Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kfg966

146 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hagyományok olyan gyakorlatok, amelyekre már áldását adta az Idő. Elég lényeges ebben a kijelentésben, hogy nem a hagyomány igazságára adta az áldását, hanem arra az életmódra vagy gyakorlatra, amelyet a hagyomány felmutat. A hagyományoknak semmi közük az Igazsághoz, és…..
ha az ember elég hosszú ideig foglalkozik projektvezetéssel, két aranyszabályt nagyon mélyen megtanul. az egyik, hogy a rossz döntés is jobb, mint a nem-döntés. a másik pedig az, hogy vannak helyzetek, amikor nem a tökéletes, hanem az optimális vagy éppen a működőképes…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
kfg966 2012.10.18 18:05:15
@Akitlosz: :):):):) számból a szót:)
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
kfg966 2012.08.02 22:10:39
szerintem elég komoly butaság ebbe politikát keverni. én ugyan az elmúlt húsz év legkártékonyabb kormányát látom itt uralogni, de gyurtának egyrészt teljes szívemből drukkoltam, másrészt a nyilatkozatát is teljesen szimpatikusnak és emberinek tartottam, édesanyástul, tizenötmillióstul.

czene attila viszont nagyon kínos volt - és nem tudtam eldönteni, hogy csak a magát nagyon fontosnak tartó és mindenképpen középpontba állítani akaró emberel (ez hívott fel, az hívott fel) szemben óhatatlanul feltámadó ellenszenv volt-e, ami bennem éledt, vagy az, hogy a politikát belekeverte (gyurta dani édesapja hívott föl, mert mindig fölhívnak, hogy megköszönjék, amit az állam és a mob tett értük). ezt szerintem nem kellett volna.

aztán utána, amikor deák horváth péterrel arról elmélkedtek, hogy milyen érzés lehet az angol tudósítónak, aki güttlert anno egy másodperccel legyőzte, hogy most egy angolt győzött le gyurta ugyanígy, s erre dhp megjegyezte, hogy igen, furcsa, hogy milyen globális összefüggések mozgatják a világot, az már egyenesen a szánalmas kategória volt.

egyszerűen arról van szó, hogy a tegnapi közvetítés - szemben azzal, ahogy horváth mariann közvetítette szilágyi áron győzelmét - egyszerűen nem volt méltó gyurta diadalához. és ehhez szerintem nem kell politizálni - csak a közvetítések színvonalát kellene radikálisan emelni.

(és különösen méltányolom gyurtában, hogy talpraállt azok után, hogy a csodagyerek-ezüstje után, amikor nem jöttek az eredmények, és egy ország kárörvendett rajta. nálam a fickónak igen nagy kreditje van, és ezen akkor se változtatna a politikai állásfoglalása, ha egyébként érdekelne.
Tegnap tüntetést tartottak a Horthy-kor restaurációja az antiszemita és rasszista megnyilvánulások ellen. Én is kimentem, bár előzetesen semmi jóra nem számítottam és igazam is lett. Az elmúlt 22 év kliséiről, valami zavaros félelemről és az azt kihasználó politikáról szólt…..
Poldi bácsi megmondója Himnusz 2012.03.25 15:02:00
Most vasárnap délután három óra van. Még majdnem három órát kell várni arra, hogy kiderüljön, el meri-e énekelni a veszprémi közönség a magyar himnuszt az MKB Veszprém-Ademar León EHF Bajnokok Ligája férfi kézilabda-mérkőzés előtt. Az esélyek jók, általában sem hagyjuk…..
kfg966 2012.03.25 17:08:59
nagyon kellemes volt végigolvasni a kommenteket, hogy egy ilyen szenzitív kérdésben ilyen kicsi a trollarány. egyrészt.

másrészt jellemző, hogy nem nagyon lehet ráakadni arra a levélre - nekem legalábbis nem sikerült -, ami a veszprémi hivatalos közlemény alapjául szolgált.

aki volt már kézilabda-meccsen, nemzetközi kupán, az tudja, hogy mi a hivatalos menetrend, percre pontosan mindig ugyanaz. el is lehet olvasni:
ebook.eurohandball.com/2011-regulations/MCL/MCL/Regulations_%20CLRegulations.pdf. ezt követően szokott - az általam ismert fradi-csarnokban is - következni a himnusz, spontán módon, olykor a két tábor egymás után elénekli a sajátját. és valóban, ahogy az egyik előttem szóló írta helyesen: a himnusz kivált egy feltétlen reflexet: amíg az szól, jv nem ad jelet a kezdésre, játékosok is vigyázzban állnak.

