Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amator_a_nagyvilagban

2 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt blog!   Egy multi cégnél, középvezetőként dolgozom. Érdeklődnék, hogy a beleegyezésem nélkül a saját magán mobiltelefon számomat, kiírhatják az üzem bejáratánál? Cégen belül van egy "gyorshívásos" rendszer, ez alapján bármikor el tudnak érni.…..
Amator_a_nagyvilagban 2012.03.29 12:19:00
@TH: Számomra is idegen ez a felfogás, hogy bár életünk része a munka (itt szerezzük meg a létfenntartáshoz szükséges pénzt), a szigorúan vett munkaidő után felőlünk le is állhat a termelés/meg is gebedhetnek a kollégák délután 5 és reggel 7 között, mert az a SZABADIDŐNK.

Szerintem minden dolgozó közös érdeke a munkáltatójának sikeressége, mert akkor normál esetben nö a jövedelme/biztosabban megmarad a munkája.

Középvezetőként észreveszem és támogatom azokat, akik ésszerű keretek között hajlandóak plusz energiát fordítani annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok.
Tisztelt Mt!   A következő problémám lenne. Jelenleg Közfoglalkoztatás keretében közmunkán dolgozom raktárosként egy megyei jogú város városgondnokságánál, mint munkáltatónál.A munkáltató nem biztosít részemre munkaruhát, rendszeresen megsérti jogaimat. Olyan munkát…..
Az előző és jelenlegi levél beküldőjét, valamint minden érintettet megkérünk, hogy amennyiben hatékony és valós jogi segítséget szeretnének, keressenek bennünket a munkaheklyiterrorjog@gmail.com címen.   Tisztelt Munkahelyi Terror! Középiskolai tanár vagyok.A…..
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.07 12:15:58
@Zabalint: Bonyolult dolog, mert ha bármi baj történik, reflexből az iskolát hibáztatják, miközben a fiatalok közgondolkodása szerint az iskola rossz, ha (a saját biztonságuk érdekében) korlátozza őket a szabad mozgásban.
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.07 12:18:01
@Énbagoly: ...és ilyenkor jön a jóképességű Magyar Szülők Szövetsége elnök és nagy komolyan kijelenti, hogy a gyereknek nincs saját jövedelme, ezért nem vonható felelősségre. Természetesen a szülő sem, ezért fizessen az iskola...
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.07 13:37:40
@TBP: Ha ez valóban így van (nem olvastam a törvény szövegét), akkor a 18. életévüket betöltő dohányzó fiatalok nem sokáig fognak iskolába járni. Egy-két rajtakapás és már el is tanácsolják őket, 18 év felett pedig már nem kell másik iskolát biztosítani számára ehhez.

Egyébként ez ebben a formában pofátlanság lenne és a milliós büntetést nem érvényesíthetnék a tanáron, maximum a havi fizetésének 50%-át.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Egy kérdéssel szeretnék önökhöz, illetve olvasóikhoz fordulni, megköszönném, ha válaszolnának. 8 esztendeje dolgozok a munkahelyemen,eddig minden rendben is volt, a fizetéseket időben kapjuk, a kollégák is rendesek.    A problémánk…..
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.05 19:21:11
@mrgumby1: Pontosan, nem nyúlhat bele a táskába, csak kérheti, hogy mutassa meg annak tartalmát.

Nagyon ingoványos terület, mert ez érthetően sértheti a munkavállalók egy részét, de amikor vaginába rejtett mobiltelefon és ebédszekrény mögött kivájt falon át történő csempészet előfordul, a munkáltató (a maga és többek között hosszú távon a cég sikerességében érdekelt, becsületes munkavállalók érdekében) a jogszabályi kereteket teljesen kihasználva, esetleg azt feszegetve mindent megtesz azért, hogy a lopásokat megakadályozza.
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.05 19:37:55
@Alikam: Azt nem is mondja. Csak azt, hogy a munkahelyre (ami az ő magánterülete) a munkavégzéshez nem szükséges tárgyakat ne vigyél be. És ahogy korábban írta valaki, ezt a munkavállaló vállalja a szerződés aláírásával.
Amator_a_nagyvilagban 2012.02.05 19:45:38
@8001A: Igen, ha ez is szerepel a munkaszerződésben, ezt is megteheti.

