Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sw_engineer

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brókerbotrány (Hungária, Quaestor, Buda-Cash) egy hatalmas lufi, amit valaki valamiért ki akart lyukasztani. Nehezen értelmezhető és elképzelhető, hogy a Fidesz által vezetett ország az elmúlt öt év unortodoxiájában nem tudta volna észrevenni a milliárdos csalásokat. Nem tudta…..
Ócska szóvicc, de a történtek után rohadtul kíváncsi leszek mi van még a tarsolyban. Pártunk és kormányunk rettentően fogadkozik, hogy a bróker botrány szereplői nem ússzák meg szárazon, éppen csak annyi a bibi, hogy a "véletlenek fura összjátéka" meghaladja már az…..
sw_engineer 2015.03.25 16:49:58
@parti_giano: Ők voltak a dominóhatás
Nagy többséggel elfogadta az Országgyűlés a devizahiteleseket segítő javaslatot. Ennek értelmében visszajár a hiteleseknek az a pénz, amit az elmúlt 10 évben "tisztességtelenül vettek el" tőlük a bankok. Mini szterelnökünk szerint ez “történelmi nap”. “Magyarországon…..
sw_engineer 2014.07.10 16:16:15
@Krisz11: próbálj kicsit gondolkozni! Ha nem volt átváltás és minden tranzakció forintban zajlott, akkor melyik hülye banknak érte volna meg a forintkamat (ami akkoriban 10-15 % volt) negyedéért hitelt nyújtani?
Ahogy azt már tavaly év végén megírtuk: egyre kevésbé éri meg bankbetét tartani. A tendencia nem fordult meg, a lakosság bankbetétállománya az év első felében továbbra is rohamosan csökkent. Ez pedig se a bankoknak, se az országnak nem jó. A betéti állomány csökkenése…..
A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a…..
sw_engineer 2014.07.05 16:59:01
@A megvalósult amerikai ólom..: te pedig tudod, hogy a gáz világpiaci ára pedig ez idő alatt ötszörösére nőtt? Szerinted abban a szituációban megléphető lett volna az a rezsicsökkentés, ami most történt (miután kb. 30 %-kal csökkent a világpiaci ár)?
Kicsit az okokat és a kontextust is nézni kellene, nemcsak kritikátlanul bedőlni a hülye fidesz propagandának.
sw_engineer 2014.07.05 17:22:58
@Blogger Géza: és te nem gondolsz arra, hogy a 2002-2010 közötti gázáremelkedés a világpiaci árak ötszörös növekedése miatt volt? Ha most is így lenne (és nem 30 %-os csökkenés), akkor is tudna Orbánod rezsit csökkenteni?
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
sw_engineer 2014.07.04 15:43:23
@grundigg: hát éppen ez az, hogy már eddig is figyelembe van véve (gyes, gyed munkaviszonynak számít, sőt fizetnek is erre az időre, gyermek utáni pótszabadság, adókedvezmény). Maga az adókedvezmény akkora, hogy ha van 3 gyereked, akkor már nagy valószínűséggel egy fillér adót (ettől az évtől nyugdíjjárulékot sem) fizetsz. Ezek után csak azt tudom mondani, hogy hát az izém nem kéne még?
Amúgy nekem is van 2 gyerekem, tehát állhatnék a másik oldalon is, de nagyon igazságtalannak tartom ezt az egész elképzelést.
Nekem ne állítsa senki, akinek gyereke van, hogy ő mindezt azért teszi (ezt a marha nagy áldozatot), hogy a társadalomnak jó legyen.
sw_engineer 2014.07.04 15:55:04
@ShubbyDubby: most akkor boldogság alapon neveled a gyereked és nem a profitért, vagy vársz valami pluszt az önfeláldozásodért? Döntsd el végre!
Aki pedig irigy és nem vállal gyereket, bűnhődjön azzal, hogy neki nincs meg a gyerek adta boldogság, az, hogy öreg napjaiban majd valaki rányitja az ajtót és ne akard még azzal is büntetni, hogy elveszed tőle a nyugdíjbefizetéseit!
sw_engineer 2014.07.04 16:44:53
@ProsTata: Ez egy higgadt érvelés az mellett, hogy a gyermekesek valamilyen pozitív diszkriminációban részesüljenek a gyermektelenekkel szemben.
Néhány kérdésem lenne csupán:
1. Egy 20-30 éves fiatalt mennyiben képes ösztönözni a gyerekvállalásra, hogy majd nyugdíjas korában esetleg többet kap?
2. Hihet-e egy fiatal abban, hogy 30-40 év múlva valóban minden úgy fog történni, ami alapján a jelenlegi döntéseit hozza?
3. Mi legyen azokkal a 40 év fölöttiekkel, akiknek már már késő meggondolni magukat (a megváltozott törvények miatt "ösztönözve" érzik magukat a gyermekvállalásra, de koruk miatt már nem lehetséges)? Ők úgy jártak?
Fotelforradalmár A vég kezdete? 2014.04.07 07:27:50
Őszinte leszek: kibaszott nehéz bármi is írni agy a választások másnapjának reggelén. Pedig nem történt semmi meglepő, igazából a papírforma érvényesült. De átélni azt, amibe eddig csak belegondolt az ember, egészen más tapasztalat. Forrás: választás.hu A helyzet azért vicces, mert relatíve…..
sw_engineer 2014.04.08 08:44:36
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: igen, és ez majdnem annyi, mint a Jobbikra leadott összes szavazat, magyarul plusz annyi Fidesz mandátum, ahány Jobbikos jutott be, ez pedig 23.
Napok óta a Cuslág könyvön, a belőle citált idézeteken és a vélt vagy valós hatásain röhögök. Ennél szebben nem jellemzi semmi a hazai politikai közállapotokat: A mutyista kókler a kijárónál is szigorúbb mázsát kap a csínytevéseiért, leguggolja amit kell neki, majd eladja…..
sw_engineer 2014.03.09 10:50:25
@Kalmár: ez nem igaz.
Zuschlag János egy becsületes, szavahihető magyar ember. Ha nem így lenne, akkor a Fidesz szóba sem állna vele, mert a Fidesz is egy az igazság pártján álló párt, amely mélyen elkötelezett abban, hogy az igazság még évek múlva is kiderüljön.
