a fentieket is figyelembe vetted és írtad le nyugodt szívvel a következő mondatot: Az a baj, hogy ez a torzulat, a kutyavédőhisztéria is egy súlyos társadalmi betegség egy tünete a sok közül.

A torzulat nem a kutyavédőhisztéria, ahogy te nevezed, hanem az állatok ellen elkövetett bűncselekmények egyre növekvő száma.

Magamat is az állatvédők közé sorolom, meglehet érdemtelenül, de nem kell a megmentésünkre szervezkedni. Nem vagyunk deviánsok, nem gyűlöljük az embereket, csak érvényt akarunk szerezni egy törvénynek, amely az állatokat védi. Köszönjük, jól vagyunk a bőrünkben.

Ezerszó, aki Mari
Ezerszo 2012.06.18 22:53:29
@B. Hella: Nem kiskapu engedi meg, hanem az állatvédelmi törvény.

Én legalább olyan dologról beszélek, amihez értek, és amiről tapasztalataim vannak.

Te csak l'art pour l'art filozofálgatsz, kötözködsz, nem vagyok hozzá partner. Ha eddig nem értetted meg, mit mondtam, ezután sem fogod. Nem magyarázkodom. Nem miattad szólaltam meg, hanem a többiek miatt, akik talán meghallják az én véleményem is.
Hosszú évekig nem voltam nagy leves rajongó, nem is nagyon főztem leveseket. Most sem állítom, hogy ne tudnék leves nélkül élni, de azért a helyzet sokat javult. Elkezdtem leveseket főzni, és rájöttem, hogy léteznek nem unalmas levesek is. Egyik kedvencem a tárkonyos raguleves.…..
Ezerszo 2012.06.06 20:49:27
micsodaútjaim A kutyafáját 2012.05.21 12:12:00
Lassan egy éve,hogy a szomszéd utcába költözött egy család, fiatal szülők két kisgyerekkel hamarosan jött a kutyus is, egy nagyon édes, nagyon vidám , nagyon játékos és energikus vizslababa. Eleinte sokszor kint játszottunk vele az utcán, ha épp ott volt a gazdival, de egy idő…..
sorsom 2012.03.30 23:32:00
      Egy átlagos cigányasszony vagyok. Sorsom úgy gondolom nem átlagos. De nem is egyedi. Jó pár éve a fiam tanára azt mondta, hogy a maga élete könyvet ér. Nem régen egy okosabb ember meg azt, hogy az interneten bárki írhat naplót. Sokat beszélgettünk, szerintem az…..
És újra itt állunk egy jó kis 3 napos miniszani kapujában, gondolom mindenki alig várja már, hogy kihulljon a kezéből a klaviatúra. Ráadásul ünnep is lesz, így jó alkalom nyílik rá, hogy klasszikus finomságokkal tömjük magunkat, és naphosszat ki-be-omoljunk a pihe-puha…..
Ezerszo 2012.04.06 21:27:21
micsodaútjaim Ennyi az egész... 2012.03.05 14:46:00
    Annyira szép volt az idő szombaton, hogy igazából tényleg volt kedvem bringázni, de hát egyedül én kevés vagyok ahhoz,hogy felszereljem a kereket, így maradt a séta és az azutáni kávésütizés:) Hazafelé jövet viszont megállapítottam,hogy de milyen jól tettem,hogy…..
micsodaútjaim Locspocs:) 2012.02.29 16:32:00
