Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lupus in Fabula

34 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spontán kialakult egyenruhás sorozatunk következő részében a festői Ürömre kalauzoljuk az olvasót, ahol Gáborra szörnyű gyanú árnyéka vetült: lehet, hogy cserbenhagyott egy kanapét Óbudán? A vérvádat a kanapéban talált zöldkártyára alapozták. Az alanti krimiből kiderül,…..
Lupus in Fabula 2009.07.01 18:02:57
@JDG: tehát ha elég sok idő telt el, már FELESÉGNEK / DRÁGÁMNAK / PÁROMNAK hívod a lehasznált csajodat, és többet nem dugsz vele, mert az milyen tiszteletlen?

így már minden világos, én is értem!

úgy tűnik en ezért hívom a feleségemet CSAJOMNAK, mert még mindig vele dugok!

és amint megunom, kiérdemli a DRÁGÁM megnevezést, és új csajt kell keressek?

ha jól értem, így működik ez mindenkinél :P
Lupus in Fabula 2009.07.01 22:16:50
Lupus in Fabula 2009.07.03 18:07:51
@JDG: "Az összes hozzád hasonló hozzászóló félreértelmezi a "felháborodás" tárgyát. Pont leszarom, hogy hogyan szólítják egymást otthon, haveri társaságban, stb. De azért nem árt, ha a nyilvánosság előtt kicsit több tiszteletet mutat gyermekei anyja felé, hogy ne nézék taplónak. És ettől senki nem lesz öregebb, senki sem lesz impotens, vagy kevésbbé boldog, viszont legalább intelligens emberi lény benyomását kelti. Ennyi."

Hát ha előttem ledráhámozza a feleségét, nyilvánosan, kurvára meg lesz róla a véleményem. :P

Mások vagzunk, ennyi.
Ezt a bejegyzést azért nyitom, hogy az adott témában eszmecsere folyhassék alatta.Egy rövid magyrázat:EA -nak vagy Expert Advisor-nak hívják azokat a programokat MT4 alatt, amik automatikus kereskedést folytatnak..
Lupus in Fabula 2009.02.10 23:29:04
@Thunderbird: nem biztos, mert lehet hogy a masik mar szallna ki amikor te meg csak epphogy beszallnal...

100+ pip: nezd meg milyen szepen mukodtek a kitoresek, 80-as evekbeli futures, vagy reszveny adatokon, es milyen szep nagy trendeket lehetett elkapni - probald meg ugyanezt megcsinalni ma :) teljesen szar a piac kitoresekre, utolag jokat lehet talalni, de ha vakon backtesztelsz (vagy leprogramozod) akkor rajossz hogy mostmar bizony nem mukodik, ill. nem ugyanugy, nem lehet annyit megfogni, es amit meg tudsz, azt is csak trukkozessel...

peldaul:

egy szep trend pl. tipikusan spekulacios piramisjatekbol is felepulhet, ahol a legtetejen beszallo beszopja:

A megveszni, eladja B-nek profittal, B eladja C-nek profittal, D eladja E-nek profittal, az ar megfordul, E kistoppolodik, de A,B,C,D mind profitosan szalltak ki, es nyomtak az arat folfele....

na most, ha te mondjuk Elliott hullamokra kereskedtel, es E-nel szallsz be, hiaba mukodott regen, mostmar bukod, mert A,B,C,D is Elliottra kereskedik, csak mar optimalisabban, es ok addigra mar pont kiszalltak mire te a klasszikus beszalloddal longoltal.

rengeteg elmelet van errol, utana tudsz olvasni, es a legtobb elmelet nagyjabol ellentmond egymasnak, meg senkinek sem sikerult matematikai modellt felallitania a tozsdei armozgasokra, mert valahol mindig hibazott valami :) csak kozelito dolgok vannak egyelore... de azokbol rengeteget lehet tanulni. Ajanlom pl. a Google Scholar-t :)

egyebkent, az a lenyeg, hogy ha ugyanarra a profitra hajtotok tobben, nem fog mindenki ugyanannyit kapni belole, el kell osztani tobb fele, es az ugyesebbnek tobb jut majd.

nem tudsz a piacbol vegtelen mennyisegu profitot kisajtolni, mert a piacnak rendelkeznie kell azzal a felesleggel, amit te megfogsz egy strategiaval, es kiszedsz belole. Onnantol kezdve, hogy masok is elkezdik megjatszani, a kivonhato profitot el kell majd osztani a strategiat megjatszo resztvevok kozott.