Zuschlag tévedése abban áll, hogy annak idején a baloldal mellé állt, ott vélte-várta, hogy tehessen valamit a közélet megújulásáért. Kihasználták, becsapták, akkori gazdái arra vették rá, hogy a párt és vezetői érdekében sikkasszon és még a balhét is vele akarták elvitetni. A felajánlott 50 millió forintot el sem fogadta, és most sem hajlandó elfogadni egyetlen fillért sem. Őt csak a közélet megtisztulása érdekli és ebben megtalálta új partnereit. Szó sincs itt bosszúállásról, a Fidesz sem karolná fel ezt az ügyet, ha úgy érezné, hogy csak erről van szó.
  Igen, az Istenadta Népről beszélek. Időnként reménykedve megírogatom itt, hogy a nép nem hülye, csak valakinek végre értelmesen kéne tudni beszélni hozzá. Hogy hosszabb távú -- érthető nyelven és hihetően elmondott -- értelmes célokért hajlandó rövid távon akár…..
sw_engineer 2014.03.02 17:27:42
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: a mindenkori kormány kötelessége, hogy hatósági árképzéssel kordában tartsa az energiaárakat. Most, hogy a világpiaci árak kb. 30 %-al estek, a rezsinek is ennek arányában csökkennie kell. Ez nem érdeme a jelenlegi kormánynak, hanem dolga. 2002 és 2008 között a gáz világpiaci ára kb. ötszörösére nőtt. Az akkori kormány is tette a dolgát: nem engedte, hogy ennél nagyobb arányban nőjenek a rezsik, a gáz árának háromszorosára emelkedése még így is alacsonyabb volt, mint amit a világpiaci árak emelkedése indokolhatott volna. Mivel a világpiaci áron nem tudtak változtatni, más módon próbáltak segíteni (távfűtés ÁFÁ-ja 5 %-ra csökkent, rászorultsági alapon volt kedvezményes gázár). Elmondhatjuk, hogy a lakossági árak többé-kevésbé követik (és követték) a világpiaci árak változásait. A jelenlegi kormánynak hatalmas szerencséje, hogy jelenleg csökkennek a világpiaci árak (így a rezsicsökkentés nem az ő érdeme), az elmúlt 8 év kormányainak pedig nagy pechje volt (és nem ők tehetnek az akkori emelkedésről).
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap…..
sw_engineer 2014.02.18 08:04:58
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Megint azt látom, hogy már csak azon folyik a vita, hogy Chomsky mondta-e, vagy sem és nem arról, hogy bárki is írta, tökéletesen ráhúzható a jelenlegi hatalom gyakorlatára. Mint néhány hete a vita arról, hogy kötelet hallott-e, vagy börtönt...
Szomorúan olvasom az Indexen Falusy Zsigmond szomorú beszámolóját az ócsai szociális lakóparkról. Dupla a szomorúságom, mert egyrészt bármibe lefogadtam volna, hogy a dolog nem fog működni, másrészt a 2010 környéki közhangulatot ismerve abban is eléggé biztos voltam, hogy…..
sw_engineer 2014.02.04 08:20:47
@Kis ember: Akkor Paks2-t is meg kell csinálni ugye, hogy kiderüljön, vajon működik-e?
Egy az „elmúltnyolcévvel” erősen kritikus ismerősünk írása. Szerinte "érzelmeink és 2010 előtti érvényes meggyőződésünk ellenére is a kormányváltásra kell szavazni." Igen, ezt a Fideszt még úgy is megéri leváltani 2014-ben, hogy az utána létrejövő rendszert akár…..
sw_engineer 2014.01.10 08:56:38
@torró: Horn idejében vitték le az államadósságot 90 %-ról 60-ra. Te miről beszélsz?
A rezsicsökkentős kormányzati propaganda nagyon ütős. Ne vessetek meg NERtársak, de még rám is hatott némiképp: midőn így nem sokkal szilveszter után számba venném a 2013-as év történéseit, az első ami beugrik az a rezsicsökkentés. Az e körüli kommunikáció valami abszurd…..
sw_engineer 2014.01.06 08:32:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem gond, ha él a jogával. Sőt elvárjuk tőle, mert ez a dolga (csak halkan kérdezem: 2013 előtt miért nem tette a dolgát?). Viszont ha csak a dolgát végzi, akkor miért ez a gusztustalan propaganda? Ez olyan, mintha a munkahelyemen délig csak azt harsognám, milyen fasza gyerek vagyok, hogy ma reggel is bejöttem dolgozni.
sw_engineer 2014.01.06 09:51:29
@Félkifli: "a gonosz szolgáltató kivitte a profitot az országból". A szemétláda, hogy tehetett ilyet? Az még rendben van, hogy idehozta a pénzét, de hogy szeretné is visszakapni, sőt még nyereséget is realizálni, az felháborító! Nem elég neki az, hogy idejöhet szolgálni a magyar népet (ami tudvalevő, hogy a legtehetségesebb a világon)?
sw_engineer 2014.01.06 11:03:08
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nem értem miért abszurd feltétel a garantált nyereség ott, ahol az államnak lehetősége van hatósági árakat szabni. A hatósági ár ugyanis kizárja/korlátozza a piaci árképzést. Ki lenne hülye úgy szolgáltatni, hogy közben egy fillér haszna sincs? Ki lenne hülye úgy pénzt az országba hozni, hogy később esetleg vissza sem kapja? Válaszolok is a kérdésemre: a kilencvenes évek közepén voltak akik idehozták a pénzüket, mert volt garancia arra, hogy visszakapják és nyereséget is termelnek, ma már nem nagyon vannak ilyen hülyék, mert a jelenlegi demagóg kormány szerint nincs joguk nyereségre, és akik már itt vannak azok is elvesztik garanciájukat arra.
2013.12.01-től lehet benyújtani a nyilatkozatokat személyesen vagy internet bankon keresztül a bankjainkban, amennyiben februártól igénybe akarjuk venni a havi 2 alkalom/max. 150e forintos rezsicsökkentésünket. Köszönjük szépen állam bácsi, mert mától minden sokkal jobb lesz.…..
sw_engineer 2013.12.02 13:51:36
Ez az egész a kormány részéről egy utolsó útonállás, mondhatnám azt is, hogy zseniális, ha nem lenne egyben ennyire felháborító is.
A magánemberek készpénzfelvételére kivetett tranzakciós adó ugyanis csak a jéghegy csúcsa. Ha ezt nagy kegyesen el is engedik, a cégeket továbbra is sújtani fogja, nem kicsit, de nagyon.