Általánosan: annyit érsz a munkaadódnak, amennyit megtermelsz. Érdeke, hogy a hasznos emberek neki akarjanak dolgozni.

A munkaadód annyit ér neked, amennyit fizet (ezt lehet még finomítani azzal, hogy milyen előrelépési lehetőségek vannak).

Egyébként ugyan bántó, de megáll a végső érv, hogy akit zavarnak a hasonló szabályok, azok indíthatnak saját vállalkozást, akkor nem kell az idióta munkaadói szabályokat követni. Tapasztalatom alapján akkor viszont jönnek az idióta vevői kérések.
hogyvolt VV5 - 130 2012.01.25 11:00:00
Szevasz Balázs, ez a cipő nagyon szar, de tudom, hogy nem te választottad és te legalább tudod ezt a műsort kívülről figyelni és röhögni rajta. Az különösen tetszik, hogy az exdebreceni Hajdú Pista nevénél azért csak lenézett a papírra, "jól látom, hogy Steve-nek hívatja…..
Amator_a_nagyvilagban 2012.01.26 12:25:37
@pushpang: Inkább szituációnként, mint kint-bent viszonyban vizsgálnám a dolgot.

Amennyiben a villabeli szereplésre koncentrálunk, akkor is úgy látom, hogy Csaba a feladatoknál odateszi magát (ld. "nőtartás" még az elején, táncverseny), mert ez a saját terepe. Az Attila-féle vitában, ahol a "Hazudsz!" elfogadható érvelési elem, anem lenne sikerélménye, mert ilyen kommunikációban rutintalan, itt nem lehetne sikerélménye, csak az önbizalmát tépázná meg.
Amator_a_nagyvilagban 2012.01.26 13:54:06
@kamarti: Nem ölöm folyóba magam csak mert tévedtem, vannak ennél sokkal nagyobb stresszforrások is az életben, például a házasság :)

Szeretek értelmes emberekkel különös emberekről beszélgetni és itt ehhez adott a megfelelő társaság - mindkét szerepre.
Amator_a_nagyvilagban 2012.01.26 17:57:12
@kamarti: Csabára nem egyszerű bulvárt építeni, ahoz túl jó(= unalmas) fiú, a plebsz jó része kevésbé örülne olyan cikkeknek, mint "Csaba jelesre diplomázott" vagy "Csaba szakdolgozatának címe: Nyomrögzítéshez használt mágnesvaspor hatékonyság elemzés kitermelési hely és feldolgozási mód függvényében". Esetleg ha valóban nyomozóvá válna és politikai célból kívánatos lenne a testület népszerűsítése, akkor az ő szakmai életéből mutathatnának be epizódokat.

Az szerintem esélytelen, hogy egy koncert után kikockázott arcú, tizenkét éves groupie-val az ölében kapnák lencsevégre.

Ő szinte biztosan középosztály-kompatibilis módon élne a nyereménnyel.

Attilában szerintem annyival kevesebb a potenciál, hogy pozitív propagandacélokra sem tudnák felhasználni. Beköltözne a lakásba és onnan végezné a munkáját. Introvertált, nem érzi jól magát társaságban, ezt ellensúlyozza azzal, hogy örömet szerez magának a többiek alázásával.
Falusi gyerekként a mindennapok része volt a kutya. Nekünk is volt egy középtermetű, fekete neveletlen jószágunk és talán egy porta sem volt a környéken, ahol egyet sem tartottak. Emiatt voltak igazán tartósak a járdák – mindenki az út szélén sétált, mert a neveletlenség…..
Ez hogy jön az amatőrizmushoz? Hamarosan kiderül...A tihanyi a Belső-tó mellől elindulsz és csak követed a narancsszínű nyilakat, amíg vissza nem érsz ugyanoda. Közben negyvenvalahány helyen büfézel – csoki, kóla, sósmogyoró, sör – és NEM sietsz. Ahogy egy…..