Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BkSp

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kértétek már, hogy írjak biztonsági kamerás teszteket is, leginkább az olcsóbb szegmensből. Itt van tehát az egyik legközkedveltebb és legolcsóbb darab: a neves ESCam QF001. HD felbontást, távoli stream-et, kétirányú mozgatást, kétirányú hangátvitelt, helyi és távoli rögzítést, VMS-t, és még…..
Egy kutatás szerint a globális felmelegedés hatására a ma ismert, bortermelés célú szőlőtermő területek szinte teljesen eltűnhetnek 2050-re, ha a jelenlegi kibocsátás növekedése folytatódik. Az alábbi térképen piros színnel jelölik a szőlőtermesztésre alkalmatlanná váló területeket, köztök hazánk…..
Ma délelőtt egy nagyobb egyeztetést szerveztem, amelyen részt vettek a helyi utak felügyeletét ellátó kollégáim, az önkormányzati rendészek, valamint a forgalomtervezési és a közlekedési infrastruktúra kiépítésével foglalkozó szakemberek. Miután januártól az M0-ás…..
Tegnap reggel a helyszínen azt láttuk, hogy egyelőre tényleg csökkent a reggeli forgalom az Árnyas úton. Eddig a Budakeszi út felől tömött sorokban érkeztek az agglomerációból gépkocsival, ami ellehetetlenítette az Árnyas úton élők nyugalmát. A helyzetet csak rontotta, hogy…..
BkSp 2013.11.08 11:51:19
@Gergely Lukacs: erre én is kíváncsi lennék, szintén az utcában lakom.
Az első Gyurcsány-kormány „Száz lépés" programjának egyik eleme volt a gyermekek életkezdési támogatása, az úgynevezett „babakötvény". A brit példákra figyelemmel kialakított rendszer célja az volt, hogy állami támogatással, kamatadómentességgel, kedvező…..
BkSp 2012.01.31 09:30:12
@krisztil: ezt mondtam én is az 5. hozzászólásban, de senki sem olvas...
  Hát nem ezzel akartam kezdeni az új évet, de így alakult. Az idei első levél C72-től érkezett egyenesen a Horváth-kertből (melynek fejlesztéséről már tavasszal volt szó az Urbanistán):     Kedves Urbanista! BÚÉK, és további jó munkát kívánunk az új…..
BkSp 2012.01.02 11:20:02
Ami szép, az szép Annyi jó bort ittam az ünnepek alatt, hogy tegnap este egy shirazt lötyögtetve szenvedélyes röpirat fogalmazódott meg bennem a szőlővásárlás, mint befektetés mellett. Ráadásul még az alkoholra sem lehet fogni a lelkesedést, hiszen ma reggel sem gondolom…..
Az első bejegyzésemet valamikor 2006-ban írtam, tehát öt év telt el, mire sikerült technológiai hibáktól mentes bort készítenem. Az út rögös volt, és talán érdemes a legnagyobb ostobaságaimat összegyűjteni azért, hogy akik belekezdenek a borászkodásba, ne kövessék el az…..
BkSp 2011.12.12 14:37:26
@fiatalborivo: "héja vöröses színezetű, világosabb színű rosé is készíthető belőle."
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCrkebar%C3%A1t
Néhány nappal ezelőtt kaptuk meg a határozatot, miszerint végleges fennmaradási engedélyt kapott a kerületi Turul emlékmű. Ez az ügy még 2005-ben indult és a főváros előző vezetése annak ellenére nem járult hozzá évekig a fennmaradáshoz, hogy a kerület mind a…..
BkSp 2011.06.24 13:02:35
@homér: "Jelentése Indiában jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. A szvasztika a hinduizmus legszentebb nem szótagot ábrázoló jelképe. (Legszentebb jelképük az Om szótag írásjele.) A dzsainizmusban és a buddhizmusban is fontos szerepet tölt be. Nyugaton leginkább a náci mozgalom jelképeként ismeretes." hu.wikipedia.org/wiki/Szvasztika
A Viasat3 sem akar lemaradni a Való Világ 4 mögött, és ugyan az Éden hotelt szappanoperaként meg stratégiai játékként harangozzák be, mindenki tudja, hogy ez a műsor méginkább a csöcsökről és a kockahasakról fog szólni, mint az RTL Klub valóságshowja. Itt egy videó a tétel…..
BkSp 2011.03.04 15:55:08
@pepito1: talán azt, akinek nincsen internete
Hétfőn posztoltam be a négy ülőbútorral és egy köbméter szeméttel lakájossá tett kőbányai buszmegállót, aztán máris jött Mariann levele:A csatolt kép tavasszal készült, az Astoriánál, az üzemen kívül helyezett 9-es megállóban. A fotelek csak pár órán át maradtak ott.…..