gondolj bele: szerinted tud mindenki venni $100-on, vegtelen szamban? csak addig tudnak venni, amig van elado. utana mar csak $101-en lesz, $102-n, es igy tovabb. Ha mindenki beszallna, egyszerre, $100-on, akkor aki kesobb jott, mar csak $105-on es mondjuk $110-en tud venni, akinek lehet, hogy te magad adtad el a $100-on vasarolt reszvenyt, mert take profitoltal....

ilyen szempontbol a forex annyiban jobb, hogy irdatlan likviditas van a fobb devizaparokon, tehat pl. az EURUSD 5 pipnyi bemozgatasara atlag 100 millios ordert kell beadni, azaz 100-as tokeatteten 1 millio dollar marginodba fog kerulni. Ez reszvenyeknel, ill. futures-nel sokkal kisebb. Minel nagyobb penzzel jatszol, annal nehezebb penzt kisajtolnod a piacbol, mert egy ido mulva te magad leszel a piac :)

(es ha nem egyedul vagy, hanem mondjuk sokan egyutt ugyanakkor szalltok be ugyanarra - az tok ugyanaz, mert egy hatalmas penztomeget ugyanaz a hozzaallas mozgat meg - ti lesztek a piac, nem lesz kibol profitot sajtolni)

remelem sikerult erthetoen elmagyaraznom miert tevhit ez az altalanos nezet:) (egyebkent, kicsiben mukodhet, az elejen, amig van megosztani valo profit, es az arelmozdulas, amit maga a strategia csinal, kisebb, mint az amugy is jovo arelmozdulas, de a vegtelensegig nem lehet csinalni)

Már-már direktbe drága olvasóinknak írt slágert a népszerű hiphop együttes, miszerint a Bëlga. A Boros című dalban minimum hat ismert alkotó munkásságának állítanak verbális emléket – Németh Attilától Frittmannékon, a százpontos Áts Károlyon, Bock Valéron és Gere…..
Több helyen, így például Om Maliknál is téma volt a héten az Engadget-fiaskó. A legnépszerűbb nyugati blog ugyanis megírta, hogy késik az Apple iPhone-ja és a Leopard is. A hír emailben terjedt, majd amikor az Engadet is leközölte, már futótűzként söpört végig a tech blogokon.…..
Webisztán Elindult az Indafon 2007.03.21 17:58:00
Publikus beta jelenleg az Indafon, és egyelőre csak IE alól működik, vagy persze Firefox IE Tabbal. Az Indafon egy webes telefon (voip) és IM (instant üzenetküldő) egyben. Gépről gépre ingyen lehet nyomni. Kifelé - tehát mobilra meg vezetékesre - meg pénzért. Mivel az egész webes…..
realityhacker Az ateista prof 2007.03.06 14:53:00
Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki: Prof: Hiszel Istenben? Diák: Teljes mértékben, uram. Prof: Jó-e Isten?…..
Amit szabad, azt szabad,amit nem szabad, azt lehet.Így a legjobb, legegyszerűbb formájában. nincs vita...
Végre megtudtam. Hát most :)..
realityhacker Sorsok találkozása 2007.02.02 20:29:48
Lány és fiú beszélgetnek: Fiú: "Mi a foglalkozásod?" Lány: "Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB Központjában az ABN AMRO Team-hez tartozó Workplace Services - Service Deskjén vagyok Chat Support Agent. És neked?" Fiú: "Ács." ..
Most jött a hír egy Chellos baráttól, akit nagyon szeretek, hogy március 1-től a következő változások lesznek:forgalmi korlát teljes eltörlése!a 3 / 0.5 csomagok 10 / 1-é alakulnaka 6 / 1 csomagok 20 / 1-é alakulnakyeeeah :)))))végre egy kis nyugat-feeling.... úgy tűnik a T-Online…..
realityhacker The Fame Game 2007.01.26 14:59:00
http://www.thefamegame.com/video/126/ legjobb...
Két kis magzat beszélget az anya hasában:-Te hiszel a születés utáni életben?-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt isazért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.-Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után.…..
realityhacker Free Hugs Campaign 2007.01.22 06:43:17
Lupus in Fabula 2007.01.23 18:34:44
realityhacker A tech örömei 2007.01.13 22:18:27
(forrás: www.joyoftech.com)..
Lupus in Fabula 2007.01.14 22:28:02
A magyar esküvői hagyományok széles körben ismertek...  ... Csokordobálás – ki lesz a következő menyasszony ... Koszorúslányok – az ara védelméért ... Küszöbön átemelés – a kísértetek kitessékeléséért ... Porcelántörés – a gonosz…..
realityhacker A sors keze :P 2006.12.13 11:58:00
WiW üzenőfal: "A Nagymező utcai platánok védelmében: http://www.nol.hu/cikk/427782/ Elolvasod, továbbküldöd, Te is írsz, tiltakozol, tüntetsz, beszélsz a képviselőddel, műsort készítesz róluk, nem hagyod, hogy elpusztítsák őket?" Ez már a sokadik... Miért van…..
A Művelt Alkoholista Az év bora 2006.11.21 18:06:00
Megvan a Wine Spectator Top 100 teljes mezőnye. Toszkán diadal, hősies magyar helytállás. Továbbá minikalauz az olasz borkalauzok díjazottjaihoz. Ahol az ízlések és pofonok metszik egymást. Brunellóé a babér Sokszor megbeszéltük már, hogy mennyire mucsai tempó borban legjobbat…..
Hugh Jonhson a borszakírás Puskás Ference, csak sokkal jobban tartja magát. Míg utóbbiról életében stadiont neveztek el — jó nagyot, noha romosat –, addig előbbi nagysága előtt ereje teljében mellszoborral tisztelegtek. Méghozzá nem is szülőhazájában, hanem Mádon, a Tokaji…..
Lupus in Fabula 2006.12.10 23:57:39
Mélyen Tisztelt Fikagép Szakszervezet, szeretném a figyelmükbe ajánlani a Wine & Spirits Magazine decemberi számát, melyben a a következő cikk szerepel:

“It’s easy to run out of superlatives when talking about thrillingly complex wines such as the Mézes Mály or Nyulászó from Disznókő, but Royal Tokaji’s 1999 Esencia rendered our panel speechless with its seamlessly complex array of flavors. Our critic, Tara Q. Thomas had no choice but to give it 100 points, the first such score in our magazine’s history.

How can a wine score 100 points?
When it leaves an entire panel of tasters speechless, struggling to find words to describe a wine that seems to defy possibility. Is it enough to say that it smells like a bergamot orange grove in full bloom? That it really, truly feels like satin, so slipery smooth that even professionals can’t keep it from going down their throats? The flavors recall spice, smoke, flowers and tropical fruit, but like satin, the weave of this wine is so tight it’s impossible to make out exact threads. It’s so sweet and acidic it almost hurts - in a good way. I can’t think of anything it lacks, or anything that might make it better. That’s pretty much the definition of perfect - and thus, the score. And at 2.9. percent alcohol, 600 grams per liter of sugar, and 18 grams per liter of acidity (it’s solely free-run juie captured from the aszú grapes), it will outlive us all. Stupendous.
Wilson Daniels, St. Helena, CA”

Ha nem tudnak angolul, vagy nem tudják ki ír és miről, nem fogok megsértődni, hisz nem is vártam mást, tisztelet a ritka kivételnek.

További jó áruházi alkoholizálást minden kedves fikagépnek.
Most, hogy a blog.hu-n immáron boldog-boldogtalan indíthat új blogot, kötelességünknek érezzük rövid eligazítást tartani a jelentkezők számára. Sietünk leszögezni, hogy az itt leírtak nem képezik a blog.hu hivatalos álláspontját, mivel ilyen nincs. A blog, mint minden irodalmi…..
Ma esti bealvés előtti utolsó link amit megnéztem egészen bizsergető élmény volt - kijött a Firebug 1.0 Béta:)8 évvel ezelőtt még nagyon cyber, vagány, és misztikus dolog volt webfejlesztéssel foglalkozni, de már egy jópár éve igazából semmiben sem különbözik a…..
EZ VAN a Westendben, ettől meghitteb / romantikusabb lesz a plázás kávézás? vagy mit akartak ezzel elérni? Lehet hogy csak én vagyok túl suttyó és valamit nem vettem észre? :)..
realityhacker Liftben volt 2006.11.30 19:16:23
realityhacker Matula #51 2006.11.30 18:17:29
Ismét kijött a kedvenc magazinom új száma :)matula.hu/img/comics/51/forr/index.htmllegjobb!..