Nekem is van egy kis vállalkozásom. Szoktunk munkát felvállalni egy nagyobb cégnek. Ha készen vagyunk kiszámlázzuk neki ÁFÁ-san. Ő átutalja nekünk a pénzt, de 0,3 %-át (hangsúlyoznám, hogy az ÁFÁ-val terhelt összegnek a 0,3 %-át) befizeti tranzakciós adóba. Nekünk is van egy alvállalkozónk, aki elvégzi a munkánknak azt a részét, amit mi nem tudunk, ezt ő kiszámlázza nekünk ÁFÁ-san. Átutaljuk neki az összeget és befizetünk mi is 0,3 % tranzakciós adót (az ÁFA után is). A maradékból befizetjük még az ÁFA különbözetet a NAV-nak, és egyéb költségeket is átutalunk, mindegyikre megfizetjük a 0,3 %-ot. Ha bért fizetnénk magunknak, akkor a magánszámlánkra történő utalás után is fizetnénk 0,3 %-ot, hogy aztán onnan 0,6 %-ért készpénzben felvehessük. Ha marad a végén kis pénz, akkor azt osztalékként vesszük ki (miután megfizettük az osztalékadót és EHO-t és annak is a tranzakciós adóját), természetesen a kivétkor is megfizetünk 0,6 %-ot.
A mi alvállakozónk ugyanezt teszi a saját részével.
Azt nem tudom, hogy a mi megbízónk honnan mennyi pénzt kap, de biztos kap valakitől, aki szintén megfizeti átutaláskor a 0,3 %-ot. Én a láncnak csak azt a 3 elemét ismerem, amelynek mi vagyunk a középső láncszeme, de nem nehéz belátni, hogy ennél lényegesen hosszabb alvállakozói láncok is léteznek.
Az elektromos hálózatoknál ismert fogalom a hálózati veszteség.
A pénzügyi tranzakcióknál a tranzakciós adók láncolata jelenti a hálózati veszteséget, csak a veszteség itt mindig az államnál jelenik meg, mint nyereség.
Az egyik legnagyobb pofátlanság az egészben az, hogy az ÁFÁ-ra (ami egy potyautas ezen a hálózaton, sosem lehet a tied, csakis az államé, mert a legvégén valaki úgyis befizeti) is meg kell fizetned a 0,3 %-ot.
A lánc persze lefelé is folytatódik: amikor már végül elkölthető pénzzé válik, és valamit vásárolunk rajta, újra bekerül egy újabb láncba. A kereskedő ebből utalja a közterheit, alkalmazottjainak bérét, amelyek után ő is megfizeti a 0,3 %-ot, az alkalmazott pedig készpénzfelvételkor a 0,6 %-ot. És folytathatnám azzal, hogy ez az alkalmazott is vásárol...

