Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donna-CatOnAHotTinRoof

9 bejegyzést írt és 365 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 3 napra tervezett sztrájk felfüggesztve! Frissítve - mert van ahol működik az összefogás!!! Tovább húzódik a vasműs bértárgyalás Dunaújváros - Meghatározatlan időre felfüggesztette a szerda délután egy órára meghirdetett sztrájkot a Dunaferr DV Vasas Szakszervezet. A…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.22 18:03:11
A világon elsőnek, Hollandia fontolóra veszi a 70 felettiek öngyilkosságba segítésének legális lehetőségét, ha úgy érzik, hogy számukra az élet befejeződött. Ugyanis a hollandok szerint, azon hetven felettieknek, akiknek egyszerűen elege van az életből, segíteni kell az…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.18 07:55:47
@B.Lajos: Kedves B. Lajos!

Az öngyilkosság nem mai "találmány". Bárki megteheti. Nem kell ehhez intézményi keret, rendszer. Mert AZ AZ ÉLETELLENES, ha már erre intézményes halálgyárakat alapítunk!!!!!!!!!!
Mert ezek akárhogy is kerülgetjük a forró kását, halálosztó helyek.
Vagy nem a halált osztják???
Ha nem, akkor MIT??????????
Mégha úgymond saját kérésre is.

Márai is tudott végezni magával, amikor úgy gondolta: innen ne tovább. Nos, ehhez is fel kell nőni, nem gondolod, hogy valaki BE MERJE ÖNMAGA VÁLLALNI, SEGÍTSÉG NÉLKÜL, hogy neki elég.
Ez a felnőtt döntés kritériuma, hogy nem hárítok át semmit se társadalomra, se intézményre, se senkire.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.19 08:12:00
@B.Lajos: Nem elfogadom, hanem tudomásul veszem, hogy volt, van és lesz ilyen.
Nagy különbség helyeselve segíteni egy öngyilkosnak (nem vagyok akkor gyilkos, tettestárs???), vagy ha egy felnőtt, mindenki megkérdezése és tudta nélkül, ÖNMAGA, ÖNSZÁNTÁBÓL, MÁSOK (ekkor én már tettestársakról beszélek) BEVONÁSA NÉLKÜL eldobja életét.
Minden eddig normális társadalomban az öngyilkosságot SOHA nem támogatták.
Ilyet még felvetni is életellenes: kvázi emberiségellenes.

Ez a téma a pszichiátrára tartozik, keményen, amely nem gyilkos, hanem gyógyító tudomány - semmilyen más "segítség" szóba se jöhet, ha emberként és nem szakszerű, szakmaszerű-gyilkosokként akarunk létezni a Föld nevezetű bolygón!
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.21 21:03:52
@Marcellusca: Az ilyen européer B. Lajosok vajon kiugranának a 10-ikről?
Vagy csak másnak ajánlgatják a jobblétre-szenderülést?
De lehet ő találna magának segítséget, és valaki a mozdony alá pöckölné, ha már annyira áhitozik a túlvilági boldogságra:-D

Csak bízni lehet, hogy jó példával előljár:-D
Ő maga kéri a halálkoktélt: kipróbálásra!
Mindent az emberért:-D
Humánus egy f.aszi:-D
Meg báááátor.....
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.20 18:42:19
@váj mí: Hasonlóképpen érzek én is. Az előttünk álló 2013-as esztendőtől is már nagyon félek...
Erősen nézegetem én is a külföldi állásajánlatokat...
Szinte minden barátunk, sok ismerősünk kiment valahova.
Még a fodrászom is...
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.21 10:57:05
@sjz: Hát ez aztán totál vicces lenne, hogy ha lakásfedezetű jelzálogra vett fel valaki hitelt, a bank arra hivatkozván, hogy közben drasztikusan csökkent a fedezeti garanciaként szolgáló ingatlan értéke, és nem fedezi a devizaspekuációból származó mozgásokat: hát ez a fekete humor netovábbja!!!

A jelzálogos szerződések alapja mindig egy hitelbecslés volt, a becsüst MINDIG a bank jelölte ki, hogy a becsüs szakmai tapasztalata és a hitelfelvő ügyfél felé abszolut érdektelen és részrehajlás-mentes mivolta is egyben garantálva legyen, hiszen maga a bank választotta ki szakember kispistajóskát. Senki mástól ingatlan becslést el nem fogadott.

Nomármost: ha kispistajóska nem tudta mondjuk 2007-ben, hogy 2012-ben rengeteg ingatlan messze értéken alul értékesíthető, de az is megeshet, hogy sehogy: akkor a bank perelje kispistajóskát.
Az adós semmit sem tett "annak érdekében", hogy csökkenjen a fedezetül szolgáló ingatlan értéke.
A piac döntött eképpen.
Ez is egy kockázat, ami ugyehogy ugye nem a devizaadóst terheli? A bank nem szereti a piacot, amikor nem az ő érdeke szerint mozog?:-D

Ha már az adós odaadja a lakását, ugyan mi jogon követelhet a bank bármit is, az ingatlanon túl?

A bank nem PIACI SZEREPLŐ?
Rá akkor nem vonatkoznak a piac ingadozásai????

Sőt, az állam mentse ki őket, nem azért, mert fizetésképtelenek, csak mert nem termelődött mega-giga-extra-profitjuk?

NEM az adófizetők kötelesek a bankot megmenteni.
Meg kell válogatni, melyik banknak mekkora a tartalékrátája, mennyire korrekt szereplője a piacnak és oda kell elhelyezni a betéteket...Máshonnan kivenni. És olyan országot keresni, ahol a banki felügyelet is működik...

Mindjárt nem lenne probléma egy szál se, hanem örüljenek a bankok, hogy van rengeteg ingatlanjuk. Az érték, még akkor is, ha most alacsony az ára. Az ingatlan mindig is hosszútávú befektetés volt, hát hol van akkor itt a hiba?

Kit ért kár?

Ne dőljünk be a rosszhiszemű megfélemlítésnek. Nevük van azoknak, akik ezt teszik, blogokon, bárhol. Nem, nem a trollokra gondoltam, hanem erre a feladatra képzett szakemberekre:-D

Ugye, értjük egymást?

Ui. Mária, ne dőlj be semminek! Bátrak is kitartóak voltatok! Egyetlen életünk van, és ha a magyar 2/3-os parlamenti többségnek nem számít több százezer ember élete, akkor mentjük, ahogy lehet azt az egyetlen életet. Ez legalább demokratikus, mert a Természet ebben senkivel nem tett kivételt.
Senkinek nincs joga az ellehetetleníteni, elvenni.

Miért nincs nálunk magáncsődvédelem?

Ez lenne a polgári világ? Fedél elszáll, család szétmegy, emberek megdöglenek? A megagigaextraszuper profit miatt? Ez egy kormány dolga, hogy ezt biztosítsa, emberi ÉLETEK árán is?????