nem gondolom, hogy a veszprémet meg lehetne jogosan inteni ezért: nem iktatták be a hivatalos programba, nem tértek el az ehf rendelkezéseitől.

szerintem legalább annyira jogos lenne a jv-t felelősségre vonni, hogy a programban nem szereplő himnusz-éneklés ellenére (elvileg a hivatalos program szempontjából a himnusz eléneklése ugyanolyan értékű, mint bármely más induló, dal, rigmus eléneklése a közönség részéről) nem adott jelt a mérkőzés elkezdésére. (mert kérdezem én, ha az első félidő 17. percében kezdené el a közönség a himnuszt énekelni, akkor megállítaná a játékot arra az időre? ugye nem?)

mondom ezt annak ellenére, hogy én a nemzetközi kupákat sokkal inkább két klubcsapat összecsapásának tartom, nem pedig nemzeti ügynek és így nem gondolom olyan fontosnak, hogy legyen himnusz-éneklés. ettől még persze nem gondolom azt sem, hogy helytelen, hogy szurkolók eléneklik. azt viszont mindenképpen furcsának tartom, hogy egy klubot szankcionáljanak azért, mert a szurkolói eléneklik a nemzeti himnuszt.
kfg966 2012.03.26 18:11:18
@takács bálint:
igen, köszönöm, ezt láttam én is, csak az oldalszámot felejtettem el odaírni. teljesen precíz menetrend, amiben nyilvánvalóan egy hivatalos dal, mégpedig az ehf bl hivatalos himnuszának vagy indulója szerepel.
kétségek között ragged flags 2011.07.30 14:28:00
blogger alapvetően nem nemzetfetisiszta. soha nem volt derékig érő kokárdája, még március 15-én is csak apró, szolid kokárdát tűz föl, és eszébe sem jutna, még ha háza lenne is, folyamatosan zászlót reptetni rajta. ezzel együtt szereti a zászlókat, szereti a magyar nemzeti…..
 ez a post amolyan vegyesfelvágott lesz, ami persze képzavar, ha már anzix, akkor talán úgy volna helyes fogalmazni, hogy olyan lesz, mint azok a városi nevezetességeket mutató, kis képeket tartalmazó képeslapok, balatonszemesről például obligátan a postamúzeum, kikötő sok…..
 - gondolta már tegnap este is, de akkor azért inkább fáradt volt, úgyhogy a post mára maradt. volt sok izgalom az utóbbi időben, leterheltség munkafronton, izgalom a gyerekei érettségije miatt (mindkettőnek sokkal jobban sikerült, mint annak idején neki, pedig az egyikük majdnem…..
mészáros sándornak a napokban a facebookon kukorelly endre szőcs gézának írt levele kapcsán rövid szóváltásba bonyolódott blogger mészáros sándorral. röviden arról volt szó, hogy vajon jó levél volt-e ke-nek a józsef attila-díj kapcsán az államtitkárhoz írott levele. a…..
vannak helyzetek, amikor nem árt, ha fölemlegetünk néhány trivialitást. nem árt, ha szóba hozunk néhány olyan dolgot, amelyet eddig magától értetődőnek tartottunk, de mintha ezt a magától értetődő jelleget mind többen kezdenék nem megkérdőjelezni, hanem kifejezetten…..
kosárlabdás könyvet olvasott blogger, és egyrészt igen régen írt már recenziót, másrészt kifejezetten sokat dohog közélet tekintetében mostanában, úgyhogy most örül, hogy rétegérdeklődésre számot tartó bejegyzést ír. merthogy blogger, mint régebbi olvasói és személyes…..
kétségek között sunáznád, mi? 2011.03.22 23:47:00
  blogger egyre inkább kezdi azt érezni, hogy a világ végképp elment mellette. hogy olyan dolgok váltak teljesen megszokottá és elfogadottá, amelyek messze-messze túlmennek az általa ízlésesnek tartható dolgok körén. ilyenkor nyilván a liberális, szabadszájú, szabados énje…..
kfg966 2011.03.23 12:54:46
@gaucho.magiar: ha még csak attól menne, lassan már az élettől is.