És végül nehogy azt higgyétek, hogy amikor egy cégből átutalsz, akkor csak 0,3 % terheli azt. 6000 Ft átutalása esetén ez 18 Ft lenne, de a bank 400 Ft-tal terheli a számlámat, ez ugyanis a minimum. Persze ezért is a bankot szidjam, ugye? Pedig a bank ezt azért szedi tőlem (állítólag csak januárig), hogy a kormány által rájuk nyáron kirótt egyszeri 208 %-os adót (rájöttek ugyanis, hogy az elvártnak csak kevesebb, mint a fele jött be az állakasszába) valamiből elő tudják teremteni.
Giró-Szász András szerint a kormány célja a családi adókedvezmény bevezetésével  a gyermekvállalás ösztönzése volt. Eddig azonban elmaradt a várva várt fordulat, az egykulcsos adó nem hozta meg a gyermekvállalási kedvet. A magukat családbarátnak tekintő…..
sw_engineer 2013.10.29 19:08:26
@gabardin: ez a mostani családtámogatási rendszer csak azoknak jó, akiknek már megvan a 3 gyerek (vagy 2 és a szülők még elég fiatalok a harmadikhoz). És kik ezek? A Fidesz képviselők többsége ilyen. Ezzel is jól megjutalmazták magukat és híveiket (mint az egykulcsos adóval és a végtörlesztéssel).