Mi ez?

Sok sikert, boldogságot, ott, ahova sodort a kényszersors.
Itt voltatok végig rendes adóbefizető polgárok, de nekünk látod ilyenből nem kell.
Hogy ki fog itt a végén adót fizetni???

Majd kigondolják az okosok...
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.21 17:47:20
@sjz: lehet, hogy több felvetésre is válaszoltam, de az agyamban ez a mondatot maradt meg, ezt ragadtam ki, hogy tiltakozik az ellen, hogy dolgos, szorgos, aktív embereket, akik a maguk szakmájában jók, olyan vádakkal illessék, hogy meglopta az adófizetőket, de a mérsékeltebbek is azt hajtogatják, hogy a bankokat bizonyosan.
Miféle hazug, ocsmány, kártékony nézet ez?

Miért stigmatizáljuk azokat az embereket, akik nem várták az államtól a sültgalambot?
És akik még megnyomorítottan sem várják...

A világon már mindenhol derítik ki szép lassan a sok banki, pénzügyi manipulációs stiklit, ami nem semmi horderejű (A Libor botrány, no annak még folyt. köv. és az nem lesz egy 1xű menet, még a banknak sem, aki mindenek fölötti társadalmi szereplőnek képzeli magát. Élet és halál urainak.)

Ez volt a mondatod, amihez valahogy, ha nem is közvetlenül válaszként, de hozzá tudtam fűzni mondandómat:

Idézlek:
"Namost azok szerint, akik úgy képzelik, hogy meglopják öket mégis melyik verzió a jobb?"

Hát nem és nem és nem és ezerszer is nem, ezek az emberek NEM LOPTÁK MEG a társadalmat, hanem ADTAK, ADTAK és újból csak ADTAK a társadalomnak!!!!!!!
Mindenemmel tiltakozok, hogy ez egyáltalán felvetődhessen komolyan bárkiben is, hogy gyökeret verhessen egy ilyen aljas, csúsztatásokkal telitűzdelt nézet, hogy kriminalizált emberekkel van dolgunk! Legjobb esetben bunkó tudatlanokkal.
Ezek az emberek a banki felügyelet NEM működtetésének, szemet hunyásának ÁLDOZATAI, és még örüljünk, ha valahogy kibírják, amit bírniuk kell, gyermekeik felnevelését, új élet kezdését a nulláról.

A nagyon nagy kár, hogy nem itt, M-on adunk lehetőséget egy új élet kezdésére, a magáncsőd bevezetésére, és örülni, hogy továbbra is adóznak a magyar államnak és nevelik utánpótlásként M-országnak a következő generációt, nem pedig egy másik nemzetnek.

Hamis, hazug, megosztó, figyelemelterelő manipulációnak, erős megfélemlítő nyomásnak vannak kitéve ezek az emberek az amúgy sem "nem teljesen feddhetetlen" pénzügyi hatalom részéről. Erre mondják mindközönségesen: még ők állnak az erdő felől! Bagoly mondja verébnek...

Mit követelhet még egy bank a házadon kívül?
Az életedet?
Jó, hogy nem már tarkólövést vagy dologházak beállítását!!!

A kereskedelmi bank is sima piaci szereplő, semmi több.
És mégis a válság kirobbanásakor az adófizető polgárok pénzéből tőkésítettek fel MAGÁN piaci szereplőket!!!! Egy kereskedelmi banknak is megvannak a piaci kockázatai. Nem csak a hitelfelvevőknek.
Még az ingatlanból történő kilakoltatás is megkérdőjelezhető nem egy esetben, hisz tudjuk, a bank nem járt el hogy finom legyek: a szakma etikai kódexe alapján. Más, jogszabályi elemekről most nem szólok, amelyeket figyelmen kívül hagytak, hisz ők ezt megtehették... Sőt mindennemű szakmaiságot félretolva, csak a minden eszközzel való "itt a piros hol a piros nyerésre játszottak".

Neked írtam, mivel nem járok erre a blogra, de most már be-be fogok térni, ha nem zavarok.

Nézd ezt el, ha Te voltál most számomra "a többeket összefoglaló" alany:-)
Most nem fűzőm hozzá gondolataim és nem több helyről ollózott vélemény halmazt ismerhetsz meg - csak egy nagyon ütős eset leírást! Borzalom, hogy mi van hazánkban...  Tehát jöjjön szó szerint idézve a "Határátkelő" - mert "Az ország átlépte a határt, ezért mi is…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.20 16:26:29
Bocsánat, hogy eltévelyedtem és nem itt kommenteltem ezt a topicot.

Ott írtam le véleményemet, ahol sokan írtak e témában és sokan - végig nem gondolván a következményeket, melyek mindnyájunkat sújtanak - nagyon elmarasztalólag, mintha bizony most, hogy az ingatlanok értéke csökkent, ezért is azoknak a ház nélkül maradt, kitántorgott nyomorultaknak kellene fizetniük.

Hogy is van ez?

Ha a bank "véletlenül" pont jól spekulál és agyon-nyeri magát, akkor az oké.
Ha közben egy ingatlanfedezetre felvett hitel után a bankra marad az ingatlan és az ingatlanpiac meg időközben fordítva mozog, mint a spekuláció tárgyát képező devizapiac, akkor is a hiteles a felelős???
Logikusan a becsüs lenne a felelős, mert miért nem látta mondjuk 2007-ben, hogy 2012-ben 10-edére csökken egy-egy nem túl frekventált helyen lévő ingatlan ára?

Többek között azért is, mert nincs kereslet.

Miért nincs kereslet az ingatlanok jelentős részére?

Mert kivándoroltak a népek és továbbra is, napról napra vándorolnak ki a nagyvilágba.
Ezáltal logikus, hogy nem kell már se nekik, se gyerekeiknek, de még majd gyerekeik gyerekeinek újbóli megvételre sem egy évek óta már nem lakott ingatlan.

A lakatlan ingatlan - vagy ha olyanokkal telepítik be a szerencsétlen kimenekültek ingatlanát, akik majd se bérleti díjat nem fizetnek, se rezsit, se semmit, de még majd szét is rombolják azt is, ami megmaradt az ingatlanból, milyen világ lesz az?

Ki ezért a felelős???????????

Hogy nem rühelli a magyar parlamenti 2/3-ad egyenként is magát, hogy ide züllesztette az országát, ahol ő is él???????????????

Ha lesz még utókor: ítélkezhet mindazon, amit országrombolásban a "történelmi" magyar 2/3-ad, világ szégyenére - produkálni tudott az abszolut és korlátlan hatalmával.