    Tegnap este többek között az is kiderült,hogy van egy mese, amit érdemes lenne elolvasnom. Persze van még nagyon sok, amit szintén érdemes lenne, de az is majd kiderül, ha így folytatom haladok...nos,miközben erről és még más fontos dolgokról is beszélgettünk a…..
pica pica makacs 2012.01.30 07:24:00
 Azt hiszem, a kis Étoile-t az a hite emeli szememben mindennél vonzóbbá, hogy az Univerzum valamennyi törvénye felett hatónak véli önnön akarását. Sem szép szó, sem parancs, sem szeretet, sem harag, sem a mérőléc fokába metszett konok vonások meg nem győzhetik, s olykor…..
pica pica egyaránt 2012.01.16 13:36:00
 A drágalátos Rémi, kinek éleslátása és főként élettapasztalása tagadhatatlan, gyakorta emlegetett mondása szerint az okos ember tudja, hogy az erősebb kutya baszik. Apám, a maga jóval csendesebb és szerényebb bölcsességében csak annyit fűzött hozzá - ámbár…..
pica pica nahát 2011.08.18 18:40:00
 Felháborít és mélységesen felkavar, hogy három esztendei talpnyalás, körmönfont hízelgés és a hatalom tompora ihletett körüldongásának kínjai után, melynek ellenére a picalatroni jámbor nép szemében sikerült mégis megőrzenem a hajlíthatatlan gerincű dalnok…..
magyar-magyar szótár bika 2011.07.09 06:53:00
ezt a világot egyáltalán nem ismered, ti odafönt azt hiszitek, hogy egy világ van. Több párhuzamosvilág van, mint Indiában, nem véletlen, hogy a párhuzamosvilágokba genetizálódott cigányok itt meg tudtak maradni és jól is érzik itt magukat. Több párhuzamos, egyszerrevaló, de…..
Macesz.com itthon 2010.12.16 19:22:55
Jó is volt hazajönni, meg nem is.Fárasztó és hosszú volt a hazaút. cca 18 órát repültünk, és cca 5 órát várakoztunk, ami egy teljes nap, ráadásul most van itt este, amikor ott reggel van, szóval kész a káosz.Az igazi meglepi az volt, hogy elfelejtettem, hogy a saját konyhámban…..
            (rögtön az első ajánlatot figyeld.)..
  Persze lehet definiálni, micsoda is az a brautigan [brótigen], mint prózai műfaj. Most olvastam újra A gyep bosszúja című válogatást, ami az öndefiníciójában kismester Brautigan , idézem, novelláit tartalmazza Gy. Horváth László fordításában. Tehát   kedvenc…..
 ...rövid leszek.Foky OttóTV-maciMirr-MurrOriza TriznyákLegkisebb UgrifülesTüskésHátú barátomKözlekedési MúzeumKérdés?  ..
Ezerszo 2010.09.27 09:05:06
avagy latexruhás férfiholttestét találták meg a soroksári úton a Szent László kórház területén a Gyáli úton egy személygépkocsiban kisteherautóban a személyazonosságát lehetetlen megállapítani mert már hét hónapja halott volt az illető, elmondása szerint először…..
Ezerszo 2010.09.17 13:59:50
@efes: @Dupla:
amikor az üres frázist írtam, arra utaltam, legalább a hír alapját, a tényt kellene a valóságnak megfelelően közölni. esetünkben ennyit: találtak egy latex ruhás hullát a Soroksári úton.