Ha cél a 3 gyerek, akkor már az elsőt is sokkal inkább támogatni kellene (pl. az anyukát úgy ösztönözni, hogy a karrier kevésbé legyen fontos neki).

Valahol elhangzott, hogy 10-20 év alatt plusz 1 millió gyermeknek kellene megszületni és akkor milyen király lenne minden.

Egy ilyen támogatási rendszer mellett az ország csődbe jutna, ha ez bekövetkezne. Ezek a gyerekek ugyanis 20 év után kezdenének el GDP-t termelni, de mi lenne addig? Az 1 millió plusz gyermekhez 2-300 ezer olyan család kell, ahol legalább 3 gyermek van. Ez 2-300 ezer olyan apukát jelent, aki egy fillér adót nem fizet (pedig esetleg egész sokat tudna) és ugyanannyi anyukát, akik ennek az időszaknak a nagy részét gyesen töltik, tehát ők sem fizetnek adót, ellenkezőleg, eltartottak. Ennyi plusz gyermekhez plusz bölcsi, óvoda, iskola, óvónő, tanár, stb. szükségeltetik. Mindezeknek jelentős költségvetési (kiadási oldal) vonzata van. A költségvetés tehát mindkét oldaláról alaposan meg lenne támadva: egyrészt sokkal kevesebb bevétel, másrészt sokkal több kiadás.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy amikor ezek a gyermekek felnőnek, akkor lesz-e munkájuk, vagy pedig pályakezdő munkanélküliként ők is az eltartottak jelentős számát gyarapítják majd?
A kérdés (nem véletlenül teszem fel) legalább tíz éve releváns Magyarországon. Ha hozzáteszem, hogy e tíz év két legmeghatározóbb politikai személyisége, akikből -- remélem -- a rossz kormányzás egy-egy modelljének névadója is válik a nem túl távoli jövőben (remélem,…..
sw_engineer 2013.10.29 14:03:51
@leponex: a Megyesi kormány kötelezettségvállalásai (13. havi nyugdíj, lakáshitel állami támogatása) növelték az államadósságot Gyurcsány kormányzása alatt, meg volt egy jókora válság 2008-2009-ben, ha már elfelejtetted volna. Gyurcsány minden intézkedése, amely az adósság csökkenésére irányult volna, elhalt a demagóg ellenzék aknamunkája miatt. A 13. havi nyugdíjat a 8 éves ciklus végén törölték el, a Fidesz köszöni szépen (ezt persze csak magában, mert a nyilvánosság előtt ostorozni szokta ezt az intézkedést, de akkor miért nem adta vissza?), ezzel legalább neki nem kell, mint államadósság-növelő kötelezettséggel számolnia.
Miért szólítanak valakit Józsinak, ha G. R.-nek hívják? Nem zavaró, ha kamerázzák az embert, miközben éppen szavazatokat vásárol? Miért veszi fel valaki a telefonját, ha az meg sem szólal? Újra és újra megnéztem a hvg.hu tegnap publikált bajai videóját, és…..
sw_engineer 2013.10.20 19:13:06
@Konzervatív0: milyen érdekes, hogy mindaz, amiket én és mások, beleértve az írott és elektronikus sajtót felsorolunk, mint bizonyítékokat, arra minden kétség nélkül rámondod, hogy "nincs bizonyítva".
Ugyanakkor azt már bizonyosnak látod, hogy valakik (vélhetően a szocik) rendelték meg a videót. Az első sajtóhír (ami jobboldali konzervatív emberként kedves a szívednek) neked elég ahhoz, hogy azonnal bizonyítékként kezeld.
Akkor kérdezem én, ki az elvakult és ki az elfogult?
sw_engineer 2013.10.20 19:26:12
@$pi$: "Ugyanaz mint bármi másnak, csalásnak, lopásnak, gyilkosságnak. A emberek mindenféle bűncselekményeket bizonyítanak nap mint nap."