Bűnük már csak történelmi léptékben mérhető.
Isten éltessen, Kislyány, neved napján! ..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.12 15:02:54
@bandika gazdája: Jaja, a szépségem:-D

Erre nem is gondoltam:-DDDDD
Most már mindegy, odavan:-D

A lakodalom meg biztos jó lesz, csak addig 100x bepisilek az izgalomtól;-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.12 20:15:18
@Horizont: Szívből köszönöm a jókívánságaidat.
Izgatott és boldog vagyok, de egy hónap múlva már nem leszek ennyire önfeledten boldog. Akkor megy ki a Fiam külföldre, dolgozni.
Egyelőre a felsége nélkül.
Kénytelen.
Ez most egy ilyen világ.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.12 21:59:17
@Horizont: Biztosan megható lesz számomra!
A vendégek meg remélem jól érzik majd magukat.
Csak a jó hangulat ami igazán fontos!

Sajnos kinéz eső, zápor vagy zivatar.
Ez eléggé elkeserít, de azért bizakodok, és ha esik, akkor is jól fogjuk magunkat érezni!

A fiam már rég eltökélte, hogy neki ez a lány kell és senki más.
Az esküvő - mint írtam - azért vált sürgetővé, mivel a fiam kiutazik.
Ha megfelel majd a munkahelye, akkor majd megy utána a felesége.

Nagyon magunkra maradunk, de nincs jogom keseregni.

Dühöngeni azon, hogy ez lett az álmunkból, a szabad világból, a rendszerváltásból, hazánk ide süllyedt: az más lapra tartozik és erre majd ha már túl leszek a sűrű napokon, nem fogom vissza magam, továbbra is írok, kiáltom a szót, akkor is, ha pusztába kiáltásnak tűnik. És ha tudok, megyek tüntetni, részt akarok venni abban a küzdelemben, amit a devizaadósok folytatnak, mert az ő esetük leképezése mindannak, ami hamarosan sok-sok magyar állampolgárra vár.
Csak még nem tudják.
Nem adjuk fel.
Semmit.
Nincs már vesztenivalóm.
A fiam és majdani családja távol tőlem,mit ér az életem nélkülük, szted???
Ezért neveltük fel, tanítattuk minden állami támogatás nélkül, hogy most világgá űzzék?
Őt, és megannyi dolgos embert???
Na nem.
Ezt nem lehet egyetlen nap sem szó nélkül hagyni, mantrázni kell percenként is akár!
Nem hagyjuk magunkat leöldösni, mindenféle ellenállás nélkül, nagyhatalmakat szolga módra kiszolgáló kormányzásunk miatt.
Bábkormány.
Volt már nekünk nem egy ilyen a történelem során.
Meg is fizette a nemzet az árát.

MI VAGYUNK MOST MÁR, MI, A NEMZET, A NÉP TÚLFIZETÉSBEN!!!!!!!!!!

Fizessenek az oligarchák, az árulók, az ország, nemzet halálba, nyomorba kergetői!!!
Montenegrói nyaralásunkat megszakítva egy Muharrem nevezetű kedves helyi pacákkal Albániába indultunk. Szakadt egyterűjében hat albán társaságában utaztunk. Maga az út, és Muharrem (alighanem útlevél nélkül is át tudna vinni a határon) kalandos felkutatása is megérne egy…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.11 09:11:00
@neccharisnyás útonálló: Valóban ilyen arrafele egy út:-D
Mi anno, egyszer a Peljasac félsziget csücskéig mentünk, egyik oldalon a tenger a szakadék alján, kihívó, tündéri kékként csábítván a mélybe, Loreleyként az autósokat.
Volt is nem egy fennakadt roncs. Csak kapaszkodtam görcsbe merevedett ujjakkal az ülésbe:-D lefele ereszkedvén, Orebicbe, azt mondtam a férjemnek, hogy most már ugyan ki nem szállhatok a kocsiból, pedig legszívesebben azt tenném és talán gyalog mennék, de én ezen az úton nem jövök még egyszer végig, azaz visszafele bármerre, csak erre nem...
Én csacsi.
Ez volt az egyetlen út:-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.11 09:15:19
@deepbeat: Eccer már megnézném magamnak azokat az albánokat:-D
Közlekedésileg nem tűnnek egy ideges, stresszes, túlcivilázálódott népnek:-D

Mi történne M-on egy ilyen helyzetben?

Anyázás, aztán egymás kinyírása, ott, helyben, a "körforgalomnak" nevezett képződmény placcán;-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.12 11:03:17
@deepbeat: A férjem járt ott még a 90-es évek vége felé, de már akkor meghökkentő volt, hogy képesek sok mindent kinőni az egyik legszürkébb szocializmusból.

Kedvelte a nemtörődömnek látszó, könnyed életfelfogásukat.

Egy szép csíkos szőrtarizsnyát hozott haza: annyira szép a szövése, no meg egy valódi imaszőnyeget, azt ágyterítőnek használom. Nagyon szép kézzel szőtt darab az is.
Serbia Insajd Futóbolond magyarok 2012.07.06 17:30:00
Szerbiával, Vajdasággal, egyéb volt jugoszláv területekkel foglalkozó blogunkhoz ez a poszt csak a vajdasági magyar testvérpár apropóján kapcsolódik. A Nyájas tudja be némi aktualitásnak, no meg a bloggeri szabadságnak. Ugyanis a napokban egy újabb csapat futóbolond vitte el…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.11 08:58:14
@bikmakk: Abszolut egyetértek. Ellentmondásos egyéniség volt, de EGYÉNISÉG!!! Karakter! Ami ma nagyon ritka tünemény...
A film, a Chico pedig hihetetlenül izgalmas néznivaló. Valamelyest magyarázatot találunk nem mindennapi életére, lényére.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.07.11 09:03:01
@neccharisnyás útonálló: Nagyon jó film, érdemes megnézni!
Nem akármilyen fickó volt, az tény.
Ellentmondásos lényében volt valami elementárisan lenyűgözű. Függetlenül attól, hogy egyet lehetett vele érteni vagy se, egyáltalán meg lehetett érteni azt a bonyolult képletet, aki/ami Rózsa-Flores volt.
Noszlopyról nem sokat tudok, nekem mégis a magyar történelemben az ő alakja villan be asszociációkánt, ha Floresre gondolok.
Lélegezzen. Lélegezz, lélegezz a levegőben Ne félj attól, hogy érdekel Hagyja, de ne hagyj el Nézzen körül, és válassza ki a saját földön A hosszú ideig élnek, és magas repülni És mosolyt adsz és könnyeket fogsz sírni És minden, amit minden…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.06.11 09:32:53
@Horizont: Köszi:-)
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.06.11 09:43:22
@guma: Igen, nagyszerű énekesnőnk! Szép is, intelligens is, jó a hangja, volt mibe beleszeretnie Cseh Tamásnak...