Utána találgathatna a szerző, de az már a saját véleménye. Ki az a marha, aki egy több hónapos, már oszlásnak indult tetemet újra akar éleszteni? Szóval, a logikát hiányolom, az értelmet a hírből, ha úgy tetszik.

Most olvastam, hogy nem napok, pláne nem hónapok óta halott a manus a rendőrség szerint.
Ezerszo 2010.09.17 14:01:21
@Dupla: Én már abba nőttem bele, hogy a hír csak egy termék, amit el kell adni. A frissesség másodlagos, a hitelesség harmadlagos, a torzulás mértéke lényegtelen. Hatásosság, meghökkentés. -ebben viszont igazad van.
Ezerszo 2010.09.18 18:30:24
@velaxin74: az, hogy itt vagy, nagyon nagyon jó hír.

Előző életemben egy szép csíkos macska volt az avatarom :)
E két tábor között szinte kibékíthetetlen az ellentét. Én természetesen kutyás vagyok, és szerencsére az összes szomszédom is az. Itt mindenkinek van vaj a füle mögött, az egyik társaság folyton kiszökik az utcára, a másik duótól a macskáim nincsenek biztonságban, az…..
Ezerszo 2010.09.10 13:23:35
@chilii: nálunk drágább volt. 3000/eb. igaz ebben a féreghajtó is benne volt, de még plusz 500/eb az új kiskönyv.

láttam én is ilyen "kutyusgyárakat", rettenetesek. Egyébként is ez a szaporítási biznisz embertelen (nem találtam jobb szót rá).

Aki csak divatból tart kutyát, az csak státuszszimbólumnak tekinti, szánalmas.

szerintem megvan a kommented.
Egyszer, egy egészen kis ideig nagyon szerettem volna, ha híres ember gyereke vagyok. Ballagtam hazafelé az iskolából a jó hosszú úton, és balga fejjel azon morfondíroztam, aki híres, az gazdag is, s mivel már úgyis sok pénze van, nem kell folyton dolgoznia. Azt tehet, amit akar, és a…..
A bibliai ünnepek közül az első a ros hásáná, az év feje, első napja – az újév. A 2010. évben ez a két napos ünnep, amelyet szokás zsidó újévnek is nevezni, szeptember 9-én és 10-én lesz (a zsidó naptár szerint tisri hónap első és második napján).Ez az ünnep nem a…..
Ezerszo 2010.09.07 22:36:32
@Török Zsófi: köszönöm a pontosítást. Megjavulni sosem késő :)
Nem újkeletű gondolat, hogy az étel örömforrás. Az intelligensebb állatok idomíthatók jutalomfalatkákkal. A földi örömök e változata az ember számára is nagyon vonzó. Minél kifinomultabb egy civilizáció, annál inkább fontossá válik az ételek ízvilága, az elkészítés…..
Holly kolléga sziveskedett egy pompie bejegyzést tenni Türelem :)) címmel. Én azonban opponálok - nem a képen látható pózhoz kell igazán türelem. Bár kétségtelenül izomigényes, ha valaki csak úgy szezonálisan fazonjógázik és így akarja tartani a karjait.  Szerintem…..
Az egész ebben a posztban kezdődött, egy ártatlan kérdéssel:Holly Wood 2010.08.25. 07:10:11@Dupla: és milyen retikül volt nálad a találkozón? :))Retikül nélkül érkeztem, mert a meghívó emailben benne volt, hogy feleséget/menyasszonyt/barátnőt illetve a szebbik nemnek…..
Ezerszo 2010.08.25 21:03:39
@Dupla: nemrég olvastam, hogy az időskori szex nagyon egészséges, meghosszabbítja az életet is.
Ezerszo 2010.08.25 22:24:00
@Szabolts: az én idős szexről szóló bejegyzésem meg kitalációnak találták, pedig tényleg megtörtént esetet írtam le. (Amikor a körúti villamoson tárgyalta meg egy idős pár az előző esti szexet.)
Ezerszo 2010.08.30 19:26:18
@évi.: én meg vissza :D szia Évi.
Zsókáék a senkiföldjén laktak, a Beloiannisz utcán volt a házuk. Egy szép házsor volt ott, hátát a Torfalunak vetve, kényeskedve elfordulva Újvárostól, elkülönülve mindentől, amit parasztosnak gondolt. Ez a házsor nem illett a város szövetébe, már szinte nem is a város volt,…..
Ezerszo 2010.08.27 22:23:50
Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy proccolni akar. Illetve nem akar, de muszáj. Tízévente esedékes érettségi találkozó, ahol mindenki olyan névjegyet osztogat, amin a dr. és a vezérigazgató, vagy a cégtárs szó feltétlenül szerepel. Ilyenkor hiába gyártatunk diplomata…..
Ezerszo 2010.08.25 07:41:01
@Holly Wood: talán épp ezért, és még 1001 okból :D
Ezerszo 2010.08.25 20:46:06
@Spagi: de rég láttalak Spagikám, és most igen megörültem neked.

Majd mondom, Milfajt Ferkónak is, hogy találkoztam veled :D