Tipikus mellébeszélés, semmi konkrétum. Amivel te példálózol, annak van kézzel fogható eredménye: gyilkosság esetén pl. egy halott, mellette nyomok, lopásánál a tolvajnál megtalált érték, stb. A választási csalásnál nincsenek ilyenek, a csalást elkövető felek nem érdekeltek abban, hogy kiderüljön, mert mindketten sárosak, eredménye pedig nehezen található meg (legfeljebb az anomáliák, amikről fentebb írtam, jelezhetik). Mivel diszkrét körülmények között történik, nehéz tetten érni, az esetleges hang és videó felvételeket pedig könnyű manipulációnak tekinteni, ti is éppen ezt teszitek.

Áruld már el, hogy ezt a bizonyos videót mikor tekintenéd hitelesnek, ezért bizonyító erejűnek?
Ha nem G.R. lakásán készült volna?
Ha kevesebb név hangzik el benne? Ha egy se fordulna elő benne, akkor mitől lenne hitelesebb? Akkor éppen azt mondanátok, hogy ez semmit sem bizonyít, ezért akár az MSZP is tehette.
sw_engineer 2013.10.20 19:29:19
@Konzervatív0: mindenkinek szembe kell néznie a saját vakságával.
most már igazolva látjuk, hogy valakik a Fidesz nevével rendszerűen visszaéltek. A videó alapján újabb büntetőfeljelentést teszünk. Rendkívül lesújtó, hogy a magyar baloldal még 2 választási vereség után sem képes elfogadni a bajaiak döntését, és a legaljasabb…..
sw_engineer 2013.10.20 11:27:26
Ez a videó lehet, hogy kamu.
Félek, hogy sosem derül ki.
Olyat is el tudok képzelni, hogy valódi, de a fickót megfélemlítik (vagy újra lefizetik), hogy mondja azt, hogy az MSZP rendelte meg a videót.

A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy van egy választókerület, amelynek 4 körzetében kiegyensúlyozott eredmény született, az ötödikben pedig a Fidesz 3-4-szer annyi szavazatot kap, mint az ellenzék. Persze ennek is lehet némi valószínűsége, pl. ha abban a körzetben él a helyi elit, de itt éppen a leginkább kiszolgáltatott emberek élnek. Ezért a logika azt diktálja, hogy ebben a körzetben a Fidesz megvásárolta a cigányokat, kb. 60-70-et, amellyel maga javára fordította az eredményt.

A bajai polgármester védekezése egyszerűen nevetséges, hogy a baloldal ebben a körzetben 10 %-al növelte a részesedését 2010-hez képest, úgyhogy inkább ők szállítottak szavazókat szervezetten. Most az első fordulóban 29 szavazatot kaptak. Akkor 2010-ben 26-ot kaphattak, így jön ki a 10 %-os növekedés. Ezt a 3 embert szállították szervezetten?