Ui. Mi a férjemmel éppen influenciázunk, de piszkosul! A legjobbkor...A hétre összejött egy csomó elintéznivalónk, plusz most hétvégén lesz a gyerekek polgári esküvője. Azt külön tartják, mivel ott Pesten nagyok a távolságok, nem akarunk ugynazon a júliusi napon 2 szpícset hallgatni, rohanni egyik helyről a másikra.
Lesz ugyanis templomi is - nálunk a fiatalok sem idegenkednek a gondolattól, sőt így óhajtották, hogy az legyen a fő ceremónia.
Minden csodálatom az övéké, mivel ez egy 3 hónapos jegyesoktatással jár együtt, és önként vállalták. A lányka is református, úgyhogy együtt könnyen eldöntötték.
De az majd csak júliusban.
Szerintem is jó gondolat ez így, praktikus, mivel nem kell júliusban rohangálni a házasságkötő terem és a templom között, kifőve, kimelegedve.
Remélem, hétvégéig kigyógyulunk meg elintéződnek a fontos dolgaink.
Ez persze csak nagyon szerény "előnyitány" lesz, csak a család, a legszűkebben, utána egy ebéd az anyatársnál.
Fotó: Korponai Tamás  "Négy lányom van, szokva vagyok!" - ezt mondta Orbán Viktor az Origónak azután, hogy a Csányi Alapítvány focicsapata elleni meccsen egy lány a földre vitte egy szerelési kísérlet közben. Szerintem viszont az állóképessége - na de minek a…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.06.06 19:31:12
@Ayuamarca: Ölég ahhoz csak 16 tonna fekete szén:-D

De azt osztán hama-hama'
Egy Szerbiával, és egyéb volt jugoszláv államokkal foglalkozó blog burek nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Korábban is voltak burekos posztok [a "burekot/bureket" probléma már korábban, kommenetelői bevonással kivesézésre került; a csata a "burekot" javára dőlt el].…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.06.05 13:31:22
@MTi: Hát ez mekkorrrraaaaa, ez a klipp:-D
Kukkot nem értek belőle, ezért tetszőlegesen, szabadon értelmezhetem:-)

Fenomenális!

Mint a burek!!!:-)
Nem szokásom egy-az egyben más blogokról posztokat bemásolni, ezét elnézést kérek, a témát mások már formába öntötték, úgyhogy nem fordítok már időt az egyéni megfogalmazásra az amúgy is kevéske időkeretemből. A copizás a Véleményvezér blogról származik. Ha alacsony a…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25 10:16:07
@miről van itt nagybasz0: Jajte!:-D

Ért ő engem, csak olyan kőnehéz fajsúlyú lettem (szerencsére nem fizikálisan, az megmaradt nőiesnek:-) - hogy leviszek mindenkit hangulatilag a padlóra...:-(

Ilyenkor lehet, inkább a szépre kellene koncentrálnom, ocsmányság, nehézség, na abból van fölösen: nélkülem is...
Minek még szaporítani...

Te legalább bedobsz egy csomó humort, még ebbe a sártengerbe is, amivé hazánk vált.
Legalább néha adsz némi hitet, reményt, hogy tovább tudjunk küzdeni ki-ki a maga vonalán.

Elvégre mindenki nem pucolhat el a mindennapok felelőssége alól, itthagyva csapot-papot.
Menjenek a fiatalok, ha már nincs semmi állás, mi mást tehetnének, tényleg?

Mi meg kitartunk, valahogy...

Még kolera idején is voltak, akik nem menekültek, hanem helyt álltak (pont az utolsó, 19-ik századi magyarországi koleráról olvasok - üdítő olvasmányt választok én is magamnak).
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25 10:25:46
@guma: Guma, nincs valami jó vers-dal-akrámi ötleted, amivel meglephetném a gyerekeket?

Akarok egy rövid kis spícset, abban megemlékezek az elhunyt mindkét ági (azaz mindnégy:-) nagypapáról, ürítsük poharunkat emlékükre, azokra, akik nem lehetnek velünk unokájuk esküvőjén.

De kellene valami vers, idézet, próza, szöveg a fiatalokhoz is!
A Dsida Énekek éneke, amely Salamoné az volt a kedvencem, de azt az eljegyzésre kapták! (pontosabban, ők egymást között húzták fel a gyűrűt és ünnepeltek kettesben, a rákövetkező vasárnapon mi csak gratuláltunk egy ünnepi vacsorával, pezsgővel, és akkor kaptak egy szép lapot verssel, egy csokor virágot a menyasszony és egy üveg bort a vőlegény, azaz a Fiam). Szóval ezt a verset már "odaadtam" nekik.

Márait kellene még böngésznem, bár ő ritkán derűs...
Most cserbenhagy minden képzelőerőm, a tetejében állandóan dógzom, böngészni se marad időm:-(

Gondoltam még zeneként Piafra, a Szerelem himnuszára.

Cseh Tamás is eszembe jutott.

Ha van gondolatod, szép idézeted: köszi!

Választani úgyis én fogok, ezen ne aggódj:-)

Most mennem kell, szép napot Nektek!
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.26 11:32:57
@guma: Ez valami gyünyörű!!!!!

Hálás köszönet Neked, Conv-nak, na és persze az alig emlegetett költőnknek, Juhász Ferencnek.

Most legalább kicsit böngészni, olvasgatni fogom, mert nem érdemli, hogy a feledés teljesen eltemesse...
A hatodik parancsolat Mint kedden beszámoltunk róla, aznap hajnali két óra körül a Dubrovnik melletti Banići falu plébánosa megölte a települési közgyűlés elnökét. Marko Kraljević (†49; az áldozat a képen baloldalt, a piros keretes részben látható) hétfőről…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25 10:04:36
@Balt: Ahogy a székely mondja: ott es jó helyen van;-D
..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.22 17:35:10
@Conv.: Idézlek: "tény nem lehet szubjektív. a megítélése lehet, de a tény maga objektív dolog mindig."

Miből vagy teljesen bizonyos afelől, hogy valóban a tényt látod, nem pedig érzékszerveid, korlátolt tudásos által már némileg módosított valóság-képet?

Ja, és miből gondolod, hogy az agyad abszolút tényszerűen tükrözi vissza a valóságot?

Hogy mást ne mondjak: te vajon elektron-felhőnek látsz egy macskát?
Holott elektronfelhő (is) végső soron, sőt, talán csak az?

Mivel gondolkodásunk, tudományunk alapján egy macska részecskék rendszerezett halmaza, vajon te a tényleges halmazt látod, minden parány elemével együtt, egyszerre?:-D

És ha így látnád, akkor is biztos, hogy nem ütközünk tudási illetve nemtudási korlátokba?

Van közülünk, aki mindefelett áll és onnan néz le ránk?;-D

Más.

"Aki azt hiszi, ő a megtestesült objektivitás kifejezője: gyermekes hit a részéről."

tehát a logikai döntés gyermekes hit, érzelmi éretlenség? :)

Aki önmagáról képes azt vallani, hogy minden feltétel, minden korlátoltság nélkül ő az igaz objektivitás kifejezője, figyelembe-vevője, hogy ne mondjam, egyedüli látnoka: az minimum gyermekes. Vagy öntelt.