BkSp 2010.09.14 08:31:00
@Elect2010: szerencsére nem csak én vettem észre :)
"Ma találkoztam a Pénzcentrum.hu által készített személyi kölcsön körképpel, melyben a Citibank úgy nyiatkozott, hogy az igénylők 2-3 nap alatt hozzájuthatnak a pénzükhöz, de szerencsés esetben akár a kérelem benyújtásától számított 24 órán belül megtörténhet a…..
BkSp 2010.08.19 11:51:41
@Pénzkereskedő: így van, személyi kölcsönt SOHA :)
A palackozásra felkészítés előtti utolsó lépés: a bor derítése, valamint a palackba kerülő kénmennyiség beállítása.   A derítő kevergetése nagyban hasonlít a homokozóban történő pancsoláshoz, azért a szakterület…..
  Hároméves küzdelem után sikerült elérni, hogy a Fehérvári kapu alatti 0,7 hektáros területre szőlőt telepíthessenek. - nyilatkozta a Népszabinak Bojár Iván András, a főváros városarculati tanácsnoka az ősszel kezdődő munkálatokról. Szívből örülök neki! Mint azt…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
A Szabad Sajtó Napja alkalmából Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere március 11-én köszöntötte a meghívott újságírókat, és egy roppant őszinte beszédet mondott nekik. Én szintén március 11-én írtam le a véleményemet a magyar sajtóról. Valószínűleg jól olvastam…..
steksz Devizaátutalás 2010.01.14 00:01:00
 Egyszerű történet mégis sokat lehet bukni rajta. De mi az a Sepa? Hogy biztosan odaérjen a pénz, két dolgot kell megadni. A swift kód azonosítja a címzett bankját, az iban (international bank account number - főleg Európában használják) szám pedig a címzettet. Ha ezt a…..
Vasárnap délelőtt nagy retrobuli volt Budapesten: az MSZP Nyugdíjas Szolidaritás címmel tartott agymosást a Millenáris Teátrumban. A párt Propagandaügyi Főosztálya szerint 800-900 fő, sajtósok szerint "csak" 600-800 nyugdíjas vett rajta részt, de végülis teljesen…..
Az alábbiakban egy összetört édesanya levelét tesszük közzé, aki a tragikus körülmények között elhunyt fia ügyeit próbálta meg lezárni az OTP-ben.„Fiam 2009. április 21-én tragikus autóbalesetben elhunyt. Egy héttel később a menyasszonya és én a szükséges papírokkal…..
Gigászok csatája, amikor King Kong vidáman ráfingik egy felhőkarcolóra, erre Godzilla kacagva hozzávág egy víztornyot, ja nem is, a Táncsics-díját. Havas Henrik ugyanis visszavágott Fábry Sándornak.Az előzményekről annyit kell tudni, hogy a legutóbbi Esti Showderben Fábry…..
BkSp 2009.10.15 15:57:43
Ferikém, megbeszéltük, de le is írom, nehogy elfelejtsem, miért neheztelsz. Te nálam is jobban ki voltál akadva, amikor harminc-egynéhány éve a csuhás osztályfőnök-prefektusunk az egész osztály előtt leordította a Gyurit, hogy "te mocskos pesti zsidó" meg hogy "Hitler szar munkát végzett", így…..
Az Erste Bank egyik csalódott ügyfele arról számolt be, hogy alig egy év leforgása alatt a kétszeresére emelkedett a havi törlesztőrészlete. Mit tehet a terhek csökkentése érdekében az olyan ügyfél, aki a maximális futamidőre vette fel a hitelét, az ingatlanfedezete pedig az…..
Képviselő Funky Zártkörű klub 2009.08.24 19:29:00
Kaptunk egy igen szórakoztató levelet, aminek ráadásul jelentős része minden bizonnyal igaz. Mielőtt azonban rátérnénk, szeretnénk három igazi csemegét megosztani nyári, szerencsésen politikamentes álmukból mostanában ébredező olvasóinkkal. Először is egy fantasztikus…..
A múltkor nem lépték át a részeget, hanem segítettek, nemrég pedig kockázatot is vállaltak egymásért a budapestiek ahelyett, hogy a fejüket félrefordítva, csukott szemmel az azonnali teleportációban kezdtek volna reménykedni. F. írt levelet a Szimpatikus blognak.  …..
A vásárló Gyorshajtó-rekordok 2009.06.15 13:35:00
A rendőrség van olyan kedves és havonta összeszedi nekünk, hogy kik tekertek a legdurvábban az utóbbi időben és ezért mennyit perkáltak az államnak. 130 ezer a teteje? 2009.05.26. Autópályán 130 km/h helyett 221 km/h-val közlekedett Kiszabott közigazgatási bírság összege:…..
BkSp 2009.06.15 14:20:28
@elemes2: simán megy, ha nincs megpakolva