A második fordulóban mindkét oldal tudott mozgósítani, érdekes módon megint csak meglehetősen kiegyenlített módon. A 60-70 megvásárolt cigány újra a Fideszre szavazott, hogy miért arra ad egy lehetséges választ a videó. Amely lehet, hogy hamisítvány, de akkor is nagyon szépen bemutatja, mi történhetett.
Ez esetben nincs baj a videóval, csak illene kiírni alá, hogy "figyelem, a videó csak illusztráció", ahogyan azt sajtótermékek gyakran megteszik olyan képekkel, amelyek nem a szövegben leírtak hű dokumentációi, hanem csak annak illusztrációi.
sw_engineer 2013.10.20 13:46:47
@ámbátor: ha bármi ki is derül, a lényegen nem változtat: a Fidesz csalt, mert szavazatokat vett.
Az hogy a videó dokumentumfilm (a szavazatvásárlás tényét rögzíti), vagy játékfilm (eljátsszák, hogyan történhetett) az tökmindegy.
Itt már rég kiderült, hogy a Fidesz kurva, már csak az áron folyik a vita (gondolom ismered a viccet).
Teljesen egyértelmű, hogy ez egy megrendezett jelenet. Valaki rögzített egy olyan beszélgetést, ahol a jelenlévők nyíltan elismernek egy bűnszövetségben elkövetett választási csalást, arcukat, hangjukat adva hozzá. Az ott jelenlévők mindegyikének igenis tudnia kellett, hogy…..
sw_engineer 2013.10.20 10:55:30
Ez a videó lehet, hogy kamu.
Félek, hogy sosem derül ki.
Olyat is el tudok képzelni, hogy valódi, de a fickót megfélemlítik (vagy újra lefizetik), hogy mondja azt, hogy az MSZP rendelte meg a videót.

A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy van egy választókerület, amelynek 4 körzetében kiegyensúlyozott eredmény született, az ötödikben pedig a Fidesz 3-4-szer annyi szavazatot kap, mint az ellenzék. Persze ennek is lehet némi valószínűsége, pl. ha abban a körzetben él a helyi elit, de itt éppen a leginkább kiszolgáltatott emberek élnek. Ezért a logika azt diktálja, hogy ebben a körzetben a Fidesz megvásárolta a cigányokat, kb. 60-70-et, amellyel maga javára fordította az eredményt.

A bajai polgármester védekezése egyszerűen nevetséges, hogy a baloldal ebben a körzetben 10 %-al növelte a részesedését 2010-hez képest, úgyhogy inkább ők szállítottak szavazókat szervezetten. Most az első fordulóban 29 szavazatot kaptak. Akkor 2010-ben 26-ot kaphattak, így jön ki a 10 %-os növekedés. Ezt a 3 embert szállították szervezetten?

A második fordulóban mindkét oldal tudott mozgósítani, érdekes módon megint csak meglehetősen kiegyenlített módon. A 60-70 megvásárolt cigány újra a Fideszre szavazott, hogy miért arra ad egy lehetséges választ a videó. Amely lehet, hogy hamisítvány, de akkor is nagyon szépen bemutatja, mi történhetett.
Ez esetben nincs baj a videóval, csak illene kiírni alá, hogy "figyelem, a videó csak illusztráció", ahogyan azt sajtótermékek gyakran megteszik olyan képekkel, amelyek nem a szövegben leírtak hű dokumentációi, hanem csak annak illusztrációi.
A napokban több cikk is olvasható volt a médiában, amelyek arról szóltak, hogy húszéves csúcson van a magyarok foglalkoztatottsága. Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy jó úton van a Fidesz egyik legfőbb ígérete, azaz hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtenek. A…..
A magánnyugdíj-pénztári einstand óta követjük figyelemmel az azt követő kormányzati ígéretcunamit. Csak emlékeztetőül: az eredeti terv ugyebár az volt, hogy még 2011-ben elindulnak az egyéni számlák az állami rendszerben, mégpedig úgy, hogy a tisztes polgárok…..
A legújabb egészségügyi „salátatörvény” módosítói közé (a kormánytöbbséggel rendelkező) egészségügyi bizottság becsempészett néhány fontos, a nyugdíjrendszert érintő módosítást is. Ezek egyikéből azt már biztosan tudjuk, hogy bár az egyéni számlák jókora…..
sw_engineer 2013.04.11 08:21:52
Részletek Pistike naplójából:

Józsinak az utcában szuper új biciklije van, elhatároztam, hogy olyan nekem is kell. Mondtam is anyának és apának. Azt válaszolták, hogy lehet nekem is olyan bicajom ha összerakom az árát a spórolt zsebpénzemből.