A logikai döntés ok-okozati összefüggések megfigyelésén alapszik. A logika nem hit.
Logikus az is, ha például hamis premisszából indulok ki és a hamis premisszából, a logika törvényei alapján levonok egy következtetést. De ez a következtetés lehet totálisan hamis, félrevezető, sem a tényekkel, sem a valósággal nem mutatván minimális koherenciát sem.
Attól még az egész folyamat lehet logikus.
Nemde?
Mégis esztelenség.
Logikus, mivel betartja a logikai gondolkodási funkció szabályait.

Tévedek?
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.22 18:20:06
@Conv.: Logikus:-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.22 20:17:16
@Conv.: Akkorát röhögtem a válaszodon:-D

Take it easy:-D
1.  Döntéseinket nemcsak észérvek alapján, hanem legalább annyira érzelmileg hozzuk meg – nyilatkozza Réthelyi Mikós, aki két év után távozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről. ...................   - Mi az, amit másként kellett volna tenniük? - A…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21 20:38:28
@miről van itt nagybasz0: Kiszedem a ruhákat a mosógépből, és ha a ház ura még mindig nézi a skatulyát a másik szobában, akkor megnézem.

Ha nem reklámozod, akkor elsiklok felette.

Minden érdekel(ne), csak már zsong a fejem, tele a nyári hócipőm az velág minden gondjával-bújával, de erre most mér szakítok időt:-)

Télleg.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21 20:45:28
@Ayuamarca: Az, családpolitika.

Csúnyán kell mondanom, mert csúnya ez az egész úgy, ahogy megcsinálták...

Szóval az ma a családpolitika, hogy b-sztatjuk a népet, oszt hátha szaporodik a marhája.

Aztán ha már iperedik a marhabébi, még valami jó marhaiskolával kipreparáljuk a zagyát, és máris mehet dógzni ezerrel. Lassacskán a kínai szinvonalú bérért is öljük egymást...
Eszébe ne jusson nem kasztbélinek tanulni, feljebb jutni, az, hogy igényei legyenek, felismerje a szépet, a jót, tényleg vágyjon némi kultúrára...

Tébolyodottak hona: ezt tetted Orbán velünk...

Csak már bárdok sincsenek, akik elénekeljék.

Ja, és Orbán ettől még valszeg igen jól alszik palotájában.
Dőlne rá a tető, gömbvillámostul...
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21 20:54:08
@Ayuamarca: Honnan tudnák?:-D
Örülj, hogy egyáltalán sejtik: vannak még egyetemek M-on, nem sok, de akad itt-ott:-)

Hiszen itt doktordoktorbubó iskolában doktorált az egész elit:-DDDDDD

Akkor meg miért várod el tőlük, hogy hozzávetőlegesen prognosztizálni tudják: ha ennyi meg ennyi 18 életévét betöltött gimnazista végzett a 2011/12-es tanévben, ennyi és ennyi az összlakosság száma, ennyi és ennyi az egy főre eső GDP, ennyi meg a tartozás, amannyi meg a tandíj, akkor kb. hány fiatal engedheti meg magának a luxust, hogy továbbtanuljon?

Én nem mondom, hogy a fenti feladat könnyű volna...Kell hozzá tényleg egy kis kurzus vagy egyetemi végzettség. Vagy legalábbis tapasztalás.

Akkor most gondolkodj: hol van az megírva, hogy politikus nem lehet analfabéta?
Van ilyen cikkely az alaptörvényben?
Mert ha van, akkor pfuj, kirekesztő sveineráj az egész cókmók, paragrafustól mindenestől:-DDDDDDDDDDDD
Beteg ország beteg kampánya "Mióta nincs köztünk Jozsó, szaporodnak a lopók" Sajnos a piszkos kampányt követő, egyre kuszább választási csalás-vád nem hogy nem európaibbá, hanem egyre inkább harmadik világbéli banánköztársaság-szerűséggé változtatja…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.17 09:15:39
@bikmakk: Köszönöm, ez valóban kedves és megtisztelő. Szépen kezdődik a napom tőle.
Rám is fér, sok gond emészt...

Nemsokára indulok a kiscégem taggyűlésére, ma csak este lehetek újból itt, Veletek.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.17 17:33:12
@Styxx: Akkor már inkább a vizisiklók:-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.20 11:18:00
@MTi:
OFF
Köszönöm!
Tényleg lélegzetelállítóan szép képek! És valóban sok híd szerepel benne. És sok víz. Szépséges folyók, vízesések, az Adria. Legtöbbjük mára már tájvédett körzet.
Szóval a tájak gondolom még mindig gyönyörűek.

Hosszasan kellene írnom arról, milyen gondolatokat ébresztett bennem a zene és a képsorozat így, együtt, ahogy küldted. Van is bennem hajlam a szószátyárságra, offra.

Ezért megkísérlem lerövidíteni, mit indított el bennem a linked.

Sok táj ismert volt, személyesen is, mivel jártunk ott anno, a Jugoszlávia nevű föderáció léte és felbomlása alatt, majd utána is.

A múlt század eleji Európájában elkezdődött egy bomlás, folytatódott két világháborún át, aztán új alakulatok születtek, volt, melyet könnyebben szoktunk meg, mi magyarok, volt melyet kevésbé - indokolt okokból nem volt könnyű az elfogadás.
Innen, "ideátról" úgy látszott, Jugoszlávia az a formáció, ami valamelyest enyhébb létet ad nekünk, magyaroknak.

Azért mégsem ragadnék le itt a gondolataimmal.

Most már látszik, hogy Európában reng a föld, vulkánok vannak alattunk és még nem tudjuk, melyik, hol tör ki és mit temet maga alá: jót, rosszat egyaránt.
A vulkánok már csak ilyenek. Minden eltemet a pernye, láva: ha jó, ha rossz, ha egyszer útjába akad.

Nem tudom, hol és mit rontottunk el mi, teljes Európa, de valamit sztem nagyon elrontottunk.
A demográfiánkat biztos.
A hagyományainkat elhanyagoltuk, sárba tiportuk, most mentenénk még ami menthető és ami vihető, mint a kovász és új életet gerjeszthet ott, ahol képletesen szólva marad még élet a kitörés után.
Vallásainkat úgyszintén legtöbb országban a szemétre dobtuk.
Gazdaságunk, ó, Uramisten!
Mit tettünk vele?
Mire mentünk a tudományunkkal, az európai tudományunkkal?
Mit segített az emberi kultúra-civilizáció egyik egyediségén: a fehér Európa kultúráján? (Ez NEM kirekesztés, de ezt szükségtelen is leírnom, mert jóérzésű ember úgyis pontosan úgy érti, ahogyan gondolom: jóhiszeműen, torzításoktól mentesen).