kétségek között idegen tollak 2011.03.21 20:57:00
van az, hogy blogger nem ír, nem olvas, hanem beszélget. és vannak olyan beszélgetések, amikor a beszélgetőpartnere pontosan azokat a dolgokat mondja ki, amelyekre blogger gondol. és blogger beszélgetőtársa ma azt találta mondani a ferihegynek más nevet adni szándékozó... és akkor…..
volt tegnap blogger március 15-ét ünnepelni (na jó: mire publikálta, már tegnapelőtt lett az). talán gimnazista idején, vagy azóta mondjuk 89-ben volt ilyen mozgalmas ünnepe. először kis jánost hallgatta meg az alkotmányról, aztán hazament, olvasgatott ezt-azt, majd kiment a…..
blogja számszerűen kevés bejegyzése a tanúja rá, meg barátvaival folytatott beszélgetései, hogy blogger hosszú időn át jóindulatú semlegességet mutatott az új kormány iránt. éveken át komoly fenntartásokkal viseltetett ugyan az ellenzékben folytatott mindent elutasító,…..
kfg966 2011.03.16 18:17:49
időről időre felvetik '56-osok, akár személy szerint, akár valamely ötvenhatos veteránszervezet nevében, hogy el akarják bontani a városligeti '56-os emlékművet, hogy méltóbbat állítsanak helyette. ezúttal wittner mária nyilatkozott oda, hogy a veteránok akár saját…..
nyilván furcsa lett volna, ha a nyár óta nem posztoló blogger a készülő médiatörvény elleni tiltakozásul az amúgy sem üzemelő blogján üres posztot jelentetett volna meg. ha sok idő után, médiatörvény elfogadtával újra posztol, akkor talán helyénvaló lenne egy jó…..
blogger. de hát az ultimate magyar kereskedelmi megoldást csak nem tudja kommentálatlanul hagyni. van az, hogy blogger időnként jár balatonszemesre - tavasszal és ősszel szereti nagyon, bár kevesebb hétvége jut neki ilyenkor, szemes helyett az ismerd meg hazád kosárlabdapályáit!…..
kétségek között nyilatkozat 2010.07.06 13:40:00
hát, nyilván elhanyagolódik egy blog vb alatt, meg akkor is, ha blogger éppen ámokot fut és feszült és aludni sem tud, nemhogy regenerálódni, projektátadáson is izgul, plusz még azon is, hogy gyermek bekerül-e az u18-as eb-re utazó csapatba, és így egyelőre nem íródott meg a…..
kfg966 2010.07.06 17:05:27
@kszabo: ez tetszik:_)
kfg966 2010.07.06 17:36:22
@csendesbob: jól figyelj a szóválasztásra: leszámolást írtam és nem felelősségre vonást. azaz nem a meghirdetett büntetőjogi felelősségre vonás lesz szerintem, hanem az, hogy még azokban a pozíciókban is kádercsere lesz, ahol erre a legkevésbé sem számítunk: közintézmények középvezetői posztjain, szakmai pozíciókban, mindenhol.
jön az új klientúra sleppje, jönnek azok, akik eddig hátrányt szenvedtek a politikai meggyőződésük miatt (ezek vannak kevesebben) s azok, akik hátrányt szenvedtek a közepes képességeik okán, s most egy párttagkönyvvel a zsebükben választják a könnyű érvényesülést. láttunk már ilyet, nem felemelő.
sőt: viszolyogtató.
nézi persze blogger a világbajnokságot. ez most úgy kb baráti, a délutáni meccsből lát úgy negyedórát délutáni kávézás közben, ha nem dolgozik sokáig, otthon bírja látni a második félidőt, az esti meccs meg többnyire hozzáférhető. egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy a…..
kétségek között ismerd meg! 2010.06.16 18:54:00
megnézte blogger a blogját, bejelentkezve, és meghűlt benne a vér - publikusnak látott egy postot, amit vázlatban szeretett volna hagyni, tekintve, hogy félig kész, és amit megírt belőle, az sem tetszik neki. nem titkolja, a tompa andrea-könyvről akarna egyet postolni, de egyelőre nem…..