Apáék vettek nekem egy malacperselyt, hogy abba gyűjtsem a pénzt.

Gyűlik a pénz a malacperselyben, apától rendszeresen kapom a zsebpénzt, én meg nem költöm el az összeset. 1-2 év és meglesz a bicajra való. Apa jól keres, villanyszerelő, építkezéseken dolgozik, anya ápolónő, ő is hoz haza rendesen.

Apának mostanában nincs annyi munkája, de azért kapom a zsebpénzt rendesen. Igaz az emelés, amit év elejétől ígért, sajnos elmaradt.

Mostanában apa olyan furcsákat mond, mikor kérem a zsebpénzt, "hogy mit gondolok én, lopja ő a pénzt?", meg ilyeneket.

Apának egyre kevesebb a munkája, anyának sem emelték a fizetését vagy két éve, az idén már a műszakpótlékot sem kapja. Gyakran idegesek.

Apa ma kifakadt, hogy ezért gürizik, hogy hónap végén már sodornia kelljen a cigit (Marlborót szív amúgy) és ne ihassa meg azt a felest a két sör mellett, amit eddig mindig megtehetett. Anya visszaszólt neki, hogy ne mártírkodjon itt neki, ő már két hete nem jutott el a fodrászhoz, pedig tavaly még minden héten tudott menni és hogy a szoliban sem volt már egy hónapja.

Ma megint volt a bácsi a nagy autóval, aminek az oldalára az van írva, hogy Provident. Apával bevonultak a hátsó szobába. Mikor kijöttek, a bácsi mosolygott, de apa nagyon mogorva volt. Nem értem miért, a bácsi biztosan tudott segíteni, mert este apa mikor hazajött, már megint Marlborót szívott és éreztem rajta a pálinkaszagot is.

Apa ma bejelentette, hogy nem tud most már zsebpénzt adni és ez így lesz év végéig. Hogy lesz így nekem bicajom?

Apa azt mondta, hogy adjam oda a malacperselyt. Én megtagadtam. Erre ő üvöltött, hogy ha nem adom oda, soha egy kanyi vasat nem ad többet nekem, még az örökségből is kitagad. Mit tehettem, odaadtam.
Apa összetörte apróra, és a pénzt kivette. Megnyugtatott, hogy nála sokkal jobb helye lesz a pénzemnek, mint abban az "ocsmány disznóban" és majd ő vesz nekem bicajt.

Helyreállt a béke a családban, mindenki elégedett: apa Marlborót szív ismét, megvan a napi feles is a 2 sör mellett, anya is eljut minden héten a fodrászához, én is kaptam egy tábla finom csokit. Mégiscsak jó volt apa ötlete, tényleg a malacpersely volt a családi béke akadálya!

Apa bejelentette, hogy otthagyja a munkahelyét, villanyszerelésből ma nem lehet megélni. Kártyázni kezd, mert azzal sok pénzt lehet keresni, bármit meg tud majd venni a családnak, a biciklim is sokkal szuperebb lesz, mint amit eredetileg szerettem volna.

Ma megkérdeztem apától, mikor lesz már bicajom.
Megígérte, hogy vesz egy kockás füzetet és minden napon beír 100 forintot csak a bicajomra. Mire a füzet megtelik, jogosult leszek a biciklire, amit az akkori kártyanyereményéből azonnal meg is vesz nekem. Mondtam neki, hogy ha a beleírná a füzetbe azt a pénzt is, ami a malacperselybe volt, akkor hamarabb meg lehetne venni azt a bringát. Erre csak motyogott valamit, hogy majd meglátjuk, vagy valami ilyesmit.

Bízok apában, ő olyan erős és határozott.
Végre nekem is lesz biciklim!