Bocsánat, hogy máris romokat vizionálok, de mintha nem csupán a diktatúrák omoltak volna össze, hanem valami lényeges egyéb, valami megfoghatatlan elem...
Európa lelkisége talán?
Nem tudom.
Görögország a szakadék szélén (lesz Görögország, nem erről írok, nem erre gondolok, hogy fizikálisan nem lesz, dehogy), de miért kellett ennek így lennie, hogy az európai kultúra egyik igazbölcsője nem csecsemőt ringat, nem Európát ringatja, hanem Európa éppen kitaszítja onnan, ahonnan ő maga, a híres európaiság ered?

Azt hiszem nincs kötőanyagunk, elfogyott...

Talán ezt is siratom mindabban, amit elküldtél nekem.

Valami nagyon lényegeset vesztettünk el, és az nem lehet más, csakis a lelkünk, az európai lelkünk.

Carl Gustav Jung nem véletlenül írt a múlt század közepe táján épp erről: Föld és lélek könyvének címe, a földet lelkület- és karakter formáló tényezőnek véve alapul.

Lehet, hogy igaza volt?

Valami elveszett és azt a megnevezhetetlent nem pótolja semmi. Talán már továbbadni sem tudjuk gyermekeinknek, mert elporladt a kötőanyag, ami összetartaná Európát, azt, ami a képekről is integet felénk.

Itt befejezem, mert mindjárt jövök Máraival, és akkor nincs az az oldalterjedelem, amin túl ne csordulna irományom:-(

A híd? Összeköt, igen. Talán az is egy "kötőanyag"...
Szilárd "föld" a víz felett. Mély értelmű alapelem mindkettő: a víz is és a föld is...

Kösz a zenét, a képeket és szép vasárnapot Neked!

ON
Autonómia-modellek A Finnországhoz tartozó Ålandnak nincs sok köze Szerbiához, és a többi volt jugoszláv tagállamhoz, amely területek hírei blogunk fő profilját képezik. Annál több viszont a jól megvalósított etnikai kisebbségi autonómia-modellhez, ami a vajdasági magyarság…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.19 14:38:27
@milliliteratura: Bármennyire nem tűnik politikailag úgymond korrektnek, hogy enyhén szólva is - nem nagyon szorgalmazzák semmilyen betelepülést a legautentikusabb autonómiák, a gyakorlatban azonban ez egyben védelem is, hogy az adott autonómia valóban egy adott nép, etnikum "arcának", kultúrájának, hagyományának, nyelvének, szokásjogának, zenéjének, gasztronómiájának és ki tudja még mi mindennek a megőrzője maradjon.

Ami - lássuk be - egy autonómia legfontosabb célkitűzése. Ha ezt nem tartják szem előtt, akkor éppen a lényeg vész el: "felhígul" a régi kommunitás, elvész a vámon, amit nem is tudom, vajon a gát nélküli bevándorlással - a multikultival - nyernének a réven...

Tudom, tuuuuudom, mea culpa, mea maxima culpa: ez nem volt se píszí, sem mai - sztem kissé idióta módon felfogott - európéer hsz:-(

A hamut már a fejemre hintettem;-D
Ruháimat megszaggattam, tehát ha lehet, ne toljatok - nagyon - le a fentiek miatt;-D

Ps. Rokonaim, akik Finnországban élnek már egy emberöltő óta, gyermekeik természetes, hogy tanulják az oskolában a svéd nyelvet, enélkül nemigen számíthatnak egy sikeresen befutható értelmiségi pályára...
Legfeljebb a tősgyökeres finn kicsit fintorog, de azért nem olyan nagyon...
Csak úgy, szőrmentén...

Elvégre sokkal jobb a svédet tanulni, mintha nincs nekik Carl Gustaf Emil von Mannerheim marsalljuk, és nekik az orosz lett volna a kötelező csasztuska úgy 60 éven át:-D
Autonómia-modellek A Spanyolországhoz tartozó Katalóniának nincs sok köze Szerbiához, és a többi volt jugoszláv tagállamhoz, amely területek hírei blogunk fő profilját képezik. Annál több viszont a jól megvalósított etnikai kisebbségi autonómia-modellhez (sőt, mint ebből a…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.14 11:12:30
@Styxx: Neked tulajdonítottam a posztot, nem figyeltem oda a zárójelbe tett "olvasói" meghatározásra, de a dicséret akkor sem ment "kárba":-D
Nagyon is jó helyen van!!!!!!

Ebben Neked/ a blogotoknak óriási szerepe van!!!

Neked köszönhetjük az "autonómia-szombatokat". (De talán az egész blog törzs-szerzői gárdájának).

Köszönet, hogy helyt adtatok ezen posztoknak.

Sok-sok hasznos tudnivalókkal gazdagodik a blogotok (ha nem is profilba vágó, csak indirekt módon), és korrekt, minőségi munkákban gyönyörködtethetjük szellemünket, és a képek, zenék kapcsán szemünket, fülünket.
Egyszóval: tudás-gyarapítás tetézve esztétikai élménnyel!

Ennél kellemesebb szombatot, jól emészthető, műveltségi-horizontot élvezetes módon kitágító olvasásnál aligha kívánhatok többet, "egzotikusabb" élményeket magamnak egy blog szintjén!

Gartula MINDŐTÖKNEK!!!
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.14 11:29:16
@Deak Tamas: Nem ismétlem meg a Styxxnek írt ovációs soraimat, azok Téged illetnek elsősorban, másodsorban persze a blog gazdáit is, akik kivételesen magas színvonalú, élvezetes munkádat közreadták.

Ritka szép, igényes, személyes ihletettségű anyag-kompiláció!

Lassan csak kapkodom a fejem, mi mindet tudok meg a nagyvilágról azoktól, akik nem sajnálják az időt, munkát, fáradtságot, hogy egy parány kis ismeretterjesztő, személyes élményekkel megtűzdelt anyagot adjanak ki a kezük alól - mindannyiunk hasznára, örömére!

Ez derék munka volt, férfimulatság a javából:-D
Igazi hiánypótló ismeretterjesztő anyag, hogy ne csak szakmabeliek, hanem a kíváncsi laikus közönség is részesülhessen eme igazi áldásos munka eredményéből!

Szóval Neked, a legjogosultabbnak, így utólag: egy hatalmas Brávóóóóó!!!!!!!!!
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.14 11:32:04
@Свобода: Nane, ebbe már belepusztulok, és a végén csődbe megyek, mert elhanyagolom a mindennapi dolgom!

Ellenállhatatlan csábításnak vagyok kitéve:-D

És én nem tudok ellenállni, nem is akarok, szóval jól kinézek...:-(
Képzelheted....;-D

Mi lesz velem/belőlem így???:-DDDDDDDD
Régész Afganisztán Indulás 2012.05.10 09:50:00
A mai napig azt hittem, hogy ez nem velem történik. De eljött a nap. Itt állok összecsomagolva (még Szegeden) és pár órán belül indulok Ferihegyre (újabban Liszt Ferenc), hogy felszálljak egy gépre, ami Isztambulon keresztül Kabulba visz. A miértre és a hogyanra illetve a hova…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.10 13:41:42
@A.P.M.: Ismeretlenül is kívánok Neked jó utat! Ásomosómaci ajánlotta a blogodat.

Lehet, hogy a világ jobbik részére kerülsz?:-)
Tekintve a fiatalok magyarországi elvándorlását (már mindenki pucol innen, úgy tűnik, minden hely jó hely - kivéve édes-mostoha hazánk:-(

Nekem nem régész a szakmám és csak Kínában no meg Hong Kongban jártam: meglepődtem azon a példás szervezésen...
Előítéletekkel indultam útnak (vagy 4 évvel ezelőtt), hogy valami fergeteges, élhetetlen káoszra kell felkészülnöm, de isten neki, ami muszáj, az muszáj...ha menni kell, menni kell.

Ehhez képest már akkor, 4 évvel ezelőtt, mikor visszaérkeztünk Ferihegyre, úgy éreztük, hogy a rendezetlenség, fejetlenség, kosz netovábbjába érkeztünk...
Egész más szemmel néztünk hazánkra egy ázsiai, kínai út után...
Mi voltunk a káosz, az ostobaság, a korlátoltság, a kosz megtestesítője, nem amiről azt hittük: a világ vége...
Elgondolkodtató volt már akkor ez a tapasztalás...

Kínáról csakis jó élményeim maradtak, pedig egyénileg, saját szervezésben vágtunk neki az üzleti útnak.

Tisztában vagyok azzal, ahova Te mész, az nem Kína, de néha igen kellemes meglepetésekkel tudnak szolgálni azon országok, amelyeket mindaddig lenéztünk.

22 év alatt elértük, hogy hovatovább már csak bennünket lehet lenézni kerek e glóbuszon:-(

Sok szerencsét az úthoz, rengeteg kellemes élményt, sikeres munkát kívánok!

Majd be-benézek a blogra!
Autonómia-modellek Az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolnak nincs sok köze Szerbiához és a többi volt jugoszláv tagállamhoz, amely területek hírei blogunk fő profilját képezik. Annál több viszont a jól megvalósított etnikai kisebbségi autonómia-modellhez, ami a vajdasági…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 11:42:38
@Balt: Én is nagyon várom!

Egyre színesebb, izgalmasabb a Serbija Insajd!

Ha nem is írok ide minden nap, de minden egyes nap be kell "ugranom", látni, mi történik a blogon.
Egyre gazdagabb a blog.

Gondolták volna az "alapító atyák", hogy Szerbia és a volt Jugoszláv tagköztársaságok apropóján ilyen nagyot merítenek Európából? :-)

Továbbra is érdekel persze Szerbia, a volt jugó tagországok sorsa, a Vajdaság sorsa, természetesen.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 11:45:50
@Styxx: Nem is rossz ötlet az Autonómia Szombat intézménye:-D

Elindulunk Szerbiából, vagy éppen annak vajdasági részéről és hol kötünk ki?

Na hol?

Európában!

Sztem ez tök jól van így!

Sőt kifejezetten siker-történet lett a blogotok!
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 20:29:26
@Styxx: Nem csodálkoznék:-)

Egyre népszerűbb a blog, pedig kint már jó idő van, majdnem strandidő, ilyenkor csökkenni szokott a látogatottság, ti meg kapjátok a "vendég-posztokat" sorra...
Frissítve a 2010-es poszt: remélem mindenki tisztában van a KSH 2015-ős jelentésével, hogy pl a nyugdíj 2018, 2019-ig van rendben a mai feltételekkel!? El kell gondolkozni mindenkinek! Kérdezni és kérdezni a képviselőket! Kaptak erre felhatalmazást? Hogy lehet egyetlen tollvonással emberek 100ezreit…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 11:29:24
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): A franczúzok is beelégeltek:-D

Hát még a görögök!
Újhajnal, ja, szép...

És még csak most indult az a parányi kis hógolyó, amiből már hamar dagad a lavina:-D

M-on is megkerülhetetlen lesz a valódi jogállamiság, a valódi, jóhiszeműen értelmezett jogon és kötelezettségeken alapuló felépítkezés, ha nem, még a mostani politikai elit körül is gondok lehetnek.

Különben is ki a fene fog termelni EZEKNEK az .kasztanivaló mocsadékoknak adót, hogy majd legyen egykor nyugdíjuk?

Meddig tudjuk fizetni az adót? Milyen dolgozó rabszolga-réteget importálnak, hogy valaki dolgozzon is?

Még mindig nem döbbentek rá, hogy a magyar fiatalságnak M-on lassan írmagja sem marad?
A Fiam is beállt ebbe a sorba, pedig ő hosszú évekig mondta, vallotta: soha nem hagyja itt Budapestet, mert imádja, sok a barát, nem tudna máshol élni.
És most megy.
Hamarosan utána a barátnője (júliustól a felesége, éppen emiatt hozták előbbre a házasságot. Amúgy csak jövőre tervezték, de így könnyebb lesz odakint, abban az országban, ahová a fiam megy. Könnyebb lesz a feleségnek kimenni, aztán úgy tűnik, munkája is akad. De lehet, ott vállalnak gyereket).

Nem tudom, melyik keserítsen el a kettő közül:

a) - ha kint marad hosszú-hosszú időre, amiből egyszer csak végleg lesz (ahogy sok erdélyi rokonom járt így, jó hazautazni, de az otthon már kint van)

b) - nem bírja a megszokott táj, életérzés, barátok, anyanyelv nélkül, és a honvágy hazahozza idő előtt (itt még 100 év is idő előttnek tűnik...)

Az aggodalmaim sajnos a magyar mindennapi paradoxon.
Kiváló fiatalok, kiváló képesítéssel mennek egy másik országnak ADÓZNI, és itt, a parlament szép épületében ez egyetlen hazaáruló, mocskos disznónak nem baj.
Szégyen és gyalázat szinte kivétel nélkül az ottülőkre!!!
Tán még örülnek is annak, hogy lassan kiürül az ország, könnyebb a 90-100 éveseken uralkodni...
Undorító, mocskos hazaáruló pondrók, ez a véleményem róluk.
Segedelmükkel lassan megszűnik még a maradék Magyarország is.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 20:24:38
@Conv.: Ez csúcs:-DDDDD

"Okos" a lányka, nagyon:-)
És széplélek!

Majd csak valaki elveszi bután is:-D
Mert hátha szép. Vagy gazdag.

De lehet, csak szimplán buta???:-(

Akkor jobb is, ha senki nem veszi el, legalább nem szaporodik:-D
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 20:26:12
@miről van itt nagybasz0: Ezt én a parlamentbe tenném, ezt az ugróiskolát:-)

Munkájuk felől úgy is ráérnek...

És mert megérdemlik:-D
Pravoszláv Nagypéntek a vitovnicai Tadej atyával Krisztus keresztrefeszítése – freskó a közép-szerbiai Studenica kolostorból (1208) Ezt a bejegyzést kizárólag azoknak ajánlom, akiknek van affinitásuk az ortodox lelkiséghez. Vagy bármilyen lelkiséghez. (Legközelebb talán…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 17:03:57
@bikmakk: Isten áldása volt a munkálkodókon...

Van bennem némi irigység, hogy így mellé tudtak állni egy ilyen szép és istentől való ügynek a belinkelt oldalon az emberek.

Hány de hány elhanyagolt műremek-templomunk áll romokban, csak a denevérek és baglyok tanyája...

Nem utazom sokkal többet, mint az átlag, csak talán érzékenyebben hat rám régi, egyszer már megépített értékek pusztulása.

Van egy kis falu Baranyában - Zsibrik a neve - a dombokölelte tájban néma csendbe burkolózva alussza álmát. Talán majdnem örök álmát...
Egyházam által működtetett kimagasló eredményeket elérő drogelvonó kapott helyt emez isten háta megetti kisfaluban, talán ez a falu egyetlen olyan létesítménye, ami újból megtelt élettel.

Amiért említem a falut, az egykori színtiszta svábfalut - az a temploma. Belső dekorációja csodálatos volt, ma is annak kellene lennie. De nincs már kihez szóljon harang, pap...
A falak gazdag díszítése a pécsi bazilikához hasonlatos. Faragott, szép, tömör padsorok, méltóságteljes, hatalmas bejárati ajtó. (Csak a törött, szépmívű ablakokon tudtam a belsejébe bekukkantani, nem tudom, kinél lehet a templom kulcsa, talán már az is rég Szent Péternél).
A templom - mint kiderült - nem felekezetem temploma (nem titok, református vagyok, kálvini református, helvét hitvallású), és nekem mégis iszonyatosan fáj, hogy nem működik ebben az országban a régiségvédelem akármilyen felekezetű templom esetében (sem).

Nem túlzó kifejezés, ha azt mondom: kincseket dobunk az árok-partra, miközben "színes üveggyöngyöket" fogadunk el, azaz építünk helyettük, közösségi célra.

Azokból a rengeteg, építészetileg silány nagyberuházásokból mennyi minden meglévő szépséget lehetett volna megmenteni!
A gigaberuházásokat meg nem pénzkimentőnek, pénzelnyelőnek tekinteni, hanem annak, ami: útnak, metrónak, irodaháznak, amit be is laknak, vagyis van funkciója, nem csak épül középszerűségnek, cél nélkül. Hisz minőségük legjobb esetben középszerű. Tizenkettő egy tucat...
Nem a modern építészet ellen beszélek, hanem a középszerűség és funkciónélküliség ellen.

Sok hit, remény, hogy megvalósítható, amibe kezdtek, sok szorgos munka kellett mindahhoz, amit a belinkelt oldalon láttam.

Sajnos, korszellem ide-vagy-oda, én megmaradok a hit mellett.
Nagyon bánt is ez az irgalmatlan vallásellenesség, ami manapság Magyarországon dúl. Nem értem, miért alakult ez így?
Se én, se családom nem bigott. Ahhoz, hogy elismerjük az egyházaknak a társadalomban betöltött pozitív szerepét, valami nagyon nagy változás kellene - amit a magyarországi magyar-szellemiségben nem látok.
Megint Erdéllyel kell példálóznom (azt ismerem): ott azért ennyi sok lepusztult templomot nem látni, pedig mennyivel kevesebb volt ott mindig a pénz...

Úgy tűnik, a pénz nem tudja "kiváltani" a hitet, a törődést, a közösségi munkát, örömet.

Szívből gratulálok a mohácsi embereknek, legszívesebben mindenhova kiplakátolnám őket: így kell szeretni egymást, ügyet.

Ha sokan tennénk így: nem pusztulna az ország, nem menekülnének innen a fiatalok új hazát keresni.
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.09 17:17:34
@bikmakk: A toronysipkás vezet nálam:-)
Egyedülálló.

Görögországban nagyon tetszik az ottani ortodox építészeti stílus, Szerbiába is illik, hiszen történelmi beágyazottságú, minden bizonnyal.

Az északi részek esetében tűnik úgy, hogy valaha ezek a toronysipkák dominálhattak.

A román görög katolikusoknál is tornyos volt az építészeti stílus. Akár fából (Máramarosban), akár kőből épült annak idején a templom.

Az új, Erdélyben elterjedt ortodox "hagymakupolás" építészetet én inkább az orosz ortodox templomokhoz hasonlítom és azért mondtam korábban, hogy számomra azok tájidegenek.
Ha már nem tornyos, akkor a görögös külső nekem jobban tetszene.

A görög-katolikus templomok egyik műremeke a nagyváradi "holdas templom", úgyszintén pompás a régi, görög-katolikus püspökség is.
Talán az ország gazdasági helyzetével kellene foglalkozni szerintem és nem végig tarhálni világot és közben behajthatatlan szintű bírságokat meg mérhetetlen mennyiségű új adókat kivetni. Különben nagyon időszerű Demján mondata: a szegénység motivál! Tehát qrva gyorsan…..
Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.07 17:04:41
@Ayuamarca: Nem vagyok naív:-)

22 évnyi megfeszített munka kellett ahhoz, hogy a mai állapotok létrejöjjenek.

A célkitűzéstől függ: szép eredményeket értek el (akkor a megbízójuk, strómanjuk is fizet nekik munkájukért mint a köles), vagy "szép" eredményeket értek el, még Rákosi is irigyelné, hogy már a "pallásöprésnél" tartunk...

Szóval szép munka volt, fiúk, a 22 év.

Az külön szép teljesítmény, hogy megetettétek velünk a hősies rendszerváltás dajkameséjét...

Istenem, hány évig hittem magam is az esti mesének...

Hogy eljöjjön a nap, amikor éppen Orbán királysága józanítson ki: ne higgy senkinek, csak nézd a kezüket, illúzió az egész...

Gyurcsányt kártékony, exhibicionista pojácának tartottam.

Orbántól viszont még neki is volna tanulnivalója, a nemzeti trükköt senki nem tudta kijátszani úgy istenigazándiból, mint épp Orbán...

Sok hülye még mindig hiszi, hogy Orbán tényleg szuverén magyar Magyarországot akar.
Jó illuzionista: ingyér' is odaad bennünket szőröstől-bőröstül gazdáinak, csak a hatalomban maradhasson.